Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ απο 565€ σεπ-οκτ 2014

Γενεύη * Λωζάννη * Βέρνη * Ζυρίχη * Καταρράκτες Ρήνου * Λουκέρνη * Λουγκάνο * Κόμο *

Μόνο 565€

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας / Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΓΕΝΕΥΗ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για τη Γενεύη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή) της Γενεύης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στην πόλη των διπλωματών αλλά και τη πόλη των πάρκων όπως συχνά αποκαλείτε. Είναι μια πανέμορφη και πολυπρόσωπη πόλη κτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Η ιδιαίτερη γοητεία της Γενεύης συνίσταται στην ελβετική οργάνωση, στην γαλλική επιρροή στην γλώσσα, την εκλεκτή κουζίνα της και την νυχτερινή διασκέδαση.Η Γενεύη είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας, μετά από τη Ζυρίχη. Θεωρείται σημαντική πόλη λόγω της παρουσίας πολυάριθμων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Στην πόλη εδρεύουν πολλές σημαντικές τράπεζες και αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο εμπορίου. Αναχώρηση για τη Λωζάννη χτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Στην πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό Ναό, τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Ολυμπιακό Μουσείο και τέλος την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

4η μέρα: ΓΕΝΕΥΗ – ΒΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Ζυρίχη διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο. Καθ οδών θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Ελβετίας τη Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές και τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στη Ζυρίχη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πανοραμική μας περιήγηση στην παλιά πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ με τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου. Θα διασχίσουμε τον κεντρικότερο και πολυτελέστερο δρόμο της Ζυρίχης τη Λεωφόρο Μπανχόφστρασε. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν που βρίσκονται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας και θα να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπη.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρήσουμε για τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λουγκάνο, όπου θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε, και να θαυμάσουμε τη Βίλα Φαβορίτα που είναι γνωστή για την συλλογή έργων τέχνης και τους κήπους της. Τέλος θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κόμο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΚΟΜΟ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€             ΔΙΚΛΙΝΟ

€                 ΠΑΙΔΙΚΟ

€                   ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

8

21/09                                 & 05,25/10

565 €

525 €

765 €

Marriott Courtyard Zurich 4*                                                       Hotel de la Paix Lausanne 4* Just Hotel Lomazzo 4*

Πρωινό

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Ανκόνα - Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνεςμε wc/ ντουζ(ΑΒ4).
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* .
  • Πρωινό καθημερινά,(εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Λιμενικά τέλη.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Δεν περιλαμβάνονται :

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*