Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ απο 645€ σεπ-οκτ 2014

Τάραντας * Μεσσήνη * Κεφαλού * Παλέρμο * Μονρεάλε * Ακράγαντας * Κατάνια * Συρακούσες * Ορτυγία * Ταορμίνα * Λέτσε * Ελληνόφωνα Χωριά *

Μόνο 645€

Με ημιδιατροφή

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ ( ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ ή ΠΡΙΝΤΕΖΙ - ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΡΗΓΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΗ

Άφιξη νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τη Μεσσήνη. Καθ οδών θα επισκεφθούμε τον Τάραντα τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Από την πόλη του Ρήγιο θα διασχίσουμε τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης, ή αλλιώς τα στενά της Σικελίας που αναφέρει και ο Όμηρος, με το καραβάκι μία απόσταση που διαρκεί μόλις μισή ώρα και θα φτάσουμε στην Μεσσήνη τη πρώτη μεγάλη πόλη της Σικελίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Παλέρμο. Καθ οδών θα επισκεφθούμε τη Κεφαλού όπου και θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και θα επισκεφθούμε το Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ -ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα «Η κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.  

6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –   ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρησηγια τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΛΕΤΣΕ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στην πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιος ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Σικελίας, και από το λιμάνι της Μεσσήνης θα περάσουμε τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο Λέτσε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή περιήγηση ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωρία του Σαλέντο, Στερνατία και Καλημέρα, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αργά το απόγευμα άφιξη στο λιμάνι του Πρίντεζι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας / Πάτρας και άμεση αναχώρηση για Θεσσαλονίκη/ Αθήνα. Άφιξη αργά το απόγευμα.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€             ΔΙΚΛΙΝΟ

€                 ΠΑΙΔΙΚΟ

€                   ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΣΙΚΕΛΙΑ                       ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

9

 13/09 27/09 & 11,25/10

645 €

595 €

845 €

Viola Palace Messina 4*                                                     San Paolo Hotel Palermo 4*                 President Hotel Catania 4*

Ημιδιατροφή

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Μπάρι ή Πρίντεζι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε       ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου ).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*