Skip to main content

Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα Καθαρή Δευτέρα 2020 από 350,00

7 ημέρες
26/2

1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση.Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Θεσσαλονίκη - Μπούντβα

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Μπούτβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα όμορφα μικρά της καταστήματα. Άφιξη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα Μπούντβα (περιήγηση) - Κότορ - Ντουμπρόβνικ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην Μπούντβα από την ομώνυμη μαρίνα της, όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλιάς πόλης, πάνω στα ερείπια προηγούμενων οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, στεγάζει τώρα και το θέατρο της Μπούντβα, όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Αναχώρηση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής, το εντυπωσιακό Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

4η ημέρα Ντουμπρόβνικ (περιήγηση)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένη από τα καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα, μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Επίσης, θα δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη μεσαιωνική πόλη με τα πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια.

5η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Σπλιτ. Θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία κτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, το γοτθικό δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Ποντγκόριτσα - Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω Ποντγκόριτσα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση το ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Περιλαμβάνονται:

Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται.
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά και δείπνο(στην Θεσσαλονιίκη , πρωινό).
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Δημοτικοί φόροι.
Checkpoints 10€.
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Τιμή κατ’άτομο

Παιδική τιμή

Επιβ. μονοκλίνου

Παρατηρήσεις

Τετάρτη
26/02
7 ημέρες

Tara 4*
Μπούντβα

Lero 4*
Ντουμπρόβνικ

ή παρόμοια

ημιδιατροφή

350€

280€

170 €

Checkpoints 10€