Skip to main content

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ & ΣΛΟΒΕΝΙΑ απο 595€ σεπ-οκτ 2014

   ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ & ΣΛΟΒΕΝΙΑ 10ημ.

Δυρράχιο* Μπούτβα*Κότορ*Ντουμπρόβνικ*Σπλίτ*Τρογκίρ*Σίμπενικ*Ζαντάρ*

Λίμνες Πλίτβιτσε*Μπίχατς*Ριέκα*Οπάτια*Λουμπλιάνα*Λίμνη Μπλέντ*

Σπήλαια Ποστόινα*Τεργέστη*Βενετία

Μόνο 595€

Με ημιδιατροφή

Αναχ. 12, 26/09 & 03,13, 24/10

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Δυρράχιο με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, Άγιο Στέφανο, Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα). Πρώτος μας σταθμός, η παλιά πόλη του Κότορ. Είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, είναι μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Λίγο πιο κάτω είναι το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Η συνέχεια θα μας φέρει στη Μπούτβα, στην παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Η πόλη αυτή αποτελεί «το κόσμημα της Αδριατικής» και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα : NΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αρχίζει η γνωριμία μας με το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως το μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης – με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης, από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείται το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης. Δίπλα του βρίσκεται το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Πρώτος σταθμός μας για σήμερα το Σπλίτ όπου θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια της διαδρομής μας η ιστορική πόλη και λιμάνι των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας, το Τρογκίρ. Η πόλη αυτή έχει μια συνεχή ιστορία 2.300 ετών, η οποία επηρεάστηκε πολιτισμικά από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βενετούς. Η πόλη περιλαμβάνει πολλά ανάκτορα, ναούς και πύργους, όπως και ένα οχυρό σε ένα μικρό νησί. Η ρυμοτομία του νησιώτικου οικισμού χρονολογείται από την Ελληνιστική περίοδο, ενώ οι ρωμανικές εκκλησίες συνυπάρχουν με εξαίρετα κτήρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής από τη βενετική περίοδο. Το Τρογκίρ αποτελεί το καλύτερο σωζόμενο Ρωμανό – γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το Σίμπενικ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας(περιοχή). Δείπνο & διαν/ση.

5η μέρα: ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΜΠΙΧΑΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την παραλιακή Πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.)σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τις Λίμνες Πλίβιτσε που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Τέλος θα καταλήξουμε στο Μπίχατς περιοχή (Λίμνες Πλίβιτσε).Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΠΙΧΑΤΣ –ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη Ριέκα που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου »Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Αναχώρηση για την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, την Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα η Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ

Πρωινό και ακολούθως αναχωρούμε για την εκδρομή στο Μπλεντ το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο  μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Επόμενη επίσκεψη η Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρτ Νουβό κτίρια που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε, το Παλάτι της Κυβέρνησης, την Πλατεία της Ιταλίας που είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της πόλης με θέα προς τη θάλασσα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γκούστο πολιούχος της πόλης και τέλος την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου τη 1η Δεκεμβρίου του 1797. Τέλος άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη ηπειρωτική Βενετία (περιοχή). Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες . Διανυκτέρευση εν πλώ.

10η μέρα : EN ΠΛΩ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό.

Περιλαμβάνονται :

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ναυτιλιακά εισιτήρια Ανκόνα – Πάτρα σε ΑΒ4 καμπίνες με wc/douche.
  • Tις διανυκτερεύσεις σας σε ξεν/χεία 3 & 4 αστέρων.  
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, και όπου αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό .
  • Είσοδος στα Σπήλαια Ποστόινα 23 € κατ’ άτομο
  • Είσοδος στις λίμνες Πλίτβιτσε 24€ κατ’ άτομο
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (10€)
  • Check point – parking (10€)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.