Skip to main content

ΕΥΡΩΠΗ ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΟΥΝΙΟ 2014! ΑΠΟ 385,00

  • ΡΩΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ
  • ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΗ ΟΥΜΒΡΙΑ
  • ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΝΑΠΟΛΗ ΑΜΑΛΦΙ ΚΑΠΡΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ
  • BELLA ITALIA
  • ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • ΟΧΡΙΔΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΡΩΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

6 Μέρες / 5 νύχτες

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρα / Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Άφιξη το απόγευμα στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τέλος θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά του ιστορικού κέντρου και θα καταλήξουμε στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΩΜΗ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στο Βατικανό, το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, και θα επισκεφθούμε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ». Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας ( Ηγουμενίτσας). Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι και Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στη Πομπηία
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 


 

 

ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Λουμπλιάνα * Σπήλαια Ποστόινα * Βενετία *Gardaland* Σιρμιόνε

 

7 μέρες / 6 νύχτες

 

1η - 2η μέρες   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Τεργέστης . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτερεύσεις εν πλω.

 

3η μέρα ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

 

‘Αφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Τεργέστης και αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Πιάβε. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ –GARDALAND– ΣΙΡΜΙΟΝΕ

 

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνος ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Πρωινό, άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Τεργέστη & Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο τη βραδιά

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ

 

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ

 

8 μέρες / 7 νύχτες

 

Περούτζια * Ασίζη * Γκούμπιο * Σιένα * Σαν Τζιμινιάνο * Μοντεκατίνι * Λούκα * Πίζα * Φλωρεντία *

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

 

‘Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ούμβριας τη Περούτζια. Στην περιήγησή μας στην Κόρσο Βανούτσι θα δούμε την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή), τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΓΚΟΥΜΠΙΟ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανέμορφη Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος των Φραγκισκανών. Μέσα από τα τείχη της πόλης θα επισκεφθούμε την επιβλητική Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Γκούμπιο σημαντική Ρωμαϊκή αποικία με το Ρωμαϊκό θέατρο ,το PallazoΤorreκαι τον Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

 

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σαν Τζιμινιάνο μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για τη μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μοντεκατίνι, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μία ξεχωριστή μέρα μας περιμένει με επισκέψεις σε οχυρωμένα χωριά, καλοδιατηρημένες πόλεις και ειδυλλιακά τοπία. Πρώτη επίσκεψη η μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της τον κεκλιμένο Πύργο που βρίσκεται δίπλα στο Βαφτιστήρια και στο Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Φλωρεντία θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή πανοραμική επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο και καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ –ΑΝΚΟΝΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσα). Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα ( Θες/νικη).

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου ).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία περίπου 2€ το άτομο τη βραδιά

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 


 

 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ

 

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΚΑΠΡΙ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

 

8 μέρες/ 7 νύχτες

 

Πομπηία * Νάπολη * Σορέντο * Κάπρι * Αμάλφι * Ποζιτάνο * Ποσειδωνία * Ματέρα * Λέτσε * Ελληνόφωνα Χωριά * * Αλμπερομπέλλο

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας / Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ

 

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχτεί από την UnescoΜνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Επόμενη επίσκεψη η πρωτεύουσα της Καμπανίας, η Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΣΟΡΕΝΤΟ – ΚΑΠΡΙ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Σορέντο, με τους περίφημους κήπους και τα αριστοκρατικά ξενοδοχεία. Από τη μαρίνα του Σορέντο, θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι και θα κάνουμε την επίσκεψη μας στην πόλη του Κάπρι με τα γραφικά στενά, τους κήπους του Τιβέριου, και την πλατεία Piazzeta. Χρόνος ελεύθερος. Προτείνουμε μία επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σαλέρνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, απ ‘όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μία μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο και χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στο στενά καλντερίμια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αμάλφι που είναι κτισμένη στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά αραβικά αλλά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που δηλώνει τον πλούτο που είχε κάποτε αυτή η πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ - ΜΑΤΕΡΑ –ΛΕΤΣΕ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την αρχαία Ποσειδωνία, που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδος. Ο αρχαίος Ναός αφιερωμένος στην ‘Ηρα είναι από τα σημαντικότερα οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού και χρονολογείται από τον 6ο αιώνα, ενώ ο Ναός του Ποσειδώνα, που είναι δίπλα, θεωρείται από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ματέρα, μια πόλη χτισμένη σ’ ένα απόκρημνο βράχο και έχει ανακηρυχτεί από την UNESCOΜνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Λέτσε, τη «Φλωρεντία του Νότου» όπως ονομάζεται. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

6η μέρα: ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή μας περιήγηση ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανείς. Συνεχίζουμε για την γραφική πόλη του Οτράντο με το επιβλητικό κάστρο και μέσα σε αυτό θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Μαρτύρων. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας και αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωρία του Σαλέντο, Στερνατία και Καλημέρα, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

7η μέρα: ΛΕΤΣΕ –ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΜΠΑΡΙ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλλο, το οποίο έχει ανακηρυχτεί από την UNESCOως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου και τα γραφικά στενά του θα μας καταπλήξουν. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συνέχεια της Πάτρας. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα.

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Ολοήμερες Εκδρομές/Κρουαζιέρες Σορέντο – Κάπρι & Αμάλφι - Ποζιτάνο
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στη Πομπηία
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι 2€ στο Λέτσε και 4€ στη Νάπολη, κατ’ άτομο τη βραδιά

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 

 


 

 

BELLA ITALIA

 

8 μέρες / 7 νύχτες

 

* Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη *

 

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας / Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή), τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

5η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα : ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας) Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά. ( εκτός πλοίου)
  • 3 γεύματα στο σύνολο ( Δύο στη Βενετία και ένα στη Φλωρεντία)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία
  • Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Βενετία

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

 

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

12 μέρες / 11 νύχτες

 

* Βουδαπέστη * Πράγα * Βιέννη * Μπρατισλάβα * Βενετία

 

1η - 2η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΕΝ ΠΛΩ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας ). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Τεργέστης. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

3η μέρα: ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Τεργέστη και αναχώρηση για την αυτοκρατορική Βουδαπέστη με ενδιάμεσες στάσεις , περνώντας μέσα από πανέμορφα χωριουδάκια. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία των Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο Πύργο των Ψαράδων που είναι και το σύμβολο της πόλης και τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τυπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, όπου και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της και θα δούμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου. Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή. Άφιξη στην «Χρυσή πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Πράγα, στη μικρή πόλη Μάλα Στράνα και την παλιά πόλη. Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της “Βασιλικής οδού” ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα έχετε χρόνο να περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα : ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στην γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας , περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 



 

8η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την αριστοκρατική Βιέννη μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή με λίμνες, ποτάμια και χωριουδάκια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση νωρίς το μεσημέρι. Απογευματινή εκδρομή στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Μάγιερλινγκ και θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση στην «πόλης της μουσικής», θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Εδώ έζησε η Μαρία Θηρεσία και η Μαρία Αντουανέτα. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, και θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Προτάσεις πολλές. Αν θέλετε ανεβείτε για ένα καφέ «Βιεννουά» στο πύργο του Δούναβη, ή επισκεφθείτε την κρασο-γειτονιά Grinzing, και περάσετε τη βραδιά σας συντροφιά με τοπικούς μουσικούς… Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βενετία. Απογευματινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ - EN ΠΛΩ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο μας περιμένει για το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

12η μέρα: HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)-ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

 

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας ( Ηγουμενίτσας ) και άμεση αναχώρηση για   την Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Τεργέστη & Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20 €)
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


 

 

ΟΧΡΙΔΑ - ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ  

Δυρράχειο* Κότορ * Μπούτβα * Ντουμπρόβνικ *Μόσταρ * Τίρανα* Οχρίδα

7 μέρες /6 νύχτες

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ –Δυρράχειο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα με ενδιάμεσες στάσεις. Έλεγχος διαβατηρίων. Μέσω Πόγραδετς και Ελμπασάν, μετά και από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην αρχαία πόλη του Δυρραχίου (αρχαία Επίδαμνος) που ιδρύθηκε το 627 π.Χ από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας και την πόλη που αποπνέει ευρωπαϊκό άνεμο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, Άγιο Στέφανο, Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα). Πρώτος μας σταθμός, η παλιά πόλη του Κότορ. Είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, είναι μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Λίγο πιο κάτω είναι το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Η συνέχεια θα μας φέρει στη Μπούτβα, στην παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, σύντομη περιήγηση και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ         (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως το μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης – με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης, από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείται το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης. Δίπλα του βρίσκεται το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΜΟΣΤΑΡ

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε το Μόσταρ, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα φτάσουμε στην γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται "φύλακες της γέφυρας" (μοστάρι). Η γέφυρα, είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στο ιστορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ –ΤΙΡΑΝΑ - ΟΧΡΙΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την γραφική πόλη της Οχρίδας μέσω Ποντγκόριτσας και Τιράνων όπου θα έχουμε ευκαιρία να γνωρίσουμε και την πρωτεύουσα της Αλβανίας. Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  

6η ημέρα :ΟΧΡΙΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση της γραφικής πόλης. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΟΧΡΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής μας στην Αθήνα, με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Περιλαμβάνονται :

*Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο

λεωφορείο

*Τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων

* Ημιδιατροφή καθημερινά

* Αρχηγός –συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

* Φπα

* Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

Είσοδοι μουσείων , αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο