Skip to main content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/01/2016 Κωνσταντινούπολη! ΑΠΟ 399,00

Λειτουργία & Αρτοκλασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οδικώς 2016
Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπονήσια - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικα ξενοδοχεία με πρωινό και ημιδιατροφή καθημερινά.
7 ΗΜΕΡΕΣ
 
Πρόγραμμα (7 μέρες)
Ημέρα 1  Αθήνα - Κομοτηνή
  Αναχώρηση από Αθήνα 6:30 με ενδιάμεσες στάσεις και προορισμό την Κομοτηνή. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
Ημέρα 2  Κομοτηνή - Κωνσταντινούπολη
  Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ERESIN TAXIM Best Western 4* superior στο Ταξίμ. Απολαύστε έναν πρώτο περίπατο στον πεζόδρομο του Πέραν ή τις περιποιήσεις του Spa του ξενοδοχείου μας. Δείπνο.
Ημέρα 3  Αρτοκλασία στο Πατριαρχείο - Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) & κοπή πίτας στον Βόσπορο!
  Πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία, δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, τον χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και θα τελέσουμε την αρτοκλασία μας. Συνεχίζουμε για την Αγία Σοφία την εκκλησία θρύλο, ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών και μετά για το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο ή μπλέ Τζαμί. Μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου του Πορφυρογέννητου και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου να μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη “Στάση του Νίκα” και το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Τελευταία στάση της σημερινής μας ξενάγησης θα είναι στο Τοπ Καπί, παλάτι των Σουλτάνων με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. To βράδυ δείπνο μπουφέ εν πλώ στον Βόσπορο με μουσική, κοπή πίτας, δώρα, γλέντι και χορό της κοιλιάς!
Ημέρα 4  Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόννησα
  Πρόγευμα μπουφέ και ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηπόννησα. Μετάβαση με το πούλμαν στην αποβάθρα του “Bostanci“ περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Επιβίβαση στο πλοιάριο για την Χάλκη. Με έξοδα ατομικά θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Θεολογική Σχολή. Αργότερα θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Και εδώ συνιστούμε να κάνετε με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 5  Κωνσταντινούπολη - Ντολμά Μπαχτσέ - Αιγυπτιακή αγορά - Κλειστή Αγορά
  Πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Συνεχίζουμε στην αγορά των Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (την απίστευτη Σκεπαστή Αγορά) με τα 4.000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 6  Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) - Κομοτηνή
  Πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα και τη Μονή της Χώρας, με τα περίφημα ψηφιδωτά. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ελλάδα. Άφιξη στην Κομοτηνή και διανυκτέρευση.
Ημέρα 7  Κομοτηνή - Αθήνα
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αθήνα.

Σημειώσεις: Οι εκδρομές - επισκέψεις ενδέχεται να πραγματο-ποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική
εκδρομή κατά μήκος του Βοσπόρου.
Προσοχή! Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου, είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6μηνών από την ημερομηνία εισόδου.
 

Αναχ.:29Ιαν.

με πούλμαν,7μέρες 

Τιμή κατ’άτομο με ημιδιατροφή στην Κωνσταντινούπολη

(μεπρωινό στηνΕλλάδα).

 

Μεπούλμαν

7μέρες

Δίκλινο

399

3οάτομοέως12ετών

345

Μονόκλινο

590

 
 
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στην Κων/πολη στο ERESIN TAXIM 4* superior (Best Western) στο Ταξίμ
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Arcadia ή Chris & Eve στην Κομοτηνή
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Δείπνο στο ξενοδοχείο στην Κων/πολη καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Δείπνο μπουφέ εν πλώ στον Βόσπορο (στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας)
  • Συμμετοχή στην εορταστική βραδιά γλεντιού κοπής της πίτας με μουσική από D.J., δώρα, χορό της κοιλιάς!
  • Τα εισιτήρια για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκηπόννησα
  • Ελληνόφωνος ξεναγός
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι στους χώρους επισκέψεων (περίπου € 35 κατ’άτομο συνολικά), Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων, Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκηπο, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.