Skip to main content

Βαρσοβία Απρίλιος και Μάιος 2014, από 395,00

ΒΑΡΣΟΒΙΑ 4ημερο
Αναχωρήσεις: Απρίλιος και Μάιος, Κάθε Πέμπτη
 
 
1η μέρα: Αθήνα-Βαρσοβία. ξενάγηση
Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση με τις Πολωνικές Αερογραμμές (LOT) για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Πολωνίας και πατρίδα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν, Βαρσοβία. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στη πόλη που κατέχει μια θέση στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεκινήσουμε απο τη παλιά πόλη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, όπου στη κεντρική πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του βασιλιά Σίγκισμουντ μπροστά απο το Βασιλικό Ανάκτορο. Το ιστορικό κέντρο φιλοξενεί αναρρίθμητες εκκλησίες όπως τον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Αγ. Ιωάννη που περιλαμβάνει τάφους ιπποτών & αντιβασιλέων επιφανών πολιτών. Συνεχίζουμε με την ανακαινισμένη πλατεία (Rynek) όπου αποτελεί ένα θαύμα μιας και οι φωτογραφίες της απεικονίζουν τη καταστροφή εν καιρό πολέμου σε αντίθεση με σήμερα που είναι ήδη γεμάτη δημοτικά κτίρια και πλακόστρωτα. Ολοκληρώνουμε τη περιήγηση μας χωρίς να παραλείψουμε να επισκεφτούμε το ασύγκριτο πάρκο Λαζένκι, με ένα απο τα διαμάντια του πολωνικού στέμματος, το «Παλάτι στο Νησί» γεμάτο κιόσκια, καφέ εστιατόρια, λίμνες, θέατρα κα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.
 
2η μέρα: Βαρσοβία (προαιρετική εκδρομή στη Κρακοβία με το τρένο!)
Πρόγευμα, ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας και εκμεταλλευτείτε την με ιδιαίτερο τρόπο! Απο το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρσοβίας επιβιβαστείτε στο τρένο (κόστος ατομικό) και μετα άπο μια 3ωρη διαδρομή θα αντικρύσετε τη τη πόλη των αντιθέσεων, τη Κρακοβία. Εκεί θα σας περιμένει η Ελληνόφωνος ξεναγός, όπου περιπατητικά ξεκινώντας απο τη Παλιά πόλη γεμάτη ζωή, θα δείτε μνημεία με γοτθικά, μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία, τη μεγαλύτερη κεντρική πλατεία της Ευρώπης καθώς και το Παλαιό Θέατρο. Ακολουθεί το Βασιλικό Κάστρο Βαβέλ, ένα από τα πιο μαγευτικά συμπλέγματα κάστρων της Πολωνίας,  με το Καθεδρικό Ναό όπου στο καμπαναριό του βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες καμπάνες της Ευρώπης, η «καμπάνα του Ζιγισμούνδου» και  θεωρείται σύμβολο καλής τύχης για τους κατοίκους. Αργά το απόγευμα επιστροφή με το τρένο πάλι στη Βαρσοβία και το βράδυ απολαύστε  την Πολωνέζικη κουζίνα και διασκεδάστε σε  ένα απο τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μπαρ της πόλης.
 
3η μέρα: Βαρσοβία (προαιρετική εκδρομή στο Ζελαζόβα Βόλα)                                                                                
Πρόγευμα και ημέρα στη διάθεση σας. Προαιρετικά επιλέξτε επίσκεψη στο Ζελαζόβα Βόλα, τη γενέτειρα του Φρειδερίκου Σοπέν. Επισκεφτείτε τη οικία του διάσημου Πολωνού μουσικού συνθέτη και οι λάτρεις της
κλασσικής μουσικής αγοράστε CDμε τα αγαπημένα έργα όπως Πόλκες & Μαζούρες. Επιστροφή στη Βαρσοβία και περπάτηστε στον εμπορικό δρόμο NowySwiatμε ποικιλία καταστημάτων, κομψές μπουτίκ, νεωτεριστικά μπιστρό, μπαρόκ ύφους ναούς, εστιατόρια, καφέ κα.
 
4η μέρα: Βαρσοβία - Αθήνα
Μετα το πρωινό, χρόνος ελέυθερος  για να αποχαιρετήσετε τη πόλη μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.
 
 
                                                               
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ -ΜΑΙΟΣ 2014
Ξενοδοχεία
METROPOL 3*
MDM 3*
POLONIA PALACE 4*
RADISSON SOBIESKI 4*
RADISSON BLU 5*
INTERCONTINENTAL 5*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο:
  395
435
490€
Mονόκλινο: 
495
545
595
Παιδικό έως 11 ετών:
 365
405 €
460 €
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:       Αεροπορικά εισιτήρια με LOT* 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*, 4*, 5*
* Μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο * Ελληνόφωνη ξενάγηση στη Βαρσοβία * Ασφάλεια  αστικής ευθύνης.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  Φόροι αεροδρομίων € 100 * Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, * εισιτήρια τρένων * Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
                              
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :                   Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων  και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.