Skip to main content

Βόρεια Πολωνία Καλοκαίρι 2016 από 565,00

21/07, 31/07, 12/08
Βαρσοβία - Γκντάνσκ - Mragovo
5 ημέρες
 

 

1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα - Βαρσοβία
Αναχώρηση με μεσημεριανή πτήση της Aegean για την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Μια πρώτη βόλτα στην πόλη θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή σε αυτήν την οποία και θα γνωρίσουμε εκτενέστερα στο τέλος του ταξιδιού μας. Δείπνο σε εστιατόριο στην παλιά πόλη και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ
Βαρσοβία (Τορούν) - Γκντασκ
Πρώτος σταθμός του σημερινού μας οδοιπορικού το πάντα γραφικό Τορούν, γενέτειρα του μεγάλου αστρονόμου της Αναγέννησης, Κοπέρνικου. Ξενάγηση στο παλιό χανσεατικό ποτάμιο λιμάνι, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια, τα σκοτεινά κελάρια, τα στενά δρομάκια απ’ όπου αναδύεται πλούσια, η ιστορία. Το άγαλμα του Κοπέρνικου, καθώς και τα αναγεννησιακά κτίσματα, στολίζουν την κεντρική πλατεία. Επόμενος σταθμός μας το Γκντανσκ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ
Γκντάνσκ - Μάλμποργκ - Mragowo
Η πρωινή ξενάγηση στην “τριπλή πόλη” του Γκντάνσκ, που απαρτίζεται από το Γκντίνια, το Γκντανσκ και το Σοπότ είναι αποκαλυπτική. Μπορεί εμείς να το μάθαμε από τις ταραγμένες μέρες της δεκαετίας του ’80, με την «Αλληλεγγύη» και το Λεχ Βαλέσα, τότε που ήταν πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ αλλά η πόλη πέρα από τα Ναυπηγία και το λιμάνι είναι μία από τις πιο όμορφες στη Βαλτική. Η κυρίως πόλη επικεντρώνει όλο το μνημειακό πλούτο και φιλοξενεί τη βασιλική οδό, με λαμπρά κτίρια που ανοικοδομήθηκαν επιμελώς μετά τις καταστροφές του πολέμου. Περνάμε κάτω από την πύλη Βιζίνα, βλέπουμε το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου και το παλιό Δημαρχείο και συνεχίζουμε για την πλατεία της Μακριάς Αγοράς, όπου παρατηρούμε τα μέγαρα των πλουσίων εμπόρων του Γκντανσκ. Στη συνέχεια μας περιμένουν η Γκτίνια και το Σοπότ με τον αριστοκρατικό τους χαρακτήρα για να ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με τη πόλη – έκπληξη της εκδρομής μας. Φυσικά μην παραλείψετε στον ελεύθερο χρόνο σας να αγοράσετε αντικείμενα από κεχριμπάρι Βαλτικής για το οποίο φημίζεται όλη η περιοχή. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας και καθοδόν θα έχουμε επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Μάλμποργκ, από τα κορυφαία δείγματα αμυντικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και είναι η μεγαλύτερη γοτθική οχύρωση στην Ευρώπη. Από το 1309 ως το 1457 αποτέλεσε το στρατηγείο των Τεκτόνων Ιπποτών. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Mragowo αργά το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Mragowo - Βαρσοβία
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Gizycko και τη λίμνη Sniardwy. Η περιοχή των λιμνών, βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ρέει ο ποταμός Βιστούλας, στα σύνορα με τη Λιθουανία. Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 2.000 λίμνες που συνδέονται με ένα εκτεταμένο σύστημα καναλιών και ποταμών. Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός περιοχών με λίμνες στην Ευρώπη. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα, η οποία θα μας μαγέψει με τα ονειρικά καταπράσινα τοπία, την αίσθηση ηρεμίας των λιμνών αλλά και γενικότερα την ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βαρσοβία. Δείπνο σε εστιατόριο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Βαρσοβία - Αθήνα
Πρωινή ξενάγηση (2ο μέρος) στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
 

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί

 

565€

615€

+130€

Περιλαμβάνονται:

  • Πτήσεις Αθήνα/Βαρσοβία/Αθήνα με Lot Airlines
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό & δείπνο (σετ μενού 3 πιάτων ) καθημερινά , ημιδιατροφή
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός
  • Αρχηγός/συνοδός της εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ / ταξιδιωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων 160€
  • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία (παρακαλείσθε να έχετε μικρές και ελαφριές αποσκευές)
  • Ποτά / αναψυκτικά κατά την διάρκεια των δείπνων
  • Εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Πτήσεις

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

21, 31/07, 12/08

Αθήνα

Βαρσοβία

04.40

06.20

LO 602

25/07, 04, 16/08

Βαρσοβία

Αθήνα

22.40

02.25

LO 601