Skip to main content

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ απο €1.368

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ –KEMI- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ -ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΧΩΡΙΟ  ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ –SANTAPARK– ΜΟΥΣΕΙΟARKTIKUM–SNOWLAND–KOYOYΣΑΜΟ –SNOWMOBILES- ΦΑΡΜΕΣ ΧΑΣΚΥΣ & ΤΑΡΑΝΔΩΝ –PANOYA-EΛΣΙΝΚΙ

28 Δεκεμβρίου 2014 – 03 Ιανουαρίου  2015 (7 μέρες)

 

TIMΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ

Ηotel Scandic/ Sokos

στοΡοβανιέμι

Ηotel Santa Claus

στοΡοβανιέμι

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ +1 ΠΑΙΔΙ (2-14 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

€1.368

€ 1.428

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ + 1 ΠΑΙΔΙ (2-14 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

 €1.448

€ 1.548

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€1.498

€ 1.598

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

€1.848

€ 1.948

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.   Κυρ. 28 Δεκ. 2014: ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΧΩΡΙΟ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ – SANTA PARK– ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM- IGLOORESTAURANT

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πετάξουμε για το Ροβανιέμι. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Άη-Βασίλη τον οποίο θα συναντήσουμε προσωπικά και θα έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφηθούμε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες κάρτες σας για τα Χριστούγεννα του 2015!!! Περιπλανηθείτε στο  ArcticCircleShoppingGallery. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά της περιοχής. Η επίσκεψη  στο SantaPark, τη Disneylandτης Λαπωνίας, θα μας μεταφέρει σ’ ένα παραμυθένιο κόσμο και θα νιώσουμε σαν παιδιά. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, όπου θα θαυμάσουμε σε όλο το μεγαλείο της, τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτιού. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο IglooRestaurant- Snowland, που κατασκευάζεται κάθε χρόνο, 3 χλμ έξω από το Ροβανιέμι. Θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων, τη ντίσκο από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση. 

2.   Δευ. 29 Δεκ. 2014: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή (δείτε προσφορές έγκαιρης εγγραφής) με το παγοθραυστικό, από το λιμάνι Αjos, απ’ όπου ξεκινάει, το μοναδικό παγοθραυστικό στον κόσμο που δέχεται επιβάτες, για μια 3ωρη κρουαζιέρα στην παγωμένη περιοχή της Βαλτικής θάλασσας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, θα ξεναγηθούμε από τον καπετάνιο στη γέφυρα και στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Στη στάση που γίνει, θα μπορέσουμε να περπατήσουμε πάνω στην παγωμένη θάλασσα και να κολυμπήσουμε στα παγωμένα νερά του Βοθνιακού Κόλπου, φορώντας ειδική ισοθερμική στολή που μας προφυλάσσει από το νερό και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η μοναδική αυτή κρουαζιέρα πραγματοποιείται από τον δήμο του Κέμι και εφόσον η περιοχή έχει παγώσει.  Όσοι δεν επιλέξουν την κρουαζιέρα, θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούν την πόλη του Κέμι και την αγορά της. Αναχώρηση για το Κουουσάμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Δείτε βίντεο για το Παγοθραυστικό   http://goo.gl/Cx8cli

3.   Τρ. 30 Δεκ. 2014 ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ–ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ /SNOWMOBILES– ΨΑΡΕΜΑ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ξεκινώντας από το Κουούσαμο, το σημαντικότερο χιονοδρομικό κέντρο της Φιλανδίας που δέχεται 1 εκατομ. λάτρεις της φύσης ετησίως, και οδηγώντας ανάμεσα από πυκνά δάση πεύκων, ελάτων και σημύδας, θα απολαύσουμε, μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση, μια καινούργια εμπειρία. Ακολουθήστε μας με τα μηχανοκίνητα έλκηθρα (snowmobiles) σε ένα Safariστο αχανές λευκό τοπίο, πάνω από παγωμένες λίμνες, και πυκνά δάση ελάτων. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του Snowmobileκαι αμέσως μετά θα οδηγήσουμε μόνοι μας, εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Στην διαδρομή θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρεσυη.

Δείτε βίντεο για τα μηχανοκίνητα έλκηθρα  http://goo.gl/mO1NEE

4.   Τετ. 31 Δεκ. 2014 ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ– ΡΑΝΟΥΑ – ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ MURRMURR– FAZER- ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ράνουα, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας και το βορειότερο του κόσμου! Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον 50 διαφορετικά είδη ζώων, πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, λευκές αλεπούδες, λύγκες, κα. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να  επισκεφτείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες Fazerκαθώς και το κάστρο MurrMurr, ο πύργος του οποίου ήταν το σπίτι των συνοδών του Αη-Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα τα παιδιά και όσοι αισθάνονται παιδιά, θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα έχουμε κόψει πριν στο γειτονικό χιονισμένο δάσος. Το βράδυ στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, με τοπικές και διεθνείς γεύσεις, θα μας επισκεφθεί ο Άγιος -Βασίλης, με τις πιο χαρακτηριστικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο ίδιος θα δώσει σε κάθε παιδί από ένα μικρό δώρο, κάνοντας το παραμύθι αληθινό. Αν θέλετε συνεχίστε την διασκέδαση σε κάποια από τις discoτης πόλης αν και οι ντόπιοι έρχονται στα ξενοδοχεία για  να γιορτάσουν.

Δείτε βίντεο για τον Ζωολογικό κήπο με τα αρκτικά ζώα http://goo.gl/Iqd8pV

5.   Πεμ. 01 Ιαν. 2015  ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΦΑΡΜΕΣ ΤΑΡΑΝΔΩΝ KA IΣΚΥΛΙΩΝ HUSKIES- ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα μας περιμένουν δυο μοναδικές εμπειρίες που μόνο στην Λαπωνία μπορείτε να απολαύσετε  και να θυμάστε πάντα αυτές τις γιορτές. Θα επισκεφθούμε αυθεντική φάρμα με τους ταράνδους, όπου θα μάθουμε να οδηγούμε έλκηθρο που έλκουν οι τάρανδοι και φυσικά θα αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης. Επίσης θα ενημερωθούμε για τη ζωή και την εκτροφή των ταράνδων των οποίων ο πληθυσμός είναι όσοι περίπου και οι κάτοικοι της Λαπωνίας (250 χιλιάδες)! Στον ελεύθερο χρόνο θα ζεσταθούμε στο ξύλινο σπιτάκι της φάρμας όπου οι ιδιοκτήτες της θα μας προσφέρουν γλυκίσματα, καφέ, τσάι και το παραδοσιακό Glogi(ζεστός χυμός βατόμουρου) ενώ τα παιδιά θα μπορέσουν να διασκεδάσουν στις χιονοτσουλήθρες! Θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά με τα γκριζογάλανα μάτια huskies. Αφού γίνει επίδειξη του τρόπου οδήγησης και των κανόνων ασφαλείας, θα μπορέσετε στη συνέχεια να οδηγήσετε οι ίδιοι τα έλκηθρα (750 μ.) σε μια  μαγευτική διαδρομή στην μαγεία του χιονισμένου τοπίου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για ξεκούραση ή μια ακόμη χαλαρωτική σάουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.  Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να απολαύσετε τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου και τη φημισμένη φιλανδική Σάουνα δωρεάν στο ξενοδοχείο σας.

Δείτε βίντεο

http://goo.gl/CmkEzp

http://goo.gl/ZhG9vU

6.  Παρ. 02 Ιαν. 2015 ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ – ΚΟΥΟΠΙΟ - ΕΛΣΙΝΚΙ  

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Κουόπιο, την πόλη των παγωμένων λιμνών,μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, όπου θα θαυμάσουμε παγωμένες λίμνες, χιονισμένα τοπία, ταράνδους, γραφικά αγροτόσπιτα φωτισμένα μέσα στην παράξενα πανέμορφη ατμόσφαιρα της ημέρας που χάνεται και ανακατεύεται με τη νύχτα, εικόνες που μόνο μέσα στην φαντασία σας και σε κινηματογραφικές ταινίες έχετε ξαναδεί. Σταθμοί καθοδόν για φωτογράφιση, καφέ ή γρήγορο φαγητό. Άφιξη στην ‘Κόρη της Βαλτικής’, όπως επονομάζεται το Ελσίνκι. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

7. Σαβ. 03 Ιαν. 2015 ΕΛΣΙΝΚΙ– ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση της ‘Λευκής πόλης’ ή αλλιώς ‘Κόρης της Βαλτικής’, όπως ονομάζεται το Ελσίνκι. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και τα διαμερίσματα των διπλωματών, την Αγορά, την Μητρόπολη, την πλατεία της Συγκλήτου, το Προεδρικό παλάτι, το κτίριο της Βουλής, την Όπερα, την εντυπωσιακή εκκλησία Tεμπελιαούκιο που έχει σμιλευτεί ολόκληρη μέσα σε βράχο από γρανίτη, το μνημείο του Σιμπέλιους. Θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά στο λιμάνι καθώς και την ανοιχτή, με όλα τα τοπικά είδη και προϊόντα. Η Ορθόδοξη εκκλησία του Ουσπένσκι με τον πράσινο τρούλο της δεσπόζει στο λιμάνι και η Μητρόπολη δεσπόζει στη νεοκλασική πλατεία της Γερουσίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος του πιο εντυπωσιακού και ασυνήθιστου ταξιδιού της ζωής σας στη χώρα των Λαπώνων, του Άη Βασίλη και της Φιλανδίας γενικά.

Σημειώσεις:Η σειρά των επισκέψεων και δραστηριοτήτων μπορεί να αλλάξει λόγω πτήσεων, έκτακτων καιρικών  συνθηκών και για την καλύτερη & ασφαλέστερη διεξαγωγή του ταξιδιού, 2) Τελικό επικαιροποιημένο δρομολόγιο θα δοθεί κατά την ενημερωτική συνάντηση λίγες μέρες πριν την αναχώρηση.

       Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

·         Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένες κατευθείαν πτήσεις της Aegean Airlines

·         Διαμονή σε ξενοδοχεία  4*  & 4*superior

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Ροβανιέμι (Sokos, Scandic ή SantaClaus)

          4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  4* supστο Κούουσαμο ( Sokos Kuusamo)

           1 διανυκτέρευση σε  ξενοδοχείο 4* στο Ελσίνκι (Scandic Grand Marinaή παρόμοιο)

·            Πλούσιο Σκανδιναβικό πρόγευμα μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία (6 συνολικά)

·            Δείπνο μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία

·            Γιορταστικό Πρωτοχρονιάτικο  Δείπνο στο ξενοδοχείο

·            Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου και της σάουνας στο ξενοδοχείο Sokosτου Κουούσαμο

·            Επίσκεψη του Άη Βασίλη και μοίρασμα μικρο-δώρων στα παιδιά μαζί με τα δικά σας την  31/12

·            Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη

·            Εκδρομή,  φωτογράφιση και πιστοποιητικό περάσματος του Αρκτικού Κύκλου

·            Ψάρεμα από τρύπες που θα ανοίξουμε σε παγωμένη λίμνη ή ποτάμι

·            Μεταφορά, επίσκεψη και είσοδος στο Μουσείο Άρκτικουμ

·            Eκδρομή και είσοδος στον ζωολογικό κήπο Ράνουα

·            Eκδρομή και είσοδος στην  Snowlandκαι στο Iglooεστιατόριο που είναι ολόκληρο φτιαγμένο από κομμάτια πάγου

·            Σαφάρι,  οδήγηση και μεγάλος γύρος  μηχανοκίνητων έλκηθρων (snowmobiles) στο χιονισμένο τοπίο

·            Επίσκεψη σε φάρμα  και βόλτα με έλκηθρα που σύρουν τάρανδοι

·            Επίσκεψη σε φάρμα  και βόλτα με έλκηθρα που σέρνουν χάσκις

·            Έλληνας Συνοδός που έχει δεκάδες επιτυχημένα ταξίδια στη Λαπωνία

·            Πολυσέλιδο φυλλάδιο με οδηγίες και πληροφορίες για όλες τις περιοχές του ταξιδιού και της Φιλανδίας

·            Ομαδική ασφάλιση,  αστικής ευθύνης , καλής εκτέλεσης ταξιδιού και επαναπατρισμού

·            Ενημερωτική συνάντηση για την προετοιμασία σας και τις συνθήκες του ταξιδιού

·            ΦΠΑ (που ισχύει την 20/09/14)

v ΔΩΡΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 31/10/14 (ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ € 300 ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)  για περιορισμένες θέσεις με απόλυτη σειρά προτεραιότητας

1)    Φόροι αεροδρομίων που ισχύουν κατά την 20/09/14

2)     3ωρηΚρουαζιέρα με παγοθραυστικό και δυνατότητα κολύμβησης με ειδικό σκάφανδρο(προϋπόθεση να έχει παγώσει η περιοχήAjosτου Βοθνιακού Κόλπου και ελάχιστη συμμετοχή 140 ατόμων για τη ναύλωση του πλοίου)

3) Καινούρια ισοθερμική Φόρμα ( Σαλοπέτα ) που παραμένει στην διάθεσή σας

4) Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος και κάλυψη επιστροφής προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας

5) Αναμνηστική μεγάλη χρωμολιθογραφία Ελλήνων Ζωγράφων (70 Χ 100) (Φασιανού, Τέτση, Μυταρά)

Προσοχή:Λόγωιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών και των προσφερόμενων δώρωνσυνιστούμε έγκαιρη εγγραφή και κυρίως γιατί οι αεροπορικές θέσεις είναι κατά 50% λιγότερες από άλλες χρονιές. Θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα εγγραφών.

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνονται :

Ποτά, φιλοδωρήματα, τυχόν επίναυλος καυσίμων, και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα, Είσοδος στο SantaPark  (ενήλικες € 31, παιδιά € 25).Οι υπηρεσίες των δώρωντης έγκαιρης προεγγραφής για εγγραφές μετά την 01/11/14 θα χρεώνονται κανονικά.

Ενδεικτικές ώρες ναυλωμένων πτήσεωνcharter(υπό επιβεβαίωση) με τηνAegeanAirlines:

Κυρ. 28/12/14   Αθήνα  09.00 - Ροβανιέμι 13.15

Σαβ. 03/01/15   Ελσίνκι 17.00 - Αθήνα 20.45

--------------------

 

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ –KEMI- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ -ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΧΩΡΙΟ  ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ –SANTAPARK– ΜΟΥΣΕΙΟARKTIKUM–SNOWLAND–KOYOYΣΑΜΟ –SNOWMOBILES- ΦΑΡΜΕΣ ΧΑΣΚΥΣ & ΤΑΡΑΝΔΩΝ –PANOYA-EΛΣΙΝΚΙ

28 Δεκεμβρίου 2014 – 03 Ιανουαρίου  2015 (7 μέρες)

TIMΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ

Ηotel Scandic/ Sokos

στοΡοβανιέμι

Ηotel Santa Claus

στοΡοβανιέμι

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ +1 ΠΑΙΔΙ (2-14 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

€1.368

€ 1.428

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ + 1 ΠΑΙΔΙ (2-14 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

 €1.448

€ 1.548

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€1.498

€ 1.598

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

€1.848

€ 1.948

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.   Κυρ. 28 Δεκ. 2014: ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΧΩΡΙΟ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ – SANTA PARK– ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM- IGLOORESTAURANT

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πετάξουμε για το Ροβανιέμι. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Άη-Βασίλη τον οποίο θα συναντήσουμε προσωπικά και θα έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφηθούμε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες κάρτες σας για τα Χριστούγεννα του 2015!!! Περιπλανηθείτε στο  ArcticCircleShoppingGallery. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά της περιοχής. Η επίσκεψη  στο SantaPark, τη Disneylandτης Λαπωνίας, θα μας μεταφέρει σ’ ένα παραμυθένιο κόσμο και θα νιώσουμε σαν παιδιά. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, όπου θα θαυμάσουμε σε όλο το μεγαλείο της, τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτιού. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο IglooRestaurant- Snowland, που κατασκευάζεται κάθε χρόνο, 3 χλμ έξω από το Ροβανιέμι. Θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων, τη ντίσκο από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση. 

2.   Δευ. 29 Δεκ. 2014: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή (δείτε προσφορές έγκαιρης εγγραφής) με το παγοθραυστικό, από το λιμάνι Αjos, απ’ όπου ξεκινάει, το μοναδικό παγοθραυστικό στον κόσμο που δέχεται επιβάτες, για μια 3ωρη κρουαζιέρα στην παγωμένη περιοχή της Βαλτικής θάλασσας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, θα ξεναγηθούμε από τον καπετάνιο στη γέφυρα και στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Στη στάση που γίνει, θα μπορέσουμε να περπατήσουμε πάνω στην παγωμένη θάλασσα και να κολυμπήσουμε στα παγωμένα νερά του Βοθνιακού Κόλπου, φορώντας ειδική ισοθερμική στολή που μας προφυλάσσει από το νερό και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η μοναδική αυτή κρουαζιέρα πραγματοποιείται από τον δήμο του Κέμι και εφόσον η περιοχή έχει παγώσει.  Όσοι δεν επιλέξουν την κρουαζιέρα, θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούν την πόλη του Κέμι και την αγορά της. Αναχώρηση για το Κουουσάμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Δείτε βίντεο για το Παγοθραυστικό   http://goo.gl/Cx8cli

3.   Τρ. 30 Δεκ. 2014 ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ–ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ /SNOWMOBILES– ΨΑΡΕΜΑ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ξεκινώντας από το Κουούσαμο, το σημαντικότερο χιονοδρομικό κέντρο της Φιλανδίας που δέχεται 1 εκατομ. λάτρεις της φύσης ετησίως, και οδηγώντας ανάμεσα από πυκνά δάση πεύκων, ελάτων και σημύδας, θα απολαύσουμε, μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση, μια καινούργια εμπειρία. Ακολουθήστε μας με τα μηχανοκίνητα έλκηθρα (snowmobiles) σε ένα Safariστο αχανές λευκό τοπίο, πάνω από παγωμένες λίμνες, και πυκνά δάση ελάτων. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του Snowmobileκαι αμέσως μετά θα οδηγήσουμε μόνοι μας, εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Στην διαδρομή θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρεσυη.

Δείτε βίντεο για τα μηχανοκίνητα έλκηθρα  http://goo.gl/mO1NEE

4.   Τετ. 31 Δεκ. 2014 ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ– ΡΑΝΟΥΑ – ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ MURRMURR– FAZER- ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ράνουα, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας και το βορειότερο του κόσμου! Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον 50 διαφορετικά είδη ζώων, πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, λευκές αλεπούδες, λύγκες, κα. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να  επισκεφτείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες Fazerκαθώς και το κάστρο MurrMurr, ο πύργος του οποίου ήταν το σπίτι των συνοδών του Αη-Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα τα παιδιά και όσοι αισθάνονται παιδιά, θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα έχουμε κόψει πριν στο γειτονικό χιονισμένο δάσος. Το βράδυ στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, με τοπικές και διεθνείς γεύσεις, θα μας επισκεφθεί ο Άγιος -Βασίλης, με τις πιο χαρακτηριστικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο ίδιος θα δώσει σε κάθε παιδί από ένα μικρό δώρο, κάνοντας το παραμύθι αληθινό. Αν θέλετε συνεχίστε την διασκέδαση σε κάποια από τις discoτης πόλης αν και οι ντόπιοι έρχονται στα ξενοδοχεία για  να γιορτάσουν.

Δείτε βίντεο για τον Ζωολογικό κήπο με τα αρκτικά ζώα http://goo.gl/Iqd8pV

5.   Πεμ. 01 Ιαν. 2015  ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΦΑΡΜΕΣ ΤΑΡΑΝΔΩΝ KA IΣΚΥΛΙΩΝ HUSKIES- ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα μας περιμένουν δυο μοναδικές εμπειρίες που μόνο στην Λαπωνία μπορείτε να απολαύσετε  και να θυμάστε πάντα αυτές τις γιορτές. Θα επισκεφθούμε αυθεντική φάρμα με τους ταράνδους, όπου θα μάθουμε να οδηγούμε έλκηθρο που έλκουν οι τάρανδοι και φυσικά θα αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης. Επίσης θα ενημερωθούμε για τη ζωή και την εκτροφή των ταράνδων των οποίων ο πληθυσμός είναι όσοι περίπου και οι κάτοικοι της Λαπωνίας (250 χιλιάδες)! Στον ελεύθερο χρόνο θα ζεσταθούμε στο ξύλινο σπιτάκι της φάρμας όπου οι ιδιοκτήτες της θα μας προσφέρουν γλυκίσματα, καφέ, τσάι και το παραδοσιακό Glogi(ζεστός χυμός βατόμουρου) ενώ τα παιδιά θα μπορέσουν να διασκεδάσουν στις χιονοτσουλήθρες! Θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά με τα γκριζογάλανα μάτια huskies. Αφού γίνει επίδειξη του τρόπου οδήγησης και των κανόνων ασφαλείας, θα μπορέσετε στη συνέχεια να οδηγήσετε οι ίδιοι τα έλκηθρα (750 μ.) σε μια  μαγευτική διαδρομή στην μαγεία του χιονισμένου τοπίου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για ξεκούραση ή μια ακόμη χαλαρωτική σάουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.  Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να απολαύσετε τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου και τη φημισμένη φιλανδική Σάουνα δωρεάν στο ξενοδοχείο σας.

Δείτε βίντεο

http://goo.gl/CmkEzp

http://goo.gl/ZhG9vU

6.  Παρ. 02 Ιαν. 2015ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ – ΚΟΥΟΠΙΟ - ΕΛΣΙΝΚΙ  

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Κουόπιο, την πόλη των παγωμένων λιμνών,μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, όπου θα θαυμάσουμε παγωμένες λίμνες, χιονισμένα τοπία, ταράνδους, γραφικά αγροτόσπιτα φωτισμένα μέσα στην παράξενα πανέμορφη ατμόσφαιρα της ημέρας που χάνεται και ανακατεύεται με τη νύχτα, εικόνες που μόνο μέσα στην φαντασία σας και σε κινηματογραφικές ταινίες έχετε ξαναδεί. Σταθμοί καθοδόν για φωτογράφιση, καφέ ή γρήγορο φαγητό. Άφιξη στην ‘Κόρη της Βαλτικής’, όπως επονομάζεται το Ελσίνκι. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

7. Σαβ. 03 Ιαν. 2015 ΕΛΣΙΝΚΙ– ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση της ‘Λευκής πόλης’ ή αλλιώς ‘Κόρης της Βαλτικής’, όπως ονομάζεται το Ελσίνκι. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και τα διαμερίσματα των διπλωματών, την Αγορά, την Μητρόπολη, την πλατεία της Συγκλήτου, το Προεδρικό παλάτι, το κτίριο της Βουλής, την Όπερα, την εντυπωσιακή εκκλησία Tεμπελιαούκιο που έχει σμιλευτεί ολόκληρη μέσα σε βράχο από γρανίτη, το μνημείο του Σιμπέλιους. Θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά στο λιμάνι καθώς και την ανοιχτή, με όλα τα τοπικά είδη και προϊόντα. Η Ορθόδοξη εκκλησία του Ουσπένσκι με τον πράσινο τρούλο της δεσπόζει στο λιμάνι και η Μητρόπολη δεσπόζει στη νεοκλασική πλατεία της Γερουσίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος του πιο εντυπωσιακού και ασυνήθιστου ταξιδιού της ζωής σας στη χώρα των Λαπώνων, του Άη Βασίλη και της Φιλανδίας γενικά.

Σημειώσεις:Η σειρά των επισκέψεων και δραστηριοτήτων μπορεί να αλλάξει λόγω πτήσεων, έκτακτων καιρικών  συνθηκών και για την καλύτερη & ασφαλέστερη διεξαγωγή του ταξιδιού, 2) Τελικό επικαιροποιημένο δρομολόγιο θα δοθεί κατά την ενημερωτική συνάντηση λίγες μέρες πριν την αναχώρηση.

       Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

·         Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένες κατευθείαν πτήσεις της Aegean Airlines

·         Διαμονή σε ξενοδοχεία  4*  & 4*superior

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Ροβανιέμι (Sokos, Scandic ή SantaClaus)

          4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  4* supστο Κούουσαμο ( Sokos Kuusamo)

           1 διανυκτέρευση σε  ξενοδοχείο 4* στο Ελσίνκι (Scandic Grand Marinaή παρόμοιο)

·            Πλούσιο Σκανδιναβικό πρόγευμα μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία (6 συνολικά)

·            Δείπνο μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία

·            Γιορταστικό Πρωτοχρονιάτικο  Δείπνο στο ξενοδοχείο

·            Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου και της σάουνας στο ξενοδοχείο Sokosτου Κουούσαμο

·            Επίσκεψη του Άη Βασίλη και μοίρασμα μικρο-δώρων στα παιδιά μαζί με τα δικά σας την  31/12

·            Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη

·            Εκδρομή,  φωτογράφιση και πιστοποιητικό περάσματος του Αρκτικού Κύκλου

·            Ψάρεμα από τρύπες που θα ανοίξουμε σε παγωμένη λίμνη ή ποτάμι

·            Μεταφορά, επίσκεψη και είσοδος στο Μουσείο Άρκτικουμ

·            Eκδρομή και είσοδος στον ζωολογικό κήπο Ράνουα

·            Eκδρομή και είσοδος στην  Snowlandκαι στο Iglooεστιατόριο που είναι ολόκληρο φτιαγμένο από κομμάτια πάγου

·            Σαφάρι,  οδήγηση και μεγάλος γύρος  μηχανοκίνητων έλκηθρων (snowmobiles) στο χιονισμένο τοπίο

·            Επίσκεψη σε φάρμα  και βόλτα με έλκηθρα που σύρουν τάρανδοι

·            Επίσκεψη σε φάρμα  και βόλτα με έλκηθρα που σέρνουν χάσκις

·            Έλληνας Συνοδός που έχει δεκάδες επιτυχημένα ταξίδια στη Λαπωνία

·            Πολυσέλιδο φυλλάδιο με οδηγίες και πληροφορίες για όλες τις περιοχές του ταξιδιού και της Φιλανδίας

·            Ομαδική ασφάλιση,  αστικής ευθύνης , καλής εκτέλεσης ταξιδιού και επαναπατρισμού

·            Ενημερωτική συνάντηση για την προετοιμασία σας και τις συνθήκες του ταξιδιού

·            ΦΠΑ (που ισχύει την 20/09/14)

v ΔΩΡΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 31/10/14 (ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ € 300 ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)  για περιορισμένες θέσεις με απόλυτη σειρά προτεραιότητας

1)    Φόροι αεροδρομίων που ισχύουν κατά την 20/09/14

2)     3ωρηΚρουαζιέρα με παγοθραυστικό και δυνατότητα κολύμβησης με ειδικό σκάφανδρο(προϋπόθεση να έχει παγώσει η περιοχήAjosτου Βοθνιακού Κόλπου και ελάχιστη συμμετοχή 140 ατόμων για τη ναύλωση του πλοίου)

3) Καινούρια ισοθερμική Φόρμα ( Σαλοπέτα ) που παραμένει στην διάθεσή σας

4) Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος και κάλυψη επιστροφής προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας

5) Αναμνηστική μεγάλη χρωμολιθογραφία Ελλήνων Ζωγράφων (70 Χ 100) (Φασιανού, Τέτση, Μυταρά)

Προσοχή:Λόγωιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών και των προσφερόμενων δώρωνσυνιστούμε έγκαιρη εγγραφή και κυρίως γιατί οι αεροπορικές θέσεις είναι κατά 50% λιγότερες από άλλες χρονιές. Θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα εγγραφών.

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνονται :

Ποτά, φιλοδωρήματα, τυχόν επίναυλος καυσίμων, και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα, Είσοδος στο SantaPark  (ενήλικες € 31, παιδιά € 25).Οι υπηρεσίες των δώρωντης έγκαιρης προεγγραφής για εγγραφές μετά την 01/11/14 θα χρεώνονται κανονικά.

Ενδεικτικές ώρες ναυλωμένων πτήσεωνcharter(υπό επιβεβαίωση) με τηνAegeanAirlines:

Κυρ. 28/12/14   Αθήνα  09.00 - Ροβανιέμι 13.15

Σαβ. 03/01/15   Ελσίνκι 17.00 - Αθήνα 20.45