Skip to main content

Εκτεταμένη Ανδαλουσία - Γιβραλτάρ ΦΕΒ-ΑΠΡ 2013

                     Μάλαγα, Γρανάδα, Σεβίλλη, Κόρδοβα, Χερέθ, Αρκος ντε λα Φροντέρα,

Ρόντα (περίφημα Λευκά Χωριά), Κάδιζ & Μαρμπέλα.

Αναχωρήσεις: 06.02, 13.02, 20.02, 27.02, 06.03, 13.03,
20.03, 27.03, 03.04, 10.04, 17.04

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ καθημερινά
Αεροπορική μετάβαση στην Ανδαλουσία και όχι οδική μεταφορά από Μαδρίτη

 


Η πάντα ενδιαφέρουσα Ανδαλουσία, αλλά ταυτόχρονα περιορισμένη στα διάφορα προγράμματα λόγω συνδυασμού της με άλλες περιοχές της Ισπανίας σε ένα πλήρες οδοιπορικό ειδικά διαμορφωμένο για την περίοδο των Χριστουγέννων που και ο καιρός είναι ήπιος και οι διαδρομές άνετες και ευχάριστες χωρίς τις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Η Ανδαλουσία είναι ένας προορισμός από μόνη της ! Η «χώρα» του Φλαμέγκο, ρωμαϊκή, αραβική, αναγεννησιακή, μπαρόκ, λατινοαμερικάνική είναι η περιοχή της Ισπανίας που αποτέλεσε έμπνευση για συγγραφείς, και ζωγράφους.

Με επίσκεψη στη Ρόντα γνωστή για τα «λευκά χωριά – Pueblos Blancos de Andalucia» και το τρομερό Γιβραλτάρ, με τα εντυπωσιακά τείχη και το Φρούριο από την εποχή των Μαυριτανών, με τα γραφικά σοκάκια του και την ξεχωριστή του πανίδα και χλωρίδα. Το Γιβραλτάρ είναι Αγγλικό έδαφος, η Αγγλία στο υπογάστριο της Ισπανίας, φύλακας των στενών, στις πύλες του Ηρακλή, με τα πάντα αφορολόγητα. Το ταξίδι συνεχίζει με την χιλιοτραγουδισμένη Γρανάδα, όχι κουτσουρεμένη αλλά με 2 διανυκτερεύσεις για να την χαρείτε, τη Κόρδοβα με το Τζαμί της και τέλος τη μεγάλη Σεβίλλη, τη πόλη υπαίθριο μουσείο. Ένα γεμάτο πρόγραμμα, με ημιδιατροφή καθημερινά & άριστα ξενοδοχεία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η μέρα: Αθήνα – Μάλαγα – Γρανάδα, ξενάγηση και οδική διαδρομή.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την Μάλαγα μέσω Μαδρίτης. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και να αναχώρηση για την Γρανάδα. Άφιξη, τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Απογευματινή βόλτα στην παλιά πόλη και τα σοκάκια της. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Γρανάδα, ξενάγηση.

Η εκτεταμένη μας ξενάγηση στο ρόδο της Ανδαλουσίας - όπως την αποκαλούσαν οι Μαυριτανοί στα χρόνια εκείνα - σ’ αυτήν την πόλη που κυριαρχείται από την πληθωρική ομορφιά της Αλάμπρας – ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, φτιαγμένο από γύψο, μάρμαρο και τούβλο. Στα μαγικά της patio ανάμεσα από το κελάηδημα των πουλιών και τους ήχους των νερών που πηγάζουν από τα απίθανα σιντριβάνια της, μοιάζει να αντηχούν ακόμα επικλήσεις του Αλλάχ και στίχοι του αιώνιου έρωτα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους της Generalize, όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του γιασεμιού και της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι στοχασμού και φαντασίας από την εποχή των Χαλίφηδων, των Χαρεμιών, των ευνούχων και της Αραβικής δύναμης και του αισθησιασμού. Στο ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να πάτε βόλτα με τον αρχηγό σας στην παλιά Αραβική συνοικία Albaycin, ή το Sacromonte την συνοικία των τσιγγάνων όπου μπορείτε (ίσως) να δείτε και κοπέλες – τσιγγάνες να χορεύουν γνήσιο – αυθεντικό Φλαμέγκο στις αυλές των σπιτιών τους. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Γρανάδα – Κόρδοβα – Σεβίλλη. Διαδρομή ξεναγήσεις.

Άλλη μια γεμάτη μέρα. Σήμερα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας τη Σεβίλλη. Προηγουμένως θα επισκεφθούμε την Κόρδοβα την παλαιά Ρωμαϊκή πόλη, πατρίδα του φιλόσοφου και ρήτορα Σενέκα και αργότερα πρωτεύουσα του Χαλιφάτου της Δαμασκού. Η Mesquita - το τζαμί - και μετέπειτα καθεδρικός ναός της πόλης είναι το σήμα κατατεθέν της. Η Juderia - η εβραϊκή συνοικία με τη συναγωγή - το ανάκτορο Viana, το αρχαιολογικό μουσείο, το Alcazar, η Iglesias Fernandinas είναι μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα που έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή και αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην Σεβίλλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Sevilla Center 4* Sup.

Η Χιράλδα και το κτήριο της Ισπανοαμερικανικής έκθεσης στη Σεβίλλη.

 

4η μέρα: Σεβίλλη, ξενάγηση.

Με τη σημερινή πρωινή μας ξενάγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν και του Δον Κιχώτη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται μνημεία, τα οποία προσφέρουν απόλαυση και στις πέντε αισθήσεις. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα Πάτιος σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα απολαύσουμε τον 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό ναό, έναν από τους τελευταίους Ισπανικού - Γοτθικού ρυθμού με στοιχεία αναγεννησιακού ρυθμού.

Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ, το οποίο θα επισκεφθούμε μαζί με τον καθεδρικό Ναό με την διάσημη Χιράλδα (καμπαναριό και παλίο μιναρέ). Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλουν σε αρχιτεκτονικό στυλ από Ισλαμικό σε Νεοκλασικό, πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι, συνθέτουν την εικόνα του παλατιού το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μοναρχών. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα Φλαμένκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Σεβίλλη – Άρκος ντε λα Φροντέρα, Χερέθ – Κάδιζ – Αλγεθίρας (Γιβραλτάρ), διαδρομή επισκέψεις.

Αναχώρηση οδηγώντας νότια με τελικό μας προορισμό μας το Βρετανικό Γιβραλτάρ. Πρώτος μας σταθμός το Αρκος ντε λα Φροντέρα ( ένα από τα παραδοσιακά «λευκά χωρία της Ανδαλουσίας) στην επαρχία του Κάδιζ, χτισμένη στις απόκρημνες πλαγίες ενός ασφεστολιθηκού όρους, με θέα την κοιλάδα. Υπήρξε και προπύργιο στην αντίσταση των Ισπανών κατά των Μαυριτανών κατακτητών το 13αιω. Θα δούμε το Μεσαιωνικό κάστρο (κυριότερο αξιοθέατο) και θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Χερέθ ντε λα Φροντέρα (90χλτ.) καθ οδόν προς τη Μεσόγειο. Η περιοχή είναι κυρίως γνωστή για τα κρασιά της και ειδικότερο το παγκοσμίως γνωστό Sherry. Και αυτή όπως όλες οι πόλεις της Ανδαλουσίας είναι έντονα επηρεασμένες από την Αραβική περίοδο. Άφιξη στην μεσογειακή ακτή και την πόλη Κάδιζ. Η ονομασία προέρχεται από τους Φοίνικες ή τους Άραβες (Gader) και αποτελεί σημαντικό επίνειο της Ανδαλουσίας με τα κλασσικά χαρακτηριστικά της Ανδαλουσιανής αρχιτεκτονικής και κουλτούρας. Με όμορφα σοκάκια ‘barrios’ στην παλιά πόλη που την περιβάλλουν και παλαιά τείχη με νεοκλασικά κτήρια. Επίσης έχει πολλά πάρκα με τροπικά φυτά που όπως λέγεται έφερε ο Κολόμβος επιστρέφοντας από τα ταξίδια του στο Νέο κόσμο. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Γιβραλτάρ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στο Αλγεθίρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Αλγεθίρας - Γιβραλτάρ – Ρόντα – Μάλαγα.

Πρόγευμα και σήμερα περνάμε τα σύνορα – Βρετανικό έδαφος γαρ ο Βράχος του Γιβραλτάρ – και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Ο χώρος στο Γιβραλτάρ είναι αρκετά περιορισμένος και τα πούλμαν αναγκάζονται να σταθμεύσουν στην είσοδο. Η ξενάγηση γίνεται με τα ακουστικά και περιλαμβάνει το Europa Point, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης απέναντι από την Αφρική – τις αρχαίες Ηράκλειες Στήλες –στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε τον « Βράχο» περνώντας από τα παλαιά στρατιωτικά παραπήγματα. Η θέα από ψηλά του κόλπου και της Αφρικής είναι εντυπωσιακή. Ο δεύτερος σταθμός μας είναι η σπηλιά του Αγ. Μιχαήλ, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, η οποία το 2ο Παγκ. Πόλεμο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο. Η συνέχεια μας φέρνει σε γνωριμία με τους περίφημους πιθήκους (Apes Den) του βράχου, η μοναδική ράτσα πιθήκων στην ευρωπαϊκή Ήπειρο. Κατηφορίζοντας θα δούμε τα βόρεια οχυρωματικά έργα(Upper Galleries) κατά την πολιορκία του 1779 και στη συνέχεια θα διασχίσουμε το παλιό μαυριτανικό κάστρο, την παλιά πόλη και τα μήκος της Queensway θα καταλήξουμε στην κεντρική αγορά με τα καταστήματα και τις boutik (το Γιβραλτάρ είναι duty free).

Μετά από 3 – 4 ώρες θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη Ρόντα (το χαρακτηριστικότερο, ωραιότερο και πλέον διάσημο, από τα «λευκά χωριά» της Ανδαλουσίας. Θα ξεναγηθούμε Η «Σαντορίνη» της Ανδαλουσίας, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της και τα κατάλευκα σπίτια της (Pueblos Blancos) κτισμένα στους απόκρημνους βράχους της Sierra Grazalema, με την κορυφή El Tajo να κόβει το χωριό στα δύο. Η περιοχή και τα γύρο χωριά είναι σκαρφαλωμένα στις οροσειρές τις οποίες οι συχνές βροχοπτώσεις βοήθησαν στον γεωλογικό σχηματισμό της όμορφης αυτής περιοχής η οποία είναι διάσπαρτη από λευκά χωριά, παλιά κάστρα, εκκλησίες και γεωργικές φάρμες. Στην Ρόντα θα δούμε την παλιά πόλη «La Cuidad» και το «Mercadillo» τη μοντέρνα πόλη στην αντίπερα όχθη του ποταμού, τη γέφυρα Puente Nuevo, απ΄όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το φαράγγι και την πόλη, την Plaza de Toros, το Palacio Mandragon κ.α. Αναχώρηση με προορισμό μας την Μάλαγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μάλαγα & Μαρμπέλα (Kόστα ντελ Σόλ).

Πρόγευμα και πρωινή ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Μάλαγας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί πολιτισμικά και οικονομικά, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της και τα μνημεία της. Στην ξενάγηση μας στην πόλη που γεννήθηκε ο Πικάσο, βλέπουμε μια όμορφη πόλη με άνετους λεωφόρους, κήπους, το επιβλητικό κάστρο της με τα τείχη που την περιβάλλουν, ένα παλαιό Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, από το οποίο οι Άραβες Μαυριτανοί πήραν ορισμένες πέτρες για να κατασκευάσουν το φρούριο την Αλκαζάμπα. Επίσης βλέπουμε και τον καθεδρικό της την γνωστή «La Manquita» της Παναγίας της μονόχειρης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στην θρυλική παραλία της Κόστα ντελ Σόλ, στο πλουσιότερο και κοσμοπολίτικο θέρετρο της την καταπληκτική Μαρμπέλα (Marbella). Από τα σπουδαιότερα θέρετρα του κόσμου, συγκεντρώνει τους Κροίσους του κόσμου στα πολυτελή ξενοδοχεία της, τα γήπεδα του γκολφ, τα κέντρα διασκέδασης κλπ. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια στις μπουτίκ και τα πολυκαταστήματα της. Επιστροφή στην Μάλαγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Μάλαγα – Αθήνα.

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αναχωρήσεις: 06.02, 13.02, 20.02, 27.02, 06.03, 13.03,
20.03, 27.03, 03.04, 10.04, 17.04

Κόστος κατ’ άτομο:  

Σε δίκλινο

699.-

Επιβάρυνση μονόκλινου.

€     180.-

 


φοροι αεροδρομιου 298,00 κατ ατομο
 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4 αστέρων .
  • Διανυκτερεύσεις στην Γρανάδα, 1 στο Γιβραλτάρ ή στο Αλγεθίρας, 2 στην Σεβίλλη, 1 στη Ρόντα και 1 στη Μάλαγα.
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Οι μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
  • Η είσοδος στην Αλάμπρα και Χενεραλίφε € 21 –Γίνεται προαγορά των εισιτηρίων
  • Οι μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις διαδρομές και εκδρομές που αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Οι ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα στα Ελληνικά.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα – Εκτός της εισόδου στην Αλάμπρα και την Χενεραλίφε που περιλαμβάνονται στη τιμή.

 

Προαιρετικές εκδρομές & δραστηριότητες:

Φλαμένκο Show : Μπορείτε να δείτε σε όλες σχεδόν της πόλης της Ανδαλουσίας αλλά και της Μαδρίτης: Μπορείτε να δειπνήσετε ή να πάρετε το ποτό σας.   Κόστος περίπου € 35 – 40 με ποτό και μεταφορά.

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)