Skip to main content

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΜΠΙΛΜΠΑΟ MUSIC FESTIVAL ΓΙΑ ΤΙΣ 12/07 !!!

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

& ΜΠΙΛΜΠΑΟ MUSIC FESTIVAL ΓΙΑ ΤΙΣ 12/07 !!! :

 

  • ΜΠΙΛΜΠΑΟ - 5 ημέρες (12, 19, 26/7  &   2, 9, 16, 23/8)
  • ΜΠΙΛΜΠΑΟ & ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ - 7 ημέρες (26/7-1/8 & 30/8-5/9)
  • ΜΠΙΛΜΠΑΟ MUSIC FESTIVAL BKK LIVE 12/07 - 5 ημέρες

 

 

ΜΠΙΛΜΠΑΟ
5 ημέρες (με απευθείας πτήσεις από Αθήνα)
Αναχωρήσεις  12, 19, 26/7  &   2, 9, 16, 23/8

 

1η Ημέρα:  ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη του Μπιλμπάο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, για να αφήσουμε τα πράγματά μας.
Ξεκινάμε την επίσκεψη στην πόλη με βόλτα στο παλιό τμήμα του Μπιλμπάο, όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε λιθόστρωτους δρόμους,  γοητευτικές  πλατείες και γωνιές.  Μάρτυρες η εντατική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και το λιμάνι της Βίλα. Θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Σαντιάγο, το Plaza Nueva, την εκκλησία San Anton και τα αρχαία ερείπια στα οποία βασίζεται αλλά και την πολυσύχναστη αγορά Ribera που φιλοξενεί πάνω από 500 χρόνια ιστορίας. Η αστική ζωντάνια αυτής της πόλης δεν φαίνεται να έχει τέλος. Επίσκεψη  στο Μουσείο Guggenheim, που θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης και αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Σχεδιασμένο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank O. Gehry, το Μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο βρίσκεται σε έκταση  32.500 m2,  στις εκβολές του ποταμού Nervión, 16 μέτρα  κάτω από το επίπεδο του Μπιλμπάο και διασχίζεται από τη γέφυρα  Γέφυρα La Salve, μια από τις κύριες εισόδους της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

2η Ημέρα:  ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ  (προαιρετική εκδρομή)
Ξεκινάμε για την εκδρομή μας στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο για να θαυμάσουμε το ενεχυροδανειστήριο που δεσπόζει επιβλητικά, την πλατεία Plaza de la Constitucion, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από όμορφες κατοικίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε υπήρξε αρένα ταυρομαχιών και θα το καταλάβετε από τον μεγάλο αριθμό των μπαλκονιών. Επίσης αξίζει την επίσκεψή σας το ενυδρείο, το Museo de San Telmo, που φιλοξενεί ένα αριστούργημα του Ελ Γκρέκο, καθώς και το Palacio del Mar. Επιστροφή στο Μπιλμπάο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ονομαστή Seven Streets, όπου θα βρείτε αμέτρητα μπαρ, café, εστιατόρια κ.α. Διαν/ση.

 

3η Ημέρα:   ΜΠΙΛΜΠΑΟ – Ελεύθερη ημέρα
Η σημερινή ημέρα είναι στη διάθεσή μας για να περιπλανηθούμε στην πόλη του Bilbao.
Μερικές προτάσεις μας είναι:

~ Bilbao Fine Arts Museum Visit  (Μουσείο Καλών Τεχνών):

Το Μουσείο Καλών Τεχνών είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ισπανία, με μια μεγάλη στοά που στεγάζει τρεις συλλογές τέχνης:  δια μέσου των αιώνων (El Greco, Zurbarán, Goya και Van Dyck), τη σύγχρονη τέχνη (Gauguin, Μπέικον και Tàpies) και την τέχνη των Βάσκων (Regoyos, Zuloaga και Iturrino).

~ Bilbao Maritime Museum  (Ναυτικό Μουσείο):
Η συλλογή του  Ναυτικού Μουσείου προσφέρει στους επισκέπτες μια κίνηση, λεπτομερές όραμα των δραστηριοτήτων, που σε όλη την ιστορία έχουν ενώσει τους λαούς της σε αυτή. Αυτή τη στιγμή, πάνω από δύο εκατομμύρια κομμάτια συνθέτουν τη συλλογή. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα σκάφη που ανήκουν σε ναυτιλιακές εταιρείες, τα μοντέλα των πλοίων που κατασκευάζονται στα πιο εμβληματικά ναυπηγεία της πόλης, όπως το Nervión και το Euskalduna, οι υδατογραφίες του Esteban Bermejo και το σύστημα σωτηρίας των θαλασσών , το οποίο δωρίθηκε από την Arriluze Red Cross Sea Rescue Station.

 

4η Ημέρα:   ΜΠΙΛΜΠΑΟ – BISCAYAN COAST – GUERNIKA (προαιρετική εκδρομή)
Φεύγουμε  από το Μπιλμπάο προς την ακτή Biscayan. Θα απολαύσετε την πανοραμική θέα των παραλιακών  πόλεων, όπως το Bermeo, μια πόλη με έντονα στοιχεία ναυτικής παράδοσης, τη Mundaka, που βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού  Mundaka και διάσημη λόγω των πρωταθλημάτων του Surf και στη συνέχεια φτάνουμε στη Guernika.
Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Txakoli όπου θα δούμε τις τεχνικές επεξεργασίας κρασιού και θα δοκιμάσουμε κρασιά παραγωγής.  Θα επισκεφθούμε το Casa de Juntas del Señorío de Vizcaya (η αίθουσα συνάντησης των κυρίων της Vizcaya). Η καρδιά του μνημείου είναι το "Guernika Tree", που συμβολίζει την ελευθερία των Βάσκων. Το σημερινό κτίριο είναι ένα καλό παράδειγμα νεοκλασικού, το οποίο κτίστηκε από τον Antonio Echevarría. Το κτίριο συνδυάζει τις λειτουργίες της Εκκλησίας και του Κοινοβουλίου. Για το λόγο αυτό σε μια κυκλική περιοχή όπου κτίστηκε σε κάθε πλευρά, βρίσκονται οι θέσεις για τα μέλη του κοινοβουλίου και στην κεφαλή  υπάρχει ένας βωμός, όπου ο πρόεδρος  είχε το γραφείο του. Θα επισκεφθούμε επίσης το Guernika Peace Museum Foundation. Σκοπός του μουσείου είναι η διάδοση των βασικών αρχών της ειρήνης, καθώς και η ενημέρωση των επισκεπτών σε αυτές τις ιδέες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

5η Ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – PAMPLONA – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη τις Παμπλόνας. Η πόλη χρεωστάει το όνομα της στον Ρωμαίο στρατηγό Πομπήιο από το 75 μΧ. Η επίσκεψή μας θα ξεκινήσει με μια πανοραμική περιήγηση  της σύγχρονης ζώνης της πόλης, όπως το  Yamaguchi Park, το  Πλανητάριο, το Πανεπιστήμιο της Παμπλόνα και η ιατρική πανεπιστημιούπολη.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το CIUDADELA ή «στρατιωτική ακρόπολη" και το πάρκο που το περιβάλλει ("laVuelta del Castillo "). Το Ciudadela κτίστηκε με εντολή του βασιλιά Felipe II στον 16ο
αιώνα.  Η Plaza del Castillo , η Plaza de Toros (η «αρένα ταυρομαχιών») και στη συνέχεια η βόλτα στη διάσημη οδό Estafeta, είναι τα επόμενα βήματά μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να περιπλανηθείτε στην Πόλη.  Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.


Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις Bilbao – Αθήνα – Bilbao.
Τέσσερις (4) διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*, σε δίκλινο δωμάτιο.
Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.  
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ταξιδιωτική ασφάλεια.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι Αεροδρομίων 145 €.
Αχθοφορικά στο ξενοδοχείο 4 €.  
Είσοδοι μουσείων και ιστορικών αρχαιολογικών χώρων.
Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


Σημειώσεις:
•    Οι προαιρετικές εκδρομές δηλώνονται στον προορισμό και κοστολογούνται / πραγματοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
•    H τιμή του πακέτου έχει κοστολογηθεί βάσει οικονομικού ναύλου αεροπορικών εισιτηρίων. Σε περίπτωση εξαντλήσεων αυτών το θέσεων, υπάρχει επιβάρυνση ανάλογα με την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.
•    Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, για την καλύτερη διεξαγωγή του.
•    Για αριθμό συμμετεχόντων από 2 έως 8 άτομα, η ξενάγηση πόλης πραγματοποιείται στα αγγλικά.
•    Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.
•    Με την επιβεβαίωση της κράτησης και την προκαταβολή εκδίδονται τα εισιτήρια. Σε περίπτωση ακύρωσης χάνεται η προκαταβολή.


ΠΤΗΣΕΙΣ:
Αθήνα – Μπιλμπάο  04:20-07:00
Μπιλμπάο – Αθήνα  23:00-03:20+1

 

Πληροφορίες:
Η Αυτόνομη Κοινότητα της Χώρας των Βάσκων περιτριγυρίζεται από την Κανταβρική Θάλασσα (στα βασκικά Bizkaiko golkoa ή Κόλπος της Μπιθκάια), την Γαλλία (Ακουιταίνη), την Καστίλλη και Λεόν, την Ναβάρρα, την Λα Ριόχα και την Κανταβρία. Πρόκειται για μια κυρίως ορεινή περιοχή, με σημαντικότερη την οροσειρά των Πυρηναίων στα βόρεια, και τα Κανταβρικά Όρη. Το ήπιο ωκεάνιο κλίμα της και ταυτόχρονα εξαιρετικά υγρό (περισσότερα από 1000 mm βροχοπτώσεων ετησίως) και τα πράσινα τοπία της, έρχονται σε αντιπαράθεση με ένα μεγάλο τμήμα της Ιβηρικής Χερσονήσου.
Καλύπτει έκταση μεγέθους 7.234 km² αλλά η κατοίκησή της είναι εξαιρετικά πυκνή (291 κάτοικοι/km²), κάτι που την καθιστά μία από τις πλέον αστικοποιημένες περιοχές της Ισπανίας, με τις μητροπόλεις του Μπιλμπάο (παραπάνω από 800.000 κάτοικοι), του Σαν Σεμπαστιάν και της Βιτόρια-Γαστέιθ (περίπου 250.000 κάτοικοι), καθώς και ένα ολόκληρο δίκτυο μεσαίων ή μικρών πόλεων.
Αποτελείται από τρεις επαρχίες (επισήμως territorios históricos, ιστορικές περιοχές):
•    Την Αλάβα (στα βασκικά Araba), της οποία η πρωτεύουσα είναι η Βιτόρια-Γαστέιθ (στα ισπανικά Vitoria, στα βασκικά Gasteiz).
•    Την Μπιθκάια (στα βασκικά Bizkaia, στα ισπανικά Vizcaya), της οποία η πρωτεύουσα είναι το Μπιλμπάο (στα βασκικά Bilbao ή Bilbo).
•    Την Χιπουθκόα (στα βασκικά Gipuzkoa, στα ισπανικά Guipúzcoa), της οποία η πρωτεύουσα είναι το Σαν Σεμπαστιάν (στα ισπανικά San Sebastián, στα βασκικά Donostia).
Το Μπιλμπάο (βασκικά: Bilbo• ισπανικά Bilbao) είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων και η πρωτεύουσα της επαρχίας της Βισκαϊκής (βασκικά: Bizkaia• Ισπανικά: Vizcaya) στην Ισπανία. Η πόλη έχει 353.168 κατοίκους (2007) και είναι το πιο οικονομικά και βιομηχανικά ενεργό μέρος της Ευρύτερης αστικής περιοχής του Μπιλμπάο, η οποία αριθμεί πάνω από 939.000 κατοίκους.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-KΛΙΝΟ                                3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Bilbao

5

4*

Πρωινό

495 €

+180 €

145 €

VUELING

 

Bilbao –Bizkaia

5

4*

Πρωινό

595 €

+180 €

145 €

VUELING

Περιλαμβάνονται και οι εκδρομές στο SanSebastian & BiscayanCoast –Guernica

 

 

Προαιρετικές εκδρομές με συμμετοχή 15 ατόμωv:

  • ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ   60 € ( + IgueldoMountain 2.5 € το άτομο )
  • ΜΠΙΛΜΠΑΟ – BISCAYAN COAST –GUERNICA 55 € ( + Cathedral 5 € τοάτομο )

 

 

MONUMENT

PRICE

Guggenheim Museum (BIO)

Adults: 13,00€

* Admission fees may vary depending on the art program. During installation or deinstallation periods when some galleries may be closed, admission fees will be reduced.

Fine Art Museum (BIO)

Adults: 6€

Maritime Museum (BIO)

Adults: 6€

HangingBridge / Transporter Bridge (BIO)

Gondola (return ticket): 0,80€

Gangway & gondola: 6€

Peace Museum (Gernika)

Adults: 5€

 

Cable car (return ticket): 3€/pax

In the bus : 2,20€/pax

 

Adults: 8,50€

 


 

 

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

 * BILBAO – GUGGENHEIM - SAN SEBASTIAN – SANTANDER – OVIEDO – LA CORUNA    – CASTILLA LEON – SANTIAGO DE COMPOSTELA *
7 ημέρες

Αναχωρήσεις:   26/7-1/8 & 30/8-5/9

 

1η Ημέρα:      ΑΘΗΝΑ  – ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ (570 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη του Μπιλμπάο. Μετά την άφιξή μας ξεκινάμε με προορισμό το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.  Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή με αρκετές στάσεις, θα θαυμάσουμε τα τοπία του ατλαντικού και την ακτογραμμή της Βόρειας Ισπανίας με τις  ομορφιές αμέτρητων μικρών χωριών. Άφιξη στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία για έναν απογευματινό περίπατο στην πόλη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:     ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη, όπου χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν στον Αγ. Ιάκωβο.  Το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα είναι η πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας της Γαλικίας στην Ισπανία. Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιάκωβο (Santiago), είναι ο προορισμός ενός από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα ως ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου, ισπανικά: Camino de Santiago. Το 1985 όλη αυτή η διαδρομή αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μετά το τέλος τις πεζής ξενάγησής μας χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να περιηγηθείτε στη γραφική πλατεία της πόλης με τα αμέτρητα μαγαζάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα:     ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ  (150 χλμ.)
Αναχώρηση  για την ιστορική  πόλη της Λα Κορούνια με τους ρωμαϊκούς φάρους και τα μεσαιωνικά σπίτια. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον παλαιότερο φάρο σε λειτουργία, του κόσμου, την κεντρική τοξωτή πλατεία, Πλάθα δε Μαρία Πίτα,  που πήρε το όνομά της από μια τοπική ηρωίδα που λέγεται πως έσωσε την πόλη από τους Άγγλους εισβολείς το 1589 κρούοντας τον συναγερμό εκείνη τη νύχτα, το εντυπωσιακό κτίριο του 19ου αιώνα Παλάθιο Μουνιθιπάλ, όπου στεγάζεται και ένα μικρό μουσείο ρολογιών, καθώς και την εκκλησία του Σαντιάγκο. Το απόγευμα θα γυρίσουμε στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο στη διάθεσή σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα:     ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΟΒΙΕΔΟ  (320 χλμ.)
Αναχώρηση το πρωί για την πόλη του Οβιέδο. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Santa Maria del Naranco και του S. Miguel de Lillo. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο υψηλότερο σημείο του και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική θέα στην πόλη. Θα συνεχίσουμε με πανοραμική περιήγηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου, την Plaza de Toros, την Plaza de Castilla, το θέατρο του δρόμου κ.α.  Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να περπατήσουμε από τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος μέχρι τον μεσαιωνικό δρόμο του Οβιέδο, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παραδοσιακή αγορά της.  Μετά το τέλος της ξενάγησή μας θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο στη διάθεσή σας.   

 

5η Ημέρα:     ΟΒΙΕΔΟ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (300 χλμ.)
Αναχώρηση από το Οβιέδο  για την πόλη του Σανταντέρ. Το αρχιτεκτονικό στυλ της πόλης χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και το σήμα κατατεθέν είναι το περίφημο καζίνο. Το βασιλικό ανάκτορο, το οποίο έκτισαν με δωρεές οι κάτοικοι της πόλης για τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ’ και τη γυναίκα του Βικτορίας Ευγενίας. Το παλάτι δεν είναι ανοιχτό για το κοινό αλλά μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο πάρκο, να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο και να απολαύσετε το γεύμα σας σε κάποιο από τα εστιατόρια με θέα στην παραλία. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό που αποτελείται από δύο κτίρια το ένα πάνω στο άλλο και να θαυμάσετε τα αρχαιολογικά ευρήματα ρωμαϊκού ρυθμού που ανακαλύφθηκαν το 1982-1983. Μην ξεχάσετε να κάνετε τη βόλτα σας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου με τα καταστήματα, το Κόρρεος (ταχυδρομείο), το Παλαθέτε δελ Εμπαρκαδέρο και το Ναυτικό. Το απόγευμα θα μας βρει στο Μπιλμπάο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση.

 

6η Ημέρα:     ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Πόλη του Μπιλμπάο και στην Τέχνη.  Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί για την περιήγηση της πόλης. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την πλατεία, τη Βασιλική του Begona, θα περπατήσουμε στην Casco Viejo όπου θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας όμορφα γραφικά δρομάκια, εκκλησίες καθώς και ο καθεδρικός ναός. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου, το μουσείο του Guggenheim. Σας προτείνουμε επίσης να κάνετε μια βόλτα στην Abandoibarra, γνωστή σαν χρυσό μίλι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα:     ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ  – ΑΘΗΝΑ  ( 200 χλμ.)
Ξεκινάμε για την εκδρομή μας στην πόλη του  Σαν Σεμπαστιάν. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο για να θαυμάσουμε  το ενεχυροδανειστήριο που δεσπόζει επιβλητικά, την πλατεία Plaza de la Constitucion, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από όμορφες κατοικίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε υπήρξε αρένα ταυρομαχιών και θα το καταλάβετε από τον μεγάλο αριθμό των μπαλκονιών.
Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας για μπάνιο ή βόλτα στη μαγευτική αυτή πόλη. Επίσης αξίζει την επίσκεψή σας το ενυδρείο, το Museo de San Telmo, που φιλοξενεί ένα αριστούργημα του Ελ Γκρέκο, καθώς και το Palacio del Mar. Επιστροφή στο Μπιλμπάο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ /ΤΡΙΚΛΙΝΟ 765 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 190 €

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήση
Ξενοδοχεία 4 *   
3 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα με πρωινό και βραδινό
1 διανυκτέρευση στο Οβιέδο με πρωινό και βραδινό
2 διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο με πρωινό
Εκδρομές – Μεταφορές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου 145 €.
Είσοδοι μουσείων και ιστορικών αρχαιολογικών χώρων.
Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 Πτήσεις:  
•    Αθήνα – Μπιλμπάο   VY 3966 - 04:20-07:00
•    Μπιλμπάο – Αθήνα   VY 3965 - 23:00-03:20

 

Ξενοδοχεία:
•    Σαντιάγο ντε Κομποστέλα:     HOTEL TRYP SANTIAGO 4* ή παρόμοιο
•    Οβιέδο:             HUSA GRAN HOTEL ESPAÑA 4* ή παρόμοιο
•    Μπιλμπάο:             HOTEL HUSA SPA JARDINES DE ALBIA 4* ή παρόμοιο

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Τοπική ώρα: Η Ισπανία είναι μία ώρα πίσω από την ώρα της Ελλάδας.
  • Τοπικό νόμισμα: Όπως και όλες οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01.01.02 - έχει ως επίσημο νόμισμα το Ευρώ.
  • Γλώσσα:     Στην Ισπανία: Ισπανικά
  • Τηλέφωνα:       Για να καλέσετε από την Ελλάδα στην Ισπανία: 0034
  • Για να καλέσετε από την Ισπανία στην Ελλάδα: 0030
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας).

 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ

ΤΙΜΗ

Guggenheim Museum (BIO)

Adults: 13,00€

Groups (+ 20 pax): 11,00€

* Admission fees may vary depending on the art program. During installation or deinstallation periods when some galleries may be closed, admission fees will be reduced.

Fine Art Museum (BIO)

Adults: 6€

Groups (+15 pax): 4,50€

Maritime Museum (BIO)

Adults: 6€

Groups: 3,50€

HangingBridge / Transporter Bridge (BIO)

Gondola (return ticket): 0,80€

Gangway & gondola: 6€

Peace Museum (Gernika)

Adults: 5€

Groups: 3€

 

Cable car (return ticket): 3€/pax

In the bus : 2,20€/pax

 

Adults: 8,50€

Groups (up to 20 pax): 145€

 

 


 

 

ΜΠΙΛΜΠΑΟ


MUSIC FESTIVAL BKK LIVE


5 ημέρες (με απευθείας πτήσεις από Αθήνα)
Αναχώρηση  12/7/13

 

12/7 1η Ημέρα:  ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ - MUSIC FESTIVAL
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη του Μπιλμπάο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, για να αφήσουμε τα πράγματά μας. Στην συνέχεια μεταφορά στο χώρο του Music Festival

 

13/7 2η Ημέρα:  ΜΠΙΛΜΠΑΟ – MUSIC FESTIVAL
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια μεταφορά στο χώρο του Music Festival

 

14/7 3η Ημέρα:   ΜΠΙΛΜΠΑΟ – Ελεύθερη ημέρα ή Ξενάγηση πόλεως (προαιρετική εκδρομή)
Ξεκινάμε την επίσκεψη στην πόλη με βόλτα στο παλιό τμήμα του Μπιλμπάο, όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε λιθόστρωτους δρόμους,  γοητευτικές  πλατείες και γωνιές.  Μάρτυρες η εντατική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και το λιμάνι της Βίλα. Θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Σαντιάγο, το Plaza Nueva, την εκκλησία San Anton και τα αρχαία ερείπια στα οποία βασίζεται αλλά και την πολυσύχναστη αγορά Ribera που φιλοξενεί πάνω από 500 χρόνια ιστορίας. Η αστική ζωντάνια αυτής της πόλης δεν φαίνεται να έχει τέλος. Επίσκεψη  στο Μουσείο Guggenheim, που θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης και αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Σχεδιασμένο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank O. Gehry, το Μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο βρίσκεται σε έκταση  32.500 m2,  στις εκβολές του ποταμού Nervión, 16 μέτρα  κάτω από το επίπεδο του Μπιλμπάο και διασχίζεται από τη γέφυρα  Γέφυρα La Salve, μια από τις κύριες εισόδους της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

15/7  4η Ημέρα:   ΜΠΙΛΜΠΑΟ  - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ  (προαιρετική εκδρομή)
Ξεκινάμε για την εκδρομή μας στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο για να θαυμάσουμε το ενεχυροδανειστήριο που δεσπόζει επιβλητικά, την πλατεία Plaza de la Constitucion, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από όμορφες κατοικίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε υπήρξε αρένα ταυρομαχιών και θα το καταλάβετε από τον μεγάλο αριθμό των μπαλκονιών. Επίσης αξίζει την επίσκεψή σας το ενυδρείο, το Museo de San Telmo, που φιλοξενεί ένα αριστούργημα του Ελ Γκρέκο, καθώς και το Palacio del Mar. Επιστροφή στο Μπιλμπάο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ονομαστή Seven Streets, όπου θα βρείτε αμέτρητα μπαρ, café, εστιατόρια κ.α. Διαν/ση.

 

16/7  5η Ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – PAMPLONA – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (προαιρετική εκδρομή)
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη τις Παμπλόνας. Η πόλη χρεωστάει το όνομα της στον Ρωμαίο στρατηγό Πομπήιο από το 75 μΧ. Η επίσκεψή μας θα ξεκινήσει με μια πανοραμική περιήγηση  της σύγχρονης ζώνης της πόλης, όπως το  Yamaguchi Park, το  Πλανητάριο, το Πανεπιστήμιο της Παμπλόνα και η ιατρική πανεπιστημιούπολη.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το CIUDADELA ή «στρατιωτική ακρόπολη" και το πάρκο που το περιβάλλει ("laVuelta del Castillo "). Το Ciudadela κτίστηκε με εντολή του βασιλιά Felipe II στον 16ο
αιώνα.  Η Plaza del Castillo , η Plaza de Toros (η «αρένα ταυρομαχιών») και στη συνέχεια η βόλτα στη διάσημη οδό Estafeta, είναι τα επόμενα βήματά μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να περιπλανηθείτε στην Πόλη.  Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις Bilbao – Αθήνα – Bilbao.
  • Τέσσερις (4) διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*, σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.  
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Εισιτήριο για το Music Festival 2 ημερών – Γενική είσοδο (Εξασφαλισμένο).
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων 145 €.
  • Αχθοφορικά στο ξενοδοχείο 4 €.  
  • Είσοδοι μουσείων και ιστορικών αρχαιολογικών χώρων.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

link της ιστοσελίδας του φεστιβάλ: www.bilbaobbklive.com/2013/en/

 

BANDS CALENDAR

Friday 12
KINGS OF LEON
MARK LANEGAN BAND
KLAXONS
BENJAMIN BIOLAY with special guest CARL BARAT
SOULWAX
STANDSTILL presenta CÉNIT
GARY CLARK JR
THE WEEKS
SPECTOR
BIRDY NAMNAM
FUEL FANDANGO

Saturday 13
GREEN DAY
VAMPIRE WEEKEND
FATBOY SLIM
THE HIVES
FERMIN MUGURUZA KONTRAKANTXA
WHITE DENIM
WE ARE STANDARD
TWIN SHADOW
DELORENTOS
JAMIE N COMMONS
HACKTIVIST
THE BOTS

 

Σημειώσεις :
•    Οι προαιρετικές εκδρομές δηλώνονται στον προορισμό και κοστολογούνται / πραγματοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
•    H τιμή του πακέτου έχει κοστολογηθεί βάσει οικονομικού ναύλου αεροπορικών εισιτηρίων. Σε περίπτωση εξαντλήσεων αυτών το θέσεων, υπάρχει επιβάρυνση ανάλογα με την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.
•    Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, για την καλύτερη διεξαγωγή του.
•    Για αριθμό συμμετεχόντων από 2 έως 8 άτομα, η ξενάγηση πόλης πραγματοποιείται στα αγγλικά.
•    Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.
•    Με την επιβεβαίωση της κράτησης και την προκαταβολή εκδίδονται τα εισιτήρια. Σε περίπτωση ακύρωσης χάνεται η προκαταβολή.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

BILBAO

5

12/7

4* Sup

Πρωινό

525 €

+160 €

145 €

  1. VUELING                
  • ΑΘΗΝΑ – BILBAOVY 3966   04:20-07:00 -----------   BILBAO – ΑΘΗΝΑ VY 3965  23:00-03:20+1