Skip to main content

GOLDEN YEARS ΓΥΡΟΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

* Γενεύη * Λωζάνη * Βέρνη * Ζυρίχη * Καταρράκτες Ρήνου * Λουκέρνη * (Σαιν Μόριτζ – Νταβός, Αλπικό Τρένο) * (Μέλανας Δρυμός) * (Λίμνη Τίτιζεε) * 7 μέρες

Αναχωρήσεις:  9,23/5  13,27/6  11,25/7  08,22/8

Tιμές κατ’ άτομο   Δίκλινο 695€ + 50€ Επίναυλος Καυσίμων Eπιβ. Mονοκλίνου 255€

1η ημέρα: Μιλάνο – Λωζάνη – Γενεύη – (Περιοχή Ανεμάς) (385 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Λωζάνη, την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα. Στην παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν, και το Ολυμπιακό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την αρχοντική Γενεύη. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Άφιξη και check in στο ξενοδοχείο μας (περιοχή Ανεμάς). 

2η ημέρα: Γενεύη – Περιήγηση Πόλης

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση της πόλης της Γενεύης, για να δούμε το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, το μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Πιέρ και την αρχοντική προμενάντ Μον Μπλαν. Το καμάρι της πόλης, είναι το συντριβάνι «Ζετ ντ Ο», ο πίδακας του οποίου υψώνεται στα 140μέτρα. Ακολούθως θα σας συναρπάσει ο αγγλικός κήπος, η Πλατεία ντι Φουρ και η μοναδική αγορά της. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας (περιοχή Ανεμάς).

3η ημέρα: Γενεύη – Βέρνη – Λουκέρνη – Ζυρίχη – Περιήγηση Πόλης (333 χλμ.)

Πρωινό και διασχίζοντας σήμερα την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο, θα φθάσουμε στη Βέρνη. Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Ααρ, με φόντο της μεγαλειώδεις  Άλπεις. Στην περιήγηση μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου την κεντρική αρτηρία Μαρκτγκάσε πλαισιωμένη από αψιδωτές στοές και τον περίφημό Πύργο των Ρολογιών. Αργότερα θα έλθουμε, στη πανέμορφη Λουκέρνη της οποίας εντυπωσιάζει η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Ζυρίχη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (Περιοχή).

4η ημέρα: Ζυρίχη – Περιήγηση Πόλης – Καταρράκτες Ρήνου (104 χλμ.)

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στη  Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Πέτρου, στην Παλιά Πόλη με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάμετρο 8,7 μέτρα, τον καθεδρικό ναό Φραουμίνστερ, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα  χάρη στα περίτεχνα υαλογραφήματά του. Αργότερα θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, ένα διώροφο μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους αλλά και τη μαρμάρινη πύλη με την επίχρυση διακόσμηση.

Στη συνέχεια, αναχώρηση για μία επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου, από τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού. Το πλάτος τους αγγίζει τα 150 μέτρα, ενώ το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 23 μέτρα.

Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Ζυρίχη – Προαιρετική εκδρομή στο Σαιν Μόριτζ και στο Νταβός (Αλπικό Τρένο )(104 χλμ.)

Πρωινό και μία ολοήμερη προαιρετική εκδρομή ακολουθεί στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή θα φθάσουμε στο Chur, από όπου θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε με το αλπικό τρένο για το Νταβός. Χρόνος ελεύθερος στο μαγευτικό χιονοδρομικό κέντρο. Το απόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Ζυρίχη – Εκδρομή στο Μέλανα Δρυμό και στη Λίμνη Τίτιζεε (Προαιρετικά) (140 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το διάσημο δάσος Swartwald (Μέλανας Δρυμός), όπου θα δούμε από κοντά τους φυσιολάτρες να εξερευνούν με ενθουσιασμό την περιοχή.

Η διαδρομή μας προς τη λίμνη Τίτιζεε θα μας αποκαλύψει όλες τις κρυφές αλλά και τις φανερές ομορφιές του δάσους. Λίγο πριν πέσει ο ήλιος, οι γύρω βουνοκορφές αντικατοπτρίζονται στα νερά της λίμνης, προσφέροντάς μας μια εικόνα ανεπανάληπτης ομορφιάς.

Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Ζυρίχη – Μιλάνο Πτήση Επιστροφής (290 χλμ.)

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Αναχωρήσεις και τιμές κατ΄ άτομο: στον ένθετο τιμοκατάλογο.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου.

Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* sup στο Ανεμάs και 4* στη Ζυρίχη (περιφερειακό).

Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.

Περιήγηση στη Ζυρίχη, στη Βασιλεία και στη Γενεύη.

Εκδρομή στην Λωζάνη, στη Βέρνη και στη Λουκέρνη.

Εκδρομή στους Καταρράκτες του Ρήνου.

Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φόροι αεροδρομίου.

Ταξιδιωτικά έντυπα.

Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Τα εισιτήρια του αλπικού Τρένου.

Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.

Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ψυχαγωγικά προγράμματα και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.