Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Πριγκηπόννησα

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

4,5 ημέρες από € 339 !!!

1η Μέρα. Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας και ξεκινάμε για την πρώτη γνωριμία μας με τα Ορθόδοξα μοναστήρια της Κωνσταντινούπολης. Πρώτη μας στάση θα είναι το Φανάρι, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών καθώς επίσης και την Παναγία των Βλαχερνών. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε προαιρετικά για μία μίνι κρουαζιέρα στον Βόσπορο.

2η Μέρα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην «Βυζαντινή» και «Οθωμανική» Κωνσταντινούπολη. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, το πανέμορφο αρχιτεκτονικό επίτευγμα και σήμερα μουσείο, την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, το Μπλέ Τζαμί, και βέβαια το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων Τοπ Καπί, που στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές. Πριν αφήσουμε την παλαιά «Πόλη», θα επισκεφθούμε την πραγματικά επιβλητική Βασιλική Δεξαμενή ή όπως επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Συνεχίζουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί, με τα 5000 καταστήματα όπου θα βρείτε ανάμεσα στα άλλα πληθώρα από χρυσαφικά, δερμάτινα, και χαλιά.

3η Μέρα. Ημέρα ελεύθερη η σημερινή για τις δικές σας βόλτες και εξερευνήσεις. Εξερευνήστε την πασίγνωστη Ιστικλάλ, τον πεζόδρομο που ξεκινάει από την πλατεία Τακσίμ και οδηγεί προς το Πέραν, και επισκεφθείτε τον Πύργο του Γαλατά. Επίσης αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για μια επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά (Μισίρ Καρσισί) με τις εκατοντάδες λιχουδιές, βότανα και μπαχαρικά. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά δείπνο και διασκέδαση με φολκλορικούς ανατολίτικους χορούς.

4η Μέρα. Μετά το πρωινό μας και έχοντας αφήσει το ξενοδοχείο μας, θα περάσουμε στην Ασιατική μεριά της Πόλης διασχίζοντας κάποια από τις γέφυρες του Βοσπόρου και θα καταλήξουμε στην προβλήτα από όπου θα πάρουμε το τοπικό καραβάκι για μια όμορφη μέρα στα Πριγκηπόννησα. Πρώτη μας στάση η Χάλκη με την Θεολογική Σχολή, συνεχίζουμε για την Πρίγκηππο, το πιο γνωστό από τα 9 νησάκια με πανέμορφα εξοχικά. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τα ιππήλατα αμαξάκια και να καταλήξετε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού για νόστιμα ψαρικά. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη.

2. Το 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα.

 

Αν/ση Ημ. Ξεν/χείο Τιμή εκδρομής κατ’ άτομο Αερ/κή Σημειώσεις Δίκ/νο Μονό Τρ/νο Παιδί

24/10 5 Lion 4* € 389 € 580 € 389 € 329 TK Guaranteed Departures Konak 4*+ € 445 € 635 € 445 € 390 Central Palace Dlx € 510 € 710 € 510 € 410

25/10 4 Lion 4* € 339 € 480 € 339 € 290 Konak 4*+ € 379 € 520 € 379 € 339 Central Palace Dlx € 425 € 575 € 425 € 349

 

 

Περιλαμβάνονται:

* Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης

* Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο

* Τρείς/τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό

* Τρεις εκδρομές όπως στο πρόγραμμα

* Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός

* Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

* Ασφάλεια επαγγελματικής/αστικής ευθύνης

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

> Γεύματα

> Είσοδοι σε χώρους και μουσεία

> Φόροι αεροδρομίων € 130

> Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό