Skip to main content

To Πέραν των Ελλήνων 07-10 Νοεμβρίου, 2014 από 450€

 

Το Πέρα

To Πέραν των Ελλήνων

Στην Κωνσταντινούπολη

του χθες και του σήμερα

07-10 Νοεμβρίου, 2014

Σας προσκαλούμε σε ένα οδοιπορικό, εκ των έσω, στην ιστορία της πιο φημισμένης αστικής περιοχής της Πόλης… στο πολυπολιτισμικό Πέρα, το οποίο όμως στιγματίστηκε καθοριστικά από την ελληνορθόδοξη κοινότητα. Με αρχηγό μας την συγγραφέα Ιώ Τσοκώνα θα περιπλανηθούμε στους δρόμους του σημερινού Πέρα και θα «μεταφερθούμε» σε άλλες εποχές όπου μεγαλοπρεπή κτίρια, σχολεία, προξενεία μέγαρα αλλά και άνθρωποι, αστοί, διανοούμενοι ή γραφικοί, έδωσαν πνοή και χρώμα στην περιοχή.

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

από 450€

7/11/2014: Πτήση για Κωνσταντινούπολη και γνωριμία με το Πέρα

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται κοντά στο Ταξίμ, θα μεταβούμε πεζή στην ομώνυμη πλατεία. Εκεί θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πλατείας από την διαμόρφωσή της μέχρι τις μέρες μας. Θα δούμε το πάρκο Γκεζί, την Όπερα και το Γαλλικό πολιτιστικό κέντρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον εκλεκτικιστικού ρυθμού μεγαλοπρεπή ναό της Αγίας Τριάδας και το παρακείμενο Ζάππειο Λύκειο, ένα από τα εντυπωσιακότερα σχολεία της ομογένειας. Ξεκινώντας την βόλτα μας στον Ίσιο Δρόμο του Πέρα (İstiklâl) θα βρεθούμε μπροστά σε μια πληθώρα καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ-μπαρ. Η επόμενη στάση θα είναι στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, τον πολιτιστικό βραχίονα του Ελληνικού Προξενείου. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε στο εστιατόριο HaciAbdullah και αργότερα θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας. Θα δούμε τον θρυλικό Α.Σ.Π. (Αθλητικό Σύλλογο Πέρα) από όπου έλκουν την καταγωγή τους η Α.Ε.Κ. και ο Π.Α.Ο.Κ. και τέλος θα επισκεφτούμε το ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο όπου τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούνται τα αφιερωμένα στους επιφανέστερους Έλληνες λογοτέχνες συνέδρια. Με το τέλος της ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή μας.

8/11/2014: Περιπλάνηση στις στοές, στους ευκτήριους οίκους και στα μέγαρα του Πέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στον Ίσιο Δρόμο του Πέρα θα επισκεφθούμε την στοά Χρηστάκη (Çiçek Pasajı), την Ψαραγορά (Balık Pazarı), την αρμένικη εκκλησία Σουρπ Γερουρτουτγιάν (Αγία Τριάδα), τον Saint Antonioέναν από τους σημαντικότερους καθολικούς ναούς της Πόλης, την Παναγία (1804) την πρώτη Ορθόδοξη εκκλησία του Πέρα και την παρακείμενη στοά Χατζόπουλου με τα μικρομάγαζα, τα υπαίθρια βιβλιοπωλεία και τα γραφικά καφέ της. Στην διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Ρωσικό, το Ολλανδικό και το Σουηδικό προξενείο, το ιστορικότερο και ένα από τα καλύτερα τουρκικά σχολεία Γκαλατάσαραϊ (1481), το Νορμανλί Χαν, την στοά Ρωμυλίας, την στοά Συρίας όπου στεγάζεται η ελληνική εφημερίδα Απογευματινή κ.ά. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Πέρα, το οποίο έκτισε ο αρχιτέκτονας Μανούσσος για την οικογένεια Συγγρού και το θρυλικό Πέρα Παλάς στα δωμάτια του οποίου φιλοξενήθηκαν βασιλείς και πρόεδροι σχεδόν όλων των χωρών, καθώς και όλα τα γνωστά ονόματα της show-biz. εκεί όπου εμπνεύστηκε και το γνωστό μυθιστόρημα «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» η AgathaChristie. Τέλος, στάση στο Τουνέλ με το οποίο μπορούμε να κατεβούμε στον Γαλατά και να δούμε την γέφυρα και τον ομώνυμο πύργο. Ενδιάμεσα θα γίνει στάση για φαγητό στο εστιατόριο Kiva για να γευτούμε την παραδοσιακή κουζίνα με πρόσθετο πλεονέκτημα την υπέροχη τοποθεσία μιας και θα γευματίσουμε ακριβώς απέναντι από τον Πύργο του Γαλατά! Το απόγευμα στην διάθεσή σας.

9/11/2014: Επίσκεψη στα Πριγκιποννήσια

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λιμάνι Καμπάτας που με καραβάκι θα επισκεφτούμε τα Πριγκιποννήσια. Θα δούμε από μακριά την Πρώτη και την Αντιγόνη. Θα κατεβούμε στην Χάλκη για να επισκεφθούμε την Θεολογική Σχολή και στη συνέχεια θα πάμε στην Πρίγκηπο για μια βόλτα με την άμαξα. Θα κάνουμε μία στάση στο Διάσκελο όπου θα μπορέσουμε να πιούμε τον καφέ μας και θα συνεχίσουμε την βόλτα με σκοπό να επιστρέψουμε στην αφετηρία. Το απόγευμα επιστροφή στην Πόλη καιτο βράδυ θα δειπνήσουμε στο εστιατόριο HamdiPera στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου RadissonPeraHotel.

10/11/2014: Μια γρήγορη ματιά στην ιστορική Πόλη

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Φανάρι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στις γειτονιές με τις χαρακτηριστικές απλωσιές όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ιωακείμειο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μουχλιώτισσα την μοναδική Βυζαντινή εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, που από την ίδρυσή της (1285 περίπου) έως και σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα, την γνωστή και ως η Παναγία της Μαρίας των Μογγόλων και τέλος την Μονή της Χώρας, όπου θα δούμε τα ωραιότερα ψηφιδωτά που σώζονται στις μέρες μας. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση στην παλιά πόλη για να δούμε εξωτερικά την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί, τον Ιππόδρομο και τα μνημεία της περιοχής. Θα καταλήξουμε στην Κλειστή Αγορά για ψώνια και μετά για φαγητό στο εστιατόριο Gelik. Τέλος θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Το ξενοδοχείο μας:

KonakHotel

Αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο με τα 150 δωμάτια βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, σε απόσταση 500μ. από το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της και μόλις 7 λεπτά μακριά με τα πόδια από την πλατεία Ταξίμ και την οδό Ιστικλάλ. Προσφέρει βεράντα και 2 εστιατόρια. Τα πολύχρωμα δωμάτια του ξενοδοχείου Konak συνδυάζουν παραδοσιακή διακόσμηση και μοντέρνες ανέσεις, όπως δωρεάν Wi-Fi, LCD τηλεόραση, τσαγιέρα/καφετιέρα, minibar, τηλέφωνο στο μπάνιο και πιστολάκι για τα μαλλιά, καθώς και θυρίδα ασφαλείας . Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου λειτουργεί όλο το 24ωρo και το προσωπικό είναι εκεί πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει!

Οι πτήσεις μας

07 ΝΟΕ          ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  Α3990               07.05-08.25

10 ΝΟΕ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ  Α3995               22.40-23.55

Όπου Α3= AegeanAirlines

Τιμή :

 

κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

450,00€

επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου:

130,00€

Επιπλέον Παροχές:

 

3 γεύματα & 1 αποχαιρετιστήριο δείπνο στα εστιατόρια που αναφέρονται στο πρόγραμμα:

160,00€

Γενικά περιλαμβανόμενα:Ÿ Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης με απ’ ευθείας πτήσεις της AegeanAirlinesŸ Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* με πρωινό Ÿ Μεταφορές / Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται Ÿ Τοπικός ξεναγός Ÿ Συνοδός του γραφείου μας Ÿ Ξενάγηση από την συγγραφέα του βιβλίου κα Ιώ Τσοκώνα Ÿ Είσοδοι στο μουσείο Πέρα και στη Μονή της Χώρας Ÿ Ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Ÿ Δεν περιλαμβάνονται: Ÿ Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου περίπου 135 Ευρώ κατ’ άτομο (το τελικό κόστος επιβεβαιώνεται με την έκδοση των εισιτηρίων) Ÿ 4 γεύματα σύμφωνα με το πρόγραμμα Ÿ Φιλοδωρήματα/Αχθοφορικά Ÿ Επιπλέον είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους πέραν των δυο (PeraMuseum – KariyeMuseum) που περιλαμβάνονται Σημείωση: Ÿ Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό