Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ(09 μέρες)22/12, 29/12, 05/01, 19/02, 19/03 απο 825,00

Αμμάν – Γέρασα– Γαδάρα - Πέλλα – Νέμπο- Μάνταμπα – Ελ Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα - Ουαντι Ρουμ- Σαφάρι 4X4 - Πέτρα

Αναχωρήσεις 22/12, 29/12, 05/01, 19/02, 19/03
Τιμές κατ’ άτομο
Δίκλινο δωμάτιο 825 €
Επιβ.μονόκλινου 220 €
Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 1η μέρα: Αθήνα – Αμμάν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και βραδινή πτήση για την ’’πέρα του Ιορδάνη χώρα’’.

2η μέρα: Αμμάν

Άφιξη στο Αμμάν νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση μας στο Αμάν. Θα επισκεφτούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια, το Αμφιθέατρο και το Φόρουμ και θα ανέβουμε στον λόφο της Σιταντέλας, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στο ναό του Ηρακλή και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Μετά τα αρχαία θα δούμε το ισλαμικό στοιχείο της πόλης, όπως το τέμενος Ντερβός πασά με την εκπληκτική κεντημένη πρόσοψη.

3η μέρα: Αμμάν – Γέρασα - Γάδαρα – Πέλλα - Αμμάν

Ολοήμερη ξενάγηση, φόρος τιμής σε μια πόλη που δημιουργήθηκε στα σταυροδρόμια των καραβανιών που γνώρισε μεγάλη αίγλη στο παρελθόν, την αρχαία Γέρασα (Τζέρας), και αποκαλύφθηκε σχεδόν άθικτη μέσα από την γή, η οποία την προστάτευε για δύο χιλιετίες.Θα δούμε το βόρειο Θέατρο, τις Θέρμες, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, την μεγαλοπρεπή πρόσοψη των Προπυλαίων στον αρχαιολογικό χώρο μηκους 2χλμ που εκτείνεται στις οχθες του μικρου ποταμού Τζεράς. Θα συνεχίσουμε με την βασιλική των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και το Μουσείο των Μωσαϊκών. Αργότερα θα περάσουμε στην κοιλάδα του Ιορδάνη για να δουμε τα αρχαία Γάδαρα και την Πέλλα,οπου οι λιγοστές αρχαιότητες θυμίζουν τη σχέση των ελληνιστικών πόλεων της αρχαίας Δεκάπολης.

4η μέρα: Αμμάν – Νέμπο- Μάνταμπα- Αμμάν

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο ‘’δρόμο των βασιλέων’’, το μονοπάτι των εμπορικών καραβανιών από την αυγή της ιστορίας της Μέσης Ανατολής. Θα σταματήσουμε στο όρος Νέμπο, οπου θα έχουμε μια φανταστική θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά θάλασσα. Θα συνεχίσουμε για την Μάνταμπα, με τα εξαίσια μωσαικά του Αγιου Γεωργίου και τον περίφημο ψηφιδωτό χάρτη στο δάπεδου του ναού με κέντρο την Ιερουσαλήμ. Θα προχωρήσουμε νότια για το φρούριο της Μαχαιρούντας, χτισμένο από τον Ηρώδη για να ελέγχει ολες τις διόδους προς την Ερυθρά θάλασσα. Εδώ φυλακίστηκε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, εδώ χόρεψε η Σαλώμη αποσπώντας την υπόσχεση από τον Ηρώδη για τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη. Μυστηριώδες, αινιγματικό, απόκοσμο, απειλητικό προβάλει πάνω στο ύψωμα.

5η μέρα: Αμμάν – Νεκρά Θάλασσα – Πέτρα

Το πρωί αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα οποία, με 395μ κάτω από την στάθμη του νερού, είναι το βαθύτερο σημείο στην επιφάνεια της γης. Γεύμα και συνεχίζουμε για την μοναδική Πέτρα, την μυστηριώδη πολιτεία, τη λαξεμένη στους ροδοκόκκινους βράχους από τους Ναβαταίους Άραβες, που εδώ δημιούργησαν πριν από 2.000 χρόνια ένα ισχυρό βασίλειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  

6η μέρα: Πέτρα – Ξενάγηση αρχαιολογικού χώρου

Μια ολοήμερη ξενάγηση έχουμε σχεδιάσει σήμερα για αυτήν την απόκρυφη πολιτεία. Θα έχουμε μια μικρή διαδρομή ιππεύοντας άλογα μέχρι το φαράγγι (Σιχ) απ οπου θα αντικρύσουμε την Πέτρα με βραχώδη τοιχώματα που ξεπροβάλλουν μυστήριες και άριστα διατηρημένες προσόψεις κτιρίων ενός απρόσμενου ελληνορωμαϊκού ρυθμού.Με δέος θα περιδιαβούμε όλα αυτά τα μνημεία που καθηλώνουν τους επισκέπτες. Όσοι έχετε ακόμα αντοχή αξίζει να ανεβείτε τα 1000 σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσουν στην κορυφή της ‘πέτρινης θάλασσας’ όπου θα δείτε τον γιγάντιο λαξευμένο τάφο Ελ Ντειρ, ένα κορυφαίο αρχιτεκτόνημα στην Πέτρα

7η μέρα: Πέτρα - Ουάντι Ρουμ - Ελ Άκαμπα

Η συνέχεια του ταξιδιού είναι εξίσου συγκλονιστική μια και μπαίνουμε στην καρδιά της Ιορδανικής ερήμου την οποια θα διασχίσουμε για περίπου δυο ώρες με ανοιχτά τζιπ 4x4. Εδώ σε μια κοιλάδα μήκους 50χλμ ζουν οι Βεδουίνοι της φυλής των Howeitat με τις καμήλες και τα κατσίκια τους. Βράχοι από γρανίτη και βασάλτη ορθώνονται σαν εξώκοσμες σιλουέτες μέσα στην άγρια ομορφιά του χείμαρρου Ρουμ και δημιουργούν τα ‘’μετέωρα της Ερήμου’’.Το σκηνικό της ταινίας ‘’Ο Λόρενς της Αραβίας’’ θα ζήσουμε στην συνέχεια επισκεπτόμενοι το οθωμανικό φρούριο της Άκαμπα. Σε αυτό το ΄΄πέτρινο δάσος΄΄ είχε στήσει το στρατηγείο του ο Λόρενς της Αραβίας.) Άφιξη στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Ελ Άκαμπα - Αμμάν

Σήμερα μετά από μία όμορφη διαδρομή επιστρέφουμε στο Αμμάν. Άφιξη νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ θα έχουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο.

9η μέρα: Αμμάν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Ενδεικτικές Πτήσεις:

Αθήνα – Αμμάν   2330 – 0155

Αμμάν – Αθήνα   0420 – 0650

Περιλαμβάνονται:  

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με AEGEAN
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή ( Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Αμμάν)
  • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα
  • Σαφάρι με ανοικτό τζιπ 4x4 την 7η μέρα.
  • Τοπικοί Ξεναγοί
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στην χώρα, σφραγίδα του Ισραήλ
  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Είσοδοι, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 280€
  • Βίζα εισόδου

   Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 99€ το άτομο