Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ μονο 22 και 26 Οκτωβριου

Δυο Μοναδικες αναχωρησεις 22 & 26 Οκτωβριου !

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ

«περιορισμενος αριθμος θεσεων σε καθε αναχωρηση – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας»

Ημέρα 1η: 22/10/14         Αναχώρηση – Άφιξη στο Σιράζ                                                                                               

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιράζ με ενδιάμεσο σταθμό στην Κωνσταντινούπολη. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη, διοικητικό κέντρο του Ιράν, η οποία παράλληλα θεωρείται ποιητική και πνευματική πρωτεύουσα της Περσίας. Καλωσόρισμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση στο Σιράζ  

 

Ημέρα 2η: 23/10/14         Σιράζ                                                                                                                                                    

Μετά το πρωινό, ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση του Σιράζ, επονομαζόμενο και ως «πόλη των κήπων και των ποιητών». Περιήγηση στους βοτανικούς κήπους Eram, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, και Narenjestan, σε μετάφραση «πορτοκαλί κήπος».

Είναι η γενέτειρα των ποιητών των ποιητών Saadi (1184-1292) και Hafez (1320-91), των οποίων τα Μαυσωλεία περιλαμβάνονται στα αξιοθέατα που επίσης θα επισκεφθούμε.

Ακόμη, το Τζαμί του 19ου αιώνα Nasir-Ol-Molk, με τα εντυπωσιακά γυαλιστερά πλακάκια σε έντονο ροζ χρώμα, καθώς και το Τζαμί Vakil αλλά και το παζάρι Vakil, που αποτελούν ενιαίο συγκρότημα.    

Πριν το δείπνο, σύντομη επίσκεψη στον Ιερό Βωμό Ali Ebn Hamzeh, με διάκοσμο τους πιο εκπληκτικούς ψηφιδωτούς καθρέφτες. Δείπνο στο ξενοδοχείο (ή σε επιλεγμένο εστιατόρειο).

Διανυκτέρευση στο Σιράζ

 

Ημέρα 3η: 24/10/14         Σιράζ – Περσέπολις – Νεκρόπολη – Πασαργάδες – Γιαζντ                                         

Μετά το πρωινό, ακολουθεί ιστορικό οδοιπορικό στις Αρχαίες πόλεις του Ιράν – προστατευόμενα μνημεία της Ουνέσκο . Διερχόμενοι από τη βορειοανατολική είσοδο του Σιράζ, περνάμε την Ιστορική Πύλη Quran, δηλαδή την «Πύλη ευλογημένη από το Κοράνι». Πιστεύεται πως οι ταξιδιώτες που διέρχονται κάτω από τις πύλες θα λάβουν την ευλογία του Ιερού αυτού Βιβλίου. Πρώτος σταθμός η Πάρσα, όπως ονομαζόταν κάποτε. Η σημερινή Περσέπολη, όπως ονομάστηκε από τους Έλληνες όταν την κατέλαβαν και την κατέστρεψαν το 330 π.Χ., υπήρξε αρχαία πρωτεύουσα της χώρας, της οποίας τα ερείπια ανάγονται σε ιστορικά μνημεία αδιαμφισβήτητου ενδιαφέροντος. Ανάμεσά τους, τα θαυμαστά Περσικά Ανάκτορα της περιόδου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που χτίστικαν το 500 π.Χ. από ελεύθερους εργάτες και όχι σκλάβους. Σημαντικό μνημείο και οι λαξευμένοι τάφοι του Δαρείου, του Ξέρξη και του Αρταξέρξη, οι οποίοι βρίσκονται στη γειτονική Νεκρόπολη Νάξι Ρουστάμ. Στη συνέχεια, τα ερείπια της πόλης Πασαργάδες, όπου φιλοξενείται το καλοδιατηρημένο Μαυσωλείο του Κύρου του Μεγάλου, του οποίου ο θάνατος στη μάχη το 530 π.Χ. στοίχισε στην κατασκευή της πόλης που έμεινε ανολοκλήρωτη.  

Η σημερινή μας πορεία τελειώνει με άφιξη στη Γιαζντ, χτισμένη στην άκρη της εχθρικής Αλμυρής Ερήμου. Δείπνο στο ξενοδοχείο (ή σε επιλεγμένο εστιατόρειο).

Διανυκτέρευση στη Γιαζντ

 

Ημέρα 4η: 25/10/14         Γιαζντ – Ισφαχάν                                                                                                                            

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης, η οποία, σύμφωνα με την Ουνέσκο, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, σχεδόν σαν ένα ζωντανό μουσείο. Υπήρξε η πρωτεύουσα των Μοζαφαριδών, μία αραβική δυναστεία του Νότιου Ιράν και του Κουρδιστάν (1318-1393).

Θα επισκεφθούμε τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης για να γευθούμε την αύρα μιας άλλης εποχής. Εκεί βρίσκεται και το Ιερό Τέμενος της Παρασκευής από το 14ο αιώνα με τους πανύψηλους μιναρέδες. Το Τζαμί αυτό , που εκπροσωπεί το χαρακτηριστικό Ιρανικό στυλ με τις θολωτές αψίδες, είναι χώρος προσευχής και αρχαιολογικής μελέτης. Τέλος, επίσκεψη σε εργαστήριο ύφανσης μεταξιού όπου τα εκλεκτά μπροκάρ εξακολουθούν να παρασκευάζονται σε παραδοσιακούς αργαλειούς.

Συνεχίσουμε οδικώς για το Ισφαχάν ακολουθώντας μία υπέροχη διαδρομή. Θα διασχίσουμε την ιστορική πόλη Meybod με το κάστρο Nareen να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου, αλλά και τη φημισμένη για τα χαλιά της πόλη Nain. Με την άφιξη στο Ισφαχάν, δείπνο στο ξενοδοχείο (ή σε επιλεγμένο εστιατόρειο). Διανυκτέρευση στο Ισφαχάν

 

Ημέρα 5η : 26/10/14       Ισφαχάν                                                                                                                             

Πρωινό και περιήγηση στην αρχαία πόλη του Ισφαχάν, την πλέον μυστηριακή πόλη της Περσίας. Το εντυπωσιακό πολεοδομικό σχέδιό της, κατέστησε το Ισφαχάν διαμάντι της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

Θα εξερευνήσουμε το Ναό της Φωτιάς Atashgat, όπου η Ιερή φλόγα λέγεται πως είχε διατηρηθεί για εκατοντάδες χρόνια. Παραμένει κέντρο προσκυνητών του Ζωροαστρισμού, την άλλοτε περσική θρησκεία, που για πολλούς αιώνες αναγνωρίστηκε ως εθνική, μέχρι οι Άραβες να φέρουν τον Ισλαμισμό στο Ιράν. Επίσης, τους Πύργους της Σιωπής στις παρυφές της πόλης, τόπο ταφής για τους πιστούς. Επιστροφή στο Ισφαχάν το απόγευμα με καθ' οδόν στάσεις αρχικά σε ένα παλιό χάνι και έπειτα στο περίφημο κάστρο Nareen, ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της επαρχίας που χρονολογείται πριν από την έλευση του Ισλαμισμού. Παράλληλα, θα δούμε και ένα εργαστήριο περσικού χαλιού.

Έπειτα δείπνο στο ξενοδοχείο (ή σε επιλεγμένο εστιατόρειο).

Διανυκτέρευση στο Ισφαχάν

 

Ημέρα 6η : 27/10/14        Ισφαχάν                                                                                                                                             

Μετά το πρωινό, ξενάγηση στην πόλη με επίσκεψη στη μεγάλη πλατεία του Ιμάμ Χομεϊνί. Πρόκειται για μία τεράστια ανοιχτή έκταση, που περιβάλλεται από αψιδωτούς διώροφους διαδρόμους , με σημαντικά ιστορικά μνημεία να τοποθετούνται και στις τέσσερις πλευρές της. Πρόκειται για τα εξής : το Τζαμί του Σάχη με τις θολωτές αψίδες που υψώνονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, το μικρότερο Τζαμί του Σείχη Loftolah με τα καλύτερα ψηφιδωτά πλακάκια από το 17ο αιώνα και τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό περσικό τρούλο. Επίσης, το ανάκτορο Ali Qapu, το πρώτο πολυώροφο κτίριο στο Ιράν, με τον ανοιχτό εξώστη προσφέροντας απεριόριστη θέα στην πόλη και τέλος το εκτεταμένοσκεπαστό παζάρι με τα γραφικά καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Απογευματινή περιήγηση στις περίφημες 33 γέφυρες του ποταμού Ζαγιάντ που διασχίζει την πόλη.

Ακολουθεί δείπνο στο ξενοδοχείο (ή σε επιλεγμένο εστιατόρειο).

Διανυκτέρευση στο Ισφαχάν

 

Ημέρα 7η : 28/10/14        Ισφαχάν – Τεχεράνη                                                                                                                       

Αμέσως μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τεχεράνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Ιράν, η οποία εκτείνεται στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς Alborz. Καθ’ οδόν για το ξενοδοχείο, ξενάγηση με επίσκεψη στα Μουσεία, με σπουδαιότερο το Εθνικό Αρχαιολογικό και στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως τα παλάτια Saad Abad και Golestan.

Το Saad Abad είναι ουσιατικά μουσειακό συγκρότημα και μεταξύ άλλων εκεί είναι εγκατεστημένο και το τελευταίο παλάτι του Σάχη, το λεγόμενο Λευκό Παλάτι. Στο εκθαμβωτικό Βασιλικό Παλάτι Golestan θα μάθουμε περισσότερα για την ίδρυση της Τεχεράνης. Στην πραγματικότητα, αποτελείται από 17 παλάτια και μουσεία τα οποία βρίσκονται σε ένα γαλήνιο πάρκο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στην πανέμορφη αρχιτεκτονική και τις διακοσμήσεις είναι εμφανής η ευρωπαϊκή επιρροή.

Το βράδυ, επίσκεψη στην κοιλάδα Darband που σημάνει «κλειστές πύλες» και βρίσκεται στα όρια της πόλης. Αποτελεί την αρχή δημοφιλούς μονοπατιού για πεζοπορία και σημείο αναφοράς της περισκής τέχνης και του πολιτισμού. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην αγορά της Πλατείας Tajrish, όπου υπάρχουν μερικά από τα πιο σημαντικά εμπορικά κέντρα της Τεχεράνης.

Δείπνο στο ξενοδοχείο (ή σε επιλεγμένο εστιατόρειο).

Διανυκτέρευση στην Τεχεράνη

 

Ημέρα 8η : 29/10/14        Τεχεράνη – Επιστροφή                                                                                                               

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής στην Αθήνα, με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στη Κωνσταντινούπολη.

                                                                                                                               

Κόστος Εκδρομής ανά άτομο σε EURO

Τιμή ανά άτομο σε Δίκλινο δωμάτιο

€ 1.340

Επιβάρυνση για Μονόκλινο δωμάτιο

€ 450

 

Περιλαμβάνονται :

       Αεροπορικά εισητήρια με Turkish Airlines (οικονομκή θέση)

       Εσωτερική πτήση με την Iran Air απο το Ισφαχάν στην Τεχεράνη

       Διαμονή σε 5* ξενοδοχεια εκτός απο τη Yazd που η διαμονή μας ειναι σε 4* ξενοδοχείο

       Ημιδιατροφή ( Πρωινό μπουφέ & 1 δείπνο καθημερινά)

       Κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις

       Είσοδοι σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χωρους

       Τοπικός Διπλωματούχος Ξεναγός

       Επίσημος Αρχηγός – Συνοδός Εκδρομής

       Φ.Π.Α.

       Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται :

       Φόροι αεροπορικών εισιτηρίων (€ 250*/ άτομο)

       Έξοδα για έκδοση βίζας (€ 50/ άτομο)

       Αχθοφορικά – Φιλοδωρήματα (€ 30/ άτομο – πληρωμή τοπικά)

       Προσωπικά έξοδα

 

Σημειωσεις :

  1. Για την είσοδο μας στο Ιράν απαιτείται Βίζα. Κόστος έκδοσης όπως αναγράφεται
  2. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με σημερινή ισοτιμία (δολαριουΗ.Π.Α.& Euro). Οιαδήποτε σοβαρή μεταβολή στην ισοτιμία αυτή συνεπάγεται αυτόματη αναπροσαρμογή της τιμής.
  3. Τα γεύματα είναι προγραμματισμένα στα ξενοδοχεία διαμονής αλλά και σε επιλεγμένα εστιατόρεια.
  4. Οι φόροι των αεροπορικών εισιτηρίων* οριστικοποιούνται κατά την έκδοση.
  5. Για κρατήσεις είναι απαραίτητα καθαρά αντίγραφα των διαβατηρίων.
  6. Η σειρά των διανυκτερεύσεων και των ξεναγήσεων δεν είναι δεσμευτική.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί από το συνοδό της εκδρομής, με κύριο γνώμονα πάντα την καλύτερη εκτέλεσή του, εξαιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων, εθνικών αργιών ή λόγους ανωτέρας βίας.  

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα : για Ελληνικά διαβατήρια

  • Διαβατήριο με ελάχιστη 6-μηνη ισχύ από την περίοδο παραμονής στον προορισμό.
  • Η Βίζα για το Ιράν είναι απαραίτητη.