Skip to main content

ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ ΚΑΝΑΔΑΣ Καλοκαίρι, Σεπτέμβιος 2019 από 2995.00

Σικάγο, Μπανφ, Λίμνη Moraine, Λίμνη Louise, Τζάσπερ, Παγετώνας Αθαμπάσκα, Βραχώδη Όρη, Βανκούβερ, Βικτώρια

Αναχωρήσεις: Ιούλιος: 25 - Αύγουστος: 15 - Σεπτέμβριος: 18
11 Ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Σικάγο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σικάγο, μια δυναμική εμπορική και βιομηχανική πόλη στην πολιτεία Ιλινόις (Illinois), που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς άλλη αμερικάνικη πόλη που να συνδυάζει τόσο αρμονικά την πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική με ήρεμες πράσινες εκτάσεις, κουζίνα υψηλού επιπέδου με άπειρες επιλογές καθημερινού γρήγορου φαγητού ή διεθνούς φήμης μουσεία με υπόγεια, σκοτεινά jazz μπαρ. Το Σικάγο, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς από μία αμερικανική μεγαλούπολη - σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα. Την λένε και "Πόλη των Ανέμων" και το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της "The Loop" (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε και πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν ο πύργος Σίαρς και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται "Magnificent Mile". Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, η βόλτα σας με τον ξεναγό θα σας βοηθήσει στην πρώτη γνωριμία με την πόλη και τον παλμό της.

2η μέρα: Σικάγο, Ξενάγηση
Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μίσιγκαν, στο τέλος της οποίας θα αντικρύσουμε την ομώνυμη μεγάλη λίμνη, με τους ουρανοξύστες γύρω από τις όχθες της. Ο ιστορικός Πύργος των Υδάτων (Water Tower) μας θυμίζει την πυρκαγιά του 1871. Στο ιστορικό κέντρο του Σικάγο συνυπάρχουν μπαρ και ψηλά κτίρια-γραφεία εφημερίδων, μαζί με το "Λουπ". Πιο κάτω βρίσκεται η Στρατιωτική Προβλήτα Νέιβι Πίερ (Navy Pier), με εστιατόρια και μουσείο - ο πιο αγαπημένος χώρος αναψυχής των κατοίκων της πόλης. Οι ουρανοξύστες Χάνκοκ και Σίαρς βρίσκονται εκεί κοντά. Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης συναντάμε το πάρκο Γκραντ, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και λίγο παρακάτω η Ελληνική γειτονιά (Greek town). Συνεχίζουμε για το Oak Park, που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Εδώ, οι ψηλοί ουρανοξύστες δίνουν τη θέση τους σε βικτοριανού ρυθμού επαύλεις και σπίτια, πολλά εκ των οποίων είναι έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Frank Lloyd Wright). Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο "Magnificent Mile", ενώ για δείπνο προτείνουμε να επιλέξετε κάποιον ουρανοξύστη με θέα στη λίμνη και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό Αμερικανικό μενού

3η μέρα: Σικάγο - Κάλγκαρι - Μπανφ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρι, στην Αλμπέρτα του Καναδά, που είναι κτισμένο στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων. Με ιστορία από το 1875, είναι η 5η σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και ο πληθυσμός της αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης από τα πετρέλαια της Αλμπέρτα. Προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι το ιδιαίτερα γραφικό Μπανφ, στο κέντρο των Βραχωδών Ορέων - από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία παγκοσμίως, ιδανική βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, με πολλά καταλύματα και καταστήματα με εξοπλισμό για χειμερινές δραστηριότητες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπανφ - Λίμνη Moraine - Μπανφ
Στο πρόγραμμα της ημέρας "πρωταγωνιστεί" η επίσκεψη στο θαυμαστό έργο της φύσης, το Εθνικό Πάρκο Μπανφ (Banff National Park), το "καμάρι" της εθνικής κληρονομιάς του Καναδά μαζί με το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ. Αναχωρούμε για τη Λίμνη Moraine που βρίσκεται μέσα σε ένα φανταστικό τοπίο, γνωστό ως "Valley of the Ten Peaks" (Κοιλάδα με τις 10 Κορυφές). Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από την τήξη των πάγων και το ιδιαίτερο χρώμα της αλλάζει ανάλογα με την ένταση και τη γωνία των ηλιακών ακτίνων, καθώς και την αντανάκλαση των γύρω χιονισμένων βουνοκορφών.
Με το τελεφερίκ μπορούμε να ανεβούμε στο όρος Sulphur και να απολαύσουμε μια μοναδική πανοραμική θέα στα Rockies, από το παρατηρητήριο που υπάρχει εκεί. Η ανάβαση του τελεφερίκ διαρκεί περί τα 7-8 λεπτά και στην κορυφή θα βρείτε καφετέρια, εστιατόριο και κατάστημα σουβενίρ.

5η μέρα: Μπανφ - Λίμνη Louise - Μπανφ
Το τμήμα του Εθνικού Πάρκου Μπανφ που του προσδίδει τη μοναδική ταυτότητά του ως ένα φαινόμενο της φύσης που είναι αδύνατον να το περιγράψεις με συνηθισμένα λόγια… θα το επισκεφθούμε, ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 1.730 μέτρων. Η θρυλική λίμνη Louise δανείστηκε το όνομά της από την πριγκίπισσα Louise Caroline Alberta. Έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και έκταση 0,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα θαυμάσουμε αυτήν την υπέροχη τιρκουάζ λίμνη, περικυκλωμένη από τις θαυμάσια σμιλεμένες κορυφές των Βραχωδών Ορέων, τον παγετώνα Βικτώρια, τις πίστες σκι, τις καφέ αρκούδες γκρίζλι (ελπίζουμε μόνο μέσω του κέντρου ενημέρωσης!) και πολλά άλλα. Η συνέχεια του προγράμματος περιλαμβάνει επίσκεψη στο ξενοδοχείο-κάστρο της αλυσίδας Fairmont, ένα πραγματικό κόσμημα της λίμνης, που με ένα καλό γεύμα ή καφέ, θα ολοκληρώσει την εκδρομή μας.

6η μέρα: Μπανφ - Εθνικό πάρκο Τζάσπερ, Παγετώνας Αθαμπάσκα/Glacier Skywalk - Τζάσπερ
Ολοήμερη εκδρομή στο Εθνικό πάρκο Τζάσπερ μέχρι τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Το πάρκο Τζάσπερ είναι ένας θαυμαστός τόπος, που θα σας κλέψει την καρδιά με την άγρια ομορφιά του. Επιβίβαση στα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ανάβασης στον παγετώνα. Αποκορύφωμα της σημερινής ημέρας θα είναι το περπάτημα στη γυάλινη εξέδρα Glacier Skywalk, με τους παγετώνες να δεσπόζουν πάνω από το ύψος των ματιών σας και τη βαθιά χαράδρα κάτω από τα πόδια σας, που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας!

7η-8η μέρα: Τζάσπερ - Βραχώδη Όρη - Βανκούβερ/ Διαδρομή με Τραίνο!
Το τμήμα του ταξιδιού που μάλλον θα σας προκαλέσει τις πιο έντονες συγκινήσεις! Μια ρομαντική διαδρομή στα ίχνη του παρελθόντος, ανάμεσα σε παγωμένες λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες, χαράδρες, δάση, τούνελ, γέφυρες και άγρια ζωή, ξεκινώντας από τις ψηλότερες κορυφές των Βραχωδών Ορέων και καταλήγοντας στο επίπεδο της θάλασσας, στο Βανκούβερ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το πολύχρωμο, σύγχρονο, πολύβουο και πολιτισμικά ποικιλόμορφο Βανκούβερ - μία ακόμη Καναδική πόλη στην οποία θα θέλαμε να ζούμε. Μεγάλο λιμάνι της Βρετανικής Κολομβίας, προσφέρει σχεδόν από κάθε της σημείο θέα προς τη θάλασσα και στο βουνό. Το Canada Place θα αποτελέσει την αφετηρία μας, με τα συγκροτήματα των ουρανοξυστών να υψώνονται πιο πέρα, αλλά και την υπέροχη θέα στο λιμάνι. Το ιστορικό κέντρο Γκάσταουν με την εντυπωσιακή ανάπτυξη και αναδόμησή του θα σας κερδίσει. Η ανανεωμένη συνοικία Γέιλταουν με τις ακριβές μπουτίκ και τα μοντέρνα εστιατόρια θα σας γοητεύσει. Θα δούμε επίσης το Πάρκο Κουίν Ελίζαμπεθ, την παραλία Ίνγκλις Μπέι, το Europe Hotel, την Τσάιναταουν, το Πάρκο Στάνλεϊ κ.ά

9η μέρα: Βανκούβερ - Νησί Βανκούβερ/Βικτώρια - Βανκούβερ
Πρωινή αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή στην Βικτώρια, την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας - πιο… Αγγλική και από την ίδια την Αγγλία! Βρίσκεται στο Νησί Βανκούβερ (στο οποίο φθάνουμε με ferryboat), σε μια θαυμάσια τοποθεσία πάνω σε ένα έξοχο φυσικό λιμάνι. Το κλίμα της θεωρείται μεσογειακό, ο ρυθμός της ζωής είναι πιο αργός και το κέντρο της όμορφο, με πολλά λουλούδια, πάρκα και διαδρομές για ποδήλατα. Επιστροφή στο Βανκούβερ το βράδυ.

10η-11η μέρα: Βανκούβερ - Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί για βόλτες ή επίσκεψη σε κάποιο μουσείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη την επόμενη μέρα.

 

 

ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ ΚΑΝΑΔΑΣ
Σικάγο, Μπανφ, Λίμνη Moraine, Λίμνη Louise, Τζάσπερ, Παγετώνας Αθαμπάσκα, Βραχώδη Όρη, Βανκούβερ, Βικτώρια

Ημερομηνία

Ημέρες

Αεροπορική

2κλίνο

3κλίνο

Διαφορά

1-Κλίνου

Φόροι/Επίναυλοι

ESTA/Ασφάλιση

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

Ιούλιος

25

11

Lufthansa

€ 2995

€ 2890

€ 1215

€ 645

$ 150

Αύγουστος

15

11

Lufthansa

€ 3050

€ 2950

€ 1290

€ 645

$ 150

Σεπτέμβριος

18

11

Lufthansa

€ 3050

€ 2950

€ 1215

€ 645

$ 150

*Οι τιμές είναι υπολογισμένες με Έκπτωση 350 € το άτομο για EARLY BOOKING για τις πρώτες 10 θέσεις
Η ΠΑΙΔΙΚΗ τιμή (2-12 ετών) έχει ΕΚΠΤΩΣΗ €300 και υπολογίζεται στην τιμή Δίκλινου στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ξενάγηση στο Σικάγο και επίσκεψη στο Oak Park
  • Ανεπανάληπτες περιηγήσεις σε Μπανφ, Λίμνη Louise, Λίμνη Moraine, Τζάσπερ
  • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα και περπάτημα στη Γυάλινη Εξέδρα (Glacier Skywalk)
  • Μοναδική εμπειρία το τραίνο μέσα από τα Βραχώδη Όρη
  • Ξενάγηση στο Βανκούβερ
  • Ημερήσια εκδρομή στην Βικτώρια εντός της τιμής!
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στον Καναδά
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA & eTA) και έξοδα αίτησης, ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $150 πληρωτέα με την άφιξη κατά την πρώτη μέρα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Για την είσοδό σας στις ΗΠΑ είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την αίτηση  ESTA.
  • Εφ΄ όσον έχετε ταξιδέψει σε ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ ή ΥΕΜΕΝΗ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτε Βίζα για τις ΗΠΑ. Ζητήστε εγκαίρως τη βοήθειά μας στην συμπλήρωση της αίτησης.
  • Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. H παιδική τιμή ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  2. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων.
  3. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια
  4. Στις Υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ' άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με Emirates και Turkish: 2 αποσκευές δωρεάν.
  5. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα 25-30 USD.