Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΝΑΔΑ Καλοκαίρι 2023 11 ΗΜΕΡΕΣ / 9 ΝΥΧΤΕΣ μόνο από… 3.290€

Καλοκαιρινές αναχωρήσεις  7/7 | 11/8 | 1/9

 

Ημέρα 1η: Αθήνα-Βανκούβερ

Πτήση για Βανκούβερ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Βραδινή άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Βανκούβερ – Ξενάγηση & Γέφυρες Καπιλάνο

Αφετηρία της σημερινής μέρας, το «καλά κρυμμένο μυστικό» της κοιλάδας Λιν, που θα σας προσφέρει μία πραγματική όαση αιωνόβιων δέντρων στο ομώνυμο Κάνυον και στη κρεμαστή γέφυρα με την άπλετη θέα (Capilano bridge). Ακολουθεί στάση στο ιστορικό Γκαστάουν, με τα όμορφα διατηρητέα μαγαζιά, σπίτια, δρόμους και πεζοδρόμια. Περνώντας από το Καθίντραλ Πλεις, θα θαυμάσουμε το κομψό ουρανοξύστη με τη λαξευμένη χάλκινη οροφή του, θα γνωρίσουμε τη τρίτη μεγαλύτερη Τσάινατάουν της Βόρειας Αμερικής, θα περάσουμε από το γνωστό εμπορικό δρόμο και τη πλατεία Ρόμπσον (σημείο βραδινής αναψυχής και διασκέδασης). Ακολουθεί στάση στη βιομηχανική ζώνη του νησιού Γκράνβιλ…που κατάφερε να μεταμορφωθεί και να γίνει το σημείο συνεύρεσης – διασκέδασης και αγορών.  Θα συνεχίσουμε με το Κάναντα Πλέις, που θυμίζει ιστιοφόρο έτοιμο να σαλπάρει. Η ξενάγηση θα κλείσει με το διάσημο Στάνλει Παρκ, σημείο αναψυχής και ξεκούρασης για τους Βανκουβερίστες.

 

Ημέρα 3η: Νησί Βανκούβερ (Βικτόρια)-Κήποι Μπούτσκαρτ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την αγγλική επαρχιακή πρωτεύουσα Βικτόρια. Η διαδρομή μας μας ξεκινάει με πλοίο, που χαρίζει μία μοναδική θέα στα καταπράσινα νησιά της περιοχής, πέρασμα πολλών δελφινιών, φαλαινών όρκας και φώκιας. Ακολουθεί βόλτα με το πούλμαν και χρόνος στη προκυμαία για να περιηγηθείτε κάνοντας μία σύντομη διαδρομή στο κτίριο του κοινοβουλίου, το πάρκο Θάντεμπερντ, τον κυβερνητικό δρόμο με τα πολυάριθμα καταστήματα, τη πλατεία Μαστιόν και τη πλατεία της αγοράς. Ακολουθεί επίσκεψη στους βυθισμένους κήπους Μπούτσκαρτ, που πήραν το όνομά τους από τους Ρόμπερτ & Τζένι Μπούτσκαρτ, που κατάφεραν αν μετατρέψουν τα ορυχεία ασβεστόλιθου σε ένα σύμπλεγμα κήπων,  χαρακτηρισμένους πλέον ως Ιστορικός τόπος για όλο τον Καναδά. Ακολουθεί η επιστροφή μας στο Βανκούβερ και το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε στη περιοχή της Γκας Τάουν & κάντε κράτηση για ένα γεύμα στο spaghetti factory.

 

Ημέρα 4η: Πτήση για Κάλγκαρυ-Παγετώνας Αθαμπάσκα-Skywalk-Μπανφ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ και πτήση για τη πόλη Κάλγκαρυ, που είναι γνωστή για τους καουμπόηδες και τα πανηγύρια και θεωρείται το κυριότερο οικονομικό κέντρο της πολιτείας της Αλμπέρτα. Ακολουθεί διαδρομή για το εθνικό πάρκο, μέχρι τον παγετώνα της Κολούμπια, μέσω της πόλης Έντμοντον (πρωτεύουσα της επαρχίας Αλμπέρτα). Επιβίβαση στα ειδικά διαμορφωμένα πούλμαν για ανάβαση στο παγετώνα. Από το κέντρο ενημέρωσης παγετώνων, θα συνεχίσετε για να περπατήσετε στη «γυάλινη γέφυρα των ουρανών» και έχοντας αποζημιωθεί από την μοναδική θέα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το κέντρο των διάσημων βραχωδών ορών και συγκεκριμένα στο γραφικό Μπανφ στο μέσο του εθνικού ομώνυμου πάρκου και περιτριγυρισμένο από ένα μοναδικό ρομαντικό ορεινό τοπίο. Η καρδιά της πόλης διαθέτει μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που συνδυάζεται απόλυτα με το κοντινό τοπίο, διακοσμημένη με περίτεχνα εστιατόρια, καφέ και μικρομάγαζα.

 

Ημέρα  5η:  Καταρράκτες Μπόου–Λίμνη Μινεγουάνκα–Εθνικά πάρκα Γιόχο & Μπανφ– Λίμνη Λουίζ-Μπανφ

Ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση τους καταρράκτες του ποταμού Μπόου (κινηματογραφικό σημείο από γυρίσματα της ταινίας «ποταμός χωρίς επιστροφή», με τη Μέρλιν Μονρόε. Ακολουθεί η λίμνη Μινεγουάνκα και το εθνικό πάρκο Γιόχο, για να κάνετε μία βόλτα (προαιρετικά) με το τελεφερίκ και έτσι να θαυμάσετε τη θέα των βραχωδών ορών και της λίμνης Λουίζ. Επόμενη στάση το διαμάντι των Ρόκις, η θρυλική λίμνη της πριγκίπισσας Λουίζας. Το διάσημο ξενοδοχείο-πύργος της αλυσίδας   Fairmont, είναι ένα πραγματικό κόσμημα και συμπληρώνει το τοπίο στις εκβολές της λίμνης. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και για μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο Μπανφ και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

 

Ημέρα 6η:  Μπάνφ-Κάλγκαρυ-Κεμπέκ

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Κάλγκαρυ για τη μεσημεριανή μας πτήση προς τη γραφική πόλη του Κεμπέκ. Με την άφιξη και μετά τη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, θα ακολουθήσουμε μία βραδινή περιήγηση στο φωταγωγημένο ξενοδοχείο- πύργο της περιοχής και στα καλντερίμια της κάτω πόλης  

 

Ημέρα 7η: Κεμπέκ-Μοντρεάλ

Πρωινή γνωριμία με το Κεμπέκ. Ο ρομαντισμός είναι παντού διάχυτος εντός των τειχών της πόλης του γαλλόφωνου Κεμπέκ. Από τη πλατεία των όπλων και το επιβλητικό «Σατό Φροντενάλ», (το πιο πολύ-φωτογραφισμένο ξενοδοχείο του πλανήτη, συνώνυμο με τη ρομαντική αρχιτεκτονική), έως τους πέτρινους δρόμους, τα τείχη και τα πέτρινα σπίτια, τη βασιλική της Παναγίας του Κεμπέκ, το κάστρο στην Άνω πόλη, το κοινοβούλιο, το κυβερνείο μέχρι και το ιστορικό κέντρο. Ακολουθώντας το μονοπάτι για τη κάτω πόλη, θα θαυμάσετε τα καλντερίμια της Σαμπλέν με τα ξεχωριστά καταστήματά της, τη Παναγία των Νικών στη πλατεία Ρουαγιάλ, το παλιό λιμάνι με θέα στο οχυρό, το νησί της Ορλεάνης και το Δημαρχείο. Με το τέλος της ξενάγησης, θα συνεχίσουμε οδικώς για το Μοντρεάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση.

 

Ημέρα 8η: Μοντρεάλ (Ξενάγηση)-πτήση για Τορόντο

Στη σημερινή μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε τα τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Ορατόριο του Αγ. Ιωσήφ στον Βασιλικό λόφο, το Ολυμπιακό πάρκο, τη πλατεία των τεχνών, το Μέγαρο Μουσικής, το μουσείο σύγχρονης τέχνης, τις συνοικίες Καρτιέ Λατέν και  Κινεζική, το παλιό Δημαρχείο και την όμορφη Βασιλική της Παναγίας. Ακολουθεί περιήγηση στη ζωντανή ατμόσφαιρα της Πλατείας Ζακ Καρτιέ και στις παραδοσιακές πετρόχτιστες οδούς της Ρη Σαιντ Αμάμπλ, Ρη Σαιν Βίνσεντ και Ρη Σαιντ Πωλ, μέχρι το Παλιό Λιμάνι που φιλοξενεί πολυχώρους καταστημάτων. Θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση μας για Τορόντο. Μεταφορλα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για εξερεύνηση των καταστημάτων και δημείων χαλάρωσης και διασκέδασης της περιοχής.

 

Ημέρα 9η: Καταρράκτες Νιαγάρα-Γραφική πόλη «Ο Νιαγάρας στη Λίμνη»-Ξενάγηση Τορόντο

Μόλις 120χλμ από το Τορόντο, εκεί που υποχώρησαν οι τελευταίοι παγετώνες και σχηματίστηκαν οι Μεγάλες Λίμνες, με το ποταμό Νιαγάρα να εκβάλει στον Ατλαντικό, βρίσκουμε το σύμπλεγμα των καταρρακτών. Αν και δεν είναι μεγάλοι σε ύψος, είναι επιβλητικοί με τη ποσότητα νερού να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια κυβικά πόδια το λεπτό. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τις εκβολές του ποταμού, περνώντας παράκτια στην ειδικά διαμορφωμένη προβλήτα, για να απολαύσετε το φαινόμενο από κάθε σημείο του και έτσι να αποθανατίσετε κάθε σας στιγμή. Χρόνος ελεύθερος για μία προαιρετική μίνι κρουαζιέρα. Συνεχίζετε με τη γραφική πόλη «Ο Νιαγάρας στη Λίμνη (πρώην Νιούαρκ), για να μεταφερθείτε στη κυριολεξία σε μία άλλη εποχή, κάπου στο 1800, όταν ήταν πρωτεύουσα του Άνω Καναδά. Με την επιστροφή μας στο Τορόντο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το δυναμισμό μίας ήσυχης και καθαρής πόλης. Έτσι θα δούμε την ευρωπαϊκής κομψότητας έπαυλη Κάζα Λόμα (το σπίτι του λόφου), τη διάσημη πανεπιστημιούπολη, την ιστορική περιοχή Ντιστίλερυ (παλιά συνοικία αποστακτήρων) με τα πρωτότυπα καταστήματα, την ελληνική λεωφόρο Ντάνφορθ, την κινέζικη περιοχή, τη διάσημη λεωφόρο Γιόγκι, τη περιοχή Γιόργκβιλ (γνωστή για τις βραδινές εξόδους των επωνύμων), το διάσημο εμπορικό κέντρο Eaton, το πύργο σύμβολο της πόλης, το αθλητικό κέντρο Ρότζερς, το παλαιό και νέο Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

 

Ημέρα 10η: Τορόντο (ημέρα ελεύθερη) – πτήση επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και ψώνια, μέχρι τη μεσημεριανή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και την απ’ ευθείας πτήση επιστροφής στην Αθήνα

 

Ημέρα 11η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

7/7, 11/8, 1/9

Αθήνα – Τορόντο

TS 697

14:20

18:10

7/7, 11/8, 1/9

Τορόντο – Βανκούβερ

TS 932

20:40

22:50

10/7,14/8, 4/9

Βανκούβερ–Κάλγκαρυ

AC 204

08:15

20:25

12/7,16/8, 6/9

Κάλγκαρυ – Κεμπέκ

AC1906

13:15

19.23

14/7,18/8, 8/9

Μοντρεάλ – Τορόντο

TS 470

16:30

17.55

16/7, 20/8, 10/9

Τορόντο – Αθήνα

TS 694

19:45

12.20*

 

*Άφιξη την επόμενη ημέρα

 

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διαμονή

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Πανόραμα Καναδά

11 ημέρες με πρωινό

3*, 4*

7/7

3.550

+1.470

1.150

11/8

3.580

01/9

3.290

+1.400

 

Το ταξίδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Transat &
  • Εσωτερικές πτήσεις με Air Canada
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Βανκούβερ, στο πολύ κεντρικό Moda Hotel 3* superior ή αντίστοιχο
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μπανφ, στο κεντρικό Brewster’s Mountain Lodge 3* superior ή αντίστοιχο
  • 1 διανυκτέρευση στο Κεμπέκ, στο κεντρικό Hilton Quebec4* ή αντίστοιχο
  • 1 διανυκτέρευση στο Μοντρεάλ, στο κεντρικό Bonaventure 4* ή αντίστοιχο
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Τορόντο, στο κεντρικό Le Germain Maple Leaf Square 4* ή αντίστοιχο
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά   
  • Ιδιωτικές μεταφορές από και προς τα ξενοδοχεία
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες και πλούσιο ενημερωτικό έντυπο για κάθε περιοχή

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Κόστος φιλοδωρημάτων (υποχρεωτικών), δίνονται στον αρχηγό της εκδρομής 100 €

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ 

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Το πρωινό στο Βανκούβερ δίνεται σε κοντινό εστιατόριο και έχει προβλεφθεί breakfast box για την ημέρα της πρωινής πτήσης από Βανκούβερ-Κάλγκαρυ