Skip to main content

Μελανησία – Κιριμπάτι (με επέκταση στα Νησιά Κουκ) Σεπτέμβριος & Οκτώβριος 2020 από 9900,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 5/9, 10/10

22, 26 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Πτήση για Σίδνεϋ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σίδνεϋ.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Σίδνεϋ

 

Άφιξη στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, από τις πιο σημαντικές μητροπόλεις του νοτίου ημισφαιρίου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σίδνεϋ (ξενάγηση)

 

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα του Σίδνεϋ, ξεκινώντας από τον ιστορικό πυρήνα δε Ροκς. Είναι ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια και ανακαινισμένα παλιά κτίρια από πέτρα, με σοφιστικέ παμπ, μπουτίκ και δεκάδες γκαλερί. Θα περάσουμε από το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης με τους ουρανοξύστες, την Τσάιναταουν καθώς και το περίφημο Ντάρλινγκ Χάρμπορ με τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μουσεία κ.λπ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην ιστορική «Mrs Macquarie's Chair» («Καρέκλα της κυρίας Μακουάρι»), ένας βράχος σμιλευμένος σε σχήμα καρέκλας από τον κυβερνήτη Λαχλάν Μακουάιρ το 1810, για να μπορεί να θαυμάζει η γυναίκα του τη θέα του λιμανιού και των διερχομένων πλοίων. Πράγματι, το σημείο αυτό έχει την καλύτερη θέα στο λιμάνι με τη γέφυρα του Σίδνεϋ και το ανεπανάληπτο κτίριο της Όπερας, το ορόσημο της πόλης, μια συναρπαστική φουτουριστική σύλληψη με τις στέγες της σε σχήμα πανιών που τα φουσκώνει ο άνεμος. Αφού βγάλουμε τις φωτογραφίες μας, θα επιστρέψουμε στο κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον Καθεδρικό Ναό, την Πινακοθήκη και θα φτάσουμε στο Κινγκ Κρος, την περιοχή όπου χτυπάει η καρδιά του νυχτερινού Σίδνεϋ. Αφήνουμε για λίγο το κέντρο της πόλης για να πάρουμε μια γεύση από τα πλούσια προάστιά της, τους γραφικούς κόλπους Νταμπλ, Ρόουζ και Γουάτσον, καταλήγοντας στην κοσμοπολίτικη παραλία Μπόντι.

Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από την πανέμορφη συνοικία Πάντινγκτον με τα υπέροχα αναπαλαιωμένα αποικιακά κτίρια. Στο τέλος της περιήγησής μας ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σίδνεϋ – Πτήση για Νουμέα (Νέα Καληδονία)

 

Αναχώρηση από το Σίδνεϋ σε απογευματινή πτήση για τη Νουμέα (Noumea), την πρωτεύουσα της Νέας Καληδονίας.

Το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση του Ειρηνικού Ωκεανού μετά την Παπούα Νέα Γουινέα και τη Νέα Ζηλανδία, η Νέα Καληδονία, ένα εξαρτώμενο υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας, μόλις 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά από την ακτή της Αυστραλίας. Ανακαλύπτοντας αυτήν την «ανεξερεύνητη γη» το 1774, ο διάσημος Βρετανός εξερευνητής James Cook ονόμασε το νησί «Νέα Καληδονία», καθώς το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού τού θύμισε τη γενέτειρά του, Σκωτία, το παλιό όνομα της οποίας ήταν «Kαληδονία».

Από ακτή σε ακτή, η περιοχή εκτείνεται σε περίπου 500 χιλιόμετρα και διέρχεται από το αρχιπέλαγος των Νησιών Loyalty, φιλοξενώντας πανέμορφα εξωτικά τοπία. Πρόκειται για έναν γοητευτικό συνδυασμό Γάλλων και Μελανησίων. Μάλιστα, ένα ποσοστό των κατοίκων έχει κατάξανθα μαλλιά και σκούρο δέρμα!

Ζεστή φιλοξενία συνοδευόμενη άρτια από ευρωπαϊκή κομψότητα, gourmet γεύσεις σερβιρισμένες κάτω από φοίνικες, καυτή άμμος, πολυτελή θέρετρα και bungalows. Mεγάλες τιρκουάζ παραλίες γεμάτες από καφέ και μπαρ, με ορίζοντες που εμφανίζουν μικροσκοπικά νησάκια, αποτελούν πόλο έλξης για ημερήσιους ταξιδιώτες. Με τη χαρούμενη multi-ethnic κοινότητά της, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Νέας Καληδονίας είναι σοφιστικέ και εκλεπτυσμένη, αριστοκρατική αλλά και casual. Μια κατά τα άλλα χαλαρή πόλη που περιβάλλεται από γραφικούς κόλπους, προσφέροντας στους επισκέπτες της μια ποικιλία αξέχαστων εμπειριών.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Νουμέα (ξενάγηση)

 

Σήμερα η μέρα μας ξεκινά με ξενάγηση στην πόλη, με στάση στην αγορά και επίσκεψη στο Ίδρυμα Πολιτισμού Tjibaou. Επισκεπτόμαστε τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως το Place d' Cocotilers και μερικά από τα μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο της Νέας Καληδονίας και το Μουσείο Ιστορίας της Ναυτιλίας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νουμέα – Πορτ Βίλα (Βανουάτου)

 

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Πορτ Βίλα (Port Vila), την πρωτεύουσα του Βανουάτου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην πολυτέλεια… Καινοτόμες υπηρεσίες εντός του ξενοδοχείου, wine bar, εξωτικά cocktail κάτω από τον καυτό ήλιο, μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες έως τοπικά μενού με φόντο τον ωκεανό. Αφού χαλαρώσουμε σε αυτό το ιδιαίτερο σκηνικό, μια απογευματινή βόλτα επιβάλλεται για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα.

 

7η ημέρα: Πορτ Βίλα – Ο γύρος του νησιού Εφάτ

 

Mετά το πρωινό αναχωρούμε για μια γεμάτη μέρα κάνοντας τον γύρο του νησιού Εφάτ, όπου βρισκόμαστε. Πρώτη μας στάση είναι το Ιαρόφα (Iarofa), ένα χωριό κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα, όπου θα ζήσουμε από κοντά την καθημερινότητα των κατοίκων και θα πειραματιστούμε με παραδοσιακές πρακτικές. Το αποκορύφωμα όλων; Θα αναβιώσουμε ένα αρχέγονο έθιμο που εκεί μένει ακόμα αναλλοίωτο ανά το πέρασμα των αιώνων, την πυροβασία. Μια παράδοση που έχει σαφή σχέση με αρχαίες τελετές και μυστήρια «διονυσιακού χαρακτήρα». Μια τελετουργία που συνήθως εκτελείται «εν χορώ», με γυμνό βάδισμα πάνω σε ένα στρώμα πυρακτωμένων κάρβουνων, επί αρκετή ώρα, χωρίς την αίσθηση του πόνου.

Συνεχίζουμε με μια εξίσου απίστευτη εμπειρία! Την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στη διάσημη πολυφωτογραφημένη παραλία Blue Lagoon προτού επισκεφτούμε την περιοχή Pangpang προκειμένου να θαυμάσουμε από κοντά μερικά από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου, τα δέντρα banyan. Πρόκειται για τεράστια δέντρα που περισσότερο μοιάζουν με γλυπτά. Οι ρίζες του συγκεκριμένου είδους αναπτύσσονται διαρκώς σαν κλαριά, ψηλά από το δέντρο και καταλήγουν σχεδόν σαν σωλήνες στο έδαφος μεγαλώνοντας το σε πλάτος, δίνοντας έτσι την εικόνα ενός «δέντρου που περπατάει» και μπορεί να ζήσει εκατονταετίες. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Πορτ Βίλα.

 

8η ημέρα: Πορτ Βίλα – πτήση για το νησί Τάννα (χωριό Λοβίνιο, γνωριμία με τη φυλή Γιακέλ)

 

Αμέσως μετά το πρωινό, ξεκινάμε για το αεροδρόμιο με μια πρωινή πτήση για το νησί Τάννα. Eδώ, η πτήση περιλαμβάνει θεαματικές εικόνες από το λιμάνι της Πορτ Βίλα, το νότιο Εφάτ και το νησί Ερρομάνγκο με τις όμορφες ακτογραμμές του (αν μας το επιτρέψουν τα σύννεφα).

Κατά την άφιξή μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λοβίνιο (Lowinio), το χωριό της φυλής Γιακέλ (Yakel), ένα μέρος με αμείωτο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Ανέγγιχτο από τη δυτική επιρροή εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό το πρωτόγονο και άκρως φιλικό χωριό υπόσχεται να αιχμαλωτίσει τις καρδιές και τη φαντασία σας, καθώς εδώ μοιάζει να σταμάτησε ο χρόνος. Μια αξεπέραστη εμπειρία που πραγματικά πολύ λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Νησί Τάννα (volcano safari)

 

Ξεκινάμε για μία εντελώς ξεχωριστή εμπειρία σήμερα: volcano safari! 

H περιήγησή μας στο ηφαίστειο ξεκινά με jeep 4x4 κατά μήκος του νησιού, ενώ παράλληλα διασχίζουμε παραδοσιακά χωριουδάκια, πυκνούς θάμνους, αχανείς πεδιάδες ηφαιστειακής τέφρας με θέα που κόβει την ανάσα, καθώς προσεγγίζουμε το ηφαίστειο Yasur. Ο δρόμος για την κορυφή είναι μια σύντομη διαδρομή δέκα λεπτών προς το χείλος του κρατήρα, όπου θα παρατηρήσουμε την τρομερή δύναμη του πιο προσεγγίσιμου ενεργού ηφαιστείου στον κόσμο! Κόκκινο της φωτιάς και χρυσοκίτρινο κυριαρχούν παντού προκαλώντας δέος μπροστά σε ένα απόκοσμο θέαμα! Το συγκεκριμένο ηφαίστειο βρίσκεται σε μια από τις πιο παρθένες και απάτητες γωνιές του πλανήτη.

Αφού θαυμάσουμε την εντυπωσιακή του εικόνα αφού δύσει ο ήλιος και πέσει σιγά σιγά το σκοτάδι, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Νησί Τάννα – πτήση για Πορτ Βίλα (ξενάγηση) – Τα πιο ευτυχισμένα μέρη του κόσμου!

 

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση με την οποία επιστρέφουμε στην Πορτ Βίλα. Kατά την άφιξη μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση.

Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για μια περιήγηση στην πόλη προκειμένου να δούμε σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Εθνικό Μουσείο του Βανουάτου, όπου θα ανακαλύψουμε την τέχνη της αφήγησης Ni-Βανουάτου μέσα από σχέδια άμμου, ενώ θα επισκεφθούμε και την 24ωρη κεντρική αγορά.

Μάλιστα, η ευρύτερη περιοχή του Βανουάτου έχει χαρακτηριστεί ως το ευτυχέστερο μέρος του κόσμου με βάση παλαιότερη έρευνα του Happy Planet Index. «Εδώ οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, επειδή αρκούνται σε λίγα. Ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πολλές έγνοιες. Φοβούνται μόνο τους κυκλώνες και τους σεισμούς».

Ας δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από τους ανθρώπους του νότιου Ειρηνικού που θεωρούνται οι ευτυχέστεροι στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Πορτ Βίλα – πτήση για Χονιάρα (Νήσοι Σολομώντα)

 

Σήμερα αφήνουμε την Πορτ Βίλα και με πτήση φτάνουμε στην Χονιάρα (Honiara), την πρωτεύουσα των Νησιών του Σολομώντα. Κατά την άφιξη, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο για check-in και ξεκούραση, προτού αναχωρήσουμε για μια περιήγηση στην πόλη.

Η περιήγηση στην πόλη, μάς δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πολλά σημεία γραφικού, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος για την Honiara και τα νησιά του Σολομώντος. Η κεντρική αγορά είναι κατάμεστη, πολύβουη και πολύχρωμη, προσφέροντας τοπικά προϊόντα και χειροποίητα είδη. Το Κοινοβούλιο, το οποίο χτίστηκε για τους κατοίκους των Νησιών του Σολομώντα, αποτελεί επίσης must αξιοθέατο.

Με ανώτερη εντολή, το αμερικανικό Μνημείο Ειρήνης χτίστηκε το 1992 για την 50ή επέτειο από τη μάχη του Guadalcanal. Προσφέρει εξαιρετική θέα στο Iron Bottom Sound και στις γύρω ορεινές περιοχές της Honiara και του Guadalcanal. Το μικρό Εθνικό Μουσείο φιλοξενεί ποικίλα πολιτιστικά αξιοθέατα των Νησιών του Σολομώντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

 

12η ημέρα: Χονιάρα – Νάντι (Φίτζι)

 

Βουτιές σε απόκοσμες παραλίες

Με πτήση αναχωρούμε από τα Νησιά του Σολομώντα με προορισμό το Νάντι, το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση από τα μαγικά νησιά Φίτζι. Εδώ, η ζωή κυλά αργά, νωχελικά, ήρεμα… Οι ντόπιοι εξακολουθούν να μετακινούνται με πιρόγες, όπως ακριβώς και οι πρόγονοί τους, ενώ το φεγγάρι είναι το μοναδικό ημερολόγιο που διαθέτουν. Οι ντόπιοι με τον μοναδικό «felurai» (φιλοξενία στην τοπική διάλεκτο) τρόπο τους υποδέχονται τους επισκέπτες στον παράδεισο που αποκαλούν σπίτι τους, με ένα θερμό «Bula Bula», τον τυπικό χαιρετισμό των νησιών Φίτζι.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

13η ημέρα: Νάντι – πτήση για Ταράουα (Κιριμπάτι)

 

Από τα Φίτζι στο απόμερο Κιριμπάτι

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε με πτήση για το Κιριμπάτι (Κιριμπάτι), ακόμα ένα νησιωτικό κράτος και ένα από τα μικρότερα του κόσμου, στη μέση του Ειρηνικού. Λιγότεροι από 6.000 επισκέπτες το χρόνο καταφέρνουν να το επισκεφθούν, καθιστώντας το έτσι ως το τέταρτο λιγότερο τουριστικό μέρος του κόσμου.

Αυτό το γεωγραφικά απομονωμένο νησί είναι πραγματικά απάτητο λόγω της… απομόνωσής του αλλά και της δύσκολης προσβασιμότητάς του. Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Bonriki, στο νότιο τμήμα της ατόλης Ταράουα, και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση.

Στη συνέχεια ξεκινάμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της Ταράουα (Tarawa), έδρα της κυβέρνησης και των εμπορικών κέντρων. Μια περιήγηση μισής ημέρας περιλαμβάνει όλα τα άξια σημεία ενδιαφέροντος και τις βασικές τοποθεσίες, όπως το μουσείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα -καιρού επιτρέποντος- θα πάμε βόλτα με το παραδοσιακό κανό Te Wa -όπως το αποκαλούν στο Κιριμπάτι- στην κοντινή λιμνοθάλασσα. Διανυκτέρευση.

(Σημείωση: Aν ο καιρός δεν είναι καλός αυτήν την ημέρα, η βόλτα με το κανό θα γίνει σε επόμενη ημέρα).

 

14η ημέρα: Ταράουα (περιήγηση στη Βόρεια Ταράουα)

 

Ντόπια κουλτούρα και ξενάγηση σε φάρμα – Abatao

Αφού πάρουμε πρωινό, αναχωρούμε για Bόρεια Ταράουα, όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας γύρω από την ντόπια κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Καθώς περπατάμε σε αυτά τα νησάκια και τα χωριά τους, θα ανακαλύψουμε μερικές από τις παραδοσιακές πολιτιστικές πρακτικές του Κιριμπάτι που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο. Φυσικά, θα επισημάνουμε σημαντικά πράγματα -μεταξύ άλλων- και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους. Θα ανακαλύψουμε πώς φτιάχνονται οι γιρλάντες, πώς κατασκευάζονται διαφορετικά είδη στρωμάτων από κοκοφοίνικα ή πάνδανο αλλά και σκεπές από άχυρο, όπως επίσης πώς κόβονται οι καρποί των φοινικόδεντρων.

Ακόμα, θα επισκεφθούμε μια φάρμα που καλλιεργεί οστρακοειδή και κυρίως αχιβάδες, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και με μεγάλη εμπορική αξία είδη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Ταράουα (περιήγηση)

 

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την ξενάγησή μας μαθαίνοντας για τη μάχη της Ταράουα, μιας από τις πιο αιματηρές μάχες που έλαβαν χώρα στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μάχη διάρκειας τριών ημερών για την κατάκτηση των στρατηγικών νησιών διεξήχθη μεταξύ Αμερικάνων ναυτικών και Ιαπώνων, οδηγώντας στην απώλεια πολλών μαχητών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης, θα ακούσετε αρκετές ιστορίες από την μάχη και θα επισκεφθείτε μερικές από τις σημαντικότερες τοποθεσίες καθώς και σύγχρονα μνημεία, αφιερωμένα σε όσους πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Ταράουα (ελεύθερη ημέρα)

 

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει άπλετο ελεύθερο χρόνο. Λιαστείτε κάτω από τον καυτό ήλιο, κάντε βουτιές σε μαγικές παραλίες, θαυμάστε το ειδυλλιακό τοπίο. Χαθείτε ανάμεσα στα πολλά τοπικά καφέ και εστιατόρια, δοκιμάζοντας ντόπιες σπεσιαλιτέ και δροσιστικά cocktails!

Το απόγευμα θα απολαύσουμε ένα ιδιαίτερο γεύμα σε buffet στο ξενοδοχείο έχοντας την ευκαιρία να βιώσουμε μια παραδοσιακή βραδιά σε ρυθμούς… Κιριμπάτι και να δούμε παραδοσιακούς χορούς και εντυπωσιακά κοστούμια. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Ταράουα – πτήση για Νάντι (Φίτζι)

 

Μεταφορά από στο Διεθνές αεροδρόμιο του Κιριμπάτι για μια πτήση αργά το πρωί για το Νάντι, στα νησιά Φίτζι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Νάντι – Ναβάλα – Νάντι

 

Σήμερα επισκεπτόμαστε το χωριό Ναβάλα. Παίρνουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει πίσω στο χρόνο, εκεί όπου οι Φιτζιανοί χωρικοί εξακολουθούν να ζουν παραδοσιακά, αρνούμενοι να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της εξέλιξης. Το χωριό Ναβάλα είναι όμορφα τοποθετημένο στην πλευρά του βουνού Μπα. Οι χωρικοί στηρίζονται κυρίως στη φύση για να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους τροφή, φυτεύοντας κυρίως φρούτα και λαχανικά. Λαμβάνουν τις εποχιακές τους προμήθειες απευθείας από τη ζούγκλα, όπως άγρια φρούτα, γλυκοπατάτες και άγριους χοίρους, κάνουν μπάνιο στα παγωμένα νερά του ποταμού Ba και ανανεώνονται με φρέσκο αέρα από τις οροσειρές που φυλάσσουν το χωριό.

Απολαύστε το «sevusevu» μέσα σε ένα παραδοσιακό σπιτάκι (τα γνωστά bure), επισκεφθείτε το απομακρυσμένο δημοτικό σχολείο και μάθετε από πρώτο χέρι τα πάντα για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ντόπιων.

Στην ουσία το «sevusevu» είναι ένα είδος πρωτοκόλλου-τελετής για όλους τους επισκέπτες που καταφθάνουν στο χωριό. Πρόκειται για ένα καλωσόρισμα, μια ανταλλαγή του δώρου kava, μιας αποξηραμένης ρίζας που γίνεται σκόνη και αναμειγνύεται με άλλα συστατικά ως ένα παραδοσιακό κι ελαφρώς μεθυστικό ποτό.

Εδώ ο σεβασμός είναι η αρχή των πάντων. Όταν φθάσουμε στο νησί, οι χωρικοί πρέπει να έχουν τους ώμους τους καλυμμένους, να μη φοράνε καπέλα, ενώ οι γυναίκες απαραιτήτως φοράνε σαρόνγκ (μακρύ παρεό). Η λέξη «sarong» προέρχεται από την Μαλαισία και σημαίνει «θήκη». Όταν λοιπόν μας δοθεί ένα ποτό από kava, η διαδικασία έχει ως εξής: χτυπάμε παλαμάκια μια φορά, λέμε «bula» (γεια), πίνουμε μεμιάς όλο το ποτό και έπειτα δίνουμε πίσω την κούπα λέγοντας «vinaka» (ευχαριστώ) και χτυπάμε παλαμάκια τρεις φορές! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

19η ημέρα: Νάντι - Κήπος Κοιμώμενου Γίγαντα – Βισέισεϊ – Νάντι

 

Αφεθείτε στη γοητεία του εξωτικού Νάντι μέσω της όμορφης κοιλάδας Σαμπέτο στον Κήπο του Κοιμωμένου Γίγαντα, που στεγάζει τη μεγαλύτερη ποικιλία ορχιδέας στα νησιά Φίτζι.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο χωριό Βισέισεϊ (Viseisei), το θρυλικό σημείο προσγείωσης των πρώτων κατοίκων του Φίτζι. Από το ψηλότερο σημείο της μαρίνας Vuda θα απολαύσουμε θέα 360 μοιρών στα ορεινά βουνά της Δύσης, του κόλπου Νάντι, του Διεθνούς Αεροδρομίου Νάντι και του ειδυλλιακού συμπλέγματος νησιών Yasawa.

Η επόμενη στάση μας είναι στην Αγορά Namaka, προκειμένου να εξερευνήσουμε τοπικά προϊόντα και τέλος, ο Ναός Sri Siva Subramaniya, ο μεγαλύτερος Ινδουιστικός ναός στο Νότιο ημισφαίριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

20ή ημέρα: Νάντι – πτήση για Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία, ξενάγηση)

 

Πετάμε σήμερα για το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Με την άφιξή μας ξεκινά η γνωριμία μας με την πόλη, Πρωινή ξενάγηση Θα δούμε μεταξύ άλλων τις συνοικίες με τα παλιά αποικιακά κτίρια του 19ου αιώνα, τις αποβάθρες του λιμανιού, το Μέγαρο Βικτώρια, το εμπορικό κέντρο της πόλης, τα υπέροχα πάρκα της, το μνημείο των Πεσόντων στους δύο παγκόσμιους πολέμους κ.ά. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά είδη τροπικών ψαριών, συμπεριλαμβανομένων και καρχαριών, από ένα διαφανές υπόγειο τούνελ του ενυδρείου Kelly Tarlton’s. Τέλος, θα ανέβουμε στο παρατηρητήριο του Sky Tower με τον ταχύτατο ανελκυστήρα και θα απολαύσουμε μια υπέροχη, πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

21η ημέρα: Ώκλαντ – Πτήση επιστροφής

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

22η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ

Στο 26ήμερο πρόγραμμα με την επέκταση στα Νησιά Κουκ, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η – 19η ημέρα: Όπως περιγράφεται στο 22ήμερο πρόγραμμα

 

 

20ή ημέρα: Νάντι – πτήση για Ροροτόνγκα (Νησιά Κουκ)

 

Πετάμε σήμερα για το Ροροτόνγκα (μέσω Ώκλαντ) των Νήσων Κουκ. Καθώς διασχίζουμε τη γραμμή αλλαγής της ημερομηνίας, στην ουσία φτάνουμε στον προορισμό μας την… προηγούμενη ημέρα (23/09). Μετά τις τυπικές διαδικασίες και μ’ ένα κολιέ λουλουδιών για το «καλώς όρισες», μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

21η ημέρα: Ροροτόνγκα (ξενάγηση)

 

Μετά το πρωινό, ξεκινά η περιήγησή μας στη Ραροτόνγκα. Παντού χαμογελαστά πρόσωπα μας χαιρετάνε μ’ ένα κούνημα της κεφαλής και ένα εγκάρδιο «Kia orana». Την προσοχή μας τραβά το πολυνησιακού ρυθμού «Garden Cafe Maire Nui» με τη μεγάλη αχυρένια σκεπή. Ο κήπος του είναι γεμάτος από ιβίσκους και ορχιδέες.
Παντού κυκλοφορεί κόσμος με λουλουδένια στεφάνια και κολιέ, ντόπιοι κάνουν αναζωογονητικό μασάζ επί πληρωμή, ενώ τουρίστες κορνάρουν πάνω σε βέσπες. Οι κάτοικοι των Cook είναι ως επί το πλείστον Πολυνήσιοι, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί Νεοζηλανδοί που παντρεύτηκαν εδώ ζώντας για χρόνια, οπότε θεωρούν τους εαυτούς τους εξίσου ντόπιους.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ξενάγησης, θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον οικισμό του Avarua, να περάσουμε από αρχαίες ασβεστολιθικές εκκλησίες, να επισκεφθούμε μερικές από τις αρχαίες maraes (ιερές τοποθεσίες που χρησιμοποιoύνταν για Τελετουργίες, Συναντήσεις Φυλών, αλλά και Ανθρώπινες Θυσίες). Αποκορύφωμα αποτελεί η επίσκεψη της τοποθεσίας των 7 Canoes αλλά και πολλές ακόμα γραφικές τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής. Μετά το δείπνο μας, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πτήση στις 01:25 νωρίς το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου (Β).

 

22η ημέρα: Ροροτόνγκα – ημερήσια λιμνοθάλασσα Αϊτουτάκι – Ροροτόνγκα

 

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για μία ολοήμερη εκδρομή στη λιμνοθάλασσα Αϊτουτάκι, ίσως την ομορφότερη στον κόσμο. Με σχήμα τριγωνικό, η λιμνοθάλασσα αυτή σχηματίζεται από μια ατόλη, η οποία υψώνεται περίπου 4.000 μέτρα από τον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Μέσα στη λιμνοθάλασσα βρίσκεται το ίδιο το Αϊτουτάκι, το κύριο νησί της συστάδας, αλλά και αρκετά ηφαιστειογενή και κοραλλιογενή μότου (νησάκια). Το εξωτερικό χείλος του κρατήρα από τον οποίο σχηματίστηκε η λιμνοθάλασσα, λειτουργεί σαν ένας φυσικός κυματοθραύστης για τα άγρια νερά του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού. Ο αφρός των κυμάτων που σπάνε, διακρίνεται σαν μια μόνιμη λευκή περιμετρική γραμμή. Η λιμνοθάλασσα, ωστόσο, έχει πάντα μια στιλπνή και λεία επιφάνεια, που διαταράσσεται μόνο περιστασιακά από κάποιο μοναχικό, απρόσμενο, ελαφρό κυματισμό. Τα νερά της είναι εξαιρετικά καθαρά και κάθε λεπτομέρεια στον ομαλό, αμμώδη πυθμένα της είναι απολύτως ορατή, όσο βαθύ κι αν είναι το νερό. Συχνά διακρίνονται χελώνες, σελάχια, ακόμη και γιγαντιαία στρείδια. Παρ’ όλο που το Αϊτουτάκι βρίσκεται "στη μέση του πουθενά", μπορεί να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στη δόξα: Ο Κάπτεν Μπλάι έφτασε εδώ με το Μπάουντυ το 1789, λίγο πριν ξεσπάσει η περίφημη ανταρσία. Αργότερα επέστρεψε και εισήγαγε στο νησί την παπάγια, που συνεχίζει να είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειές του. Επιστροφή στη Ροροτόνγκα.

 

23η ημέρα: Ροροτόνγκα – Πτήση για Ώκλαντ

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ώκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας. Άφιξη την επόμενη ημέρα, στις 28 Σεπτεμβρίου.

 

24η ημέρα: Άφιξη στο Ώκλαντ

 

Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτες στο Ώκλαντ με τον αρχηγό μας.

 

25η ημέρα: Ώκλαντ – Πτήση επιστροφής

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

26η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Highlights

  • Bουτάμε στην πολυφωτογραφημένη παραλία Blue Lagoon!
  • Επισκεπτόμαστε το Vanuatu, το ευτυχέστερο μέρος του κόσμου!
  • Εξερευνούμε τα μυθικά Νησιά του Σολομώντα!
  • Κολυμπάμε στα εξωτικά Νησιά Φίτζι, σε καταγάλανα νερά!
  • Κάνουμε περιήγηση στον Κήπο του Κοιμώμενου Γίγαντα.
  • Αναβιώνουμε του αρχέγονο έθιμο της πυροβασίας, στο χωριό Iarofa, κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα!
  • Βιώνουμε το παραδοσιακό “sevusevu” μέσα σε παραδοσιακό Fijian σπιτάκι!

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 22 ημέρες  - Τιμή από 9900€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 9900 € 1090 €
  Twin Room 9900 € 1090 €
  Triple Room 9900 € 1090 €
  Single Room 12000 € 1090 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 26 ημέρες  - Τιμή από 11400€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 11400 € 1090 €
  Twin Room 11400 € 1090 €
  Triple Room 11400 € 1090 €
  Single Room 13820 € 1090 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 22 ημέρες - Τιμή από 9900€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 9900 € 1090 €
  Twin Room 9900 € 1090 €
  Triple Room 9900 € 1090 €
  Single Room 12000 € 1090 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 26 ημέρες - Τιμή από 11400€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 11400 € 1090 €
  Twin Room 11400 € 1090 €
  Triple Room 11400 € 1090 €
  Single Room 13820 € 1090 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή.
  • Περιηγήσεις, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €1.090
  • Βίζα Νέας Ζηλανδίας: €30 (για την έκδοσή της απαιτούνται το λιγότερο 4 ημέρες)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

05/09/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 414

06/09/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΣΙΔΝΕΪ

02:15

22:05

ΕΚ 449

25/09/2020

ΩΚΛΑΝΤ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

20:30

05:35

ΕΚ 209

26/09/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00