Skip to main content

Γαλλική Πολυνησία - Νότιος Ειρηνικός - Πτήσεις με Air France | 08.08.2024 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 9999

Αναχώρηση: 08/08

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Παπεέτε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη βασίλισσα της Γαλλικής Πολυνησίας, την Ταϊτή και την πρωτεύουσά της, Παπεέτε.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην Παπεέτε – ακτοπλοϊκώς για Μουρέα (άφιξη και απόγευμα ελεύθερο)

Με την άφιξή μας στην Παπεέτε μεταφερόμαστε στο λιμάνι για να πάρουμε το φέρι με προορισμό το γειτονικό νησί της Μουρέα. Άφιξη και μεταφορά στο resort μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση στη Μουρέα.

 

3η ημέρα: Μουρέα – κρουαζιέρα και παρατήρηση δελφινιών και φαλαινών

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τους ενάλιους θησαυρούς του νησιού Μουρέα και της Γαλλικής Πολυνησίας. Επιβιβαζόμαστε λοιπόν στο ειδικό πλοιάριο που θα μας προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς θα προσεγγίσουμε τις θαλάσσιες περιοχές όπου είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε φάλαινες και δελφίνια!

Την περίοδο από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο φάλαινες έρχονται στα ζεστά νερά της Πολυνησίας για να ξεκουραστούν, να ζευγαρώσουν ή να γεννήσουν, είναι λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία για να τις δούμε από κοντά! Στην περιοχή συχνάζουν επίσης και τα λεγόμενα spinner dolphins, το μοναδικό είδος δελφινιού που συνηθίζει να πετάγεται οριζόντια και κάθετα από τα νερό, σαν μια δεξιοτέχνις μπαλαρίνα, προσφέροντας ένα απίστευτο θέαμα γεμάτο χάρη!

Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να χαρούμε σε χαλαρούς ρυθμούς τη Μουρέα και τις ομορφιές της. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μουρέα – εκδρομή με 4x4

Γνωρίσαμε τους θαλάσσιους θησαυρούς της Μουρέα, ώρα να εντρυφήσουμε στον… επίγειο πλούτο του νησιού. Κορυφές ηφαιστειογενών βουνών, πνιγμένων σε μία καταπράσινη τροπική βλάστηση από τη μία και το απέραντο γαλάζιο του ωκεανού με το λευκό χρώμα της άμμου των παραλιών από την άλλη, συνθέτουν πινελιές ασύλληπτης αρμονίας και γαλήνης. Το «Νησί της Αγάπης», όπως αποκαλείται, και το πιο αγαπημένο θέμα στους πίνακες του Γκωγκέν. Η Μουρέα είναι «ένα σπάταλο μνημείο φυσικής ομορφιάς», όπως το περιγράφει ο Τζέιμς Κίτσενερ. Εδώ γυρίστηκε και η ταινία «Η ανταρσία του Μπάουντυ», με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο.

Αυτή τη μαγευτική φύση θα εξερευνήσουμε με μια εκδρομή (μισής μέρας) με ανοιχτού τύπου Jeep 4WD. Ο λόγος που θα χρησιμοποιήσουμε τέτοια οχήματα είναι για να μπορούμε να βλέπουμε τα μονοπάτια, τα δέντρα και να απολαμβάνουμε τη μυρωδάτη φύση!

Θα επισκεφθούμε το ηφαίστειο του μικρού νησιού, φυτεία ανανά αλλά και μια παραδοσιακού τύπου γεωργική σχολή, στο κέντρο του μικρού νησιού, όπου θα μάθουμε για όλα τα δέντρα που φύονται στο μαγευτικό αυτό νησάκι: βανίλιες, μπανανιές, γκρέιπφρουτ και άλλα!

Συνεχίζουμε με τα Jeep και φθάνουμε στο «Μαγικό Βουνό». Aπό το σημείο που θα μας αφήσουν τα Jeep, θα διασχίσουμε ένα μονοπάτι που είναι γεμάτο με οπωροφόρα δέντρα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή του μαγικού βουνού! Ατενίζουμε το πανέμορφο νησάκι της Μουρέα, αποτυπώνοντας τις μαγικές εικόνες στο μυαλό μας και στην κάμερα! Η τελευταία μας στάση θα γίνει στο χωριουδάκι Τίκι το μοναδικό «καθαρά πολυνησιακό» χωριό στη Γαλλική Πολυνησία.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μουρέα – πτήση για Μπόρα Μπόρα

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο resort θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να αφήσουμε πίσω μας την πανέμορφη Μουρέα και να πετάξουμε για τη Μπόρα Μπόρα, το «μαργαριτάρι του Ειρηνικού», ένα κόσμημα στο λαμπερό γαλάζιο του απέραντου ωκεανού. Το νησί αυτό, που δεν περιλαμβάνεται στα περισσότερα προγράμματα λόγω του πολύ υψηλού κόστους, αποτελεί τόπο διακοπών για τους αστέρες του Χόλυγουντ. Η δαντελωτή ακτογραμμή, η γαλαζοπράσινη θάλασσα, ο υπέροχος βυθός με τα τροπικά ψάρια και κοράλλια, οι πανύψηλοι κοκκοφοίνικες, η οργιώδης βλάστηση που διακόπτεται από λωρίδες λευκής άμμου, τα τροπικά φρούτα και οι χαμογελαστοί άνθρωποι μας υπόσχονται μια πραγματικά ονειρεμένη διαμονή. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με πλοιάριο στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την Μπόρα Μπόρα. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μπόρα Μπόρα (κρουαζιέρα και τάισμα καρχαριών!)

Ίσως η πιο συναρπαστική μέρα του ταξιδιού! Θα επιβιβαστούμε στις χαρακτηριστικές τοπικές βάρκες, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε τα πολύχρωμα ψάρια, τα σαλάχια και διάφορα είδη καρχαριών, ειδικά τον μαυροπτέρυγο καρχαρία, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα είδη καρχαρία!

Η λιμνοθάλασσα, κέντρο της ζωής του νησιού, είναι και το κέντρο για πολλές εκδρομές και δραστηριότητες. Μία από τις πιο δημοφιλείς είναι το τάισμα των καρχαριών. Μέσα στο νερό, που σας ανεβαίνει μέχρι το στήθος, παρακολουθείτε ντόπιους δύτες να ταΐζουν καρχαρίες των υφάλων, μήκους 1,30 μέχρι και 1,60 μέτρων. Το ίδιο γίνεται και με μεγάλα φιλικά σαλάχια. Είναι απόλυτα ασφαλές και πολύ διασκεδαστικό!

Τόσο ο ήχος από τα γιουκαλίλι όσο κι ο ντόπιος βαρκάρης που οδηγεί τη βάρκα, θα μας «οδηγήσουν» σε μια νησίδα, όπου θα έχουμε ένα νοστιμότατο γεύμα παραδοσιακών πιάτων.

Τα τραπέζια πάνω στην άμμο, τα πόδια στο νερό, κι εμείς απολαμβάνουμε το πιο ιδιαίτερο, διασκεδαστικό και νόστιμο γεύμα που γευτήκαμε ποτέ! Καρχαρίες σε προφυλαγμένη περιοχή και κολύμπι με σαλάχια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Μπόρα Μπόρα (ξενάγηση)

Ξεκινάμε σήμερα για την εξερεύνηση του νησιού, με όχημά μας ένα παραδοσιακό, ανοιχτό φορτηγό που θα μας σεργιανίσει στην Μπόρα Μπόρα, από τον παραδεισένιο κόλπο Φαανουί και τα παλιά αμερικανικά πολυβολεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι τις παραλίες Ανάου και Ματίρα. Θα περάσουμε και από το διάσημο εστιατόριο-μπαρ Bloody Mary, στέκι διασήμων και προσωπικοτήτων για να απολαύσουμε και εμείς το ποτό μας! Διανυκτέρευση στην Μπόρα Μπόρα.

 

8η ημέρα: Μπόρα Μπόρα – πτήση για Ραϊατέα – Ταχαά

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Γαλλικής Πολυνησίας και σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το πανέμορφο νησί της Μπόρα Μπόρα και αφού μεταβούμε με πλοιάριο στο αεροδρόμιο, θα πετάξουμε για το νησί της Ραϊατέα.

Ανάμεσα στα νησιά Χουαχίνε και Μπόρα Μπόρα, τα δίδυμα νησιά Ραϊατέα και Ταχαά είναι μάλλον το καλά κρυμμένο μυστικό της Γαλλικής Πολυνησίας. Και ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός πως μας προσφέρουν μία απόλυτα αυθεντική εικόνα της παλιάς Πολυνησίας, εικόνα που ίσως έχει χαθεί από τα νησιά της υπόλοιπης χώρας. Όπως και να ‘χει, η Ραϊατέα υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τον επισκέπτη, δεν στηρίζεται ωστόσο αποκλειστικά στον τουρισμό για την επιβίωσή της: η αγροτική της παραγωγή και οι κυβερνητικές υπηρεσίες που βρίσκονται εδώ φροντίζουν με το παραπάνω για το ευ ζην του νησιού. Η πρωτεύουσά της, Ουτουρόα, είναι άλλωστε η δεύτερη μεγαλύτερη στην Πολυνησία, πίσω μόνο από την Παπεέτε.

Η Ραϊατέα, όπως και το γειτονικό νησί της Ταχαά, μοιάζει να αποπνέει κάτι από το μυθικό, το μυστηριακό παρελθόν του Νότιου Ειρηνικού. Μπορεί οι εξωτικές παραλίες να μην είναι το φόρτε της, είναι ωστόσο υπερπλήρης από άγριας ομορφιάς τοπία και παρθένες εκτάσεις, από καταπράσινους λόφους και ζούγκλες με κοκοφοίνικες. Είναι όμως και ιερό νησί για τους Πολυνήσιους, με πανάρχαιους τόπους λατρείας και τα πιο ιερά προσκυνήματα του αρχιπελάγους! Αυτούς τους θησαυρούς, και ακόμα περισσότερα, πάμε να ανακαλύψουμε και εμείς!

Άφιξη στη Ραϊατέα και μεταφορά με πλοιάριο στο νησί Ταχαά που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες δύο νύχτες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το μαγευτικό αυτό νησί. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Ταχαά (κρουαζιέρα & εκδρομή με 4x4)

Πάμε να ανακαλύψουμε το πανέμορφο νησί Ταχαά τόσο από στεριάς όσο και από θαλάσσης. Είπαμε πως Ραϊατέα και Ταχαά είναι «δίδυμα νησιά», στην πραγματικότητα ωστόσο πολλοί τα θεωρούν ένα, με μια κοραλλιογενή λίμνη να χωρίζει (ή να ενώνει, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) τα δύο νησιά.

Στο πρώτο μισό της ημέρας, λοιπόν, θα απολαύσουμε κρουαζιέρα στο νησί Ταχαά, για να ανακαλύψουμε τους κοραλλιογενείς κήπους αυτής της λίμνης ανάμεσα στα δύο νησιά: μπορούμε να κάνουμε και σνόρκελινγκ και να κολυμπήσουμε πλάι στα ψάρια της περιοχής, αλλά και να επισκεφθούμε φάρμα μαργαριταριών για να μάθουμε τα πάντα για τα σπάνια μαργαριτάρια.

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας με τοπικές γεύσεις και σπεσιαλιτέ, πριν ξεκινήσει η περιπέτειά μας στο νησί με τζιπ 4x4. Θα εξερευνήσουμε το τροπικό δάσος του Ταχαά και θα δούμε, μεταξύ άλλων, και φυτεία βανίλιας, πολύ δημοφιλής πρακτική στα νησιά αυτά. Η ημέρα προβλέπεται γεμάτη εμπειρίες, προετοιμαστείτε λοιπόν και ξεκινάμε!

 

10η ημέρα: Ταχαά – Ραϊατέα – πτήση για Παπεέτε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στο νησί για τις τελευταίες μας βουτιές, αλλά και για να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τις ανέσεις που μας προσφέρει το εξαιρετικό resort στο οποίο διαμένουμε.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με πλοιάριο στο νησί της Ραϊατέα απ’ όπου θα πετάξουμε για την Παπεέτε. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για χαλάρωση. Διανυκτέρευση στην Παπεέτε.

 

11η ημέρα: Παπεέτε – Γύρος της Ταϊτής

Η Ταϊτή είναι το μεγαλύτερο από τα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας. Το νησί επισκέφθηκαν Ευρωπαίοι για πρώτη φορά το 1767 όταν αποβιβάστηκε εκεί ο πλοίαρχος Σάμιουελ Γουόλις. Αργότερα την επισκέφθηκαν οι Κουκ και Μπλάι. Ο διασημότερος ωστόσο κάτοικος της Ταϊτής ήταν ο ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν, ο οποίος πέρασε εκεί τα τελευταία χρόνια του, αποθανατίζοντας τις ομορφιές του νησιού έως τον θάνατό του το 1901.

Ξεκινάμε να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της Ταϊτής, πραγματοποιώντας τον γύρο του νησιού, από τη δυτική προς την ανατολική ακτή! Ξεκινάμε από το Marae Arahurahu, ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχαίων πολυνησιακών ναών και λατρευτικών χώρων (όπως σημαίνει η λέξη marae). Θρησκευτικές τελετές πραγματοποιούνται ακόμα και σήμερα, καθώς αυτό το μαράε είναι το καλύτερα διατηρημένο και συντηρημένο σε όλη την Πολυνησία. Οι κήποι με τους καταρράκτες στο Vaipahi είναι ο επόμενος σταθμός μας, μέσα σε ένα απίστευτα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, όπως και οι γκρότες Μαράα, σπηλιές με υπόγειες λίμνες από κρυστάλλινα νερά.

Καθώς ερχόμαστε στην ανατολική ακτή της Ταϊτής, η φύση του νησιού ξεδιπλώνεται ακόμα περισσότερο μπροστά στα μάτια μας. Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Faarumai μας προσκαλούν να βουτήξουμε τα πόδια μας στα νερά των λιμνών που σχηματίζουν, ενώ στο Arahoho παρατηρούμε με δέος τον ισχυρό θερμοπίδακα από θαλασσινό νερό, που περνά μέσα από κανάλια που έχει λαξεύσει η λάβα! Στο Venus Point στεκόμαστε στο σημείο όπου προσάραζαν τα πλοία των Ευρωπαίων εξερευνητών, ενώ στον λόφο του Taharaa απολαμβάνουμε την απόλυτη 360ο πανοραμική θέα της Ταϊτής!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Παπεέτε – πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Παπεέτε για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Η σειρά επίσκεψης στα νησιά
της Γαλλικής Πολυνησίας
ενδέχεται να τροποποιηθεί,
χωρίς να παραλειφθεί τίποτα.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2024 - Αναχώρηση από Θεσσαλονική - Τιμή από 10219€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 10219 € 1400 €
  Twin Room 10219 € 1400 €
  Triple Room 10219 € 1400 €
  Single Room 15119 € 1400 €

Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης και πλοιάρια για τις μεταφορές μέσα στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας.
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup. και 5*.
    • ΤΑΪΤΗ: Le Tahiti Resort.
    • ΜΟΥΡΕΑ: Cooks Bay Resort.
    • ΤΑΧΑΑ: Le Tahaa Island Resort – τύπος δωματίου: Premium Overwater Suite
    • ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ: Le Bora Bora Resort - τύπος δωματίου: Lagoon Overwater Bungalow
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Γαλλική Πολυνησία.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά.
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, βίζες, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  1.400€

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

08/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:55

AF 026

08/08/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΑΠΕΕΤΕ

19:25

05:30 +1

AF 029

19/08/2024

ΠΑΠΕΕΤΕ – ΠΑΡΙΣΙ

07:40

16:45 +1

AF 1032

20/08/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:10

00:20 +1