Skip to main content

Βραζιλία, Ο δρόμος Των Αμμολόφων Νοέμβριος 2018 από 1999,00

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ
16/11

1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Φορταλέζα
Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα.

2η ημέρα: Φορταλέζα - Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση από Φορταλέζα για να πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας. Η Μπαΐα είναι η πιο ιστορική πολιτεία της χώρας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψή της, το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε έναν μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό, που αντανακλάται στη μουσική, στον χορό, στις καλές τέχνες αλλά και στον τρόπο ζωής. Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας.

3η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα - Ξενάγηση - Τελετή Καντομπλέ
 Εντύπωση προκαλεί n χωροταξική διάρθρωση του Σαλβαδόρ, το οποίο χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), υποδηλώνοντας την αποικιακή τάξη πραγμάτων που ίσχυε στο παρελθόν. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με τελεφερίκ, με ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και με μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras). Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την παραλιακή συνοικία Μπάρα.Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές γειτονιές του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), με το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσμου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι μια τουριστική «Μέκκα», με λιθόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries και boutiques. Η περιήγησή μας θα καταλήξει στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνημάτων και σουβενίρ.Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια τελετή Καντομπλέ, μια «δαιμονική» λατρεία που έχει τις ρίζες της στην Ακτή των Σκλάβων της Αφρικής, σε ένα «καθαγιασμένο» κτίσμα στις παρυφές της πόλης, το Τερέιρο.

4η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα (Ξενάγηση)
 Κι επειδή το Σαλβαδόρ δεν εξαντλείται σε μία ημέρα, η εξερεύνησή μας συνεχίζεται... Σήμερα θα περιηγηθούμε στην Κάτω Πόλη, όπου θα δούμε την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ, Ιγκρέζα Μπονφίμ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στο προάστιο Μονσεράτ, απ’ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης.

5η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα - Σάο Λούις
 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σάο Λούις, ένα εκπληκτικό θέρετρο στα βορειοανατολικά της χώρας. Αποικία Γάλλων και Πορτογάλων, φυλάσσεται ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αφού στην πόλη βρίσκονται πάνω από 1.000 αποικιακά κτίρια.Το ζεστό του κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπέροχες παραλίες του το καθιστούν ιδανικό προορισμό. Με την άφιξή μας θα έχουμε μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη.

6η ημέρα: Σάο Λουίζ - Μπαριρίνχας (Πάρκο Λενκόις)
 Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Μπαριρίνχας με μια εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή που διαρκεί τέσσερις ώρες.Μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης μάς περιμένει σήμερα. Ένα θέαμα που μόνο αυτή η γωνιά του πλανήτη μπορεί να προσφέρει. Μια έρημος από κατάλευκη άμμο, με αμμόλοφους που φτάνουν τα 40 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αμμόλοφοι αυτοί διακόπτονται από πράσινες και μπλε λιμνούλες, που αναλόγως της εποχής είναι λιγότερες ή περισσότερες δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα. Οι λιμνούλες είναι αποτέλεσμα των βροχών, ενώ ποταμάκια συμπληρώνουν την εικόνα της τροπικής όασης.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας με τζιπ 4x4 περνώντας μέσα από μονοπάτια στη λευκή άμμο, στις λίμνες και στις θίνες. Στις λίμνες θα περπατήσουμε και αν επιθυμούμε μπορούμε να κολυμπήσουμε και αργότερα να δούμε τη δύση πίσω από τους αμμόλοφους! Το απόγευμα επιστροφή στο Μπαριρίνχας για χαλάρωση στην πισίνα του ξενοδοχείου ή βόλτα και φαγητό στην ήσυχη πόλη σε ένα από τα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι.

7η ημέρα: Μπαριρίνχας (Πάρκο Λενκόις – συνέχεια εξερευνήσεων)
 Hμέρα απίστευτων εκπλήξεων και η σημερινή. Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοα για βόλτα στον ποταμό Πρεγκουίσας, όπου θα θαυμάσουμε τη μοναδική φύση και τα υπέροχα μαγκρόβια φυτά που στολίζουν τις όχθες του. Θα επισκεφθούμε την κοινότητα Brooms, για να δοκιμάσουμε γάλα καρύδας και να «γνωρίσουμε» τα πιθηκάκια που ζουν εδώ, καθώς και το ψαροχώρι Μαντακάρου, και θα ανέβουμε στον διάσημο φάρο με τα 160 σκαλοπάτια για να απολαύσουμε μια απίστευτη θέα στις θίνες και στον ποταμό. Τέλος, θα προσεγγίσουμε το Καμπουρέ, μια συστάδα από θίνες ανάμεσα στη θάλασσα και το ποτάμι. Επιστροφή στο Μπαριρίνχας.

8η ημέρα: Μπαριρίνχας - Φορταλέζα
 Πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φορταλέζα, τη γη του ήλιου. Ένας αυθεντικός τροπικός παράδεισος, με τεράστιες κάτασπρες αμμουδιές, πράσινα ζεστά νερά, όμορφους κολπίσκους με φοινικόδεντρα, σαγηνευτικούς αμμόλοφους και έντονη νυχτερινή ζωή. Αυτή είναι η Φορταλέζα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα με τον αρχηγό μας.

9η ημέρα: Φορταλέζα - Κανόα Κεμπράδα - Φορταλέζα
 Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην Kανόα Κεμπράδα, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με απέραντη παραλία, κατάξανθη αμμουδιά και χρυσούς αμμόλοφους, αγαπημένος προορισμός για όσους λατρεύουν τα εξωτικά τοπία. Οι δραστηριότητες που μπορείτε να χαρείτε στην Κανόα Κεμπράδα είναι πολλές (προαιρετικά). Η πιο διάσημη, είναι η βόλτα με τις γουρούνες στους αμμόλοφους, που πραγματικά δίνει την αίσθηση οτι βρίσκεται κανείς στην έρημο... Η ημέρα σας μπορεί να συνεχιστεί με χαλάρωση στην αμμουδιά, μπάνιο και ηλιοθεραπεία, ή «επίσκεψη» στις γραφικές καλύβες πάνω στην παραλία για θαλασσινές λιχουδιές και caipirinha!

10η ημέρα: Φορταλέζα – Κουμπούκο- Φορταλέζα
 Πρωινό στο ξενοδοχείο και oλοήμερη εκδρομή στο επόμενο παραδεισένιο ψαροχώρι, το Κουμπούκο. Εξίσου δημοφιλές για την τεράστια παραλία, τους φωτογενείς αμμόλοφους και το θαλασσινό αεράκι, θα μας χαρίσει ακόμη μία ημέρα με ήλιο, μπάνιο, ριλάξ και αν επιθυμούμε αξέχαστες δραστηριότητες: βόλτα με παρασοσιακές βάρκες jangada και ceara, βόλτα με γαιδουράκια, ή ski-bunda, «καθιστό» σκι στους αμμόλοφους που καταλήγει σε βουτιά σε λίμνη! Είναι εξάλλου το αγαπημένο σπορ των ντόπιων.

11η ημέρα: Φορταλέζα - Ξενάγηση - Πτήση επιστροφής
 Μετά το πρωινό μας ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το λιμάνι, την παραλία «του μέλλοντος», τον Καθεδρικό Ναό, το φρούριο, την κεντρική αγορά και τη μεταλλική γέφυρα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

12η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/11/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1999 € 770 €
  Twin Room 1999 € 770 €
  Triple Room 1999 € 770 €
  Single Room 2619 € 770 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορική εταιρεία: Αir France & KLM.
  •     Διατροφή: Πρωινό καθημερινά.
  •     Ξενοδοχεία 4*. Στο πάρκο Λενκόις γραφική ποσάδα.
  •     Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν και βάρκες.
  •     Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  •     Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 770 €

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

16/11

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:20

08:50

AF 416

16/11

ΠΑΡΙΣΙ - ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

13:10

18:10

KL 708

26/11

ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ  – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:20

09:30

KL 1575

27/11

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  – ΑΘΗΝΑ

12:10

16:20