Skip to main content

Παναμάς – Κολομβία Χριστούγεννα 2018 - Πρωτοχρονιά, Φώτα 2019 από 1799.00

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 24/12

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Άμστερνταμ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη και διανυκτέρευση (με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας).

2η ημέρα: Άμστερνταμ – Πόλη Παναμά
Πτήση για την Πόλη του Παναμά, πρωτεύουσα του Παναμά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. «Γέφυρα» ανάμεσα στη Βόρεια και Νότια Αμερική, αλλά και ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους ωκεανούς του κόσμου, Ειρηνικό και Ατλαντικό (μέσω της Διώρυγας), το «Χονγκ Κονγκ της Κεντρικής Αμερικής» όπως συχνά αποκαλείται, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και πάντα έχει κάτι για τον καθένα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πόλη Παναμά (Ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στη Διώρυγα)
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μοντέρνο και το αποικιακό της τμήμα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς επίσης και τον Παναμά Βιέχο, την Παλιά Πόλη του Παναμά, τον πρώτο οικισμό που έχτισαν οι Ισπανοί και που καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον πειρατή Μόργκαν. Θα έρθουμε επίσης στην περίφημη Διώρυγα, το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό. Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας σε παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

4η ημέρα: Πόλη Παναμά – Σαν Μπλας (ολοήμερη προαιρετική εκδρομή)
Σήμερα αναχωρούμε για μια ολοήμερη (προαιρετική) εκδρομή στα νησάκια Σαν Μπλας (San Blas), απέναντι από τις ακτές του Παναμά στον Ατλαντικό. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από 365 νησάκια (σαν ένα για κάθε μέρα του χρόνου, εκτός από τα… δίσεκτα!), πολλά από τα οποία είναι ακατοίκητα, ενώ κάποια άλλα κατοικούνται από μερικές δεκάδες κατοίκων. Στα νησιά ζει η αυτόχθονη φυλή Κούνα Γιάλα, στην οποία μάλιστα έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα διοίκησης (με ελάχιστη έως μηδαμινή παρέμβαση από την κεντρική κυβέρνηση του Παναμά) όχι μόνο του νησιωτικού συμπλέγματος, αλλά και μιας ευρείας ζώνης στις ανατολικές ακτές του Παναμά και προς την ενδοχώρα. Σ’ αυτή την έκταση απλώνεται και το Εθνικό Πάρκο Κούνα Γιάλα, όπου μάλιστα η είσοδος γίνεται μόνο με εγκεκριμένη άδεια. Ξεκινώντας λοιπόν από το ξενοδοχείο μας,μεταβαίνουμε στο λιμάνι Barsukun, ένα από τα τρία λιμάνια που εξυπηρετούν τη σύνδεση με τα νησάκια Σαν Μπλας. Τα περισσότερα από τα νησιά του αρχιπελάγους περιβάλλονται από κοραλλιογενείς εκτάσεις (στα ανοιχτά των Σαν Μπλας άλλωστε ανοίγεται η Καραϊβική), ενώ οι λευκές παραλίες τους και τα απίστευτα διάφανα νερά έρχονται για να δώσουν απάντηση στο ερώτημα του κάθε ταξιδιώτη «πού βρίσκεται ο παράδεισος;». Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πόλη Παναμά – εκδρομή στους Ινδιάνους Εμπέρα (ολοήμερη εκδρομή)
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με τα φρούτα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Περπατήστε στη ζούγκλα, θαυμάστε τη φύση, τα σπάνια ήδη πτηνών της περιοχής, εξερευνήσετε τους κοντινούς καταρράκτες, όλα αυτά σε μόνο μία ημέρα! Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πόλη Παναμά – Καρθαγένη (Κολομβία)
Μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση μας για την Καρθαγένη (Cartagena, Καρταχένα) της Κολομβίας. Η πόλη, με τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας, αποικιακής, οχυρωμένης πόλης, βρίσκεται σε έναν βαθύ και απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής. Η οικονομία της περιοχής εξακολουθεί́ να βασίζεται στο εμπόριο, όπως συνέβαινε και πριν από αιώνες, όταν οι Ισπανοί αποικιοκράτες αξιοποιούσαν τη στρατηγική θέση του λιμανιού της για να εξάγουν τα πολύτιμα προϊόντα της χώρας και κυρίως τον χρυσό. Με την αρωγή του αρχηγού μας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την ιδιαίτερη αυτή πόλη, απολαμβάνοντας την βόλτα μας στα σοκάκια της. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καρθαγένη (Ξενάγηση)
Στην ξενάγησή μας στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης θα ανακαλύψουμε τη μαγευτική και αρχοντική ομορφιά που άφησε η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική στην πόλη και η οποία χάρισε δικαίως στην Καρθαγένη μία θέση στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα θα «χαθούμε» στην όμορφη διατηρητέα παλιά πόλη, με τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα μικρά μαγαζάκια και τα σοκάκια της και θα αφεθούμε στη γοητεία της που συνεπαίρνει όλους τους επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Καρθαγένη – Σαν Μπασίλιο ντε Παλένκε – Καρθαγένη
Πρωινή αναχώρηση για το Σαν Μπασίλιο ντε Παλένκε (San Basilio de Palenque), πόλη αναγνωρισμένη ως μνημείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το γιατί μας τοαποκαλύπτει γρήγορα η πλούσια όσο και μακραίωνη παράδοση της περιοχής. Το όνομα, πρώτα-πρώτα, της πόλης προέρχεται από τους Παλένκε, κοινότητα σκλάβων του 17ου αι. που κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από τις απάνθρωπες συνθήκες εκείνης της αποικιοκρατικής περιόδου. Η κοινότητα αυτή κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα στο Σαν Μπασίλιο, διατηρώντας άθικτα τα έθιμα, τις πρακτικές και τις παραδόσεις της. Οι αφρικανικές επιρροές στις καθημερινές συνήθειες είναι παραπάνω από εμφανής, όπως για παράδειγμα η γλωσσική τους διάλεκτος, που συνταιριάζει στοιχεία από τα ισπανικά και τις διαλέκτους bantu της Αφρικής. Φτάνοντας λοιπόν εδώ θα συναντήσουμε μια οικογένεια ντόπιων που θα μας μυήσουν στα τοπικά έθιμα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε και θα μάθουμε τον τρόπο που οι γυναίκες περπατούν μεταφέροντας στο κεφάλι καλάθια με κάθε λογής φρούτα, θα ακούσουμε και ιστορίες που εξηγούν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα έθιμα των ντόπιων, ενώ θα δοκιμάσουμε και τοπικά γλυκίσματα. Νωρίς το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Καρθαγένη. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Καρθαγένη – Πτήση επιστροφής
Πρωινό ελεύθερο στην Καρθαγένη και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την απογευματινή πτήση. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1799€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1799 € 840 €
  Twin Room 1799 € 840 €
  Triple Room 1799 € 840 €
  Single Room 2449 € 840 €
Extras

+ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ  :  210 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή στον Παναμά.
  • Ένα δείπνο στην Καρθαγένη.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται 

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 840 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.
  • Η προαιρετική εκδρομή στα νησάκια Σαν Μπλας: 210 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1576

24/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 757

25/12/2018

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΟΛΗ ΠΑΝΑΜΑ

11:25

16:30

KL 749

01/01/2019

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:40

10:10 +1

KL 1575

02/01/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45