Skip to main content

Ρίο ντε Τζανέιρο αυθεντικό Παρατί και εξωτικά νησιά - Πτήσεις με Air France | 24.12.2023 Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ από 2899

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και παίρνουμε την πτήση για το Παρίσι. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και φύγαμε για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη.

Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, φημίζεται για τη θεαματική φυσική θέση του, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλά­στηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέ­τρων (Κοπακαμπάνα, Ιπανέμα και Λεμπλόν). Επίσης είναι διάσημο για τους εορτασμούς του Καρναβαλιού, τη σάμπα και άλλα είδη μουσικής, τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια με τα μαυρόασπρα μωσαϊκά και τον χαλαρό τρόπο ζωής τον κατοίκων.

Ορισμένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, εκτός από τις παραλίες, είναι το αρ ντεκό γιγαντιαίο άγαλμα του Ιη­σού στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, ο λόφος Πάο ντε Ασούκαρ) με το τελεφερίκ, το Σαμποδρόμιο (ένας πεζόδρομος για την παρέλαση του Καρναβαλιού), και ένα από τα μεγαλύτερα γή­πεδα του κόσμου, το περίφημο Στάδιο Μαρακανά. Στο Ρίο βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο δάσος του κό­σμου μέσα σε αστική περιοχή, το Δάσος Τιζούκα.

Tο Ρίο είναι μία πόλη άκρως αντιφατική. Η χλιδή συνυ­πάρχει με την απόλυτη φτώχεια. Αυτό φυσικά αποτυ­πώνεται στην αρχιτεκτονική της πόλης. Από τη μια βλέ­πεις τον εξαιρετικό μοντερνισμό του εμβληματικού αρ­χιτέκτονα Όσκαρ Νιμάγιερ, τις μεγαλειώδεις επαύλεις και τα μέγαρα της αποικιοκρατίας, τους υπερσύγχρο­νους ουρανοξύστες και από την άλλη τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες).

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: «Ζαχαρόψωμο»

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στο πανέμορφο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει με ένα από τα δύο διασημότερα υψομετρικά αξιοθέατα της πό­λης, τον λόφο Πάο ντε Ασούκαρ. Η ονομασία του λό­φου (=Ζαχαρόψωμο) οφείλεται στις εξαγωγές της ζά­χαρης, στις οποίες είχαν επιδοθεί οι πορτογάλοι κον­κισταδόρες από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Προκει­μένου να φορτωθεί το προϊόν στα καράβια τοποθε­τούνταν μέσα σε ειδικά καλούπια, τα οποία είχαν κω­νικό σχήμα, σαν τον συγκεκριμένο λόφο. Ο Πάο ντε Ασούκαρ άρχισε να λειτουργεί ως αξιοθέατο το 1912, όταν δρομολογήθηκε το τελεφερίκ, που ήταν το πρώτο στη Βραζιλία και το 3ο στον κόσμο. Έχει ύψος 369 μέτρα και από εκεί θα ατενίσουμε τον όρμο Μπο­ταφόγκο, την παραλία Κοπακαμπάνα και την είσοδο του Κόλπου Γκουαναμπάρα.

Διανυκτέρευση στο Ρίο.

 

4η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Σήμερα θα αρχίσουμε την εξερεύνηση του Ρίο από το πιο εμβληματικό αξιοθέατό του και ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του πλανήτη, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, σε ύψος 710 μέτρων. Ως εκεί θα φτάσουμε με τραινάκι που θα ακολουθήσει μια πολύ γραφική διαδρομή μέσα στην πόλη. Το άγαλμα βρί­σκεται στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Τιζούκα. Στέκε­ται με απλωμένα τα χέρια σαν να ατενίζει όλο το Ρίο και να καλωσορίζει τον κόσμο που μπαίνει στο λιμάνι. Έχει ύψος 32 μέτρα, άνοιγμα χεριών 28 μέτρα και ζυ­γίζει 1.000 τόνους. Κατασκευάστηκε από ενισχυμένο τσιμέντο και σαπωνόλιθο. Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931 και θεωρείται ένα από τα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου. Εμείς λοιπόν σή­μερα από το άγαλμα θα δούμε όλο το Ρίο ντε Τζα­νέιρο από ψηλά αλλά και την καταπληκτική φύση που το περιβάλλει. Θα περάσουμε από το διάσημο Στάδιο Μαρακανά, το μεγαλύτερο στον κόσμο, με το όνομά του να προέρ­χεται από τον ομώνυμο ποταμό που ρέει στην πε­ριοχή. Επισήμως ονομάζεται Εστάντιο Ζορναλίστα Μάριο Φίλιο, προς τιμήν του δημοσιογράφου που είχε πρωτοστατήσει στην ανέγερσή του. Μαζί με το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, θεωρείται γήπεδο-φετίχ για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Ακολουθεί το Σαμποδρόμιο, ο ειδικά κατασκευασμέ­νος πεζόδρομος για την παρέλαση των αρμάτων του Καρναβαλιού και όλων των σχολών σάμπα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τον σχεδιασμό του δρόμου υπογρά­φει ο σπουδαίος βραζιλιάνος αρχιτέκτονας, Όσκαρ Νιμάγιερ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κύριους εμπνευστές του αρχιτεκτονικού μοντερνι­σμού παγκοσμίως. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1984 και λίγο προτού πέσει το δικτατορικό καθεστώς της Βραζιλίας. Στα χρόνια της δικτατορίας ο Νιμάγιερ ή­ταν εξόριστος.

Μετά θα κατεβούμε στις θαυμάσιες παραλίες, Κοπα­καμπάνα, Ιπανέμα, Φλαμένγκο και Λομπλόν για βόλ­τες και χαλάρωση. Εκεί θα μπούμε για τα καλά στο πνεύμα αυτής της υπέροχης πόλης.

Διανυκτέρευση στο Ρίο.

 

5η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Αφήνουμε σήμερα το Ρίο και αναχωρούμε οδικώς με προορισμό μας το Άνγκρα ντος Ρέις, από όπου θα αναχωρήσουμε με πλοιάριο για το νησί Ίλια Γκράντε και το μεγαλύτερο χωριό του, το Βίλα ντο Αμπράγιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για μια πεζή ξενάγηση στον υπέροχο νησιωτικό παράδεισο της Ίλια Γκράντε, για να γνωρίσουμε την υπέροχη φύση του, τις τροπικές παραλίες του, τα δάση του, τους καταρράκτες και την ιστορία του. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Μια ελεύθερη μέρα στον υπέροχο νησιωτικό παράδεισο της Ίλια Γκράντε, για να γνωρίσουμε την υπέροχη φύση του, τις τροπικές παραλίες του, τα δάση του, τους καταρράκτες και την ιστορία του. Διανυκτέρευση στο νησί.

 

7η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ: ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια υπέροχη εξερεύνηση με σκάφος στη Γαλάζια Λίμνη (LagoaAzul). Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πανέμορφη λιμνοθάλασσα, με υπέροχα τιρκουάζ νερά των τροπικών. Θα απολαύσουμε τη βόλτα μας με το σκάφος, θα επισκεφθούμε επιλεγμένες παραλίες ενώ θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και ένα… μάθημα για το πώς να φτιάχνουμε το διάσημο βραζιλιάνικο κοκτέιλ, την Καϊπιρίνια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ίλια Γκράντε. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Ελεύθερη μέρα στο νησί και μια εξωτική Παραμονή Πρωτοχρονιάς, διαφορετική από τα συνηθισμένα. Σίγουρα μια Παραμονή που θα θυμόμαστε για πάντα.

 

9η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ – ΠΑΡΑΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε με πλοιάριο από την Ίλια Γκράντε για το Άνγκρα ντος Ρέις, και κατόπιν οδικώς θα φτάσουμε στο πανέμορφο Παρατί. Το παραθαλάσσιο Παρατί ξεχωρίζει για τα υπέροχα λευκά σπίτια του, σε αποικιακό ρυθμό, με το λευκό να «σπάει» από τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Φανταστείτε μεγάλες γειτονιές με λιθόστρωτα καλντερίμια και ατελείωτες σειρές από ολόλευκα σπίτια, όλα πεντακάθαρα και τακτοποιημένα: αυτό είναι το Παρατί! Όσο για τη φύση που το περιβάλλει, εδώ πλέον μιλάμε για φουλ του πράσινου, με τα πυκνά τροπικά δάση να σκεπάζουν τις βουνοπλαγιές που φαίνονται να «αγκαλιάζουν» την πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη. Διανυκτέρευση Παρατί.

 

10η ημέρα: ΠΑΡΑΤΙ: εξωτικές παραλίες

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε με σκάφος τις πανέμορφες παραλίες γύρω από την περιοχή του Παρατί, που θα μας αφήσουν άφωνους από την εξωτική ομορφιά τους. Η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη από νησιά, νησίδες και μικρά φιόρδ, που σημαίνει πως σχηματίζονται πολλές παραλίες, σε πιθανά και απίθανα σημεία, η κάθε μία πιο όμορφη από την άλλη. Ετοιμαστείτε λοιπόν για να απολαύσετε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής του Παρατί! Επιστροφή στο Παρατί. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΑΡΑΤΙ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Φτάνει η ώρα του αποχωρισμού με το Παρατί…

Μετά το πρωινό μας λοιπόν αφήνουμε πίσω μας το υπέροχο Παρατί και οδεύουμε προς το Σάο Πάολο και το αεροδρόμιο του, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφή για το Παρίσι.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2899 € 990 €
  Twin Room 2899 € 990 €
  Triple Room 2899 € 990 €
  Single Room 4249 € 990 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχείο 5* στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Hilton Copacabana). Γραφικές ποσάδας στο Παρατί και στο νησί Ίλια Γκράντε. Στο Μόναχο διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Βραζιλία.
  • Πρωινό στο Παρίσι.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€ 

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1533

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:45

17:20

AF 484

25/12/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

10:40

18:10

AF 453

03/01/2024

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΓΚΟΥΑΡΑΛΟΣ –  ΠΑΡΙΣΙ

14:40

06:10 +1

AF 1532

04/01/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:45