Skip to main content

Νορντέστε, Βορειοανατολική Βραζιλία, Αμμόλοφοι, ο δρόμος των ονείρων και των συναισθημάτων | 02.05.2024 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 2099

Αναχώρηση: 02/05

 

1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Σάο Λουίς

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σάο Λουίς.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Σάο Λουίς

Φτάνουμε στο Σάο Λουίς, μια πόλη που στη διάρκεια της ιστορίας της έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς, προσδίδοντάς της ποικιλομορφία και μια ξεχωριστή πολυπολιτισμικότητα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας μας θα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσουμε μόνοι μας την πόλη στους δικούς μας ρυθμούς και να ανακαλύψουμε όλες τις φανερές αλλά και κρυφές γωνιές της.

Το Σάο Λουίς χτίστηκε από τους Γάλλους το 1612 και λίγο αργότερα εποικίστηκε από τους Ολλανδούς, για να περάσει στη συνέχεια στους Πορτογάλους. Εκείνη τη περίοδο, το Σάο Λουίς είχε εξελιχθεί σε σημαντικό εξαγωγικό λιμάνι και σκλαβοπάζαρο και τα πλούτη από το εμπόριο οδήγησαν στην πολιτιστική ακμή της πόλης.

Σήμερα, είναι πλέον καταχωρημένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ διαθέτει πληθώρα επιλογών, από γραφικούς περιπάτους και πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σάο Λουίς – Μπαρεϊρίνιας – Εθνικό Πάρκο Λενκόις

Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Μπαρεϊρίνιας μέσα από μια εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή που διαρκεί τέσσερις ώρες. Μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης μάς περιμένει σήμερα στο Εθνικό Πάρκο Λενκόις που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Ένα θέαμα που μόνο αυτή η γωνιά του πλανήτη μπορεί να προσφέρει. Μια έρημος από κατάλευκη άμμο, με αμμόλοφους που φτάνουν τα 40 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αμμόλοφοι αυτοί διακόπτονται από πράσινες και μπλε λιμνούλες, που αναλόγως της εποχής είναι λιγότερες ή περισσότερες δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα. Οι λιμνούλες είναι αποτέλεσμα των βροχών, ενώ ποταμάκια συμπληρώνουν την εικόνα της τροπικής όασης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Νωρίς το απόγευμα η περιπέτεια ξεκινά! Θα επιβιβαστούμε σε όχημα 4x4 και θα αναχωρήσουμε για την Lagoa Bonita Circuit, μια ιδιαίτερη πεζοπορική διαδρομή μέσα στο Εθνικό Πάρκο που θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες βόλτες σε ολόκληρη της Βραζιλία, περνώντας μέσα από μονοπάτια στη λευκή άμμο, στις λίμνες και στις θίνες.

Αφού ανεβούμε στον πανύψηλο πρώτο αμμόλοφο με τη βοήθεια ενός σχοινιού και ενός ειδικού οδηγού, θα μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο υψηλότερο σημείο του Εθνικού Πάρκου. Από εκεί η πανοραμική θέα είναι απλά εκπληκτική και θα έχουμε χρόνο για να την απολαύσουμε. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των λιμνών και αν επιθυμούμε μπορούμε να κολυμπήσουμε, ενώ αργότερα θα δούμε τη δύση του ήλιου πίσω από τους αμμόλοφους!

Μετά από μια κουραστική αλλά γεμάτη με μοναδικές εμπειρίες ημέρα θα επιστρέψουμε στη βάση μας στο Μπαρειρίνιας για χαλάρωση στην πισίνα του ξενοδοχείου ή βόλτα και φαγητό στην ήσυχη πόλη σε ένα από τα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπαρεϊρίνιας – Βαρκάδα στον ποταμό Πρεγκίσας – Καμπουρέ – Μπαρεϊρίνιας

Μέρα απίστευτων εκπλήξεων και η σημερινή. Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοα για βόλτα κατά μήκος του ποταμού Πρεγκίσας, όπου θα θαυμάσουμε τη μοναδική φύση με τους φοίνικες και τα υπέροχα μαγκρόβια φυτά που στολίζουν τις όχθες του. Πρώτη μας στάση στο λεγόμενο Μικρό Λενκόις το χωριό Βασούρας για να ξεδιψάσουμε με φρέσκο γάλα καρύδας και να «γνωρίσουμε» τους πίθηκους καπουτσίνους που ζουν εδώ. Στη συνέχεια θα περάσουμε και από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής που είναι χτισμένα στις όχθες του ποταμού και οι κάτοικοί τους είναι κατά βάση ψαράδες, ενώ θα κάνουμε άλλη μια στάση στο ψαροχώρι Μαντακάρου, όπου θα ανέβουμε στον διάσημο φάρο με τα 160 σκαλοπάτια για να απολαύσουμε μια απίστευτη θέα στις θίνες και στον ποταμό.

Τέλος, θα προσεγγίσουμε την παραλία Καμπουρέ που βρίσκεται μεταξύ του Ρίο Πρεγκίσας και του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ουσιαστικά πρόκειται για μια συστάδα από θίνες ανάμεσα στη θάλασσα και το ποτάμι. Εδώ θα απολαύσουμε το γεύμα μας με φρέσκα θαλασσινά και θα χαλαρώσουμε ξαπλωμένοι στις αιώρες ή περπατώντας με γυμνά πόδια στην απέραντη αμμουδιά.

Επιστροφή στο Μπαρεϊρίνιας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπαρεϊρίνιας – Δέλτα – Παρναΐμπα

Πρωινή αναχώρηση από Μπαρεϊρίνιας με όχημα 4x4 και προορισμό την πόλη Τουτόια. Η διαδρομή θα μας αφήσει άφωνους, αφού θα περάσουμε από εντυπωσιακές ερημικές παραλίες και πανέμορφους καλοσχηματισμένους αμμόλοφους.

Άφιξη και αμέσως επιβίβαση σε ταχύπλοο για να διασχίσουμε το Δέλτα του ποταμού. Θα περάσουμε από αρκετούς λαβύρινθους και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κυνήγι καβουριών! Θα δούμε επίσης ψαράδικα που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι ψαράδες για τη δουλειά τους δίπλα στον ποταμό, θα περάσουμε από το νησάκι Σάο Μπερνάρντο όπου θα δούμε μια εκκλησία στη μέση του πουθενά και στο Μόρο ντο Μέιο θα βουτήξουμε στα δροσερά νερά του ποταμού Παρναΐμπα, από τον οποίο και έχει πάρει το όνομά της η πόλη.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Παρναΐμπα – Τζερικοακοάρα

Αφήνουμε πίσω μας την Παρναΐμπα και φεύγουμε για την πανέμορφη και εντυπωσιακή Τζερικοακοάρα, ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος στα βορειοανατολικά της χώρας. Θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική ξενάγηση στο χωριό που φημίζεται για την πλούσια βλάστηση και τις εξωτικές του παραλίες τις οποίες και θα επισκεφτούμε μια προς μια. Στη διαδρομή θα περάσουμε από εντυπωσιακούς αμμόλοφους και θα θαυμάσουμε μοναδικές ερημικές αμμουδιές με υπέροχη θέα.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τζερικοακοάρα – Εθνικό Πάρκο

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την βόλτα μας στην περιοχή, με πρώτο μας προορισμό το δημοφιλές Sloth Tree ή Árvore da Preguiça, όπως ονομάζεται από τους ντόπιους.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερου σχήματος δέντρο, ένα από τα λιγοστά στις ερημικές αυτές παραλίες, το οποίο μοιάζει σαν να είναι ξαπλωμένο στην παραλία. Εδώ θα βγάλουμε καταπληκτικές φωτογραφίες! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο της Τζερικοακοάρα με τις εποχικές λίμνες που σχηματίζονται ανάμεσα σε τεράστιους αμμόλοφους κατά την περίοδο των βροχών. Εκεί θα επισκεφτούμε και την Γαλάζια Λίμνη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε καθώς και την λιμνοθάλασσα Paradise όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας και θα κάνουμε μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Τζερικοακοάρα – Φορταλέζα

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας και την Τζερικοακοάρα, και συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην ανατολική πλευρά με προορισμό την Φορταλέζα, την 5η μεγαλύτερη αλλά πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη χώρα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από υπέροχες παραλίες με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, αλλά και θίνες άμμου.

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Φορταλέζα – μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση επιστροφής

Πρωινό και γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, το άγαλμα του Ιρασέμα, την παραλία «του μέλλοντος», τον Καθεδρικό Ναό, το φρούριο, την κεντρική αγορά και τη μεταλλική γέφυρα.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Φορταλέζα, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

11η ημέρα: 10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Άφιξη στην πατρίδα γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες, και κάνουμε ήδη τα σχέδιά μας για τον επόμενο προορισμό.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/5/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2099 € 990 €
  Twin Room 2099 € 990 €
  Triple Room 2099 € 990 €
  Single Room 2889 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ιδανικές πτήσεις από Ευρώπη για Σάο Λουίς και αποχώρηση από Φορταλέζα για να έχουμε περισσότερο χρόνο στην εξερεύνηση και να μην κάνουμε κυκλικές διαδρομές
  • Ημιδιατροφή στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα στον ποταμό Πρεγκίσας και στο Εθνικό Πάρκο Τζερικοακοάρα
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους και τις εντυπωσιακές ερημικές παραλίες
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €990

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1833

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40 

20:10

AF 454

02/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

23:20

06:05 (+1)

AF 415

10/05/2024

ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ – ΠΑΡΙΣΙ

19:40

09:35

AF 1832

11/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45