Skip to main content

Κόστα Ρίκα - Παναμάς Γιορτές 2018-2019 Άνοιξη 2019 από 1890.00

Σαν Χοσέ, Τορτουγκέρο, Ηφαίστειο Αρενάλ, Μανουέλ Αντόνιο, Μπόκας ντελ Τόρο, Πόλη του Παναμά

13 μέρες
Αναχωρήσεις: 20/12 - 24/1 - 14/2 - 14/3 - 4, 25/4

1η μέρα: Αθήνα - Σαν Χοσέ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σαν Χοσέ - Τορτουγκέρο
Πρωινή αναχώρηση για μια περίπου 4ωρη οδική διαδρομή μέχρι το λιμάνι του Κάνιο Μπλάνκο και μεταφορά δια θαλάσσης στο Τορτουγκέρο. Γεύμα, επίσκεψη στο χωριουδάκι του Τορτουγκέρο και χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την περιοχή και να θαυμάσετε την υπέροχη φύση με την τροπική βλάστηση ή απλά να ξεκουραστείτε σε μια αιώρα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τορτουγκέρο
Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στα υπέροχα κανάλια του ποταμού Τορτουγκέρο με μικρές βάρκες, που προσφέρουν τη μέγιστη ορατότητα της χλωρίδας και πανίδας ακόμα και στα πιο μικρά κανάλια του, απολαμβάνοντας έτσι αυτή την εκπληκτικής ομορφιάς ζούγκλα. Στον ελεύθερό σας χρόνο το απόγευμα θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα στο μικρό χωριουδάκι. Γεύμα και Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τορτουγκέρο - Ηφαίστειο Αρενάλ
Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Κάνιο Μπλάνκο. Από εκεί, μια πανέμορφη οδική διαδρομή θα μας οδηγήσει στην περιοχή του Σαν Κάρλος και στο Ηφαίστειο Αρενάλ, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου. Γεύμα κατά τη διαδρομή. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ηφαίστειο Αρενάλ, Πηγές του Ταμπακόν
Ελεύθερος χρόνος το πρωί για μια βόλτα στην γύρω περιοχή. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Ηφαίστειο Αρενάλ: Λίγα μέρη στον κόσμο προκαλούν τόσο δέος. Κάποιες φορές μπορεί κανείς να δει τη λάβα να ρέει κι αν η Μητέρα Φύση το επιτρέψει, μπορεί τύχετε μιας θεαματικής έκρηξης. Παρ' όλα αυτά, η κορυφή του ηφαιστείου είναι συχνά κρυμμένη από σύννεφα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις θερμές πηγές του Ταμπακόν: το φυσικό αυτό spa έχει από τις καλύτερες ιαματικές πηγές του κόσμου, οι οποίες αναβλύζουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση από το Ηφαίστειο Αρενάλ. Οι ιαματικές τους ιδιότητες είναι πιστοποιημένες από το Εθνικό Εργαστήριο Υδάτων της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα. Το νερό τρέχει σε φυσικά ποτάμια με θερμοκρασία 27-42 βαθμούς Κελσίου, περνώντας μέσα από κήπους με εξωτική, τροπική βλάστηση και σχηματίζοντας φυσικούς καταρράκτες και λιμνούλες. Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Αρενάλ - Μανουέλ Αντόνιο
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Μανουέλ Αντόνιο. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την πανέμορφη παραλία με τη λευκή άμμο και να κολυμπήσετε στα σμαραγδένια νερά του Ειρηνικού ή για κάποια προαιρετική δραστηριότητα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μανουέλ Αντόνιο
Πρωινή επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο, που δικαίως θεωρείται το ομορφότερο της χώρας. Απολαύστε έναν περίπατο δυόμιση περίπου ωρών μέσα στη ζούγκλα συνοδευόμενοι από έναν εξειδικευμένο οδηγό του πάρκου, γνωρίστε την χλωρίδα και την πανίδα του και εκπλαγείτε από τα θαύματα της φύσης. Ιδιαίτερο στοιχείο γεωμορφολογίας αποτελεί το ακρωτήρι Punta Catedral, το οποίο υπήρξε νησί, αλλά ενώθηκε με τη στεριά χάρη στην εναπόθεση ιζημάτων που σχημάτισαν μια αμμώδη λωρίδα, την tómbola. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μανουέλ Αντόνιο - Σαν Χοσέ
Πρωινή αναχώρηση για το Σαν Χοσέ. Άφιξη, σύντομη περιήγηση της πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Σαν Χοσέ - Πόλη του Παναμά
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά, το "Μαϊάμι της Κεντρικής Αμερικής". Άφιξη και συνάντηση με τον τοπικό μας ξεναγό, ο οποίος θα μας δώσει τις πρώτες χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη κατά τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Πόλη του Παναμά, Ξενάγηση,Διώρυγα του Παναμά
Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε την Panama La Vieja, την πρώτη πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί και που το 1671 καταστράφηκε από τον πειρατή Μόργκαν. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αποικιακό Casco Antiguo, που ιδρύθηκε το 1673, όπου θα περιπλανηθούμε στην Γαλλική Πλατεία και θα δούμε τα γύρω μνημεία με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό γαλλικό, ιταλικό και ισπανικό ύφος. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα, διαχειριστικά και μηχανικά, επιτεύγματα του 20ου αιώνα, την περίφημη Διώρυγα του Παναμά, που συνδέει τους δύο ωκεανούς - τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό. Θα μεταβούμε στην περιοχή Miraflores Locks, όπου θα δούμε το Κανάλι και τα διερχόμενα πλοία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Πόλη του Παναμά, Εθνικό πάρκο Soberania, χορός με τους Ινδιάνους
Ετοιμαστείτε ψυχολογικά για μια συναρπαστική μέρα… Θα κινηθούμε οδικώς μέσα από το τροπικό πάρκο Soberania, προσπερνώντας γραφικά χωριά, ώσπου ο δρόμος τελειώνει στις όχθες ενός ποταμού. Βαμμένοι Ινδιάνοι μας περιμένουν με τις μακριές, φτιαγμένες από τεράστιους κορμούς δέντρων, πιρόγες τους,για να μας μεταφέρουν στον καταυλισμό τους, διασχίζοντας τη λίμνη και ποτάμι. Γνωριμία με τη φυλή των Ιθαγενών: μαγικά βότανα, καθημερινές συνήθειες, χειροτεχνήματα, χορός, τραγούδι, ένας μοναδικός, πρωτόγονος τρόπος ζωής. Θα απολαύσουμε κολύμπι στα πεντακάθαρα, ρηχά νερά του ποταμού, παρέα με πολύχρωμα πουλιά και πεταλούδες να πετούν γύρω μας. Γεύμα με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο και φρέσκα φρούτα μας περιμένουν στη συνέχεια. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα. Το απόγευμα επιστροφή στον πολιτισμό. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Πόλη του Παναμά - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

13 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

20/12

με Air France

1995

+ 400

24/1, 14/2, 14/3, 4/4, * 25/4

*Για κράτηση έως 30/12

1890

+ 400

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και Lodge
  • Φόροι ξενοδοχείων στην Κόστα Ρίκα
  • Διατροφή: 7 πρωινά, 3 γεύματα και 3 δείπνα συνολικά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο του Τορτουγκέρο
  • Είσοδος στα θερμά λουτρά του Ταμπακόν με γεύμα
  • Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Αρενάλ
  • Ξενάγηση πόλης του Παναμά
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Ινδιάνους Εμπερά
  • Αγγλόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της διαμονής σε Κόστα Ρίκα και Παναμά - Ελληνόφωνος από 10 άτομα και άνω
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 795

• Φόρος εξόδου της Κόστα Ρίκα, ο οποίος αντιστοιχεί σε $28 κατ΄ άτομο και πληρώνεται επιτόπου στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ αφού εκδοθούν οι κάρτες επιβίβασης της πτήσης επιστροφής. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα $28!

• Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς-ξεναγούς

Σημειώσεις

  • Προσοχή: για τη μεταφορά στο Τορτουγκέρο υπάρχει αυστηρό όριο στις αποσκευές: 12 κιλά ανά άτομο
  • Δυνατότητα αλλαγής ξενοδοχείου, εφ’ όσον το επιθυμείτε, στο Σαν Χοσέ, το Μανουέλ Αντόνιο και την Πόλη του Παναμά
  • Η σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών ή για την καλύτερη ροή του προγράμματος
  • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Προαιρετικές δραστηριότητες

Canopy Tour: περίπου 50 USD, ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας, Rafting: 93 USD