Skip to main content

Πανόραμα Μεξικού, Κανκούν, Μάγιας 16 ημέρες summer 2014

Ημιδιατροφή Καθημερινά!!!

Ινδιάνικα χωριά Τσιάπας, πλέυση στο φαράγγι Σουμιδέρο, Οαχάκα, Προκολομβιανοί πολιτισμοί

Αναχωρήσεις: 02.07, 22.07, 05.08, 22.08, 02.09  20.09

Το Μεξικό δεν είναι μία, αλλά πολλές χώρες μαζί. Χώρα των αντιθέσεων από την ίδια της τη φύση: ηφαίστεια με χιονισμένες κορυφές, παραλίες με πελώρια κύματα, υψίπεδα κοντά στον ουρανό και στον ήλιο, ζούγκλες, άγονες πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, έρημοι, γκρεμοί, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες. Μια παρθένα φύση με την οποία ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία. Είναι γη των ονείρων, χώρα υπέρτατου φωτός, τόπος μυστηρίου και θρύλου, όπου η σφραγίδα της αρχαίας ιστορίας του ανθρώπου είναι πολύ αισθητή. Αρχαίοι πολιτισμοί (Ολμέκοι, ζαποτέκοι, Μάγιας, τολτέκοι, Αζτέκοι κλπ.), που εξαρθρώθηκαν από τους Κονκισταδόρες, πυραμίδες, αποικιακά κτίρια, ζούγκλες, εκπληκτικές παραλίες, Ινδιάνοι, Μεστίζος, ντόπια χειροτεχνήματα, νόστιμη και πικάντικη κουζίνα, τεκίλα, συναρπαστικοί ρυθμοί και μουσική. VivaMexico! Το ταξίδι μας αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που γοητεύονται από το αυθεντικό και ζεστό πρόσωπο των χωρών της Κεντρικής Αμερικής. Είναι ένα πλήρες ταξίδι για όσους που δεν θέλουν να χάσουν την παραμικρή γωνιά από το ιστορικό Μεξικό.

Πανόραμα Μεξικό 15  Ημέρες

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΝΚΟΥΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου, το κοσμοπολίτικο Κανκούν. Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ

Άφιξη στο Κανκούν, την πόλη που παρέχει τα πάντα στον ταξιδιώτη. Πρόσβαση στην πολλών χιλιομέτρων ειδυλλιακή παραλία από όλα τα ξενοδοχεία, πολυτελή εμπορικά κέντρα, μικροί ιδιαίτεροι αρχαιολογικοί χώροι, μεξικάνικες ταβέρνες, εστιατόρια gourmet, κέντρα για ξέφρενη νυχτερινή διασκέδαση είναι κάποιες από τις βασικές επιλογές των τουριστών στην περιοχή. Χαλαρώνουμε λοιπόν απολαμβάνοντας τη margarita μας σ’ ένα γνήσια κοσμοπολίτικο περιβάλλον στη Ριβιέρα των Μάγιας. Διανυκτέρευση

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ - ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ - ΜΕΡΙΝΤΑ

Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στην Καραϊβική, είναι ένας τόπος μοναδικός, διάσπαρτος από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις, κέντρο ανάπτυξης ενός από τους σημαντικότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, των Μάγιας. Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε "Γιουκατάν, yucatan" δηλαδή "δεν καταλαβαίνω τι μου λες" και έτσι δόθηκε το όνομα στην περιοχή. Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγιας στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα - ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της έξοχης αυτής πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Μέριντα, μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Θα επισκεφθούμε το κυβερνητικό μέγαρο και θα θαυμάσουμε τις υπέροχες τοιχογραφίες του FernardoCastroPacheco που αναπαριστούν την ιστορία των Μάγιας. Τα πανέμορφα κτίρια της αριστοκρατίας των αποίκων και οι αγορές με είδη λαϊκής τέχνης που ξελογιάζουν με την ιδιαιτερότητά τους και τη φαντασία τους, μας παρασύρουν και μας καλούν να χαρούμε την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΡΙΝΤΑ - ΟΥΞΜΑΛ - ΚΑΜΠΑΧ - ΚΑΜΠΕΤΣΕ

Η πολιτεία Γιουκατάν από μόνη της προσφέρει τόσα, όσα θα είχε να δώσει μια ολόκληρη χώρα. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Καμπέτσε. Πρώτος μας σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος του Ουξμάλ, μια πόλη που κυριάρχησε στη μετακλασική περίοδο του πολιτισμού των Μάγιας και αποτέλεσε τον αγαπημένο χώρο του JohnLloydStevens, του ανθρώπου που πρωτοσυνάντησε τους χώρους αυτούς και τους έκανε γνωστούς στους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς του 19ου αι. Κυρίαρχο αξιοθέατο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, η πυραμίδα που αποκαλείται "το σπίτι του νάνου", χωρίς να υπολείπονται σε χάρη και επιβλητικότητα και τα υπόλοιπα κτίσματα του χώρου. Ακολουθεί η επίσκεψή μας σε έναν εντελώς διαφορετικό αρχαιολογικό χώρο, την πόλη Καμπάχ, όπου μπορούμε να διακρίνουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διακόσμησης με μάσκες του Τσακ. Άφιξη στο Καμπέτσε, ένα σημαντικό λιμάνι που χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά αρχιτεκτονική αποικιακή γραμμή του, τα επιβλητικά τείχη του φρουρίου του που ενίσχυαν την άμυνά του ενάντια στις ναυτικές επιδρομές, τα σπίτια του με τις γραφικές τους λεπτομέρειες και τα όμορφα χρώματα στις προσόψεις τους. Κάθε πόλη και μια έκπληξη, κάθε επίσκεψη και μια μοναδική εμπειρία.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΜΠΕΤΣΕ - ΠΑΛΕΝΚΕ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Παλένκε, έναν από τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της πολιτείας των Τσιάπας, υπόδειγμα της αρχιτεκτονικής των Μάγιας στο Μεξικό. Πρόκειται για ένα μαγευτικό χώρο, που με την ομορφιά του, το μυστικισμό του και την ιδιαίτερή του ενέργεια, μας μεταφέρει σε ένα μακρυνό παρελθόν. Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλένκε είναι μοναδικός. Οι βωμοί όπου γίνονταν οι ανθρωποθυσίες, οι ναοί, τα παλάτια με τις αναρίθμητες αίθουσες και τα υπόλοιπα μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που θα μας καταπλήξουν. Έδρα του σημαντικού ηγέτη Πακάλ, γνώρισε μεγάλη ακμή τον 7ο και 8ο αι. Μάρτυρες της μεγάλης άνθησης αποτελούν ο Ναός των Επιγραφών, οι πυραμίδες και τα δημόσια κτίρια. Ο περιβάλλων χώρος προκαλεί δέος με την οργιώδη βλάστηση και την απόκοσμη ατμόσφαιρα. Ο απόλυτος στόχος όσων θέλουν να νιώσουν ως άλλοι πρωτοπόροι που ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά θρυλικών τόπων. Στο μουσείο θα δούμε μεταξύ άλλων αντίγραφο του τάφου του Πακάλ και της σαρκοφάγου του.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΝΚΕ - ΣΑΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ ΔΕ ΛΑΣ ΚΑΣΑΣ

Συνεχίζουμε οδικώς, διασχίζοντας την πολιτεία Τσιάπας που από μόνη της θα μπορούσε να αποτελεί μια εντελώς διαφορετική χώρα, με τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά. Μάλιστα λέγεται γι΄ αυτήν ότι είναι για το Μεξικό, ότι η Γουιάνα για τη Γαλλία: ίδια σημαία, άλλος πλανήτης. Άφιξη στο Σαν Κριστόμπαλ, που είναι μια πανέμορφη γραφική αποικιακή πόλη και η περιπλάνηση στους δρόμους της αποτελεί μοναδική απόλαυση. Παραδοσιακές αγορές, κουκλίστικα σπίτια, ατμοσφαιρικές εκκλησίες, πλανόδιοι με τοπικές λιχουδιές, όλα συγκροτούν μια παραμυθένια εικόνα. Διανυκτέρευση στο Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ ΔΕ ΛΑΣ ΚΑΣΑΣ - ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΖΙΝΑΚΑΝΤΑΝ & ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΤΣΑΜΟΥΛΑ - ΣΟΥΜΙΔΕΡΟ - ΤΟΥΞΛΑ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ

Βρισκόμαστε στην πολιτεία Τσιάπας, όπου μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσαν οι Ζαπατίστας και ο μασκοφόρος ηγέτης τους, ο υποδιοικητής Μάρκος, ενώ ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι χαρακτηρίζονται για το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα τους. Πανέμορφη φύση καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και αμέτρητα χωριά με σκηνές καθημερινών δραστηριοτήτων των γηγενών. Η γη αποτελεί τη μητέρα τους και είναι ο αιώνιος τροφοδότης τους, τη σέβονται, τη λατρεύουν αλλά και μέσα στην άγνοια τους την εξαντλούν. Οι επισκέψεις μας επίσης στα γύρω χωριά Ζινακαντάν και Σαν Χουάν ντε Τσαμούλα, αποτελούν μοναδικές εμπειρίες. Θα βιώσουμε την έκσταση που νιώθουν οι σημερινοί Μάγιας όταν ακολουθούν θρησκευτικές πρακτικές που συνδέουν αδιάρρηκτα προαιώνιες παγανιστικές τελετές με χριστιανικές δοξασίες μέσα σε ένα απόκοσμο και αποκρυφιστικό περιβάλλον. Τί άλλο να αναζητήσει και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης; Συνεχίζουμε για το Σουμιδέρο, ένα φαράγγι που το έσκαψαν τα ορμητικά νερά του ποταμού Γκριχάλβα. Με την κρουαζιέρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του εθνικού πάρκου: εντυπωσιακά φυτά, κροκόδειλοι, πολύχρωμα πουλιά, συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα, ενώ η ιστορία είναι κι εδώ πανταχού παρούσα. Στον τόπο αυτό εξελίχθηκε μια από τις ηρωικότερες σκηνές της αντίστασης των ιθαγενών, όταν τον 16ο αι. πήδηξαν από τα πανύψηλα βράχια για να μην τους αιχμαλωτίσουν οι Ισπανοί. Άφιξη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιάπας, την Τούξλα Γκουτιέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΞΛΑ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ - ΟΑΧΑΚΑ

αναχωρούμε για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Μεξικού, την Οαχάκα. Η ομώνυμη πολιτεία είναι μια από τις πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες της χώρας, πατρίδα μερικών από τα πιο χαρακτηριστικά στερεότυπα του μεξικάνικου πολιτισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η κεντρική πλατεία της πόλης περιμένει να νυχτώσει για να φιλοξενήσει καθημερινά φιέστες σε ξέφρενους παραδοσιακούς ήχους, ενώ στα εστιατόριά της δίνεται η ευκαιρία να γευτεί κανείς τις τοπικές λιχουδιές. Η πόλη έχει αναρίθμητα αξιοθέατα τα περισσότερα από τα οποία θα γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας: μουσεία, εκκλησίες, μοναστήρια, όλα ακολουθούν τις αποικιακές γραμμές. Το ιστορικό κέντρο είναι προστατευόμενο από την UNESCO και έτσι ο επισκέπτης απολαμβάνει μια γνήσια αυθεντική ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΟΑΧΑΚΑ (ΜΙΤΛΑ, ΤΟΥΛΕ, ΜΟΝΤΕ ΑΛΜΠΑΝ)

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή της Οαχάκα. Θα αναχωρήσουμε το πρωί για να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα των Ζαποτέκων, το Μόντε Αλμπάν, έναν από τους πιο εκπληκτικούς χώρους του προκολομβιανού Μεξικού. Δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τη διάρκεια και το μέγεθος των εργασιών που χρειάστηκαν για να ισοπεδωθεί η κορυφή ενός βουνού και να οικοδομηθεί η εντυπωσιακή αυτή πόλη. Ανάκτορα, ναοί, χώροι τελετών, αθλητικοί χώροι με θέα από ψηλά. Ένας ακόμη συναρπαστικός πολιτισμός, ένα ακόμα ταξίδι σε μυθικές εποχές. Αργότερα συνεχίζουμε για την Τούλε, στην οπαία βρίσκεται ένα θαύμα της φύσης: ένα τεράστιο δέντρο με περίμετρο κορμού 42 μέτρα και ηλικία 2000 ετών. Η σημερινή μας εκδρομή ολοκληρώνεται στη Μίτλα, μια πόλη της εποχής των Ζαποτέκων, που ξεχωρίζει για τον συμβολικό και ιδιαίτερο διάκοσμο των κτηρίων της με τα περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα και τα έντονα χρώματα. Επιστροφή στην Οαχάκα για να απολαύσουμε το νυχτερινό μας περίπατο στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΟΑΧΑΚΑ - ΠΟΥΕΜΠΛΑ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινή αναχώρηση για να διασχίσουμε μια τεράστια έκταση, κατάφυτη από διαφορετικά είδη κάκτων όλων των μεγεθών - μια μοναδική γνήσια μεξικάνικη εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην Πουέμπλα, μια πόλη με ιδιαίτερα όμορφη αρχιτεκτονική και πατρίδα των πιο χαρακτηριστικών γευστικών απολαύσεων του Μεξικού, όπως η σάλτσα mole. Αργοί νωχελικοί ρυθμοί σε μια πόλη με ιδιαίτερη ταυτότητα. Συνεχίζουμε για το Μέξικο Σίτι (Πόλη του Μεξικού). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Ρεφόρμα. Ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων σχεδίασε τη λεωφόρο για να ενώσει το κάστρο του στο λόφο Chapultepec με την παλαιά πόλη. Πλήθος αγαλμάτων διακοσμούν τη λεωφόρο, μάρτυρες της ιστορίας του Μεξικού. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (Ξενάγηση)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως Churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος IndianaJones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σ’ όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ, ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ)

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΚΟΥΕΡΝΑΒΑΚΑ - ΤΑΞΚΟ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Σήμερα ταξιδεύουμε σε κοντινές πόλεις της πρωτεύουσας. Μια διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Κουερναβάκα (Cuernavaca), η "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Σπίτια με ολάνθιστους κήπους, προορισμός αγαπητός στους καλλιτέχνες πολλών χωρών της αμερικανικής ηπείρου. Θα δούμε διάφορα αποικιακά κτίρια, ανάμεσα στα οποία και το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τα προκολομβιανά κτίσματα και να κατασκευάζουν με τις πέτρες τους στα ίδια σημεία παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΧΟΤΣΙΜΙΛΚΟ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο. Το Χο Χοτσιμίλκο είναι γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικό. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια, μαζί με τεχνητά νησιά τα οποία αποκαλούνται «chinampas». Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι οδηγούν στις ζωηρόχρωμες γόνδολες του στολισμένες με λογιών πράγματα –οι γόνδολες τοπικά ονομάζονται «trajineras» πωλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά Μεξικάνικα τραγούδια ενώ είναι ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους Σομπρέρο!!! Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Kάλο, την «κόρη της φωτιάς»! Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, πανσεξουαλική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνης ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουζέο Κάζα Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα της Πόλη του Μεξικού. Η αναγνώριση της μετά το θάνατο από το χώρο της τέχνης, ήταν εμφανής.Πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο, την τιμούν εκθέτοντας τα έργα της και μαζί του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η οικογενειακή της κατοικία “Casa Azul”-(μπλε σπίτι), όπου έζησε και τα τελευταία χρόνια της ζωής της κι εκεί απεβίωσε, στο Coyocacau της πόλης του Μεξικού, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός για τους επισκέπτες. Διανυκτέρευση

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 14/06/14 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Για την αναχώρηση 02.07

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.199€

+ 580 €

Για τις αναχωρήσεις: 22.07, 22.08

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.099€

+ 580 €

Για τις 11 επόμενες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.199€

+ 580 €

Για την αναχώρηση 05.08

*Super Προσφορά*

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.999 €

+ 580 €

Για τις 11 επόμενες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.099 €

+ 580 €

Για τις αναχωρήσεις: 06.09 & 20.09

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.199€

+ 580 €

 

 

 Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Τα Ξενοδοχεία μας είναι 4* & 5*. Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος πρέπει να υπολογίσουμε τη χρήση ξενοδοχείων 5* στις πόλεις όπου υπάρχει τουριστική υποδομή, όπως στο Κανκούν και το Μέξικο Σίτι. Εκεί χρησιμοποιούμε ξενοδοχεία της αλυσίδας Fiesta Americana ή Westin ή όμοιά τους. Στην Οαχάκα και στην Τούξτλα χρησιμοποιούμε επίσης ξενοδοχείο της αλυσίδας Fiesta. Στο Καμπέτσε χρησιμοποιούμε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, το Del Mar. Στο Παλένκε και στο Σαν Κριστομπάλ χρησιμοποιούμε απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Μεξικό
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (αναλόγως με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στο Μεξικό)
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Τάξκο και τη Κουερναβάκα
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Χοτσιμίλκο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

 

Σημαντική παρατήρηση

Παρατηρείστε ότι τα ξενοδοχεία μας είναι 5* - για παράδειγμα στο Μέξικο Σίτι είναι το Fiesta Americana Reforma. Στις μικρές πόλεις χρησιμοποιούμε από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή, επιλεγμένα με βάση την τεράστια εμπειρία που έχουμε στη χώρα. Θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε ξενοδοχεία 4* (Α΄ κατηγορίας) σε όλες τις πόλεις για μείωση της τιμής, αλλά θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι στο Μεξικό τα ξενοδοχεία 4* δεν είναι αντίστοιχα με τα Ευρωπαϊκά 4* - περισσότερο μοιάζουν με 3*.

 Το επίπεδο των ξενοδοχείων στο Μεξικό είναι χαμηλό σε όλη τη χώρα.