Skip to main content

Περού - Άνδεις -Νησί του Πάσχα Νοέμβριος-Δεκέμβριος

12 Ημέρες

Αναχωρήσεις: 11.11, 22.12

Mία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Nότιας Aμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων Ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι αρχαίες πόλεις και τα μουσεία τους με εκθέματα από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς (Τσαβίν, Μοτσίκα, Τσιμού, Ίνκας κλπ.), τα επιβλητικά βουνά, τα κατάλευκα λάμα, οι παραδοσιακές μουσικές, τα χειροτεχνήματα της περουβιάνικης λαϊκής παράδοσης, τα περίφημα υφαντά με τα γεωμετρικά σχέδια, τα πολυποίκιλτα υφάσματα, τα έντονα χρώματα και κυρίως οι γελαστοί άνθρωποι που κρατούν παραδόσεις απαράλλακτες για αιώνες, μας φέρνουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Περού.Ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει τα πάντα: από το Μάτσου Πίτσου ως τις γραμμές της Νάσκα, από το αμφιθεατρικό Κούσκο, τον "ομφαλό της γης" και την "αρχαιολογική πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου" έως τα πλωτά νησιά της φυλής Ούρος στην καταγάλανη λίμνη Τιτικάκα και τη μοναδική εμπειρία της ζούγκλας του Αμαζονίου!

Ένα μυστήριο είναι το Περού που περιμένει να το ανακαλύψουμε!!!

           

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λίμα.

Άφιξη στην πόλη, υποδοχή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισάρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Μπολοντέσι, Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ, που έδωσε το όνομά του στη πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο "Πουέμπλο Λίμπρε", το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για μια βόλτα στην αγορά Λάρκο Μαρ με τα καταστήματα χρυσού, πήλινων, κεραμικών, μάλλινων προϊόντων αλπάκα κλπ.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ

Ελεύθερη ημέρα στη Λίμα, για να περιηγηθείτε στα αποικιακής αρχιτεκτονικής σοκάκια.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ – ΚΟΥΣΚΟ

Σήμερα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα των Ίνκας, το Κούσκο, που το όνομά του σημαίνει "Ομφαλός της Γης", ψάχνοντας για μια ακόμα καινούρια εμπειρία. Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό.

Ο τόπος που άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική Ισπανική πόλη κτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αφού εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο μας και προσαρμοστούμε στο υψόμετρο και στην αλλαγή δεδομένων, θα αρχίσουμε την ξενάγηση της πόλης. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας μέσα στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ το Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται και ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.200 m που βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 m, για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Επόμενη στάση μας είναι στο Κέσκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος μέσα και πάνω σε ένα βράχο. Η συνέχεια μας φέρνει στο Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο. Απέναντί του το Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο, με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ. Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα κινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε τη μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ΄ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για την πρώτη μας διανυκτέρευση στο Κούσκο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ - ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τρένο που τρέχει παράλληλα με τον ιερό ποταμό κατά μήκος της ιερής κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγκουας Καλλιέντες. Από εδώ θα πάρουμε άλλο πούλμαν που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της ιερής κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια συγκοινωνιακά μέσα, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλαγιάσουν στο νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΣΑΚ ΟΛΛΙΑΝΤΑΪΤΑΜΠΟ) - ΚΟΥΣΚΟ

Βιλκανότα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πισάκ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε αλλά και τώρα, για εθιμοτυπικούς μάλλον λόγους. Πολύχρωμη πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πισάκ προσφέρεται για είδη λαϊκής Περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα, και βέβαια κόκα, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας. Ακολουθεί γεύμα σε πλούσιο μπουφέ από προϊόντα της ιερής κοιλάδας, στην οποία βεβαίως όπως τότε, έτσι και τώρα δεν χρησιμοποιούν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Τον πλούσιο μπουφέ συμπληρώνει το παλιό αρχοντικό που μας φιλοξενεί και ο υπέροχος περιβάλλων χώρος. Καλή σας όρεξη. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ίνκας, η πόλη του Ολλιαντάυ, η Ολλιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στο θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Κούσκο έχοντας το βράδυ ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην υπέροχη πλατεία των Όπλων. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΠΟΥΝΟ – ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ

Διαδρομή πολυποίκιλη η σημερινή, με τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το εντυπωσιακό υψόμετρο 4.338 m στη Λα Ράγια, στα σύνορα ακριβώς των δυο νομών. Αφού περάσουμε τη Χουλιάκα, σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής, θα κατευθυνθούμε προς το Πούνο και τη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 km2, η Τιτικάκα είναι η "υψηλότερη", μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία και σύμφωνα με το μύθο, εδώ γεννήθηκε ο Ίνκα, στο νησί του Ήλιου και η Κόγια στο νησί της Σελήνης. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ. Εκστατικοί και εντυπωσιασμένοι επιστρέφουμε στο Πούνο.

 

 

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ – ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νησί του Πάσχα, μέσω Σαντιάγκο της Χιλής, έναν από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς, ίσως η πιο απομονωμένη περιοχή της γης. Ένα νησί-κόσμημα που επιπλέει σε μια ατελείωτη θάλασσα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

8η -10η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Κατά την σημερινή μας περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων τη Χάνγκα Ρόα, πού είναι η μόνη πόλη και το μοναδικό λιμάνι του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ahu Tongariki, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα του νησιού με τα 15 Moai καθώς και το Ahu Te Pito Kura με το μεγαλύτερο Μοάι που μεταφέρθηκε και στήθηκε σε όρθια θέση. Συνεχίζοντας την περιήγηση μας θα επισκεφτούμε το ηφαίστειο Rano Ranaku, το κύριο λατομείο του νησιού, από το οποίο λαξεύτηκε το 95% των Μοάι. Ο ηφαιστειακός αυτός κρατήρας είναι ένα «εικονικό» νεκροταφείο πέτρινων γιγάντων. Σήμερα υπάρχουν εδώ 394 Μοάι σε διάφορα στάδια κατασκευής. Μερικά είναι κατά το ήμισυ χαραγμένα, πολλά είναι σπασμένα και άλλα φαίνονται να έχουν εγκαταλειφθεί κατά την μεταφορά τους. Η επόμενη στάση μας θα είναι στην παραλία Ανακένα. Αυτό το πιο «Πολυνησιακό» κομμάτι του νησιού, ένας αληθινός παράδεισος με ένα δάσος από κοκκοφοίνικες που απλώνεται σε μια κατάλευκη αμμουδιά και έναν ήρεμο όρμο με τα μπλε νερά του Ειρηνικού. Είναι το μέρος στο οποίο θεωρείται ότι αποβιβάστηκαν οι πρώτοι άποικοι του νησιού. Τα αγάλματα Μοάι δίνουν και εδώ το παρόν τους, με τα κοραλλένια μάτια και το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. Η παραλία αυτή είναι στη πραγματικότητα η μόνη του νησιού στην οποία μπορεί κανείς να κολυμπήσει και μάλιστα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των Μοάι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ : ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

12Η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

Τιμή Συμμετοχής

 

3.490 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση μονοκλίνου + 226 €

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικός Οδηγός

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 850 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.