Skip to main content

Το... άλλο Μπαλί, με Ούμπουντ και Σιγκαπούρη | 13.09.2024 τιμή από 1399€

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ με Scoot

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μπαλί (Πτήση Αναχώρησης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για γνωριμία και στη συνέχεια μας περιμένει η πτήση μας για το πανέμορφο Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το συναρπαστικό ταξίδι μας ξεκινά!

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Μπαλί

Άφιξη στο πανέμορφο Μπαλί και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας μας είναι ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του, ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20ο-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ καταφεύγουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας δίπλα στο κύμα αλλά και στιγμές περιπέτειας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας..

 

3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ξενάγηση Lempuyang - Παλάτι του νερού Tirta Gannga - καταρράκτης Tegenungan

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για έναν από τους υψηλότερους ναούς στο Μπαλί, τον ναό Lempuyang. Πρόκειται για έναν ιερό ινδουιστικό ναό που στέκεται ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους του Karangasem. Πιστεύεται ότι το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις «lempu» και «hyang». Η πρώτη λέξη σημαίνει φως, ενώ η δεύτερη είναι ένας προσδιορισμός για τον θεό. Επομένως, Lempuyang σημαίνει κυριολεκτικά θεός που ακτινοβολεί λαμπρό φως. Το όνομά του είναι μάλλον ταιριαστό αφού ο ναός βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, όπου η ανατολή του ηλίου είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, ενώ το χαλαρωτικό περιβάλλον εξηγεί γιατί το νησί θεωρείται το αγαπημένο των θεών.

Συνεχίζουμε για το παλάτι του νερού  Tirta Gangga. Κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Καναγκάσεμ Regency το 1948 και διαθέτει ένα λαβύρινθο από πισίνες, λίμνες και σιντριβάνια που περιβάλλονται από φύση με καταπράσινους κήπους, πέτρινα γλυπτά και περίτεχνα αγάλματα. Τελικός σταθμός μας για σήμερα ο καταρράκτης Tegenungan, που πέφτει από ύψος σαράντα μέτρων, ενώ το τοπίο μάς αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει κάποιος εδώ -κολύμπι, παρατήρηση της φύσης- είναι βέβαιο ότι θα αποζημιωθεί.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Δάσος των πιθήκων - Ναοί Taman Ayun - Τάνα Λοτ

Άλλη μία συναρπαστική μέρα μας περιμένει στο εξωτικό Μπαλί. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Mengwi και τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται κανείς εν μέσω λίμνης!

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Το καταφύγιο θεωρείται από τους κατοίκους πνευματικό και οικονομικό κέντρο, ενώ το φροντίζουν με περισσή αγάπη και ενδιαφέρον. Εκτός από τους χαριτωμένους πιθήκους, την προσοχή μας θα προσελκύσει και η πλούσια χλωρίδα της περιοχής, ενώ εδώ θα συναντήσουμε μερικούς ακόμα ινδουιστικούς ναούς του 14ου αιώνα.

Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ. Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η παράδοση θέλει θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια να είναι φύλακες του ναού. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ναός Ουλουβάτου

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον ναό Uluwatu ή Pura Luhur Uluwatu, έναν από τους έξι βασικούς ναούς που πιστεύεται ότι είναι οι πνευματικοί πυλώνες του Μπαλί. Γνωστός για την υπέροχη τοποθεσία του, σκαρφαλωμένος στην κορυφή ενός απότομου βράχου, περίπου 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέρει μαγευτική θέα στον ωκεανό. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού και αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

 

6η – 7η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση.  Μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Το Μπαλί προσφέρεται για δεκάδες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κολύμβηση, πεζοπορία, ποδηλασία και φυσικά σπα, αφού οι κάτοικοί του πιστεύουν ότι το σώμα είναι ο ιερός ναός της ψυχής και γι’ αυτό το φροντίζουν ανάλογα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

8η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ουμπούντ με διανυκτέρευση

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε με προορισμό μας το Ουμπούντ, την καλλιτεχνική ψυχή του νησιού, όπου συναντά κανείς γκαλερί, μουσεία τέχνης και δεκάδες καταστήματα από όπου μπορεί να προμηθευτεί κοσμήματα και άλλα χειροποίητα αντικείμενα, από σκουλαρίκια μέχρι βραχιόλια και πέτρινα γλυπτά. Σε αυτό το μέρος του νησιού παίρνει σάρκα και οστά η φράση “eat, pray, love’’ και δεν θα αργήσετε να καταλάβετε γιατί.

Πρώτος σταθμός μας το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία μοναδική παράσταση χορών Μπαρόνγκ. Οι μπαλινέζικοι χοροί είναι ένα είδος μυσταγωγίας και γι’ αυτό το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό.

Συνεχίζουμε για  το χωριό Μας, γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring, στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ουμπούντ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία. Ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, στον Ινδό θεό του νερού. Το όνομα του ναού σημαίνει «πηγή αγιασμού».

Συνεχίζουμε  προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, έναν ναό που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως το σπήλαιο των ελεφάντων. Διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.

Επόμενη στάση ο ναός Gunung Kawi,  ένας ναός και ταφικό συγκρότημα του 11ου  αιώνα, στο χωριό Tampaksiring, που απλώνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Pakerisan. Αποτελείται από δέκα, κομμένα σε βράχους, candi (ιερά) που είναι λαξευμένα σε ύψος εφτά μέτρων στις προστατευμένες κόγχες του απόκρημνου βράχου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Ούμπουντ.

 

9η ημέρα: Ούμπουντ (περιήγηση) - Κινταμάνι

Σήμερα εκδράμουμε στην περιοχή του Tegalalang για να περπατήσουμε στους ορυζώνες και να κάνουμε τη γνωστή κούνια (ubud swing). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι του Ούμπουντ, πρώην κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τους πανέμορφους κήπους.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε φυτεία καλλιέργειας καφέ και αργότερα φθάνουμε στο Κινταμάνι, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1.500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΑΛΙ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αφήνουμε πίσω μας το εξωτικό Μπαλί και αναχωρούμε αεροπορικώς για τη φουτουριστική Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη είναι μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης, της «Πόλης του Λιονταριού», και προσφέρει όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα, που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης. οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας».

 

11η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στη Σιγκαπούρη. Θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος,  θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα μπούμε στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών, στη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Ελεύθερη μέρα - Μεταφορά αεροδρόμιο

Μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην υπερσύγχρονη πόλη ή για τα ψώνια μας στα εμπορικά κέντρα, ενώ προτείνεται και μια εκδρομή στο νησάκι Σεντόζα. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, καθώς το ταξίδι μας κλείνει με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/9/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1399€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1399 € 590 €
  Twin Room 1399 € 590 €
  Triple Room 1399 € 590 €
  Single Room 2259 € 590 €
- Double Room 1399 € 590 €
  Twin Room 1399 € 590 €
  Triple Room 1399 € 590 €
  Single Room 2259 € 590 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή για 6 διανυκτερεύσεις στο Μπαλί στην παραλία και 2 διανυκτερεύσεις στο Ούμπουντ σε ξενοδοχείο 5* και 2 διανυκτερεύσεις στη Σιγκαπούρη σε ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ελληνόφωνο ή αγγλόφωνο ξεναγό στο Μπαλί και αγγλόφωνο στη Σιγκαπούρη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.) 590€

  • Βίζα εισόδου πληρωτέα με την άφιξη στο Μπαλί  35€
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου. Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
  • Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.
  • Απαιτείται πλέον, πριν την αναχώρηση, κάθε ταξιδιώτης να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα πληρωμή  του νέου φόρου εισόδου (κόστος 10 USD) μέσω της ιστοσελίδας:  https://lovebali.baliprov.go.id/
  • Στη Σιγκαπούρη…
    • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
    • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
    • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
    • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από - Προς)

Ώρα  Αναχώρησης

Ώρα  Άφιξης

ΤR 723

13/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

16:05

08:10 +1

ΤR 284

14/09/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΠΑΛΙ

10:45

13:25

TR 281

22/09/2024

ΜΠΑΛΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:50

13:30

TR 722

25/09/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΘΗΝΑ

01:05

07:25