Skip to main content

Μπανγκόκ – Μπαλί – Σιγκαπούρη | 04.08.2024 τιμή από 2099€

Αναχωρήσεις : 04/08

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

 1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπανγκόκ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Άφιξη στην πόλη των «αγγέλων». Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και κα­νάλια (κλονγκ), που τη διατέμνουν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι.

Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η - 5η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε την κοσμική μεγαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΜΠΑΛΙ

Πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού, άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Δικαίως ονομάζεται και «νησί των θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς.  Τις «άγιες μέρες», όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες της περιοχής, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια.

 

7η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΙΝΤΑΜΑΝΙ

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι.

Πρώτος σταθμός το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και συνεχίζουμε για  το χωριό Μας γνωστό για τα ξυλόγλυπτα του. Συνεχίζουμε  προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, ένας ναός που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως Το σπήλαιο των ελεφάντων και διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.

Επόμενη στάση σε φυτεία καλλιέργειας καφέ. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο Kintamani το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο.

Τέλος θα επισκεφθούμε το ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ουμπούντ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κ ναούς νερού στην Ινδονησία. Ο ναός ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, ο οποίος είναι ο Ινδού Θεός του νερού. Το όνομα του ναού στην πραγματικότητα σημαίνει «πηγή αγιασμού» στα μπαλινέζικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ – ΝΑΟΣ TAMAN AYUN – ΤΑΝΑ ΛΟΤ

Αναχώρηση για μία εκδρομή στο εσωτερικό του νησιού. Θα επισκεφθούμε την περιοχή Mengwi και τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται εν μέσω λίμνης!

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες "πειθήνιοι" και πολύ άτακτοι πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot).

Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με την παράδοση, θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια είναι φύλακες του ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΟΥΜΠΟΥΝΤ

Ολοήμερη εκδρομή στο Ουμπούντ, μια γραφική περιοχή κρυμμένη στο αγροτικό Μπαλί. Aναχώρηση και μεταφορά στην κεντρική αγορά του χωριού. Χρόνος για αγορές. Στη συνέχεια επίσκεψη στην περιοχή του Tegalalang για να περπατήσετε στους  ορυζώνες και όσοι επιθυμούν με δικά τους έξοδα να κάνουν την γνωστή κούνια(ubud swing).

Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το ναό Gunung Kawi, είναι ένας ναός και ταφικό συγκρότημα του 11ου αιώνα στο χωριό Tampaksiring που απλώνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Pakerisan. Αποτελείται από 10 κομμένα σε βράχους candi (ιερά) που είναι λαξευμένα σε περίπου 7 μέτρα ύψος (23 πόδια) στις προστατευμένες κόγχες του απόκρημνου βράχου. Αυτά τα νεκρικά μνημεία πιστεύεται ότι είναι αφιερωμένα στον βασιλιά Anak Wungsu της δυναστείας Udayana και τις αγαπημένες του βασίλισσες.

Τελευταία στάση θα στον καταρράκτη Tegenungan, που βρίσκεται στο χωριό Tegenungan Kemenuh. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η -12η ημέρα: ΜΠΑΛΙ (Ημέρες ελεύθερες)

Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό, και μην ξεχάσετε ότι οι χοροί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μπαλινέζικης κουλτούρας. Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νησάκια Lembongan Nusa Penida ή ocean rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του Nusa Penida, ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή land cruise 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για πολλούς.

 

13η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Πτήση για Σιγκαπούρη, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

14η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στην πόλη, (περίπου 4 ώρες) κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος, θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα μπούμε στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών στη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

15η -16η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Την 15η ημέρα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα τη 16η μέρα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Γενικά...

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου.
  • Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
  • Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00, ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων. 
  • Απαιτείται πλέον, πριν την αναχώρηση, κάθε ταξιδιώτης να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα πληρωμή  του νέου φόρου εισόδου (κόστος 10 $) μέσω της ιστοσελίδας: https://lovebali.baliprov.go.id/

Για τη Σιγκαπούρη...

  • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
  • Τα power-banks στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
  • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2099 € 840 €
  Twin Room 2099 € 840 €
  Triple Room 2099 € 840 €
  Single Room 3039 € 840 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

04/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:20

ΤΚ 064

04/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

21:00

10:50 +1

ΤΚ 055

18/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

23:05

05:15 +1

ΤΚ 1843

19/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:30

09:00


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο 4* στη Μπανγκόκ με πρωινό.
  • Διαμονή 7 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο 5* στο Μπαλί με πρωινό.
  • Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη με πρωινό.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί στη διάρκεια των ξεναγήσεων.
  • Έλληνας αντιπρόσωπος σε Mπανγκόκ, Μπαλί και Σιγκαπούρη θα σας περιμένει στον κάθε προορισμό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  840€.
  • Βίζα Μπαλί 35 € το άτομο πληρωτέα με την άφιξη.
  • Φόρος Μπαλι 10 $ πληρωτέος πριν την αναχώρηση.