Skip to main content

Το... άλλο Μπαλί, με διαμονή και στο Ούμπουντ | 24.10.2024 & 12.11.2024 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 1249

Αναχωρήσεις: 24/10, 12/11

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΑΛΙ (ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια μας περιμένει η πτήση μας για το πανέμορφο Μπαλί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το συναρπαστικό ταξίδι μας ξεκινά!

 

2η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

 

Άφιξη στο πανέμορφο Μπαλί και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας μας είναι ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του, ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ καταφεύγουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας δίπλα στο κύμα, αλλά και στιγμές περιπέτειας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ (Ξενάγηση) ‒ Ναός Lempuyang ‒ Παλάτι του νερού Tirta Gannga ‒ Καταρράκτης Tegenungan

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για έναν από τους υψηλότερους ναούς στο Μπαλί, τον ναό Lempuyang. Πρόκειται για έναν ιερό ινδουιστικό ναό που στέκεται ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους του Karangasem. Πιστεύεται ότι το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις «lempu» και «hyang». Η πρώτη λέξη σημαίνει φως, ενώ η δεύτερη είναι ένας προσδιορισμός για τον θεό. Επομένως, Lempuyang σημαίνει κυριολεκτικά θεός που ακτινοβολεί λαμπρό φως. Το όνομά του είναι μάλλον ταιριαστό αφού ο ναός βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, όπου η ανατολή του ηλίου είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, ενώ το χαλαρωτικό περιβάλλον εξηγεί γιατί το νησί θεωρείται το αγαπημένο των θεών.

Συνεχίζουμε για το παλάτι του νερού  Tirta Gangga. Κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Καναγκάσεμ Regency το 1948 και διαθέτει ένα λαβύρινθο από πισίνες, λίμνες και σιντριβάνια που περιβάλλονται από φύση με καταπράσινους κήπους, πέτρινα γλυπτά και περίτεχνα αγάλματα. Τελικός σταθμός μας για σήμερα ο καταρράκτης Tegenungan, που πέφτει από ύψος σαράντα μέτρων, ενώ το τοπίο μάς αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει κάποιος εδώ ‒κολύμπι, παρατήρηση της φύσης‒ είναι βέβαιο ότι θα αποζημιωθεί.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: : ΜΠΑΛΙ ‒ Δάσος των πιθήκων ‒ Ναοί Taman Ayun & Τάνα Λοτ

 

Άλλη μία συναρπαστική μέρα μας περιμένει στο εξωτικό Μπαλί. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Mengwi και τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται κανείς εν μέσω λίμνης!

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Το καταφύγιο θεωρείται από τους κατοίκους πνευματικό και οικονομικό κέντρο, ενώ το φροντίζουν με περισσή αγάπη και ενδιαφέρον. Εκτός από τους χαριτωμένους πιθήκους, την προσοχή μας θα προσελκύσει και η πλούσια χλωρίδα της περιοχής, ενώ εδώ θα συναντήσουμε μερικούς ακόμα ινδουιστικούς ναούς του 14ου αιώνα.

Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ. Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η παράδοση θέλει θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια να είναι φύλακες του ναού. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΛΙ ‒ Ναός Ουλουβάτου

 

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον ναό Uluwatu ή Pura Luhur Uluwatu, έναν από τους έξι βασικούς ναούς που πιστεύεται ότι είναι οι πνευματικοί πυλώνες του Μπαλί. Γνωστός για την υπέροχη τοποθεσία του, σκαρφαλωμένος στην κορυφή ενός απότομου βράχου, περίπου 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέρει μαγευτική θέα στον ωκεανό. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού και αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

 

Ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και ξεκούραση.  Μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Το Μπαλί προσφέρεται για δεκάδες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κολύμβηση, πεζοπορία, ποδηλασία και φυσικά σπα, αφού οι κάτοικοί του πιστεύουν ότι το σώμα είναι ο ιερός ναός της ψυχής και γι’ αυτό το φροντίζουν ανάλογα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

7η ημέρα: ΜΠΑΛΙ ‒ ΟΥΜΠΟΥΝΤ

 

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε με προορισμό μας το Ούμπουντ, την καλλιτεχνική ψυχή του νησιού, όπου συναντά κανείς γκαλερί, μουσεία τέχνης και δεκάδες καταστήματα από όπου μπορεί να προμηθευτεί κοσμήματα και άλλα χειροποίητα αντικείμενα, από σκουλαρίκια μέχρι βραχιόλια και πέτρινα γλυπτά. Σε αυτό το μέρος του νησιού παίρνει σάρκα και οστά η φράση «Eat, Pray, Love» και δεν θα αργήσετε να καταλάβετε γιατί.

Πρώτος σταθμός μας το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία μοναδική παράσταση χορών Μπαρόνγκ. Οι μπαλινέζικοι χοροί είναι ένα είδος μυσταγωγίας και γι’ αυτό το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό.

Συνεχίζουμε για  το χωριό Μας, γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring, στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ουμπούντ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία. Ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, στον Ινδό θεό του νερού. Το όνομα του ναού σημαίνει «πηγή αγιασμού».

Συνεχίζουμε προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, έναν ναό που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως το σπήλαιο των ελεφάντων. Διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.

Επόμενη στάση ο ναός Gunung Kawi,  ένας ναός και ταφικό συγκρότημα του 11ου  αιώνα, στο χωριό Tampaksiring, που απλώνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Pakerisan. Αποτελείται από δέκα, κομμένα σε βράχους, candi (ιερά) που είναι λαξευμένα σε ύψος εφτά μέτρων στις προστατευμένες κόγχες του απόκρημνου βράχου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Ούμπουντ.

 

8η ημέρα: ΟΥΜΠΟΥΝΤ (Περιήγηση) ‒ ΚΙΝΤΑΜΑΝΙ

 

Εκδρομή στην περιοχή του Tegalalang για να περπατήσετε στους ορυζώνες και όσοι επιθυμούν με δικά τους έξοδα να κάνουν την γνωστή κούνια(ubud swing). Επίσκεψη στο παλάτι του Ούμπουντ (ubud palace ) πρώην κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τους πανέμορφους κήπους  και περιβάλλοντα χώρο.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε φυτεία καλλιέργειας καφέ και αργότερα φθάνουμε στο Kintamani το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΟΥΜΠΟΥΝΤ ‒ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινό ελεύθερο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, καθώς το ταξίδι μας κλείνει με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

10η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Άφιξη στην Αθήνα το απόγευμα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα   - Τιμή από 1249€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
Merusaka Resort 5* Deluxe room Double Room 1249 € 590 €
  Twin Room 1249 € 590 €
  Triple Room 1249 € 590 €
  Single Room 1739 € 590 €
Ayodya Resort 5* Deluxe room Double Room 1249 € 590 €
  Twin Room 1249 € 590 €
  Triple Room 1249 € 590 €
  Single Room 1739 € 590 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/11/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα   - Τιμή από 1249€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
Merusaka Resort 5* Deluxe room Double Room 1249 € 590 €
  Twin Room 1249 € 590 €
  Triple Room 1249 € 590 €
  Single Room 1739 € 590 €
Ayodya Resort 5* Deluxe room Double Room 1249 € 590 €
  Twin Room 1249 € 590 €
  Triple Room 1249 € 590 €
  Single Room 1739 € 590 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή για πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Μπαλί σε ξενοδοχείο 5* στην παραλία και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ούμπουντ σε ξενοδοχείο 5*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ελληνόφωνο ή αγγλόφωνο ξεναγό στο Μπαλί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 590 €.
  • Βίζα εισόδου με την άφιξη στο Μπαλί: 35€
  • Φόρος εισόδου 10 $, πληρωτέος πριν την αναχώρηση.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα. 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

24/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 368

25/10/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΠΑΛΙ

03:25

16:35

EK 399

02/11/2024

ΜΠΑΛΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:05

05:25

EK 209

02/11/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

12/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:00

00:25+1

EK 368

13/11/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΠΑΛΙ

03:25

16:30

EK 399

21/11/2024

ΜΠΑΛΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:05

05:25

EK 209

21/11/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:30

15:05