Skip to main content

Παραμυθένια Φώτα 2013!

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013    

Ελσίλίν, Στοκχόλμη 7 μέρες


Το πρόγραμμα

1η Μέρα : ΤΕΤΑΡΤΗ, 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πρωινή αναχώρηση για το Ελσίνκι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, ώρα ελεύθερη και διανυκτέρευση.

2η Μέρα : ΠΕΜΠΤΗ, 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 – ΕΛΣΙΝΚΙ

Πλούσιο πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο μας και η πρώτη μας γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» θα αρχίσει με την πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα, θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων. Το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια ή μια προσωπική γνωριμία με την πόλη. Μπορούμε να περπατήσουμε στους πεζόδρομους κοιτάζοντας τις βιτρίνες και να πιούμε τον καφέ μας στο πάρκο Εσπλανάντι. Προτείνουμε επίσης επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο-νησί του Κόρκεσααρι, όπου φιλοξενούνται πολλά είδη που ζούνε μόνο εδώ, στον Βορρά. Το νησί-φρούριο της Σούομενλίνα είναι λίγα λεπτά μακριά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Στην πόλη, καλή ιδέα είναι μια επίσκεψη στο μουσείο μοντέρνας τέχνης ΚΙΑΣΜΑ, το εθνολογικό μουσείο ή την ανοιχτή αγορά στο λιμάνι με τα τοπικά είδη. Το βράδυ μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο εστιατόριο του κέντρου και συνεχίστε σε ένα από τα πολλά μπαρ ή ντίσκο της πόλης! Διανυκτέρευση.

 

 

3η Μέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΕΛΣΙΝΚΙ - ΤΑΛΛΙΝ

Σήμερα προτείνουμε η μέρα να αρχίσει κάπως διαφορετικά, με μία σάουνα και στην συνέχεια με τον πλούσιο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου. Μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση με πλοίο για την γειτονική Εσθονία. Προτείνουμε να καθίσετε σε ένα από τα αναπαυτικά σαλόνια σε ένα από τα καταστρώματα του πλοίου και να απολαύσετε τη διαδρομή καθώς απομακρύνεστε από το λιμάνι του Ελσίνκι μέσα από το Αρχιπέλαγος και περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο Φρούριο Σουομενλίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά του Ελσίνκι. Με την άφιξη μας ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Η πρωτεύουσα, το Ταλλίν, βρίσκεται στα παράλια της Βαλτικής και είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίνν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεναγηθούμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ταλλίν, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα : ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΤΑΛΛΙΝ - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Στα καταστήματα, υπάρχουν ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Στην παλιά πόλη σας περιμένει ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια που μαγεύει κάθε επισκέπτη! Ξαποστάστε σε ένα από τα πολλά ατμοσφαιρικά καφέ και κάντε τα ψώνια σας στα μικρά μαγαζιά με τις αντίκες. Συνεχίστε με μία βόλτα στη πόλη και στα μαγαζιά που ήδη έχουν αρχίσει ενδιαφέρουσες εκπτώσεις. Αργά το μεσημέρι συνάντηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο της TALLINK / SILJA LINE που κάνει το ταξίδι για την Στοκχόλμη πραγματικά όμορφη εμπειρία! Τακτοποίηση στις καμπίνες και η εξερεύνηση του πλοίου είναι δική σας υπόθεση. Αναχώρηση στις 18.00 για Στοκχόλμη. Και για την συνέχεια, μπορείτε να παίξετε στο καζίνο, να χορέψετε στη ντίσκο, να πιείτε το ποτό σας στα μπαρ του πλοίου, αλλά μην ξεχάσετε να περάσετε από το μπουφέ του εστιατορίου για μια γαστρονομική περιήγηση. Η δοκιμή θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η Μέρα : ΚΥΡΙΑΚΗ, 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρωινό μπουφέ στο πλοίο και σήμερα, γιορτή των Φώτων, θα δούμε από κοντά την ‘πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας’, την πανέμορφη Στοκχόλμη! Απολαύστε το θέαμα της εισόδου του πλοίου μέσα από το σουηδικό αρχιπέλαγος με τα «χιλιάδες νησάκια» καθώς πλησιάζουμε το λιμάνι της Στοκχόλμης. Με την άφιξή μας ξεκινάει και μια πρώτη γνωριμία με την “Βενετία του Βορρά”, όπως αποκαλείται συχνά επειδή βρίσκεται χτισμένη επάνω σε δεκάδες νησιά. Ξενάγηση για να γνωρίσουμε την ιστορία της σουηδικής πρωτεύουσας, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα περιηγηθούμε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, το παλάτι, το Δημαρχείο, στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το κοινοβούλιο, τους εμπορικούς δρόμους, το λιμάνι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ, 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο, η ημέρα είναι ελεύθερη και στην διάθεσή σας για εξ ιδίων εξερεύνηση της πανέμορφης Στοκχόλμης. Αξίζει να επισκεφθείτε το καινούργιο μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάσα» που ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης πριν μερικά χρόνια και πέρασε από μεγάλη και πολύχρονη συντήρηση πριν παραδοθεί στη θέα του κοινού. Κοντά βρίσκεται και το ανοιχτό μουσείο Σκάνσεν με δείγματα σπιτιών από όλες τις περιοχές της Σουηδίας. Το απόγευμα, στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στα καταστήματα της παλιάς πόλης για σουβενίρ και να πιείτε τον καφέ σας σε κάποιο γραφικό καφέ. Διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα : ΤΡΙΤΗ, 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο Αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

 

Τιμές Κατ’άτομο

Σε Δίκλινο / τρίκλινο, από 1.035 Ευρώ

Σε Μονόκλινο από 1.310 Ευρώ

Παιδί στο δωμάτιο των γονιών, από 955 Ευρώ

 

Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Ελσίνκι και Στοκχόλμη – Αθήνα
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Πανοραμική Ξενάγηση στο Ελσίνκι με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Πανοραμική Ξενάγηση στο Ταλλίν με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Πανοραμική Ξενάγηση στη Στοκχόλμη με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Ελσίνκι σε Α κατηγορίας κεντρικό 4* ξενοδοχείο
  • Μία διανυκτέρευση στο Ταλλίν σε κεντρικό Α κατηγορίας 4* ξενοδοχείο
  • Μία διανυκτέρευση σε κρουαζιερόπλοιο της Tallink Silja Line (M/S Silja Serenade ή παρόμοιο), σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Στοκχόλμη σε κεντρικό 4* ξενοδοχείο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Χρήση σάουνα, internet κ.λπ. στα ξενοδοχεία
  • Δείπνο στο Ταλλίν
  • Αρχηγός εκδρομής
  • ΦΠΑ, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση)

 

Δεν περιλαμβάνει

  • Φόρους αεροδρομίου περίπου 260 € και όσα δεν αναφέρονται ρητά στα περιλαμβανόμενα,
  • επίναυλο καυσίμων, που εξαρτάται από τις τιμές του πετρελαίου κατά τον χρόνο πραγματοποίησης του ταξιδίου και σήμερα υπολογίζεται στα 20€

Σημειώσεις

  1. Λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
  2. Τα ξενοδοχεία είναι όλα Α’ κατηγορίας. Οι πτήσεις είναι τσάρτερ. Τα δείπνα και τα γεύματα είναι επί το πλείστον μπουφέ.
  3. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.
  4. Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι.
  5. Όροι & Ακυρωτικά: Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη: Μέχρι και 21 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%.20-07 μέρες πριν την αναχώρηση : 50 %Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 7 μέρες πριν την αναχώρηση : το σύνολο της αξίας της εκδρομής.