Skip to main content

Εξερευνώντας τη Βραζιλία, κυνήγι θέασης Τζάγκουαρ στη ζούγκλα Παντανάλ, Ρίο ντε Τζανέιρο | 02.08.2024 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 3999

Αναχώρηση: 02/08

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και το ταξίδι μας στην εξωτική Βραζιλία ξεκινάει από το διάσημο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη.

Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και τον χορό. Εδώ συνυπάρχουν η χλιδή και η απόλυτη φτώχεια. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συναντούν τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών, γνωστές ως φαβέλες. Η ονομασία του, που σημαίνει «Ποταμός του Ιανουαρίου», προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους κονκισταδόρες τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ξενάγηση

 

Άφιξη στο πανέμορφο και… περιπετειώδες Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Η μέρα μας περιλαμβάνει ξενάγηση σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στην πραγματικότητα, το βλέμμα δεν ξέρει πού να πρωτοσταθεί. Από το διάσημο γήπεδο Μαρακανά όπου ο Πελέ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, σημειώνοντας το εκατοστό γκολ του -παγκοσμίως γνωστό και ως Σαμποδρόμιο, αφού εκεί οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο-, μέχρι τον καθεδρικό ναό, μια μοναδικού στυλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και 18ου αιώνα όπου αποτυπώνεται η αποικιοκρατική ιστορία του τόπου, η πόλη μοιάζει με ένα τεράστιο ζωντανό μουσείο που κινείται αδιάκοπα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Κορκοβάντο

 

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στον λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1931, έχει συνολικό ύψος 40 μέτρων και βάρος 1.000 τόνους, ενώ στη βάση του υπάρχει εκκλησία όπου τελούνται γάμοι και βαπτίσεις. Η πέτρα για το μνημείο προέρχεται από την πόλη Λίμχαμ της Σουηδίας. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα να δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο την ομορφότερη πόλη του κόσμου!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Πάο ντε Ασούκαρ (Ζαχαρόψωμο) – Παραλίες

 

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει «Ζαχαρόψωμο», απ’ όπου θα θαυμάσουμε για μια ακόμα φορά την εκπληκτική θέα της πόλης.

Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε την χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν και οι θρυλικές Κόπα Καμπάνα και Ιπανέμα, όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να ζήσει στιγμές ανεμελιάς απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ, μας καλούν να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ελεύθερη μέρα

 

Ελεύθερη ημέρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να απολαύσουμε την πόλη και ειδικότερα το ιστορικό της κέντρο, με τους δικούς μας ρυθμούς, συνοδεία του αρχηγού μας. Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πόλη άκρως γοητευτική και ταυτόχρονα γεμάτη αντιθέσεις. Μόνο περπατώντας την μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΚΟΥΪΑΜΠΑ – ΜΟΥΤΟΥΜ: Κυνήγι θέασης τζάγκουαρ!

 

Αφήνουμε πίσω μας το Ρίο ντε Τζανέιρο και αναχωρούμε αεροπορικώς για τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Μάτου Γκρόσου, Κουϊαμπά. Κοιτάξτε τον χάρτη και θα διαπιστώσετε πως γεωγραφικά βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο της Λατινικής Αμερικής! Από εδώ συνεχίζουμε οδικώς με κατεύθυνση προς το νότο και την περιοχή της Παντανάλ, μία πελώρια έκταση που φιλοξενεί τον εκτενέστερο υδροβιότοπο στον πλανήτη! 

Στο μεγαλύτερο τμήμα του ανήκει στην επαρχία Μάτου Γκρόσου, με άλλο τμήμα του να περιλαμβάνεται στην επικράτεια της Παραγουάης και της Βολιβίας. Η Παντανάλ απλώνεται σε μία μέγιστη έκταση 195.000 τ.χλμ. περικλείοντας πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα με ξεχωριστά υδρολογικά, γεωλογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Από την Κουαϊαμπά λοιπόν κατευθυνόμαστε στον Μουτούμ, έναν από τους παραποτάμους του Αμαζονίου. Άφιξη στη γραφική ποσάδα που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες μέρες. Τακτοποίηση και στη συνέχεια το κυνήγι θέασης τζάγκουαρ ξεκινάει μέσω πλοιαρίων στους ποταμούς Κουϊαμπά και Πικιρί.

Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

7η-8η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΑΝΤΑΝΑΛ

 

Απολαμβάνουμε την εξόρμησή μας στη ζούγκλα για να δούμε τζάγκουαρ, κοντά στις όχθες του Κουϊαμπά, του Πικιρί και άλλων ποταμών που συνθέτουν τη λεκάνη της Παντανάλ, εδώ όπου ζει το τζάγκουαρ, το μεγαλύτερο θηλαστικό της νοτίου Αμερικής.

Φυσικά θα δούμε και άλλους ακόμα «κατοίκους» της ζούγκλας, όπως αλιγάτορες, γιγάντιες ενυδρίδες, ιγκουάνα, ενώ μας προσφέρεται η δυνατότητα παρατήρησης πουλιών, θηλαστικών και ερπετών της περιοχής. Θα απολαύσουμε βόλτα με άλογα αλλά και βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα! Διανυκτέρευση στην ποσάδα μας.

 

9η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΑΝΤΑΝΑΛ

 

Παραμένουμε μέσα στη φύση για να απολαύσουμε τη μαγεία ενός από τους σπουδαιότερους πνεύμονες οξυγόνου του πλανήτη. Εδώ η ζωή ακολουθεί τους δικούς της αργόσυρτους ρυθμούς και η φύση ξέρει πώς να ζωγραφίζει τα δικά της αριστουργήματα. Καθώς η νύχτα πέφτει και οι ήχοι της μέρας κοπάζουν, η νύχτα πιάνει το δικό της τραγούδι με… αντάξιες μελωδίες.

Tο τοπίο προσφέρεται για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως βαρκάδες, παρατήρηση πουλιών, ψάρεμα πιράνχας και γενικότερα εναρμόνιση με τη μαγευτική φύση ολόγυρά μας.

 

10η ημέρα: ΚΟΥΪΑΜΠΑ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Αφήνουμε πίσω μας τον παράδεισο του Παντανάλ και αναχωρούμε αεροπορικώς από Κουϊαμπά για Σάο Πάολο. Με νέα πτήση θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα μας. Το ταξίδι μας έχει φτάσει στο τέλος του κι εμείς έχουμε γεμίσει τις βαλίτσες μας με εικόνες και πληθώρα αναμνήσεων.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό
αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3999 € 990 €
  Twin Room 3999 € 990 €
  Triple Room 3999 € 990 €
  Single Room 5089 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμένουμε στο εξαιρετικό ξενοδοχείο JW Marriott 5* sup. σε ιδανική τοποθεσία μπροστά ακριβώς στην διάσημη παραλία Κόπα Καμπάνα
  • Διαμένουμε σε λοντζ μέσα στη ζούγκλα Παντανάλ, μια μοναδική εμπειρία που θα μας φέρει σε απόλυτη επαφή με τη φύση
  • Πλήρη διατροφή τις τέσσερες μέρες στη ζούγκλα Παντανάλ και ημιδιατροφή στο Ρίο. Κάποια από τα γεύματα είναι σε σουρασκαρίας, δηλαδή σερβίρονται απεριόριστες ποσότητες κρέατος με τον παραδοσιακό βραζιλιάνικο τρόπο
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €

 

 

Aριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1283

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:25

20:30

LH 500

02/08/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

22:15

05:35 (+1)

LH 507

11/08/2024

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:15

10:50

LH 1284

12/08/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:10