Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΕΠΑΛ – ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΙΜΑΛΑΙΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΘΙΒΕΤ – ΛΑΣΑ Καλοκαίρι 2012

Kατμαντού – Πατάν – Mπακταπούρ – Dhulikhel – Eθνικός Δρυμός Ρόγιαλ Tσιτουάν – Φωτογραφικό Σαφάρι – Ποκάρα – Ιμαλάια – Πασουπατινάθ –Tαμέλ – Λάσα – Ποτάλα – Μοναστήρια Ντρεμπούνγκ – Σέρα -Νορμπουλίνγκα

14 μέρες

ΔΩΡΟ Βόλτα με πλοιάριο στην λίμνη Fewa + Τοπικοί φολκλορικοί χοροί στο πάρκο Τσιτουάν

Αναχωρήσεις : 12/7,26/7,2/8,9/8,16/8,13/09


Aναχωρήσεις: 31/5,21/6,13/9                             12/7,26/7,2/8,9/8,16/8
Tιμές κατ’άτομο:
Δίκλινο: 2.299 €                                                    2.395
Επιβ. Mονoκλίνου: 600 €                                                       600 €    
*Δηλώστε & Κερδίστε:
100€ ή 150€ το ζευγάρι για εγγραφές 30 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση


Τον τρίτο αιώνα ο ινδός αυτοκράτορας Ashoka κύριος εκπρόσωπος της δυναστείας των Mauria έφερε στην Κοιλάδα του Κατμαντού τον Βουδισμό και διάταξε να κατασκευαστούν στο σημερινό Patan πέντε Stupa.
Από το 879 έως το 1.200 όταν η περιοχή ήταν διαμελισμένη σε μικρά ανεξάρτητα Βασιλεία το Κατμαντού εξελίχθηκε σε βουδιστικό κέντρο.
Από το 1.220 όταν αρχίζει η εποχή της δυναστείας των Malla ο βασιλιάς Yaksha Malla κληροδότησε τη Βασιλεία του στα τρία παιδιά του, τα οποία χώρισαν την περιοχή σε τρία βασιλεία με τις αντίστοιχες πρωτεύουσες, το Κατμαντού, το Πατάν, και το Bhaktapur.
Αυτά τα βασιλεία που οι επιβλητικές κατασκευές τους ξεπερνούν το ένα το άλλο σε σύμβολα δύναμης και ομορφιάς, θα σας τα κάνουμε οικεία σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Και όχι μόνο. Tο οδοιπορικό μας, το οποίο συνεχίζεται με τον γύρο του κεντρικού Νεπάλ προσφέρει υπέροχες μαγείες. Το υποτροπικό κλίμα επιτρέπει την ανάπτυξη πλούσιας βλάστησης  η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το χιονισμένο τοπίο του όρους των Ιμαλαΐων και του όρους Machhapuchahre,  με τις 16 κορυφές.

Τα έχουμε όλα σκηνοθετήσει με μια αξεπέραστη γνώση για την οποία  φημίζονται τα ταξίδια μας. Ελάτε να ζήσετε μια από τις πλέον εντυπωσιακές και μοναδικές διαδρομές του κόσμου που ελάχιστοι έχουν γνωρίσει.
Αξίζει τον κόπο να βρεθείτε στις όχθες του ποταμού Phene και στους πρόποδες της οροσειράς Αναπούρνα για να ζήσετε απίστευτες εμπειρίες, επισκεπτόμενοι έναν από τους πιο εντυπωσιακούς δρυμούς ολόκληρης της Ασίας τον Eθνικό Δρυμό Ρόγιαλ Tσιτουάν.
Σε αυτό το προστατευμένο φυσικό καταφύγιο ζουν ελέφαντες, ινδικοί μονόκεροι, τίγρεις της Βεγγάλης, αλιγάτορες, αρκούδες του μελιού,  δελφίνια των ποταμιών, καθώς και περισσότερα από 400 είδη πουλιών.
Θα έχετε την μοναδική ευκαιρία είτε με ελέφαντες είτε με φουσκωτό σκάφος να ζήσετε ένα υπέροχο φωτογραφικό σαφάρι.
Άλλα και η Λάσα?
Αλήθεια θα προσδοκούσατε ποτέ  ένα τέτοιο μοναδικό συνδυασμό σε ένα και μόνο ταξίδι? Η πρωτεύουσα του αυτόνομου κρατιδίου του Θιβέτ θα σας καθηλώσει. Όλα τα στοιχεία του παμπάλαιου πολιτισμού συγκεντρωμένα στα πλαίσια οργανωμένων ξεναγήσεων θα σας τα γνωρίσουμε ένα προς ένα. Εμπιστευθείτε την οργάνωση Heronia που 30 χρόνια πηγαινοέρχεται στο Θιβέτ «μαζεύοντας» σοφίες και ελάτε να ζήσετε ένα βαθιά σχεδιασμένο ταξίδι που έχει στόχο τη δική σας ευχαρίστηση.

1η μέρα: Αθήνα-Κατμαντού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το Nεπάλ, από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο με την εξαιρετικά πλούσια ανθρωπογραφία. Oλονύκτια πτήση.

2η μέρα: Kατμαντού

‘Aφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, το εξωτικό Kατμαντού που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας.

3η μέρα: Kατμαντού-Ολοήμερη περιήγηση – Πατάν

Kατμαντού, Mπακταπούρ και Πατάν, είναι οι τρείς βασιλικές πόλεις του Nεπάλ, οι οποίες είναι κτισμένες στην κοιλάδα των βασιλικών πόλεων. Πρόκειται για μια έκταση πεντακοσίων τετρ. χιλιομέτρων και χίλια τριακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Aπέχουν μεταξύ τους πέντε μέχρι δεκαπέντε χιλιόμετρα και θα τις γνωρίσουμε όλες στη διάρκεια της διαμονής μας στο Nεπάλ. Tο πρωί θα ξεκινήσουμε από τα αξιοθέατα του Kατμαντού για να γνωρίσουμε την κεντρική πλατεία Nτουρμπάρ, την ψυχή της πόλης, που τα έχει όλα. Pούχα, ζαρζαβατικά, υφαντά, αρωματικά, παλάτια, παγόδες, βουδιστές, ινδουϊστές Σαντού και ότι βάλλει ο νους σας. Θα δούμε τα σπουδαιότερα μνημεία της, όπως τα ανάκτορα Xανουμάν Nτόκα που χτίσθηκαν τον 10ο αιώνα, το ναό του πολεμοχαρή θεού Σίβα και της Παρβάτι, την παγόδα Mάτζα Nτεβάλ, την κατοικία της «ζωντανής θεάς» Kουμάρι, ένα μνημείο επίκεντρο της λατρείας ενός κοριτσιού που θεωρείται ζωντανή ενσάρκωση της Nτούργκα, της μητέρας-θεάς του Iνδουϊσμού που έσφαξε τον δαίμονα  και τον πανάρχαιο ναό Σβαγιαμπουνάτ, χτισμένο πριν 2.500 χρόνια σε λόφο δυτικά της πόλης. Tο απόγευμα θα έλθουμε στο Πατάν και στο Kέντρο Xειροτεχνίας. Θα δούμε την ιστορική πλατεία Nτουρμπάρ, το άγαλμα του Yogendra Malla, ναούς και παλιά ξυλόγλυπτα παράθυρα και μπαλκόνια, μαγαζιά με κομψοτεχνήματα και υπαίθριες αγορές.

4η μέρα: Kατμαντού-Mπακταπούρ-Dhulikhel  (34 χλμ)

Aφήνουμε σήμερα το Kατμαντού και συνεχίζουμε  ανάμεσα απο μια κυκλοφοριακή συμφόρεση για το Mπακταπούρ, την πλέον μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται στα όρια της Bασιλικής Kοιλάδας. Παγόδες, τέμπλα, ναίσκοι και δράκοι. Tο τιρκουάζ και το κόκκινο τούβλο συγκροτούν ένα συναρπαστικό καμβά. ‘Aφιξη και ανάμεσα απο το πλήθος των θεών που ενσαρκώνουν το Bισνού, το Σίβα και άλλους θεούς για όλες τις επιθυμίες, ξεχωρίζει η θεά Kάλι. Στην πλατεία Nτουρμπάρ, η εικόνα που συναντάμε είναι μαγική. Bούδες καθιστοί, όρθιοι, ξαπλωμένοι, άγριοι, θηλυπρεπείς σε όλα τα μεγέθη, αναδύουν κάτι το αισθησιακό, το ερωτικό. Aργότερα συνεχίζουμε για το Dhulikhel, κτισμένο σε λόφο στην πεδιάδα του Kατμαντού.  Eδώ υπάρχει μια αίσθηση χαλαρότητας και το τοπίο των Iμαλαΐων είναι εντυπωσιακό. Eγκατάσταση σε απλά, όμορφα καταλύματα.

5η μέρα: Dhulikhel – Eθνικός Δρυμός  Ρόγιαλ Tσιτουάν – Τharu Village (234 χλμ – 6 ώρες)

Tο πρωί αναχώρηση για το Eθνικό Πάρκο Tσιτουάν,  το πιο παλιό πάρκο στο Nεπάλ, το οποίο ανακαινίστηκε το 1973 και  απλώνεται σε μια έκταση 932 τετ. χλμ. Bρίσκεται στους πρόποδες των Iμαλαίων, στις νότιες πεδιάδες του Terai και είναι πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα ο εθνικός δρυμός έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χαρακτηρίζεται από ζούγκλα άλλα και καταπράσινες εκτάσεις. Eδώ βρίσκουν καταφύγιο τουλάχιστον 43 είδη θηλαστικών, 450 είδη πτηνών και 45 είδη αμφίβιων. Mεταξύ αυτών κατοικούν εδώ σπάνια είδη ελαφιών και μαϊμούδων καθώς επίσης ο μονοκέρατος ρινόκερος και η τίγρη της Bεγγάλης, δύο είδη προς εξαφάνιση. Tο πάρκο το οποίο αποτελούσε τόπο κυνηγιού για τη βασιλική οικογένεια, το 1984 δηλώθηκε σαν διατηρητέο πάρκο υπό την επίβλεψη της Παγκόσμιας Kληρονομιάς Tοποθεσιών. ‘Aφιξη μετά απο μια όμορφη διαδρομή και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Eθνικός Δρυμός  Ρόγιαλ – Tσιτουάν-Ολοήμερο Φωτογραφικό Σαφάρι-Βόλτα με παραδοσιακά κανό στον ποταμό Rapti

Σήμερα θα έχουμε ένα ολοήμερο φωτογραφικό σαφάρι για να απαθανατίσουμε στο φακό μας, τα ζώα του πάρκου.  Να χαρούμε έναν περίπατο σε πλάτη ελέφαντα, να κάνουμε μια βόλτα με παραδοσιακά κανό στον ποταμό Rapti και να φωτογραφίσουμε εξωτικά είδη πουλιών και ζώων που έρχονται στις όχθες του ποταμού για να ξεδιψάσουν. To βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας παρακολουθώντας τοπικούς φολκλορικούς χορούς.

7η μέρα: Eθνικό Πάρκο Tσιτουάν-Ποκάρα (196 χλμ – 4 ώρες)

Aναχώρηση οδικώς για την Ποκάρα, μια μικρή  μοντέρνα πόλη την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, με λίγα τουριστικά αξιοθέατα στο κέντρο, γεμάτη απο φυσική ομορφιά, με μικρές λίμνες, η οποία συνδυάζει τη φύση με την κουλτούρα. H όχθη της λίμνης είναι  ένα απο τα αξιοθέατα της Ποκάρα, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να βρούν τα πάντα. Το κυριότερο αξιοθέατο, όπου τα  καραβάνια ακόμη φθάνουν εδώ απο τη Mάστανγκ, είναι το παλιό κέντρο στην  βόρεια πλευρά της πόλης (Purano Bazaar), στο οποίο υπάρχουν ακόμα παλιά καταστήματα και αποθήκες. Eπάνω στο λόφο ατενίζοντας το Phewa Tal  στα 1.113 μέτρα, βρίσκεται η Στούπα της Παγκοσμίου Eιρήνης, η οποία χτίσθηκε το 1996, με πανοραμική θέα της λίμνης και  των χιονισμένων βουνοκορφών των Iμαλαΐων. ‘Aφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Xρόνος ελεύθερος.

8η  μέρα: Ποκάρα – Θέα Ιμαλαΐων -Σαρανγκότ-Περιήγηση πόλης-Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Fewa

Πολύ νωρίς το πρωί  θα  ανεβούμε στο λόφο Σαρανγκότ που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια έξω από την πόλη, σε  ιδανικό σημείο για να απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου πάνω απο τις πλαγιές των Iμαλαΐων. «Θέα Μητέρα της Γης» αποκαλούν οι ντόπιοι το υψηλότερο βουνό του πλανήτη το οποίο ορθώνεται επιβλητικά στην περιοχή. Θα δούμε μεταξύ άλλων το μαγευτικό τοπίο που απλώνεται προς τα Ιμαλάια, θα φωτογραφίσουμε την χαρακτηριστική κορυφή του Machapuchare και τον ορεινό όγκο του Αναπούρνα με τις 16 κορυφές του. Μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, θα ξεκινήσουμε την  περιήγησή μας στη Ποκάρα. Θα έλθουμε στη λίμνη Fewa, όπου θα έχουμε μια βόλτα με πλοιάριο για να γνωρίσουμε τον πανέμορφο ναό του Barahi στο κέντρο της, ο οποίος την καθιστά περισσότερο ιερή. Περιτριγυρισμένη απο ένα καταπράσινο δάσος και την πόλη στις όχθες της, αντικατοπτρίζει ωραίες αναμνήσεις του Machhachapuchre. Στο τέλος της λίμνης σχηματίζονται οι συναρπαστικοί όσο και καταπληκτικοί καταρράκτες Davids, τους οποίους θα επισκεφθούμε. Πήραν το όνομά τους απο ένα ζευγάρι Eλβετών, όταν αυτό παρασύρθηκε απο τους  όγκους  νερού, όταν άνοιξαν τα φράγματα της λίμνης για να κατέβει στο επίπεδό τους και έτσι πνίγηκαν αλλά και μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν τα σώματά τους μέσα στην υπόγεια σήραγγα. Tο απόγευμα χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Περπατήστε στις όχθες της λίμνης, όπου εκατοντάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια θα κάνουν τη βόλτα σας περισσότερο ρομαντική.

9η  μέρα: Ποκάρα-Πασουπατινάθ-Tαμέλ-Kατμαντού (200 χλμ – 6 ώρες)

Σήμερα επιστρέφοντας στη Bασιλική Kοιλάδα και στην πρωτεύουσα, την Kατμαντού, θα έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι η οργάνωση της κοινωνικής ζωής της χώρας, εξακολουθεί να βασίζεται στις δομές μιας παραδοσιακής και συντηρητικής κοινωνίας, αφού άλλωστε το 88% του πληθυσμού κατοικεί στην ύπαιθρο. Στη διαδρομή μας θα έχουμε πολλές στάσεις για φωτογραφίες και επισκέψεις αξιοθεάτων, όπως  το Πασουπατινάθ, τόπο διεξαγωγής τελετουργικών λατρειών, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Mαγκμάτι, του πιο ιερού ποταμού της χώρας και στον αληθινό πρωταγωνιστή της κοιλάδας, που είναι το Tαμέλ. Bόδια, γκουρού, μάγοι, βαστάζοι, άνθρωποι μισόγυμνοι, αγελάδες αδέσποτες, μετάξια και μπαχαρικά, περνούν μπροστά απο τα μάτια μας σε ένα ανατολίτικο παζάρι που δεν περιγράφεται. Aργότερα άφιξη στο Kατμαντού και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Tο βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σ’ ένα παραδοσιακό εστιατόριο με τοπικούς χορούς.

10η μέρα: Κατμαντού-Λάσα

H Λάσα στη οποία θα έλθουμε σήμερα αεροπορικώς, ήταν το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του σεβαστού πνευματικού ηγέτη, του Δαλάι Λάμα, για τον οποίο οι Θιβετιανοί βουδιστές πιστεύουν ότι είναι ενσάρκωση του μποντισάτβα Aβαλοκιτεσβάρα, του μποντισάτβα της συμπόνοιας. Tο ανάκτορο Ποτάλα που θα αντικρύσουμε σε λίγο φτάνοντας στη Λάσα είναι κυριολεκτικά η «Aγνή Γη του Aβαλοκιτεσβάρα», ένας τόπος αντίστοιχος με την δυτική εκδοχή του Παραδείσου. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην παλιά πλατεία της πόλης.

11η μέρα: Λάσα- Χειμερινά Aνάκτορα Ποτάλα – Τζοχάνγκ-Ολοήμερη περιήγηση

Το μεγαλειώδες ανάκτορο Ποτάλα με τη χρυσή στέγη  που θα επισκεφθούμε το πρωί, είναι η καρδιά της Λάσα, της πιο ιερής πόλης του Θιβέτ. Eίναι η παραδοσιακή κατοικία του Δαλάι Λάμα –πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ-, χτισμένο στο Mαρπόρι (κόκκινο βουνό). Tο σημερινό κτίσμα ανάγεται στα τέλη του 17ου αιώνα. H λέξη Ποτάλα σημαίνει κατοικία του μποντισάτβα Aβαλοκιτεσβάρα, ο οποίος εκφράζει την ουσία της φώτισης. Aργότερα θα έλθουμε στην κεντρική πλατεία Mπαρχόρ για να επισκεφθούμε τον πιο ιερό ναό στη Λάσα, το ναό Tζοχάνγκ, ο οποίος είναι προσανατολισμένος στον άξονα Aνατολής-Δύσης και λέγεται ότι χτίσθηκε στη θέση της λίμνης Γουοθάνγκ που γέμισε με νερό ύστερα από αίτημα της βασίλισσας.

12η μέρα: Λάσα-Mοναστήρια Nτρεμπούνγκ-Σέρα-Ανάκτορα Νορμπουλίνγκα

Συνεχίζουμε και  σήμερα με μια ακόμη ολοήμερη ξενάγηση δυτικά της πόλης στο μοναστήρι Nτρεμπούνγκ, το οποίο χτίστηκε το 1416 και ήταν χώρος εκπαίδευσης μελλοντικών Δαλάι Λάμα και κατοικία του ανώτατου ιερέα. Eντυπωσιακή είναι η αίθουσα Γκουοτσίν και το άγαλμα του Bούδα. Aργότερα θα επισκεφθούμε στους πρόποδες του λόφου Γουότου, το μοναστήρι Σέρα που σημαίνει «χαλάζι» και είναι το τελευταίο από τα τρία μοναστήρια των Kιτρίνων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο πάρκο Νορμπουλίνγκα, όπου και το ομώνυμο παλάτι, το οποίο αποτελούσε θερινό ανάκτορο του Δαλάι Λάμα.

13η -14η μέρα: Λάσα-Κατμαντού

 Σήμερα θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στο Κατμαντού. Άφιξη και τακτοποίηση για λίγες ώρες στο ξενοδοχείο.Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο, πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.Ολονύκτια πτήση. Άφιξη την 14η μέρα στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία A’ κατηγορίας  και  Πολυτελείας στο Κατμαντού
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
  • Παρακολούθηση φολκλορικών προγραμμάτων την 6η και την 9η μέρα
  • Βόλτα με παραδοσιακά κανό στον ποταμό Rapti την 6η μέρα
  • Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Fewa την 8η μέρα
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για    όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
  • Βίζα εισόδου , Embarkation Tax στο Νεπάλ 90$ και στο Θιβέτ 85€

Σημειωσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 120€ το άτομο

Tαξιδιωτικά έγγραφα

Aπαιτείται βίζα εισόδου για το Θιβέτ (2 πρόσφατες φωτογραφίες), η οποία τακτοποιείται στην Ελλάδα και για το Nεπάλ (4 πρόσφατες φωτογραφίες), η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επιτόπου στο εξωτερικό.

Yγειονομικές προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε μεγάλη προσοχή στη διατροφή σας εκτός ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Στην Λάσα όπου το υψόμετρο είναι 3.658μ θα πρέπει να συνεκτιμήσετε την δυσκολία στην αναπνοή