Skip to main content

Γύρος Νεπάλ στις Γιορτές!

Σαφάρι Τίγρης και Ρινόκερου

10 Ημέρες

Αναχωρήσεις: 24/12, 02/01

Το Νεπάλ, αγκαλιασμένο από τα οροπέδια του Θιβέτ και τα μεγάλα ύψη των Ιμαλαΐων στο βορρά, και από την απεραντοσύνη της Ινδίας στα νότια, υπήρξε πάντα η χώρα-σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών, και των δύο μεγάλων θρησκειών της ανατολής: του Ινδουισμού και του Βουδισμού.

Με τις τεράστιες εναλλαγές τοπίου - από τα αιώνια χιονισμένα Ιμαλάια ως τις κοιλάδες και τις τροπικές ζούγκλες - το Νεπάλ έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την "πόλη μετους χίλιους ναούς", την Κατμαντού. Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, χωρίς δηλαδή καμία επαφή με θάλασσα. Η Κατμαντού βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1500 χιλιόμετρα πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ,έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά "ζωντανά υπαίθρια μουσεία".

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Άφιξη στο Νεπάλ τη δεύτερη ημέρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατά την απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την πλατεία Ντάρμπαρ, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειές τους, τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, την Κουμάρι Γκάρ που είναι η κατοικία της "ζωντανής θεάς" και το ναό Κασταμαντάπ, που σημαίνει "ξύλινο σπίτι" και λέγεται πως έχει φτιαχτεί από το ξύλο ενός δέντρου. Τέλος, θα επισκεφθούμε το ναό Σουαγιαμπουνάθ, που αποτελεί σημαντικό βουδιστικό κέντρο πάνω σε λόφο με εκπληκτική θέα προς την Κατμαντού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που είναι γνωστό και σαν Τάιγκερ Τοπς, μέσα από μια φανταστική διαδρομή δίπλα στον ποταμό Narayani - το φυσικό όριο του πάρκου - και σε τοπία εκπληκτικής ομορφιάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο Lodge. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τάρου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους ιθαγενείς της περιοχής και τον τρόπο ζωής τους, ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο ΤΣΙΤΟΥΑΝ

Οι εκπλήξεις μας στη συναρπαστική αυτή χώρα συνεχίζονται. Σειρά έχει σήμερα ένα ολοήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και στο οποίο υπάρχουν περισσότερα από 40 είδη μεγάλων ζώων (ρινόκεροι, κροκόδειλοι, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαϊμούδες κλπ., μεταξύ των οποίων και η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης) και πάνω από 350 διαφορετικά είδη πουλιών. Θα κινηθούμε με τα πόδια, με πιρόγες στον ποταμό Rapti και με ελέφαντες!!! Επιστροφή στο Lodge. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ - ΠΟΚΑΡΑ

Ξεκινάμε σήμερα για μια πανέμορφη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Τριζούλι, με προορισμό τη γραφική Ποκάρα, που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας και στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ανναπούρνα. Η φυσική ομορφιά της ορεινής αυτής πόλης είναι εκπληκτική: δάση, λίμνες και ποτάμια με φόντο τα τρομερά Ιμαλάια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ (ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ - ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ)

Αξίζει να θυσιάσετε μερικές ώρες ύπνου για να θαυμάσετε την ανατολή του ήλιου, που χρωματίζει υπέροχα τις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων από τον λόφο Σαρανγκότ, στον οποίο θα μεταφερθούμε μετά από ένα αρκετά πρωινό ξύπνημα!!! Στη συνέχεια, η βαρκάδα στη λίμνη Φέουα, με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές των Ιμαλαΐων να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της και το νησάκι της με το μικρό Ναό, θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας θα δούμε επίσης τους πανέμορφους καταρράκτες Davids. Διανυκτέρευση στην Ποκάρα.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ –ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Μετά το πρωινό μας επιστροφή οδικώς στην Κατμαντού. Άφιξη στην Κατμαντού και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ - ΠΑΤΑΝ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, την 3η κύρια πόλη της κοιλάδας της Κατμαντού και την πιο "μεσαιωνική". Ένα πραγματικά ζωντανό μουσείο τέχνης του 9oυ αιώνα, γεμάτο από μνημεία, ναούς και παλάτια που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πατάν, τη 2η μεγάλη πόλη της χώρας και λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας της Κατμαντού. Η πόλη αυτή συχνά αναφέρεται και σαν Lalitpur, που σημαίνει "η πόλη της ομορφιάς". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΠΑΣΟΥΠΑΤΙΝΑΘ – ΤΑΜΕΛ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε στην κοιλάδα των βασιλέων τον ιερό ναό του θεού Σίβα Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι και είναι ο πιο σημαντικός ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ. Επίσης θα δούμε τη στούπα Bodhnath, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Τέλος θα επισκεφθούμε το αυθεντικό, τεράστιο παζάρι του Ταμέλ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και βραδινή πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 09.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

 

999 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 350 €

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Κατμαντού, πολύ καλό Lodge στο Τσιτουάν και 4* sup. στην Ποκάρα (από τα καλύτερα στην περιοχή)
  • Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι, πλήρη διατροφή στο Πάρκο Τσιτουάν
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • 562 ευρώ που αναλύονται σε : Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζα Νεπάλ 25 $ (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδο στη χώρα – απαιτούνται 2 έγχρωμες φωτογραφίες).