Skip to main content

Μεγάλη Κούβα - Σαντιάγο Ιούλιος-Σεπτέμβριος

Δείτε πραγματικά ολόκληρη της Κούβα και όχι μόνο ένα κομμάτι της!

Περιλαμβάνεται η Μπαρακόα το πιο απομακρυσμένο άκρο της Κούβας με τα ομορφότερα τοπία και παραλίες της χώρας, η εξωτική Γκουαρνταλαβάκα και το παραδεισένιο Κάιο Κόκο!

Η εξωτική γεύση της Κούβας που μόνο εδώ μπορείτε να απολαύσετε!

15,16 Ημέρες

Αναχωρήσεις : 08/07, 20/07, 11/08, 24/08, 09/09, 22/09

Η Κούβα, "Το Μαργαριτάρι της Καραϊβικής", δεν είναι ένα ακόμη νησί. Μια μοναδική γοητεία αναβλύζει από κάθε γωνιά της. Ο ερωτισμός ξεχειλίζει. Η ζωντάνια της εκφράζεται στην εξωτική μουσική και στους χορούς της. Η Κούβα δεν είναι μόνο Κομμουνισμός και Πούρα. Οι εικόνες είναι ποικίλες και αλλόκοτες: αποικιακή αρχιτεκτονική, αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950, εκπληκτικές παραλίες, δάση με φοίνικες, κοραλλιογενή νησάκια κι ο νοσταλγικός τρόπος ζωής που αναφέρεται στα έργα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του Γκράχαμ Γκρην. Εδώ έζησαν και ζουν άνθρωποι που έγιναν αιώνια σύμβολα, με εξέχοντες πρωταγωνιστές τον γοητευτικό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Εδώ παραμένει υψωμένο το τελευταίο λάβαρο αντίστασης στις σαρωτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Ένα εξωτικό νησί που παραμένει στο προσκήνιο της ιστορίας για σχεδόν μισό αιώνα και εμφανίζει μεγάλες αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες. Η Κούβα μπορεί μέσα από τον πλούτο της και την ποικιλία της να ευχαριστήσει, να σαγηνεύσει και να προσφέρει πολλές εκπλήξεις στον επισκέπτη. Ο Φιντέλ Κάστρο έπειτα από 49 χρόνια στην ηγεσία της χώρας αποχώρησε στις 19 Φεβρουαρίου 2008, παραδίνοντας τη σκυτάλη στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να την επισκεφθείτε τώρα, προτού ανοίξουν τα σύνορα με την Αμερική και αλλοτριωθεί τελείως από τον τουρισμό.  

Δείτε και απολαύστε την γνήσια Κούβα απ΄ άκρη σ’ άκρη, σε μια συναρπαστική διαδρομή απ’ το βορρά ως το νότο!

Το ταξίδι μας αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα, τα έχει όλα: Αβάνα, Γκουαμά, Σιενφουέγκος, Τρινιδάδ, Καμαγουέι, Μπαγιάμο, Σαντιάγκο, Γκουαντάναμο, Μπαρακόα, Ολγκίν, Κάγιο Κόκο, Σάντα Κλάρα, Βαραδέρο κλπ. Θα διεισδύσουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με ένα ιδιαίτερο τρόπο, θα εξερευνήσουμε τα αξιοθέατά της και μέσα στην καρδιά του Ελληνικού χειμώνα θα ξεκουραστούμε σε πανέμορφες παραλίες με κατάλευκη άμμο και τυρκουάζ νερά, από τις καλύτερες της Καραϊβικής και μάλιστα στην ιδανικότερη περίοδο από άποψη κλιματολογικών συνθηκών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ - ΑΒΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου θα πάρουμε την πτήση για Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Αβάνα ιδρύθηκε το 1515. Χωρίζεται σε 3 τμήματα: το ιστορικό, το αποικιακό και το σύγχρονο. Η παλιά Αβάνα, η οποία υπήρξε περιτριγυρισμένη από τείχη, έχει συμπεριληφθεί από το 1982 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Και παρόλο που αυτό αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για την πόλη, η πρωτεύουσα της Κούβας συγκεντρώνει προκλήσεις ικανές να σαγηνεύσουν κάθε επισκέπτη της. Σίγουρα είναι καρφωμένα στο μυαλό μας τα λόγια του Χέμινγουεϊ, ότι "σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψω, η Αβάνα θα΄ ναι πάντα μέσα στην καρδιά μου". Είναι η ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, τα αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50, τα αποικιακά κτίρια, το άρωμα των ανθρώπων που σε κάνουν να μην χορταίνεις αυτήν την πόλη. Η Αβάνα είναι η ερωμένη του χρόνου και της μνήμης, κι ας μην έχει χρήματα να φροντίσει τον εαυτό της, να ανακαινίσει τα μνημεία της, τα νεοκλασικά της και τις εκκλησίες της. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΒΙΝΙΑΛΕΣ – ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας. Η κοιλάδα του Βινιάλες, το ομορφότερο ίσως τοπίο στην Κούβα με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την οργιώδη βλάστηση που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς της UNESCO θα σας εντυπωσιάσει τόσο όσο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων, αφού το ρολόι φαίνεται να έχει σταματήσει σε περασμένες, πιο ξένοιαστες δεκαετίες. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο πούρων προκειμένου να δούμε τον τρόπο παραγωγής του διασημότερου εξαγώγιμου προϊόντος της περιοχής, το σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα, ενώ το παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την επίσκεψη σε μια από τις αυθεντικότερες επαρχίες της Κούβας. Επιστροφή στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας. Τo βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στο φημισμένο CAFÉ DEL ORIENTE (Restaurant πολυτελείας με άριστο φαγητό, ατμόσφαιρα, δείπνο με συντροφιά πιάνου) ή στο HAVANA CAFÉ ή ακόμα να χορέψετε σάλσα ακούγοντας της καλύτερους μουσικούς στο CASA DE LA MUSICA.

 3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ - ΓΚΟΥΑΜΑ - ΦΑΡΜΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ - ΣΙΕΝ ΦΟΥΕΓΚΟΣ

Μετά από ένα χορταστικό πρωινό θα κατευθυνθούμε οδικώς προς τα νοτιοανατολικά, με προορισμό την αποικιακή πόλη Σιενφουέγκος. Πρώτος μας σταθμός είναι η περιοχή Γκουαμά. Σίγουρα η περιοχή αυτή θα ελκύσει όλους όσους τους συγκινεί η φύση, μια και αυτή η γωνιά της Καραϊβικής είναι ένα τεράστιο Εθνικό πάρκο με τροπικά δάση και τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη του νησιού. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να επισκεφθούμε το κέντρο εκτροφής κροκόδειλων που βρίσκεται στο Γκουαμά. Μετά την εξερεύνησή μας στην περιοχή, συνεχίζουμε για την πόλη CIENFUEGOS. Με την άφιξή μας θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη, η οποία ιδρύθηκε πριν 150 χρόνια από Γάλλους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου και είναι αντιπροσωπευτική του Γαλλικού χρώματος στην Κούβα. Λόγω του σχηματισμού του κόλπου στον οποίο βρίσκεται, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή καταφύγιο για τους εξερευνητές και τυχοδιώκτες της Καραϊβικής. Ο τέλειος σχηματισμός των δρόμων της σε συνδυασμό με αποικιακά κτίρια που είναι πραγματικά στολίδια, αναδύουν το άρωμα ενός κοσμοπολίτικου αέρα. Από τα κυριότερα μνημεία είναι ένα αντίγραφο του Παρθενώνα που βρίσκεται στο κοιμητήριο της πόλης, η πλατεία των Όπλων και ο Καθεδρικός Ναός. Στον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε στην πανέμορφη αυτή πόλη δροσιστείτε απολαμβάνοντας ένα MOHITO ή ένα DAQUIRI σε κάποιο από τα παραδοσιακά μπαρ της κεντρικής πλατείας. Αν αγαπάτε το παγωτό, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις φρούτων και σοκολάτας δίπλα από το θέατρο TOMAS TERRY. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 4η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΚΟΣ - ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Πρωινή αναχώρηση για το Τρινιδάδ, μια από τις πρώτες κωμοπόλεις που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα και ίσως της πιο αυθεντικής πόλης της Κούβας, που διατηρεί άθικτο τον αποικιακό χαρακτήρα της, με τους πλακόστρωτους δρόμους, τις κεραμιδένιες σκεπές και τις εσωτερικές αυλές. Δίκαια ονομάζεται "η πόλη όπου σταμάτησε ο χρόνος", μια και όλα έχουν μείνει όπως ήταν πριν από 4 αιώνες. Η Ουνέσκο την έχει περιλάβει από το 1988 στον κατάλογο των πόλεων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στην παλιά ιστορική περιοχή της με την κεντρική πλατεία, το Ρομαντικό Μουσείο και θα επισκεφθούμε το Παλάσιο Καντέρο (Δημοτικό μουσείο). Στη Canchachara, ένα τοπικό pub, γευθείτε μια γουλιά από το ομώνυμο ποτό φτιαγμένο από μέλι, λεμόνι και ρούμι. Σίγουρα θα σας αναζωογονήσει, αφού οι άποικοι συνήθιζαν να το δίνουν στους σκλάβους για να αντέξουν τη σκληρή δουλειά στις φυτείες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ - ΣΑΝΚΤΙ ΣΠΙΡΙΤΟΥΣ - ΚΑΜΑΓΟΥΕΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Σάνκτι Σπίριτους (= Άγιο Πνεύμα), μία από τις επτά πρώτες πόλεις που ιδρύθηκαν από τους Ισπανούς στις αρχές του 16ου αιώνα (1514). Είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Καραϊβικής από την εποχή που το εμπόριο της ζάχαρης αποτελούσε την κυριότερη βιομηχανία της περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την 3η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κάμαγουεϊ, μια ξεχωριστή και πολύ όμορφη αποικιακή πόλη (1515). Άφιξη και γύρος πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΜΑΓΟΥΕΪ - ΜΠΑΓΙΑΜΟ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπαγιάμο, το μέρος όπου ακούστηκε για πρώτη φορά ο Εθνικός ύμνος της Κούβας το 1868, γνωστός ως "Λα Μπαγιαμέσα", με συνθέτη τον Περούτσο Φιγουερέδο (1819-1870). Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαντιάγκο (Santiago de Cuba), τη 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της μουσικής και του χορού της Κούβας και το μέρος όπου γεννήθηκε το φημισμένο ρούμι Bacardi το 1868. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα αποικιακά κτίριά της και θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μαρτίου με το μνημείο του Αντόνιο Μασέο, το φυλάκιο Μονκάδα, το πάρκο Σέσπεδες, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό, τη Νομαρχία κλπ. Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να απολαύσετε μαθήματα σάλσας και ρούμπας και να αφήσετε τους ντόπιους να σας παρασύρουν στους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης.

 8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ - ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ - ΜΠΑΡΑΚΟΑ

Ξεκινάμε σήμερα για το Γκουαντάναμο, που ζει στη σκιά της ομώνυμης Αμερικανικής βάσης. Περνώντας τα δασωμένα περάσματα La Farola, θα καταλήξουμε στο αποικιακό κόσμημα, τη Μπαρακόα. Είναι η ανατολικότερη πόλη της Κούβας και το μέρος που αποβιβάστηκε ο Χριστόφορος Κολόμβος το 1492. Εδώ έστησε τον Cruz de la Parra (= Σταυρό της Αμπέλου), που με το πέρασμα των αιώνων οι πιστοί τον έντυσαν με ασήμι και σήμερα πια βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΑΚΟΑ - ΓΚΟΥΑΡΝΤΑΛΑΒΑΚΑ

Τα πιο όμορφα τοπία της Κούβας θα διατρέξουμε σήμερα σε αυτές τις απόμερες γωνιές της. Θα σταθούμε σε γραφικούς κολπίσκους και θα καταλήξουμε στη Γκουαρνταλαβάκα. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 10η ΗΜΕΡΑ : ΓΚΟΥΑΡΝΤΑΛΑΒΑΚΑ - ΟΛΓΚΙΝ - ΚΑΓΙΟ ΚΟΚΟ

Πρωινή αναχώρηση για το ολοζώντανο Ολγκίν, την 4η σε μέγεθος πόλη της χώρας, την πιο γλυκιά και πιο ερωτική που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της τη βιομηχανία ζάχαρης, για να επισκεφθούμε το μοναδικό προκολομβιανό αρχαιολογικό χώρο της χώρας, ένα νεκροταφείο των Τάινο καθώς και το μουσείο Αμπορίχεν Τσόρο δε Μαΐτα, που παρουσιάζει τη ζωή των αυτοχθόνων πριν την άφιξη των Ισπανών. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο νησάκι Κάγιο Κόκο, που βρίσκεται μπροστά από το Canal Viejo de Bahamas και συνδέεται με τη στεριά με μια στενή τεχνητή λωρίδα γης μήκους 30 km. Η περιοχή είναι υδροβιότοπος, ιδιαίτερα γνωστός για τα χιλιάδες φλαμίνγκος που διασχίζουν τον ουρανό σε εντυπωσιακά σμήνη και αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών για κολύμπι και ξεκούραση στις απέραντες παραλίες με τη λευκή άμμο και τα τυρκουάζ νερά, που θεωρούνται από τις καλύτερες της Καραϊβικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 11η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΓΙΟ ΚΟΚΟ

Ελεύθερη ημέρα. Το μέρος προσφέρεται για κάθε είδους θαλάσσια σπορ. Κολυμπήστε, απολαύστε τον ήλιο ή επιδοθείτε στο αγαπημένο σας χόμπι όπως ski, jet ski, beach volley κλπ.

 12η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΓΙΟ ΚΟΚΟ - ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ - ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Πρωινή αναχώρηση για τη Σάντα Κλάρα, που το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Τσε Γκεβάρα. Με την άφιξή μας θα πάμε στο Τρεν Μπλιντάδο, το τρένο του δικτάτορα Μπατίστα που μετέφερε πυρομαχικά και 408 άντρες και το οποίο εκτροχίασε ο Τσε στις 29/9/1958. Στην Πλάσα δε λα Ρεβολουσιόν, βρίσκεται το μνημείο και το Μαυσωλείο του Τσε και των συντρόφων του που σκοτώθηκαν στη Βολιβία (9/10/1967). Το σύνθημά του "hasta la victoria siempre" (= πάντα προς τη νίκη), κατακλύζει ακόμα και σήμερα ολόκληρη την Κούβα. Συνεχίζουμε για το Βαραδέρο, το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της χώρας, που έχει τη μεγαλύτερη παραλία της Καραϊβικής μήκους 11,5 km, με άσπρη, λεπτή άμμο και τυρκουάζ ζεστά νερά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ - ΑΒΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινή αναχώρηση για την Αβάνα. Άφιξη και ξενάγηση πόλης. Ξεκινάμε διασχίζοντας την παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν απ’ όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Άραβα που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Αβάνας δίπλα στο φρούριο Λα Καμπάνια. Φθάνοντας έξω από το ιστορικό κέντρο θα επισκεφθούμε το Μουσείο της HAVANA CLUB, το γνωστό σε όλους ΡΟΥΜΙ, όπου θα μάθουμε όλη την ιστορία της παραγωγής του από το ζαχαροκάλαμο μέχρι και το τελικό στάδιο της εμφιάλωσής του σε μπουκάλια. Στο παραδοσιακό BAR του μουσείου θα δοκιμάσουμε άφθονες γεύσεις σε σφηνάκια από τις καλύτερες ποικιλίες ρούμι!! Συνεχίζουμε με την Πλατεία των Όπλων, το Κάστρο Real Fuerza, – το παλαιότερο της Κούβας – και καταλήγουμε στον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Centro Habana, όπου δεσπόζει το Καπιτώλιο στο οποίο στεγάζεται το 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος άγαλμα του κόσμου (εάν το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale), την Πλατεία της Επανάστασης με το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, εδώ όπου ο Φιντέλ Κάστρο εκφωνεί τους λόγους του και το Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Τέλος θα περάσουμε από το πάρκο Κοπέλια με το ξακουστό παγωτό που πρέπει οπωσδήποτε να γευθείτε. Για το βράδυ οι προτάσεις είναι όσες και οι προκλήσεις της πόλης: τα διάσημα Καμπαρέ Τροπικάνα ή Παριζιέν, για της λάτρεις της Αφροκουβανέζικης μουσικής το Ελ Γκράντ Παλένκε, του κουβανέζικου Ροκ το Ελ Πάσιο Ντε Μαρία, για τους λάτρεις της Jazz το Λα Ζόρα Ελ Κουέρβο ή των μπαλάντων το Ντός Γκαρντενίας. Με τη βοήθεια του αρχηγού θα μάθετε πού συχνάζουν οι ντόπιοι για να νιώσετε την πραγματική Κουβανέζικη διασκέδαση.

 14η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ– ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα

 15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Εάν το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3-5 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

Κόστος Εκδρομής

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πσε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές 

 

Αναχ. Ιουλίου- Αυγούστου

2.160 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

 

Αναχ. 09/09, 22/09

1.999 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

 

Η αναχώρηση στις 11/08 είναι 16ήμερη με μια επιπλέον νύχτα στην Μαδρίτη στην αρχή του προγράμματος (ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας)

Επιβάρυνση Μονόκλινου : + 427 €

Η παραπάνω τιμή αφορά γκρουπ 15 ατόμων και άνω. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (έως και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση

+ 99 € κατ’ άτομο.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Iberia
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5* , στο Βαραδέρο 5* το Melia Varadero 5*-All Inclusive, στο Σαντιάγκο το Melia Santiago, στο Κάιο Κόκο το Sol / Melia Cayo Coco, στη Γκουανταρλαβάκα το Sol / Melia. Στα χωριουδάκια τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ημιδιατροφή Καθημερινά
  • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄30 και του ΄50 και δείπνο σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο.
  • Έλληνας αρχηγός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Περίπου 625 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Βίζα Κούβας
  • Στην έξοδο από την Κούβα πληρώνετε τοπικά φόρο εξόδου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.