Skip to main content

Πανόραμα Κούβας - Μεξικό (Τάξκο - Μάγιας- Κανκούν- Μέξικο Σίτι)

Αβάνα - Βαραδέρο - Γκουαμά - Σιενφουέγκος - Τρινιδάδ - Σάντα Κλάρα - Τσίτσεν Ιτζα (Βασίλειο των Μάγιας) - Μέριντα - Μέξικο Σίτι

Ταξιδέψτε στην Κούβα με τους ειδικούς και το πιο πλούσιο πρόγραμμα της αγοράς!

Αναχωρήσεις : 08/07, 20/07, 09/08, 24/08, 09/09, 22/09

15,16 Ημέρες

Ο χρόνος καταργείται, η ζέστη χαλαρώνει τις αισθήσεις, η μουσική τις ξεσηκώνει και ο ταξιδιώτης δεν έχει άλλη επιλογή. Αφήνεται να παρασυρθεί στο ρυθμό της. Άλλωστε όπως λένε και οι άνθρωποί της «εδώ είναι Κούβα, και όλα συμβαίνουν με πάθος!»

Η Κούβα έχει να επιδείξει μια πολυποίκιλη και ανθούσα πολιτιστική ζωή. Το είδος της τέχνης που ξεχωρίζει στο σύγχρονο κουβανέζικο πολιτισμό, ο οποίος εδράζεται στην πλούσια παράδοση της λαϊκής κουλτούρας της χώρας, είναι βέβαια η μουσική. Μία μουσική μοναδική σε χρωματισμούς και συναίσθημα, που τα τελευταία χρόνια έγινε ακόμη πιο δημοφιλής χάρη στις προσπάθειες του χαρισματικού Αμερικάνου κιθαρίστα Ράι Κούντερ. Ο Κούντερ οργάνωσε το 1997 τις ηχογραφήσεις των θρυλικών Κουβανών μουσικών που είχαν παίξει στην προεπαναστατική Κούβα στο τότε διάσημο στους Αμερικάνους κοσμοπολίτες Buena Vista Club. Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε με τον ίδιο τίτλο, συμπεριλαμβάνει κομμάτια που έγιναν πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο, όπως το «Ντος Γκαρντένιας» και το «Τσαν Τσαν». Στο σπουδαίο αυτό δίσκο, που αποτελεί την επιτομή της λαϊκής κουβανέζικης μουσικής, έχει ερμηνεύσει δύο τραγούδια μία από τις πλέον θρυλικές μορφές της μουσικής λάτιν, ο Κομπάι Σεγούντο, στην ηλικία των 90 ετών. Ο Σεγούντο, εφευρέτης μεταξύ άλλων του αρμόνικο, μιας ειδικής κιθάρας με 7 χορδές, πέθανε πλήρης ημερών το 2003, αφήνοντας στους νεότερους Κουβανέζους μουσικούς μια μοναδική κληρονομιά, η οποία έχει οπτικά αποτυπωθεί στην ομώνυμη με το άλμπουμ του Κούντερ ταινία ντοκιμαντέρ που γύρισε ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς το 1999.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΑΒΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. ‘Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ’30 ΚΑΙ ΤΟΥ ’50)

Η Αβάνα ιδρύθηκε το 1515. Χωρίζεται σε 3 τμήματα: το ιστορικό, το αποικιακό και το σύγχρονο. Η παλιά Αβάνα, η οποία υπήρξε περιτριγυρισμένη από τείχη, κρίθηκε από την Unesco τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Και παρόλο που αυτό αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για την πόλη, η πρωτεύουσα της Κούβας συγκεντρώνει προκλήσεις ικανές να σας σαγηνεύσουν. Σίγουρα είναι καρφωμένα στο μυαλό μας τα λόγια του Χέμινγουεϊ, ότι "σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψω, η Αβάνα θα΄ ναι πάντα μέσα στην καρδιά μου".

Είναι η ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, τα αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50, τα αποικιακά κτίρια, το άρωμα των ανθρώπων που σε κάνουν να μην χορταίνεις αυτήν την πόλη. Η Αβάνα είναι η ερωμένη του χρόνου και της μνήμης, κι ας μην έχει χρήματα να φροντίσει τον εαυτό της, να ανακαινίσει τα μνημεία της, τα νεοκλασικά της και τις εκκλησίες της. Ξεκινάμε διασχίζοντας την παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν απ’ όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Άραβα που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Αβάνας δίπλα στο φρούριο Λα Καμπάνια. Φθάνοντας έξω από το ιστορικό κέντρο θα επισκεφθούμε το Μουσείο της HAVANA CLUB, το γνωστό σε όλους ΡΟΥΜΙ, όπου θα μάθουμε όλη την ιστορία της παραγωγής του από το ζαχαροκάλαμο μέχρι και το τελικό στάδιο της εμφιάλωσής του σε μπουκάλια. Στο παραδοσιακό BAR του μουσείου θα δοκιμάσουμε άφθονες γεύσεις σε σφηνάκια από τις καλύτερες ποικιλίες ρούμι!! Συνεχίζουμε με την Πλατεία των Όπλων, το Κάστρο Real Fuerza, – το παλαιότερο της Κούβας – και καταλήγουμε στον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Centro Habana, όπου δεσπόζει το Καπιτώλιο στο οποίο στεγάζεται το 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος άγαλμα του κόσμου (εάν το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale), την Πλατεία της Επανάστασης με το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, εδώ όπου ο Φιντέλ Κάστρο εκφωνεί τους λόγους του και το Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Τέλος θα περάσουμε από το πάρκο Κοπέλια με το ξακουστό παγωτό που πρέπει οπωσδήποτε να γευθείτε. Σήμερα σας επιφυλάσσει μια εντυπωσιακή βόλτα με τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα της Κούβας του ΄30 και του ΄50 καθώς μεταφερόμαστε σε τοπικό εστιατόριο της Αβάνας. Διαλέγουμε τον τρόπο αυτό μεταφοράς για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα της Κούβας του μεσοπολέμου. Το ίδιο βράδυ το παίρνουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο όπου σας κερνάμε ποτό.

 3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΒΙΝΙΑΛΕΣ – ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας. Η κοιλάδα του Βινιάλες, το ομορφότερο ίσως τοπίο στην Κούβα με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την οργιώδη βλάστηση που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς της UNESCO θα σας εντυπωσιάσει τόσο όσο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων, αφού το ρολόι φαίνεται να έχει σταματήσει σε περασμένες, πιο ξένοιαστες δεκαετίες. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο πούρων προκειμένου να δούμε τον τρόπο παραγωγής του διασημότερου εξαγώγιμου προϊόντος της περιοχής, το σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα, ενώ το παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την επίσκεψη σε μια από τις αυθεντικότερες επαρχίες της Κούβας. Επιστροφή στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας. Τo βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στο φημισμένο CAFÉ DEL ORIENTE (Restaurant πολυτελείας με άριστο φαγητό, ατμόσφαιρα, δείπνο με συντροφιά πιάνου) ή στο HAVANA CAFÉ ή ακόμα να χορέψετε σάλσα ακούγοντας της καλύτερους μουσικούς στο CASA DE LA MUSICA.

 4η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ - ΓΚΟΥΑΜΑ - ΦΑΡΜΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ - ΣΙΕΝ ΦΟΥΕΓΚΟΣ - ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Μετά από ένα χορταστικό πρωινό θα κατευθυνθούμε οδικώς προς τα νοτιοανατολικά, με προορισμό την αποικιακή πόλη Σιενφουέγκος. Πρώτος μας σταθμός είναι η περιοχή Γκουαμά. Σίγουρα η περιοχή αυτή θα ελκύσει όλους όσους τους συγκινεί η φύση, μια και αυτή η γωνιά της Καραϊβικής είναι ένα τεράστιο Εθνικό πάρκο με τροπικά δάση και τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη του νησιού. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να επισκεφθούμε το κέντρο εκτροφής κροκόδειλων που βρίσκεται στο Γκουαμά. Μετά την εξερεύνησή μας στην περιοχή, συνεχίζουμε για την πόλη CIENFUEGOS. Με την άφιξή μας θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη, η οποία ιδρύθηκε πριν 150 χρόνια από Γάλλους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου και είναι αντιπροσωπευτική του Γαλλικού χρώματος στην Κούβα. Λόγω του σχηματισμού του κόλπου στον οποίο βρίσκεται, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή καταφύγιο για τους εξερευνητές και τυχοδιώκτες της Καραϊβικής. Ο τέλειος σχηματισμός των δρόμων της σε συνδυασμό με αποικιακά κτίρια που είναι πραγματικά στολίδια, αναδύουν το άρωμα ενός κοσμοπολίτικου αέρα. Από τα κυριότερα μνημεία είναι ένα αντίγραφο του Παρθενώνα που βρίσκεται στο κοιμητήριο της πόλης, η πλατεία των Όπλων και ο Καθεδρικός Ναός. Στον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε στην πανέμορφη αυτή πόλη δροσιστείτε απολαμβάνοντας ένα MOHITO ή ένα DAQUIRI σε κάποιο από τα παραδοσιακά μπαρ της κεντρικής πλατείας. Αν αγαπάτε το παγωτό, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις φρούτων και σοκολάτας δίπλα από το θέατρο TOMAS TERRY. Συνεχίζουμε για την πόλη Τρινιδάδ, μια από τις πρώτες κωμοπόλεις που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

(ανάλογα με την αναχώρηση, η διανυκτέρευση του Τρινιδάδ μπορεί να μεταφερθεί στο Σιενφουέγκος)

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΚΑΡΔΕΝΑΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ξεκινάμε την ξενάγηση της ίσως πιο αυθεντικής πόλης της Κούβας, που διατηρεί άθικτο τον αποικιακό της χαρακτήρα, με τους πλακόστρωτους δρόμους, τις κεραμιδένιες σκεπές και τις εσωτερικές αυλές. Δικαιωματικά ονομάζεται "η πόλη όπου σταμάτησε ο χρόνος", μια και όλα έχουν μείνει όπως ήταν πριν από 4 αιώνες. Η Ουνέσκο την έχει περιλάβει στον κατάλογο των πόλεων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στην παλιά ιστορική περιοχή της με την κεντρική πλατεία, το Ρομαντικό Μουσείο και θα επισκεφθούμε το PALACIO CANTERO (δημοτικό μουσείο). Στη Canchachara, ένα τοπικό pub, γευθείτε μια γουλιά από το ομώνυμο ποτό φτιαγμένο από μέλι, λεμόνι και ρούμι. Σίγουρα θα σας αναζωογονήσει, αφού οι άποικοι συνήθιζαν να το δίνουν στους σκλάβους για να αντέξουν τη σκληρή δουλειά στις φυτείες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σάντα Κλάρα που το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Τσε Γκεβάρα. Εδώ βρίσκεται το Μαυσωλείο του Τσε και των συντρόφων του καθώς και το άγαλμά του. Με την άφιξή μας θα δούμε το σημείο όπου ο Τσε ανατίναξε το τραίνο του Μπατίστα. Είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος για να μας μιλήσει ο αρχηγός μας για την επανάσταση και να μας διηγηθεί όλη την πρόσφατη ιστορία της Κούβας. Συνεχίζουμε για το Βαραδέρο μέσω CARDENAS, την αποικιακή πόλη με σύμβολο το ποδήλατο, εκεί όπου γεννήθηκε το φημισμένο ρούμι HAVANA CLUB και καταλήγουμε στον τροπικό Βορρά, στο πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της χώρας, που όλοι συμφωνούν πως έχει την πιο όμορφη παραλία της Καραϊβικής. Η 20 χιλιομέτρων αυτή παραλία σε συνδυασμό με την άσπρη, λεπτή άμμο και τα τυρκουάζ ζεστά νερά κάνουν πραγματικά το Βαραδέρο μοναδικό. Διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ελεύθερη ημέρα στο Βαραδέρο. Προτείνουμε εκδρομή στο Κάιο Μπλάνκο, για μπάνιο με τα δελφίνια και γεύμα από απολαυστικό μπουφέ με θαλασσινά. Για το βράδυ αν θέλετε να διασκεδάσετε υπάρχει το πολύ ωραίο NIGHT CLUB MAMBO με LIVE MUSIC. Διανυκτέρευση.

 7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ – ΚΑΝΚΟΥΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κανκούν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ

Ελεύθερη ημέρα στο Κανκούν και ευκαιρία για χαλάρωση στο διάσημο θέρετρο της Καραϊβικής.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ– ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ - ΜΕΡΙΝΤΑ

Αναχώρηση με πούλμαν για το Τσιτσέν Ιτζά, που είναι ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Επισκεπτόμαστε το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο του Νέου Βασιλείου των Μάγιας. Η Νέα Αυτοκρατορία (6ος αι. μ.Χ.- 1697) άνθισε στο Βορρά, στη χερσόνησο του Γιουκατάν (Τσιτσέν Ιτζά, Ουξμάλ). Στο Τσιτσέν Ιτζά βρίσκονται πολλές πυραμίδες και παλάτια. Θα δούμε την Πυραμίδα του Κετσακοάτλ, το μεγαλύτερο Γήπεδο της Μεσοαμερικής, το χώρο των θυσιών, το κυκλικό Αστεροσκοπείο κ.ά. Ολοκληρώνοντας την προκολομβιανή ιστορία του Μεξικού κατευθυνόμαστε στη Μέριντα, η οποία θα μας καταπλήξει με τα αποικιακά της κτίρια. Είναι μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Το βράδυ μπορούμε να την απολαύσουμε μόνοι μας πάνω σε μια άμαξα. Δεν θα παραλείψουμε να αγοράσουμε αιώρες, για τις οποίες είναι φημισμένη η Μέριντα, αλλά και πήλινα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα στις πλούσιες αγορές της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 10η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΡΙΝΤΑ- ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μέξικο Σίτι. Άφιξη στο Μέξικο Σίτι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η ημέρα μας θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Zocalo. Εδώ ήταν και το κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάσιο Νασιονάλ, μέσα στο οποίο θα θαυμάσουμε τις καταπληκτικές τοιχογραφίες με σκηνές από τη Μεξικανική ιστορία του Ντιέγκο Ριβέρα, ενός καλλιτέχνη πολύ αγαπητού στο Μεξικό, συντρόφου της Φρίντα Κάλο. Θα ξεναγηθούμε επίσης στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ και είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού. Με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας θα επικεντρωθούμε στις περιοχές εκείνες τις οποίες πρόκειται να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ – ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ)

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι. Θα επισκεφθούμε αρχικά την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, τον πιο σημαντικό τόπο προσκυνήματος και πίστης για όλη τη Λατινική Αμερική. Συνεχίζουμε για το Τεοτιχουακάν, το μέρος όπου γεννήθηκαν οι θεοί, μια περιοχή από τις πιο σπουδαίες από αρχαιολογική άποψη του Μεξικού. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες που ήταν αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, καθώς και το κάστρο. Θα δούμε επίσης τους χώρους των ανθρωποθυσιών και τη Λεωφόρο των Νεκρών, σημάδια βαθιάς πίστης των ανθρώπων της περιοχής. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μέξικο Σίτι. Για το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παγκοσμίως γνωστή πλατεία Γκαριμπάλντι, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι διάσημοι τροβαδούροι Μαριάτσι, οι οποίοι με μια μικρή αμοιβή μπορούν να τραγουδήσουν για μας τραγούδια που βγαίνουν από τη ψυχή. Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς στο άκουσμα της λέξης Μεξικό είναι η τεκίλα, σίγουρα το δεύτερο είναι οι Μαριάτσι. Η πρώτη είναι απόσταγμα κάκτου. Η δεύτερη, απόσταγμα μουσικών ζυμώσεων με στοιχεία της ινδιάνικης και της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης.

 13η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΤΑΞΚΟ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Σήμερα θα ακολουθήσουμε μια οδική διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Γκουαρναβάκα ή "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού κλίματός της, όλοι κατακτητές του Μεξικού διάλεγαν τη Γκουαρναβάκα για κατοικία τους. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τον τοπικό πολιτισμό και με τις πέτρες να κτίζουν στα ίδια σημεία παλάτια και εκκλησίες. Η εκκλησία της περιοχής αυτής είναι εντυπωσιακά στολισμένη με διάφορες παραστάσεις. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη του Τάξκο, γνωστή ακόμη και στις μέρες μας για τα χειροτεχνήματα από ασήμι. Από το Τάξκο θα μας κάνει εντύπωση η τρομερή εκκλησία του, από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε παραστάσεις και λαξεύματα του κόσμου. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

 14η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ- ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσου σταθμού.

15η ΗΜΕΡΑ: AΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3-5 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση


Melia Cohiba 5*

Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Αβάνας! Για να είστε σίγουροι που θα μείνετε!

 Η εμπειρία και η εξειδίκευση του σας προσφέρουν το πλέον πολυτελές ξενοδοχείο της Αβάνας. Χτισμένο στο κέντρο της πόλης, κοντά στην παραλιακή λεωφόρο Malecon και σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, παρέχει όλες τις ανέσεις που χαρακτηρίζουν ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, ικανοποιώντας τις προσδοκίες και του πλέον απαιτητικού ταξιδιώτη. Διαθέτει 6 εστιατόρια με ισπανική, ιταλική, αργεντίνικη και τοπική κουζίνα και 5 μπαρ, εκ των οποίων το “El Relicario”, για τους Bon Vivant και γνώστες των κουβανέζικων πούρων. Για στιγμές χαλάρωσης αφεθείτε στα χέρια των ειδικών απολαμβάνοντας μασάζ στον χώρο της πισίνας. Το γυμναστήριο διαθέτει μεταξύ άλλων τζακούζι, σολάριουμ, σάουνα και ειδικό γήπεδο σκουός, ενώ για τις κυρίες υπάρχει κομμωτήριο και beauty salon που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.

Μια υπέροχη πόλη, ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο! Εσείς θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο;

 

Melia Varadero 5*

 

Το Melia Varadero 5* βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της παραλίας του Βαραδέρο και συνιστά την καλύτερη επιλογή ως προς τη διαμονή στο διάσημο αυτό θέρετρο της Καραϊβικής. Πέραν των ανέσεων που παρέχουν τα 490 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου, μια σειρά παροχών έρχονται να προστεθούν στα συστατικά που συνθέτουν τη συνταγή για να απολαύσει κανείς μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Διαθέτει 5 εστιατόρια, 4 Bar και μια καφετέρια, Beauty Spa, γήπεδο γκολφ, πλήρως οργανωμένο γυμναστήριο, γήπεδα τένις, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επιλέξει κανείς από μια σειρά δραστηριοτήτων άθλησης και διασκέδασης τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Κόστος Εκδρομής

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές π σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές 

2.390 € κατ’ άτομο στο δίκλινο 

Επιβάρυνση μονόκλινου + 564 € 

Η αναχώρηση στις 09/08 είναι 16 ημέρες γιατί έχει μια επιπλέον νύχτα στην Μαδρίτη στην αρχή του προγράμματος (ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

η τιμη ισχυει για ελαχιστη συμμετοχη 15 ατομων. η εκδρομη πραγματοποιειται και για λιγοτερο αριθμο ατομων (ακομα και 10) και δεν ακυρωνεται. στην περιπτωση όμως μικροτερησ των 15 ατομων συμμετοχησ η εκδρομη πραγματοποιειται με επιβαρυνση 99 €.

(ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 09/08)

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

ΠεριλαμβάνΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5* (3 διανυκτερεύσεις), στο Βαραδέρο 5* All Inclusive (2 διανυκτερεύσεις), στο Τρινιδάδ 4* (1 διανυκτέρευση). Ξενοδοχεία 5* στο Μεξικό

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και επειδή στην Κούβα τα ξενοδοχεία δεν επαρκούν για την τουριστική κίνηση της, ενδέχεται η διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ να μεταφερθεί στο Σιεν Φουέγκος διατηρώντας το υπάρχον πρόγραμμα, καθώς επίσης και το ξενοδοχείο της Αβάνας να είναι το Melia Havana.

  • Πρωινό καθημερινά και 7 γεύματα συνολικά στην Κούβα / Πρωινό στο Μεξικό
  • Ποτό σε Κουβανέζικο μπαράκι με ζωντανή Κουβανέζικη μουσική.
  • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄30 και του ΄50 και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.
  • Επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Havana Club
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εμπειρότατος αρχηγός – ξεναγός, με πολυετή παραμονή στην Κούβα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την χώρα και ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη.

Θα σας μυήσει στην πραγματική ζωή της, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων. Παρατηρείστε ότι  διαθέτει Έλληνα αρχηγό με πολυετή παραμονή στην Κούβα και όχι Ελληνόφωνα τοπικό αντιπρόσωπο.

  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • Περίπου 680 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζα Κούβας
  • Φεύγοντας από την Κούβα πληρώνετε τοπικά 25 cuc φόρο εξόδου

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.