Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΥΒΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Πανόραμα Κούβας

Αβάνα - Βινιάλες - Βαραδέρο - Γκουαμά - Σιενφουέγκος - Τρινιδάδ - Σάντα Κλάρα


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΒΙΝΙΑΛΛΕΣ

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ’50 ΠΟΤΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΩΝ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΚΟΥΑΜΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !! ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις : 01/09, 09/09, 15/09, 22/09, 29/09, 06/10, 14/10, 20/10, 27/10*

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΒΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Η Αβάνα ιδρύθηκε το 1515. Χωρίζεται σε 3 τμήματα: το ιστορικό, το αποικιακό και το σύγχρονο. Η παλιά Αβάνα, η οποία υπήρξε περιτριγυρισμένη από τείχη, κρίθηκε από την Unesco τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Και παρόλο που αυτό αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για την πόλη, η πρωτεύουσα της Κούβας συγκεντρώνει προκλήσεις ικανές να σας σαγηνεύσουν. Σίγουρα είναι καρφωμένα στο μυαλό μας τα λόγια του Χέμινγουεϊ, ότι "σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψω, η Αβάνα θα΄ ναι πάντα μέσα στην καρδιά μου".

Είναι η ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, τα αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50, τα αποικιακά κτίρια, το άρωμα των ανθρώπων που σε κάνουν να μην χορταίνεις αυτήν την πόλη. Η Αβάνα είναι η ερωμένη του χρόνου και της μνήμης, κι ας μην έχει χρήματα να φροντίσει τον εαυτό της, να ανακαινίσει τα μνημεία της, τα νεοκλασικά της και τις εκκλησίες της. Ξεκινάμε διασχίζοντας την παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν απ’ όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Άραβα που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Αβάνας δίπλα στο φρούριο Λα Καμπάνια. Φθάνοντας έξω από το ιστορικό κέντρο θα επισκεφθούμε το Μουσείο της HAVANA CLUB, το γνωστό σε όλους ΡΟΥΜΙ, όπου θα μάθουμε όλη την ιστορία της παραγωγής του από το ζαχαροκάλαμο μέχρι και το τελικό στάδιο της εμφιάλωσής του σε μπουκάλια. Στο παραδοσιακό BAR του μουσείου θα δοκιμάσουμε άφθονες γεύσεις σε σφηνάκια από τις καλύτερες ποικιλίες ρούμι!! Συνεχίζουμε με την Πλατεία των Όπλων, το Κάστρο Real Fuerza, – το παλαιότερο της Κούβας – και καταλήγουμε στον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Centro Habana, όπου δεσπόζει το Καπιτώλιο στο οποίο στεγάζεται το 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος άγαλμα του κόσμου (εάν το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale), την Πλατεία της Επανάστασης με το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, εδώ όπου ο Φιντέλ Κάστρο εκφωνεί τους λόγους του και το Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Τέλος θα περάσουμε από το πάρκο Κοπέλια με το ξακουστό παγωτό που πρέπει οπωσδήποτε να γευθείτε. Για το βράδυ οι προτάσεις είναι όσες και οι προκλήσεις της πόλης: τα διάσημα Καμπαρέ Τροπικάνα ή Παριζιέν, για της λάτρεις της Αφροκουβανέζικης μουσικής το Ελ Γκράντ Παλένκε, του κουβανέζικου Ροκ το Ελ Πάσιο Ντε Μαρία, για τους λάτρεις της Jazz το Λα Ζόρα Ελ Κουέρβο ή των μπαλάντων το Ντός Γκαρντενίας. Με τη βοήθεια του αρχηγού θα μάθετε πού συχνάζουν οι ντόπιοι για να νιώσετε την πραγματική Κουβανέζικη διασκέδαση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΒΙΝΙΑΛΕΣ – ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας. Η κοιλάδα του Βινιάλες, το ομορφότερο ίσως τοπίο στην Κούβα με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την οργιώδη βλάστηση που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς της UNESCO θα σας εντυπωσιάσει τόσο όσο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων, αφού το ρολόι φαίνεται να έχει σταματήσει σε περασμένες, πιο ξένοιαστες δεκαετίες. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο πούρων προκειμένου να δούμε τον τρόπο παραγωγής του διασημότερου εξαγώγιμου προϊόντος της περιοχής, το σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα, ενώ το παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την επίσκεψη σε μια από τις αυθεντικότερες επαρχίες της Κούβας. Επιστροφή στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας.

 

4η ΗΜΕΡΑ ΑΒΑΝΑ (ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ’30 ΚΑΙ ΤΟΥ ’50)

Ημέρα ελεύθερη στην Αβάνα για να περιηγηθείτε μόνοι σας ή με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού στα δρομάκια της και στα παζάρια ειδών λαϊκής τέχνης, να δοκιμάσετε τα τοπικά κοκτέιλ με ρούμι (ντάκουιρι, μοχίτο) στα ιστορικά μπαράκια, να αναζητήσετε την ανεμελιά των κατοίκων της, των Habaneros και να κάνετε ευχάριστες συζητήσεις μαζί τους ή για κάποια προαιρετική εκδρομή. Τα βράδια μπορείτε να δειπνήσετε στο φημισμένο CAFÉ DEL ORIENTE (Restaurant πολυτελείας με άριστο φαγητό, ατμόσφαιρα, δείπνο με συντροφιά πιάνου) ή στο HAVANA CAFÉ ή ακόμα να χορέψετε σάλσα ακούγοντας της καλύτερους μουσικούς στο CASA DE LA MUSICA. Σήμερα σας επιφυλάσσει μια εντυπωσιακή βόλτα με τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα της Κούβας του ΄30 και του ΄50 καθώς μεταφερόμαστε σε τοπικό εστιατόριο της Αβάνας. Διαλέγουμε τον τρόπο αυτό μεταφοράς για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα της Κούβας του μεσοπολέμου. Το ίδιο βράδυ το παίρνουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο όπου σας κερνάει ποτό.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ - ΓΚΟΥΑΜΑ - ΦΑΡΜΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ - ΣΙΕΝ ΦΟΥΕΓΚΟΣ - ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Μετά από ένα χορταστικό πρωινό θα κατευθυνθούμε οδικώς προς τα νοτιοανατολικά, με προορισμό την αποικιακή πόλη Σιενφουέγκος. Πρώτος μας σταθμός είναι η περιοχή Γκουαμά. Σίγουρα η περιοχή αυτή θα ελκύσει όλους όσους τους συγκινεί η φύση, μια και αυτή η γωνιά της Καραϊβικής είναι ένα τεράστιο Εθνικό πάρκο με τροπικά δάση και τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη του νησιού. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να επισκεφθούμε το κέντρο εκτροφής κροκόδειλων που βρίσκεται στο Γκουαμά. Μετά την εξερεύνησή μας στην περιοχή, συνεχίζουμε για την πόλη CIENFUEGOS. Με την άφιξή μας θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη, η οποία ιδρύθηκε πριν 150 χρόνια από Γάλλους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου και είναι αντιπροσωπευτική του Γαλλικού χρώματος στην Κούβα. Λόγω του σχηματισμού του κόλπου στον οποίο βρίσκεται, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή καταφύγιο για τους εξερευνητές και τυχοδιώκτες της Καραϊβικής. Ο τέλειος σχηματισμός των δρόμων της σε συνδυασμό με αποικιακά κτίρια που είναι πραγματικά στολίδια, αναδύουν το άρωμα ενός κοσμοπολίτικου αέρα. Από τα κυριότερα μνημεία είναι ένα αντίγραφο του Παρθενώνα που βρίσκεται στο κοιμητήριο της πόλης, η πλατεία των Όπλων και ο Καθεδρικός Ναός. Στον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε στην πανέμορφη αυτή πόλη δροσιστείτε απολαμβάνοντας ένα MOHITO ή ένα DAQUIRI σε κάποιο από τα παραδοσιακά μπαρ της κεντρικής πλατείας. Αν αγαπάτε το παγωτό, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις φρούτων και σοκολάτας δίπλα από το θέατρο TOMAS TERRY. Συνεχίζουμε για την πόλη Τρινιδάδ, μια από τις πρώτες κωμοπόλεις που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. (ανάλογα με την αναχώρηση, η διανυκτέρευση του Τρινιδάδ μπορεί να μεταφερθεί στο Σιενφουέγκος)

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΚΑΡΔΕΝΑΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ξεκινάμε την ξενάγηση της ίσως πιο αυθεντικής πόλης της Κούβας, που διατηρεί άθικτο τον αποικιακό της χαρακτήρα, με τους πλακόστρωτους δρόμους, τις κεραμιδένιες σκεπές και τις εσωτερικές αυλές. Δικαιωματικά ονομάζεται "η πόλη όπου σταμάτησε ο χρόνος", μια και όλα έχουν μείνει όπως ήταν πριν από 4 αιώνες. Η Ουνέσκο την έχει περιλάβει στον κατάλογο των πόλεων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στην παλιά ιστορική περιοχή της με την κεντρική πλατεία, το Ρομαντικό Μουσείο και θα επισκεφθούμε το PALACIO CANTERO (δημοτικό μουσείο). Στη Canchachara, ένα τοπικό pub, γευθείτε μια γουλιά από το ομώνυμο ποτό φτιαγμένο από μέλι, λεμόνι και ρούμι. Σίγουρα θα σας αναζωογονήσει, αφού οι άποικοι συνήθιζαν να το δίνουν στους σκλάβους για να αντέξουν τη σκληρή δουλειά στις φυτείες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σάντα Κλάρα που το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Τσε Γκεβάρα. Εδώ βρίσκεται το Μαυσωλείο του Τσε και των συντρόφων του καθώς και το άγαλμά του. Με την άφιξή μας θα δούμε το σημείο όπου ο Τσε ανατίναξε το τραίνο του Μπατίστα. Είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος για να μας μιλήσει ο αρχηγός μας για την επανάσταση και να μας διηγηθεί όλη την πρόσφατη ιστορία της Κούβας. Συνεχίζουμε για το Βαραδέρο μέσω CARDENAS, την αποικιακή πόλη με σύμβολο το ποδήλατο, εκεί όπου γεννήθηκε το φημισμένο ρούμι HAVANA CLUB και καταλήγουμε στον τροπικό Βορρά, στο πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της χώρας, που όλοι συμφωνούν πως έχει την πιο όμορφη παραλία της Καραϊβικής. Η 20 χιλιομέτρων αυτή παραλία σε συνδυασμό με την άσπρη, λεπτή άμμο και τα τυρκουάζ ζεστά νερά κάνουν πραγματικά το Βαραδέρο μοναδικό. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ελεύθερη ημέρα στο Βαραδέρο. Προτείνουμε εκδρομή στο Κάιο Μπλάνκο, για μπάνιο με τα δελφίνια και γεύμα από απολαυστικό μπουφέ με θαλασσινά. Για το βράδυ αν θέλετε να διασκεδάσετε υπάρχει το πολύ ωραίο NIGHT CLUB MAMBO με LIVE MUSIC. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα

9η ΗΜΕΡΑ: AΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Καθώς το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3-5 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση

Διάρκεια Προγράμματος

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου

01.09.2012

9ήμερο

999 €

+ 280 €

09.09.2012

9 ήμερο

970 €

+ 280 €

15.09.2012

22.09.2012 

29.09.2012

06.10.2012

14.10.2012

20.10.2012

9 ήμερο

930 €

+ 280 €

27.10.2012

10 ήμερο με μία επιπλέον νύχτα στη Μαδρίτη

970 €

+ 280 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

η τιμη ισχυει για ελαχιστη συμμετοχη 15 ατομων. η εκδρομη πραγματοποιειται και για λιγοτερο αριθμο ατομων (ακομα και 10 –και δεν ακυρωνεται. στην περιπτωση όμως μικροτερησ των 10 ατομων συμμετοχησ η εκδρομη πραγματοποιειται με επιβαρυνση + 69€.

 

 

 

Προσοχή : δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στην Κούβα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + ράντζο.

ΠεριλαμβάνΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5* (4 διανυκτερεύσεις), στο Βαραδέρο 5* All Inclusive (2 διανυκτερεύσεις), στο Τρινιδάδ 4* (1 διανυκτέρευση).

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και επειδή στην Κούβα τα ξενοδοχεία δεν επαρκούν για την τουριστική κίνηση της, ενδέχεται η διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ να μεταφερθεί στο Σιεν Φουέγκος διατηρώντας το υπάρχον πρόγραμμα

  • Πρωινό καθημερινά και 7 γεύματα συνολικά
  • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄30 και του ΄50 και δείπνο και ποτό σε τοπικό εστιατόριο.
  • Εκδρομή στο Βινιάλες με επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Havana Club
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός – ξεναγός ( και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την χώρα και ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονή σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική ζωή της, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων. Παρατηρείστε ότι το διαθέτει Έλληνα αρχηγό και όχι Ελληνόφωνα τοπικό αντιπρόσωπο.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • 625 euros που αναλύονται : Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζα Κούβας

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ & EΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Βασική παρατήρηση

Σε όποια από τις παρακάτω προεκτάσεις περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια αυτά είναι υπολογισμένοι με τους οικονομικότερους ναύλους που μπορεί την στιγμή της κράτησης να μην είναι διαθέσιμοι. Αυτό σημαίνει ότι οι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές και πρέπει να επικυρώνονται με το τμήμα πωλήσεων πριν προβείτε σε κράτηση. Επιπροσθέτως πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι η επιστροφή στην διάρκεια του 9ημέρου ( βασικό πρόγραμμα ). Λόγω του γεγονότος ότι οι προεκτάσεις απαιτούν για να πραγματοποιηθούν άλλη ημερομηνία επιστροφής θα πρέπει να ελέγχεται με το τμήμα πωλήσεων η διαθεσιμότητα πριν προβείτε σε κράτηση.

Οι μεταφορές γίνονται με πούλμαν μαζί με άλλους ταξιδιώτες.

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

ABANA

*5 επιπλέον διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο Ξενοδοχείο Melia Cohiba 5*

με πρωινό και μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

€ 320 το άτομο σε δίκλινο / € 445 το άτομο σε μονόκλινο

ΒΑΡΑΔΕΡΟ

* 5 επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Melia Varadero 5*. Περιλαμβάνονται οι μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

€ 463 το άτομο σε δίκλινο / € 651 το άτομο σε μονόκλινο

ΚΑΪΟ ΚΟΚΟ

* 4 επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Κάιο Κόκο (μικρό εξωτικό νησάκι της Κού-

βας στο ξενοδοχείο Sol Cayo Coco 5*- All Inclusive ), μια διανυκτέρευση στην Αβάνα στο Melia Cohiba 5* με πρωινό , πτήση Αβάνα-Κάιο Κόκο-Αβάνα και μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

€ 665 το άτομο σε δίκλινο / € 822 το άτομο σε μονόκλινο

ΚΑΪΟ ΛΑΡΓΚΟ

* 4 επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Κάιο Λάργκο (μικρό εξωτικό νησάκι της Κούβας στο ξενοδοχείο Sol Cayo Largo 5*- All Inclusive), μια διανυκτέρευση στην Αβάνα στο Melia Cohiba 5* με πρωινό, πτήση Αβάνα-Κάιο Λάργκο-Αβάνα και μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες). 

Τιμή Επέκτασης

€ 745 το άτομο σε δίκλινο / € 910 το άτομο σε μονόκλινο

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

*4 επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο στη γνήσια νότια πόλη της Κούβας που

δεν έχει αγγίξει ακόμη ο τουρισμός στο ξενοδοχείο Melia Santiago με πρωινό, 1 επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα στο Melia Cohiba 5* με πρωινό, πτήση Αβάνα- Σαντιάγκο- Αβάνα και μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

€ 670 το άτομο σε δίκλινο / € 860 το άτομο σε μονόκλινο

ΚΟΥΒΑ-ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ

*1 επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* με

πρωινό, 4 επιπλέον διανυκτερεύσεις στον Άγιο Δομίνικο στο ξενοδοχείο

Iberostar Hacienta Dominicus 4*, all inclusive, πτήση Αβάνα-Άγιος Δομίνικος-

Αθήνα και μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες). 

Τιμή Επέκτασης

1.054 το άτομο σε δίκλινο / € 1.304 το άτομο σε μονόκλινο

ΚΟΥΒΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

* 4 διανυκτερεύσεις στην Κόστα Ρίκα στο ξενοδοχείο Holiday Inn με πρωινό

1 διανυκτέρευση στην Αβάνα στο Melia Cohiba 5* με πρωινό , πτήση Αβάνα-Σαν Χοσέ-Αβάνα και μεταφορές.(Όλες οι μεταφορές γίνονται μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

1.043 €το άτομο σε δίκλινο / 1293 € το άτομο σε μονόκλινο  

 

(Μπορείτε να κάνετε προαιρετική εκδρομή στο ηφαίστειο Πόας (65 € κατ’ άτομο)καθώς και μία προαιρετική εκδρομή στη ζούγκλα και στην παραλία του Μανουέλ Αντόνιο (+95€ κατ’ άτομο)). Όλες οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά μαζί με άλλους τουρίστες.

 

ΚΟΥΒΑ-ΠΑΝΑΜΑΣ

* 4 διανυκτερεύσεις στην πόλη του Παναμά σε ξενοδοχείο 5* (Veneto ή Marriott ή Sheraton) με πρωινό, ξενάγηση της πόλης και της

διώρυγας του Παναμά. 1 διανυκτέρευση στην Αβάνα στο Melia Cohiba

5* με πρωινό, πτήση Αβάνα-Πάναμα Σίτυ-Αβάνα (πιθανόν μέσω άλλης

πόλης) και μεταφορές. (Όλες οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά μαζί με

άλλους τουρίστες) 

Τιμή Επέκτασης

1.420 € το άτομο σε δίκλινο / 1.720 € το άτομο σε μονόκλινο 

ΚΟΥΒΑ-ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

* 4 διανυκτερεύσεις στη Γουατεμάλα με πλήρες πρόγραμμα και ξεναγήσεις, 2 διανυκτερεύσεις στην πόλη της Γουατεμάλας με πρωινό και επίσκεψη στην κουκλίστικη πόλη με τα πολύχρωμα σπιτάκια Αντίγκουα, 1 διανυκτέρευση στη λίμνη Αττιτλάν μα πρωινό που περιτριγυρίζεται από τα περήφανα ηφαίστεια και εκδρομή στο νησάκι Σαντιάγκο μέσα στη λίμνη, 1 διανυκτέρευση στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* με πρωινό, πτήση Αβάνα-Γουατεμάλα- Αβάνα και μεταφορές (όλες οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

1.100 € το άτομο σε δίκλινο / 1.300 € το άτομο σε μονόκλινο 

ΚΟΥΒΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΖΟΥΓΚΛΑ ΟΡΙΝΟΚΟ-ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

*2 διανυκτερεύσεις στο νησάκι Μαργαρίτα της Καραϊβικής στη Βενεζουέλα με πρωινό,

πτήση για τη

ζούγκλα Κανάϊμα, πτήση πάνω από τον καταρράκτη του Αγγέλου, τον

υψηλότερο καταρράκτη του κόσμου σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία του

πλανήτη με τα χαρακτηριστικά τραπεζόβουνα «Τεπούι», με εικόνες από τον

«χαμένο κόσμο». 1 επιπλέον διανυκτέρευση στην

Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* με πρωινό, πτήση Αβάνα-Καράκας-

Αβάνα (πιθανόν μέσω άλλης πόλης) και μεταφορές (μαζί με άλλους τουρίστες).

Τιμή Επέκτασης

1.526 € το άτομο σε δίκλινο / 1.685 € το άτομο σε μονόκλινο 

ΚΟΥΒΑ- ΚΑΝΚΟΥΝ

* 3 διανυκτερεύσεις στο Κανκούν στο ξενοδοχείο Westin 5* με πρωινό, 1

διανυκτέρευση στην Αβάνα στο ξεν. Melia Cohiba 5* με πρωινό, πτήση

Αβάνα-Κανκούν-Αβάνα και μεταφορές. Στο Κανκούν μπορείτε να κάνετε

μπάνιο στην Καραϊβική, εκδρομή σε εξωτικά νησάκια, εκδρομή στη ζούγκλα αλλά και να επισκεφθείτε το Τσιτσέν Ιτσά, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας.

Τιμή Επέκτασης

830 € το άτομο σε δίκλινο / 1100 € το άτομο σε μονόκλινο 

ΚΟΥΒΑ-ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΥ

*4 διανυκτερεύσεις στο Μεξικό σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό, 1 διανυκτέρευση στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* με πρωινό, πτήση

Αβάνα-Μεξικό-Αβάνα και μεταφορές. Εκδρομή στην πόλη του Μεξικού,

στις πυραμίδες Τεοτιχουακάν και στην Παναγία της Γουαδελούπης.

Τιμή Επέκτασης

1050 € το άτομο σε δίκλινο / 1.320 € το άτομο σε μονόκλινο 

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.