Skip to main content

Βουκουρέστι στις Γιορτές 2012-2013

Βουκουρέστι

5 ημέρες • Aναχ.: 22/12, 29/12, 2/1

 

Πρόγραμμα:

1η μέρα: Αθήνα – Βουκουρέστι.

Πρωινή αναχώρηση για το ‘’Παρίσι των Βαλκανίων’’ όπως αποκαλούν   την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη κάνοντας μια πανοραμική ξενάγηση καθ οδόν για το ξενοδοχείο. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

2η μέρα: Βουκουρέστι (Σινάϊα, Κάστρο Πέλες).

Πρωινή αναχώρηση για την Σινάϊα, η οποία είναι χειμερινό θέρετρο για σκι, βρίσκεται σε υψόμετρο 800-930μ., στους πρόποδες των ορέων Bucegi. Παρόλο που το μοναστήρι της υπάρχει από τον 17ο αι., η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό θέρετρο μόνο αφότου ο 1ος βασιλιάς της Ρουμανίας, Κάρολος Α', αποφάσισε να κτίσει το 1870 την θερινή κατοικία του, το εκπληκτικό αναγεννησιακού γερμανικού ρυθμού, κάστρο Peles. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, η Αίθουσα των Όπλων, οι συλλογές απ' όλον τον κόσμο που κοσμούν τα δωμάτια του, το κατατάσσουν στα λαμπρότερα ανάκτορα της Γηραιάς Ηπείρου. Συνεχίζουμε για το Kάστρο του Κατακουζηνού στο γραφικό Μπουστένι. Το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι

3η μέρα: Βουκουρέστι.

Στην σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Πατριαρχικό Καθ. Ναό, το Μέγαρο του Κοινοβουλίου - Σπίτι του Λαού από την περίοδο Τσαουσέσκου -, το νεοκλασικό Ateneul Roman, έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα Γκαλερόν και κύριο συναυλιακό χώρο της πόλης, την Αψίδα του Θριάμβου, κατασκευασμένη στη μνήμη ενοποίησης της Ρουμανίας το 1918, το Βασιλικό Παλάτι, επίσημη βασιλική κατοικία από το 1834, που δεσπόζει στη δυτική πλευρά της πλατείας Revolutiei, και σήμερα στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή ρουμανικών κι ευρωπαϊκών έργων τέχνης κ.α.  

4η μέρα: Βουκουρέστι. (Προαιρετική εκδρομή στα Καρπάθια).

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη . Η πρόταση μας είναι μια προαιρετική εκδρομή στα Καρπάθια ξεκινώντας από την αναμφίβολα πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο Μπραν για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας , τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες , γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα. Η θέα των Καρπαθίων και της γύρω περιοχής από την κορυφή του πύργου είναι πραγματικά μοναδική. Συνεχίζουμε για το Ποιάνα Μπρασόβ , το πιο φημισμένο χειμερινό τουριστικό θέρετρο στην περιοχή των στην περιοχή των Καρπαθίων. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι.

5η μέρα : Βουκουρέστι – Αθήνα.  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

22/12, 2/1

5*

395€

160€

29/12

5*

435€

160€

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

√ Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις OLYMPIC AIR

√ Διαμονή σε ξενοδοχείο 5*( JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL)

√ Πρόγευμα καθημερινά

√ Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ ξενοδοχεία, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται

√ Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

Ταξιδιωτική τσάντα

Συνοδός στον τόπο προορισμού

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

Φόροι αεροδρομίων 165 €

φιλοδωρήματα, αχθοφορικά,

Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

√Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημείωση: Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24 & 31 Δεκ. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει   χωρίς να παραλείπεται τίποτα .