Skip to main content

Ρουμανία - Καρπάθια Πάσχα

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΣΙΝΑΪΑ, ΜΠΡΑΣΟΒ, ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ,
ΡΑΣΝΟΒ, ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡAΚΟΥΛΑ)  Με Ημιδιατροφή 

Αναχώρηση: 02/05/2013     5 Ημέρες

Η Ρουμανία, αν και μπήκε σχετικά πρόσφατα στους ταξιδιωτικούς χάρτες, δέχεται ένα αυξανόμενο κύμα τουρισμού μαζί με γενναίες επενδύσεις, οπότε θα πρέπει να βιαστείτε αν θέλετε να δείτε την αυθεντική πλευρά της. Το Βουκουρέστι εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Το ανακαινισμένο ιστορικό κέντρο, τα ενδιαφέροντα μουσεία, τα κομψά ξενοδοχεία, τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και τα πολύβουα κλαμπ, εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και αναχώρηση για μία διαδρομή 120 χιλιομέτρων με προορισμό τη Μεσαιωνική πόλη Σινάια στην καρδιά της Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη-θέρετρο, με τους 12.500 κατοίκους, αποκαλείται – όχι άδικα – το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων" και είναι πράγματι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της (σ.σ. ήταν η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας) και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια "απόδραση" από τη στρεσσογόνα καθημερινότητα, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών. Συνεχίζουμε για τα θρυλικά Καρπάθια, τη μεγαλύτερη οροσειρά της κεντρικής Ευρώπης, και αφού θα διασχίσουμε την κοιλάδα Πράχωβα θα φθάσουμε στο Μπρασόβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, της ιστορικής ορεινής περιοχής της χώρας, που το όνομά της σημαίνει "πέρα από το δάσος". Κατά την περιήγησή μας θα δούμε την παλαιά πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας. Κτισμένη μεταξύ 1363 και 1480 ονομάζεται έτσι μετά από μια πυρκαγιά το 1689.Επίσης θα ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ανεγέρθη από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ - ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΦ - ΡΑΣΝΟΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινή αναχώρηση για να απολαύσετε το παραμυθένιο τοπίο στο χωριό και κέντρο χειμερινών σπορ Ποιάνα Μπρασόβ. Συνεχίζουμε για το Ρασνόβ, την εγκαταλελειμμένη καστροπολιτεία με τους πύργους, τα πέτρινα σπίτια, το θρυλικό πηγάδι και μια υπαίθρια συλλογή από ξύλινες άμαξες.Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φθάνουμε στο Μπραν, γνωστό ως "Πύργος του Δράκουλα", ο οποίος κατασκευάστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Το κάστρο είναι υπέροχο, κουρνιασμένο στην κορφή του λόφου, με δαιδαλώδη αρχιτεκτονική και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πόλη των αντιθέσεων, "Το Παρίσι" της Ανατολικής Ευρώπης", το Βουκουρέστι, που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita και θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στο κέντρο της πόλης με τις φαρδιές λεωφόρους στα πεζοδρόμια των οποίων πολλά καφέ απλώνουν τα τραπεζάκια τους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τις λίμνες και τα πάρκα, που μαγεύει τον επισκέπτη με τις αμέτρητες αντιθέσεις του. Από την μια η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου (παλάτια, θέατρα, όπερες κλπ.) και από την άλλη η επίδραση του καθεστώτος μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με τα γιγαντιαία σοβιετικού τύπου κτήρια. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Σύμφωνα με το μύθο, το Βουκουρέστι πήρε το όνομά του από έναν βοσκό, ο οποίος ονομαζόταν "Bucur", που σημαίνει "χαρά". Ο ίδιος, "όνομα και πράμα", ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους τοπικούς εμπόρους, τους οποίους διασκέδαζε με τις μελωδίες του αυλού του, ενώ τους κερνούσε μεθυστικό κρασί από τους κοντινούς αμπελώνες της περιοχής. Οι ίδιοι, τιμής ένεκεν, έδωσαν το όνομά του στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής πρωινής μαςπεριήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων την Όπερα, την Αψίδα του Θριάμβου (αντίγραφο της Γαλλικής, που κατασκευάστηκε το 1935), το Προεδρικό Μέγαρο, το "Παλάτι του Λαού" δηλαδή το "Παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια", το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, καθώς και υπέροχα πάρκα με λίμνες. Στη συνέχεια θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην πόλη. Κατηφορίστε την CaleaVictoriei, η οποία στο πρώτο κομμάτι της φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά και συνεχίστε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα της. Εκεί θα ανακαλύψετε μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά. Αναζητήσετε επίσης την οδό Stavropoleos, όπου βρίσκεται η ομώνυμη ορθόδοξη εκκλησία, αλλά και η παλαιότερη μπιραρία της πόλης, η CaracuBere. Διανυκτέρευση.   

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ          

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

Άτομο σε Δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

 

 

430€

 

 

+130€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

Οι Πτήσεις μας

 

02/05/2013

OA 381

Αθήνα-Βουκουρέστι

08:25

10:15

06/05/2013

ΟΑ 382

Βουκουρέστι-Αθήνα

10:45

12:35