Skip to main content

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤI 4 μέρες ΠΑΣΧΑ 3 - 6 Μαίου

4 μέρες ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

4 μέρες ΠΑΣΧΑ 3 - 6 Μαίου

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:

Αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη στην Ρουμάνικη πρωτεύουσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:

Ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την αψίδα του θριάμβου, το πολιτισμικό κέντρο Athenaeum, το Εθνικό Μουσείο τέχνης στα Βασιλικά ανάκτορα, το Πατριαρχείο (1658), το Ιστορικό μουσείο, την όπερα,το υπαίθριο μουσείο του χωριού (από τα πιο ενδιαφέροντα Εθνογραφικά πάρκα στον Κόσμο) και το κοινοβούλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα απολαύστε την βόλτα σας στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης «Λιπσκάνι».

3η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - (ΣΙΝΑΙΑ-ΜΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ)

Μετά το πρωινό, προαιρετική εκδρομή: Αναχώρηση για τη Σινάια όπου θα επισκεφθούμε ομόνυμο μοναστήρι (Μιχαήλ Κατακουζηνός 1695) και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης, το γνωστό Πέλες, παλάτι των βασιλέων της Ρουμανίας, με ξυλόγλυπτο διάκοσμο, αίθουσα όπλων και συλλογές σπανίων αριστουργημάτων. Θα συνεχίσουμε στο Μπράν με το κάστρο του θρυλικού δράκουλα. Τέλος θα επισκευθούμε την πόλη του Μπρασόβ το πιο διάσημο χειμερινό θέρετρο της Ρουμανίας με μοναδικά αξιοθέατα. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη με τα πανέμορφα κτήρια του 18ου αιώνα, την «Μαύρη εκκλησία» και το Δημαρχείο. Γευματίστε στο ωραιότερο κτιριακό συγκρότημα της πόλης «Cerbul Carpatin», μια φυλακή του 16ου αιώνα που φιλοξενεί σήμερα εστιατόριο και αίθουσα δοκιμής κρασιών. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι.

4η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ: Μέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε την πόλη. Θαυμάστε τους Βασιλικούς θησαυρούς στο ιστορικό μουσείο ή επισκεφθείτε το εθνικό μουσείο τέχνης που φιλοξενεί αριστουργήματα των Veneziano, El Greco, Jan van Eyck, Rubens, Rembrandt. Αξίζει επίσης μια επίκεψη στο εντυπωσιακό μουσείο του Cotroceni Palace. Περιπλανηθείτε στα επώνυμα εμπορικά καταστήματα της Calea Victorei και απολαύστε της μέρα σας στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα), κλείνοντας με παραδοσιακές γεύσεις στην μπυραρία Caru Cu Bere. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση . (18:40 - 20:20)

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια με TAROM,

3 διαν/σεις με πρωινό buffett,

Μεταφορές από προς αεροδρόμιο

Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης. (κάτω από 6 άτομα με τα πόδια)

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 Φόροι Αεροδρομίων € 100,

 Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ 3-6 ΜΑΙΟΥ

Royal Bucharest 4*

                             € 279 (Μονόκλινο + 90, παιδ. 219)

Europa Royale 4*

                             € 289 (Μονόκλινο +105, παιδ. 229)

Hilton/ Intercontinental 5*

                             € 309 (Μονόκλινο +130, παιδ. 239)