Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 01/05

                          ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ) - ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ

               6 μέρες αεροπορικώς ( 5 + 1 δώρο)

          ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 01/05

1Η   ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – BOYKOYΡΕΣΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και με απευθείας πτήση πετάμε για Βουκουρέστι. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, συνάντηση με τον Ελληνόφωνα ξεναγό μας.Μεταφορά στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - PIATRA NEAMTS   

Πρωϊνό και αναχώρηση για PIATRA NEAMTS.Αφιξη και επίσκεψη στο Μοναστήρι ΝΕΑΜΤ και την Ι.Μ. Agapia Η εκκλησία ξαναχτίστηκε το 1825 μετά από πυρκαγιά και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις αγιογραφίες της. Μερικά είναι έργα του ζωγράφου Νικολάε Γκριγκορέσκου, που τα ζωγράφισε σε ηλικία 20 χρόνων μεταξύ 1858-1860.Δείπνο,διανυκτέρευση.

3Η   ΗΜΕΡΑ: ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ι.Μονή Voronets η οποίαπαρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τη θεολογική αξία του και για την σύνθεση και τα χρώματα των ζωγραφικών παραστάσεων του. Εκεί θα θαυμάσουμε την γιγαντιαία ‘Δευτέρα Παρουσία' όπου χωρίζεται σε πέντε αναπαραστάσεις. Επίσης θα δούμε και την ‘Δημιουργία του Κόσμου', μία σκηνή από την λαϊκή παράδοση. Χαρακτηριστικό του μοναστηριού αυτού είναι το μπλε χρώμα στα ‘φρέσκο' (έχει βάση από λαζούλιο λίθο) και παραμένει άγνωστο που οφείλεται η λάμψη του και η διατήρησή του. Ένα ακόμη μοναστήρι που αξίζει ναεπισκεφθούμε είναι το μοναστήρι Humor. Στο εξωτερικό του οι τοίχοι είναι τελείως σκεπασμένοι με τοιχογραφίες. Θα θαυμάσουμε την «Δευτέρα Παρουσία» και στη νότια πρόσοψη τον ‘Ύμνο στην Παρθένο' και την ‘Πολιορκία της Κων/πολης' που υπενθυμίζει τη μεσολάβηση της Παρθένου υπέρ του Βυζαντίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στις Ιερές Μονές Moldovitsa, Putna, Dragomirna και Sucevitsa. Το ‘Πράσινο κειμήλιο' βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους και πεδιάδες και προστατεύει την ευαίσθητη χρωματιστή εκκλησία της με μια ισχυρή οχυρωμένη ζώνη πύργων. Στο εξωτερικό θα θαυμάσουμε την εικονογράφηση ‘Ύμνος στην Παρθένο', μία αναπαράσταση σε 24 σκηνές των 24 στροφών του Ακάθιστου Ύμνου. Περίφημη είναι και η ‘Σκάλα των αρετών' που βασίζεται σε μία αρχαία λαϊκή πίστη.Επιστροφή στην PIATRANEAMTS.Δείπνο,διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ – ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΥ, συνεχίζουμε για το χωριό Bran και τον Πύργο του Κόμη Δράκουλα, όπου έζησε ο ηγεμόνας Vlad Tepes, τον οποίο οι μύθοι των χωρικών τον παρομοίασαν με τον μυστηριώδη Κόμη Δράκουλα.Στη συνέχεια αναχώρηση για Βουκουρέστι.Αφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)

Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη. Θα επισκεφθούμε τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, τη ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ. Επίσκεψη στη λίμνη Χερεστράου με το καταπληκτικό Μουσείο του Χωριού που είναι το μοναδικό στο είδος του και παρουσιάζει την παλιά παραδοσιακή αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της χώρας. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερη μέρα για γνωριμία με την αγορά της πόλης.Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :    495 €      

                                            ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   :   120€

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI :

  •   Αεροπορικό Εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ
  •   Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  •   Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (πρωινό-    βραδινό)
  •   Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •   Ελληνόφωνο ξεναγό σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  •   Αρχηγό - Συνοδό του Γραφείου μας.
  •   Ασφάλεια Αστικής - Επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

·                 Φόροι αεροδρομίων (100 €)

  • Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΠΤΗΣΕΙΣ

01/05       RO 274       ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ     21.00 –   22.35

06/05       RO 273       ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ     18.40   –   20.20