Skip to main content

Πασχαλιά στη Τρανσυλβανία & στα Καρπάθια

5  ή 7 μέρες οδικώς ή αεροπορικώς Σόφια - Βουκουρέστι - Σινάια - Πέλες - Μπραν - Μπρασόβ - Σιγκισοάρα - Σιμπίου - Σαντάνσκι με διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό μπουφέ καθημερινά και δείπνα σε . Πασχαλινό δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.

 

Μέρα:
Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη πρωτεύουσα Σόφια. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο SHERATON SOFIA HOTEL (www.luxurycollection.com/sofia) στη καρδιά της πόλης. Δείπνο.

 

Μέρα:
Σόφια – Σινάια & (Αθήνα πτήση για Βουκουρέστι-Σινάια)

Πρωινό & αναχώρηση για το «Διαμάντι των Καρπαθίων», τη πανέμορφη Σινάϊα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NEW MONTANA 4* (www.newmontana.ro) ή INTERNATIONAL 4* (www.international.ro) και δείπνο. Για τους φίλους μας που έχουν επιλέξει το αερ/κο πρόγραμμα πτήση με την OLYMPIC AIR για το Βουκουρέστι. Θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη. Αναχωρούμε από το Βουκουρέστι με προορισμό το «Διαμάντι των Καρπαθίων», τη πανέμορφη Σινάϊα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

Μέρα:
…στο Κάστρο Μπραν & Πέλες & τη παραμυθένια πόλη Μπρασόβ

Πρωινό και επίσκεψη εκεί όπου ο βασιλιάς Κάρολος ο Α΄αποφάσισε να χτίσει το εκπληκτικό κάστρο Πέλες. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν, όπου βρίσκεται ο περιβόητος Πύργος του Δράκουλα και τα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής. Ακολουθεί η παραμυθένια μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ με τη Μαύρη Εκκλησία, το Δημαρχείο και η κεντρική πλατεία της πόλης που σφύζει από ζωή. Θα περπατήσουμε στο πιο στενό δρομάκι της Ευρώπης και θα περιπλανηθούμε στην απλόχωρη πλατεία για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Δείπνο σε παραδοσιακό μεσαιωνικό εστιατόριο, όπου θα απολαύσουμε ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Μπρασόβ. Επιστροφή το βράδυ στο Βουκουρέστι.

 

Μέρα:
Εκδρομή στη πανέμορφη Σιγκισοάρα & το Σιμπίου

Πρωινό & αναχωρούμε για την γενέτειρα του Βλαντ Τσέπες, το πιο όμορφο και καλό διατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη, που φωλιάζει σε ένα πανέμορφο λοφώδες εξοχικό τοπίο, την Σιγκισόαρα. Θα περιηγηθούμε στα πιο αξιόλογα σημεία της πόλης, που αποτελείται από εννέα πύργους, ο πιο ξεχωριστός εκ των οποίων είναι ο ψηλός πύργος του Ρολογιού 64μ. και αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Επόμενος σταθμός μας το Σιμπίου, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2007. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή το βράδυ στη Σινάια & ακολουθεί πασχαλιάτικο δείπνο με κρασί και τοπικά εδέσματα.

 

Μέρα:
Σινάια – Βουκουρέστι

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Βουκουρέστι όπου και θα περιηγηθούμε στα πιο αξιόλογα μνημεία του. Η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, το Πατριαρχείο και η Ελληνική Εκκλησία, η Νομική Σχολή και η Όπερα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα της περιήγησης μας. Οπωσδήποτε αξίζει να δει κανείς την παλιά πόλη στη συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο με τα στενά σοκάκια, και τα μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Μεταφορά & διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5* (www.ichotels.com).

 

Μέρα:
Βουκουρέστι - Σαντάνσκι & (Βουκουρέστι πτήση για Αθήνα)

Πρωινό & αναχώρηση για τον οικισμό του Σαντάνσκι, γνωστό για τις πηγές ιαματικών νερών που το καθιστούν κέντρο λουτροθεραπείας (SPA) στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς Πιρίν. Διαμονή στο πολυτελείας ξενοδοχείο PIRIN PARK 5* (www.parkhotelpirin.com). Δείπνο. Για τους φίλους μας που έχουν επιλέξει το αερ/κο πρόγραμμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Μέρα:
Σαντάνσκι - Αθήνα
Πρωινό, παράδοση των δωματίων & συνεχίζουμε τη πορεία επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση 2, 3 Μαΐου, 20 Ιουν., 5 μέρες // 1, 2 Μαΐου, 19 Ιουνίου, 7 μέρες οδικώς
   
 οδικόαεροπορικό
Δίκλινο499525
3ο ατ. έως 12 ετ.452475
Μονόκλινο649735

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 135 € περίπου 
Επιβάρυνση από Θεσ/κη 60 € & 120 € από άλλες πόλεις (για το αεροπορικό πρόγραμμα).

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ με OLYMPIC AIR ή TAROM
     Μια διαν/ση στο SHERATON 5* στη Σόφια (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
     Μια διαν/ση στο PARK PIRIN 5* στο Σαντάνσκι (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
     Τρεις διαν/σεις στο NEW MONTANA 4* ή INTERNATIONAL 4* στη Σινάια
     Μια διαν/ση στο πολυτελείας INTERCONTINENTAL 5* ή παρόμοιο στο Βουκουρέστι
     Πρωινό μπουφέ καθημερινά
     Ένα δείπνο στη Σόφια (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
     Ένα δείπνο στο Σαντάνσκι (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
     Δείπνο στο ξενοδοχείο στη Σινάια
     Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Μπρασόβ
     Πασχαλινό δείπνο με κρασί και παραδοσιακά εδέσματα
     Καλωσόρισμα με κόκκινα αυγά, κέικ & κόκκινο κρασί πριν το Πασχαλινό δείπνο
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
     Έμπειρος Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές, δημοτικός φόρος στη Σόφια, είσοδοι σε μουσεία /κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό
Σημειώσεις:
     Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα χωρίς καμιά παράλειψη.