Skip to main content

Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων 2, 3 Μάιου, 20 Ιουνίου

5 μέρες στο Βουκουρέστι με πτήσεις της OLYMPIC AIR. Διαμονή στο πολυτελές INTERCONTINENTAL 5*με μπουφέ πρωινό καθημερινά. Ένα δείπνο σε μεσαιωνικό

 

Μέρα:
Αθήνα-Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος πτήση για το Βουκουρέστι, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι». Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υπαίθρια εθνογραφικά πάρκα στην όχθη της λίμνης Χεραστράου, το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου σήμερα φιλοξενεί συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλούς χώρους που νοικιάζονται για εκδηλώσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5* (www.ichotelsgroup.com). Ακολουθεί δείπνο σε επιλεγμένο παραδοσιακό εστιατόριο.

 

Μέρα:
Παλάτι Μογκοσάια – Ατενέουμ – Μουσείο Κοτροτσένι

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφτούμε το Παλάτι του Μογκοσάια και τους εντυπωσιακούς κήπους του. Ακολουθεί το μέγαρο Ατενέουμ που άνοιξε το 1888 και φιλοξενεί την Φιλαρμονική ορχήστρα του George Enescu, καθώς και το ετήσιο διεθνές μουσικό φεστιβάλ. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Κοτροτσένι που αποτελεί το προεδρικό μέγαρο των Ρουμάνων και σήμερα λειτουργεί και σαν μουσείο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε όχι μόνο την σπάνια αρχιτεκτονική του χώρου αλλά και τη συλλογή Μεσαιωνικής τέχνης που διατηρείται στους χώρους του μουσείου. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.

 

Μέρα:
Σινάϊα - Κάστρο Πέλες & Μπραν - Μπρασόβ

Πρωινή αναχώρηση από το Βουκουρέστι με προορισμό το «Διαμάντι των Καρπάθίων», τη Σινάϊα. Εκεί όπου ο βασιλιάς Κάρολος ο Α΄, αποφάσισε να χτίσει το εκπληκτικό κάστρο Πέλες (1870). Αφού επισκεφτούμε το Κάστρο, συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου υπέρκειται ο περιβόητος Πύργος του Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Συνεχίζουμε για να φτάσουμε σε μια παραμυθένια μεσαιωνική πόλη, τη Μπρασόβ όπου θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία, το Δημαρχείο και η κεντρική πλατεία της πόλης που σφύζει από ζωή. Επίσης θα περπατήσουμε μέσα από το πιο στενό δρομάκι της Ευρώπης και θα περιπλανηθούμε στην απλόχωρη πλατεία για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Δείπνο σε παραδοσιακό μεσαιωνικό εστιατόριο, όπου θα απολαύσουμε ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Μπρασόβ. Επιστροφή το βράδυ στο Βουκουρέστι.

 

Μέρα:
Βουκουρέστι

Πρωινό & αφού ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία της πόλης όπως: η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και το Πατριαρχείο. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Συνεχίζουμε με το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου θα εξερευνήσουμε την λεγόμενη συνοικία Λιπσκάνι, και θα ανάψουμε ένα κεράκι στην εκκλησία Σταυρουπόλεως. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα.

 

Μέρα:
Βουκουρέστι-Αθήνα
Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων & μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση 2, 3 Μάιου, 20 Ιουνίου, 5 μέρες
   
 SMART PRICE έως 12 Απριλίου 
Δίκλινο495545
3ο ατ. έως 12 ετ.445475
Μονόκλινο635675

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 135 
Επιβάρυνση απο Θεσ/κη 60 € & 120 € από άλλες πόλεις.

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ με την OLYMPIC AIR
     Τέσσερις διαν/ σεις στο πολυτελές INTERCONTINENTAL 5* στο Βουκουρέ
     Πρωινό μπουφέ καθημερινά
     Δείπνο σε μεσαιωνικό εστιατόριο με ρεσιτάλ κλασικής μουσικής από τη Φιλαρμονική του Μπρασόβ
     Ένα δείπνο στο επιλεγμένο εστιατόριο BISTRO JARISTEA στο Βουκουρέστι
     Πασχαλινό δείπνο με κρασί σε παραδοσιακό εστιατόριο
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
     Έμπειρος Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές, είσοδοι σε μουσεία / κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό.
Σημειώσεις:
     Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα χωρίς καμιά παράλειψη.