Skip to main content

ΛΟΝΔΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2014 - 2015!!! ΑΠΟ 518,00

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 4,5,6 μέρες..ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2014 - 2015

Ξενάγηση Πόλης – Βρετανικό Μουσείο –

Εκδρομή στο Γουίνζορ – ΔΩΡΟ Κρουαζιέρα στον Τάμεση & Γκρήνουιτς ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 14/11/14

Βραδυνός Γύρος Πόλης – Εκδρομή στην Οξφόρδη και το Στράτφορντ

ΑΠΟ 518,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΟΥΙΝΖΟΡ -   ΟΞΦΟΡΔΗ & ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ

ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ & ΓΚΡΗΝΟΥΙΤΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 14/11/14

 

Περίοδος

Μέρες

Ξενοδοχεία

½ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

(ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

             

Πριν τα Χριστούγεννα

19-22/12/13

4

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 518

€ 678

€ 398

 

Χριστούγεννα

21 - 26/12/14

6

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 688

€ 948

€478

23 – 27/12/14

5

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 598

€ 838

€ 448

24-29/12/14

6

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 658

€ 948

€ 458

 

Μετά τα

Χριστούγεννα

26-29/12/14

4

Κensington Close 4****

€ 568

€698

€ 528

26-30/12/14

5

Κensington Close 4****

€668

€ 898

€ 578

 

Πρωτοχρονιά

29/12-02/01/15

30/12-03/01/15

31/12 – 04/01/15

5

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 648

€ 968

€ 450

 

Θεοφάνεια

02 – 06/01/15

03 – 07/01/15

5

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 588

€ 818

€ 415

 

 

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Aθήνα – Λονδίνο – Αθήνα με τακτικές πτήσεις της ΒritishAirways   ü3,4, 5διαν/σεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4****  
  • ΑγγλικόΠρόγευμα καθημερινά   Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο  üΠανοραμική Ξενάγηση πόλης & Ξενάγηση στο Βρετανικό Μουσείο (ελληνικά εκθέματα)
  • Εκδρομή στο Γουίνζορ   Ολοήμερη Κρουαζιέρα κατά μήκος του Τάμεση – Γκρήνουιτς   (ΔΩΡΟ για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι 14/11/14)
  • Υπηρεσίες Ελληνόφωνου αντιπροσώπου μας  
  • Χάρτης και πολυσέλιδο πληροφοριακό φυλλάδιο για το Λονδίνο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης ταξιδιού  
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, Ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, απώλειας αποσκευών και αποζημίωσης προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας

€ 155 συνολικά. Οι είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, κάστρα, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 4,5,6 μέρες..ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2014 - 2015!!!

Ξενάγηση Πόλης – Βρετανικό Μουσείο –

Εκδρομή στο Γουίνζορ – ΔΩΡΟ Κρουαζιέρα στον Τάμεση & Γκρήνουιτς ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 14/11/14

Βραδυνός Γύρος Πόλης – Εκδρομή στην Οξφόρδη και το Στράτφορντ

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1. ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λονδίνο. Μια μητρόπολη γεμάτη ζωή που αλλάζει  και διαφοροποιείται συνεχώς, συνδυάζοντας το  παρελθόν με το παρόν. ‘Αν έχεις κουραστεί από το Λονδίνο, έχεις κουραστεί από την ζωή’ είχε πει ο Samuel Johnson. Στην άφιξη θα σας περιμένει ο αντιπρόσωπός μας και καθοδόν θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Θα ξεκινήσουμε από τη φημισμένη αριστοκρατική γειτονιά του Κένσινγκτον, με τους ομώνυμους κήπους, το Παλάτι (KensingtonGardens & KensingtonPalace), θα συνεχίσουμε στο Knightsbridge με την πολυτελή αγορά και την αριστοκρατική αρχιτεκτονική (εκεί βρίσκονται και τα Harrods με τις εντυπωσιακές βιτρίνες του), θα διασχίσουμε το πιο πολυσύχναστο και ίσως το ωραιότερο πάρκο της Ευρώπης, το Hyde Park. Σειρά έχουν η εντυπωσιακή Μαρμάρινη Αψίδα (MarbleArch), η Πλατεία Τραφάλγκαρ με την επιβλητική Πύλη του Νέλσωνα από την οποία θα περάσουμε και θα βρεθούμε στα Ανάκτορα του Buckingham. Συνεχίζοντας θα δούμε το Αββαείο του Westminster και την Πλατεία του Κοινοβουλίου, με το έμβλημα της πόλης, το εντυπωσιακό ρολόι Big Ben. Το London Eye, ο μεγαλύτερος τροχός του κόσμου, το City του Λονδίνου, το οικονομικό κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται το Χρηματιστήριο, η Τράπεζα της Αγγλίας, ο Καθεδρικός ναός του Αγ.Παύλου, οι ουρανοξύστες της ανατολικής πλευράς, με το υψηλότερο κατασκεύασμα της δυτικής Ευρώπης, το Shard of Glass, θα μαγνητίσουν τα βλέμματά μας. Για τη συνέχεια, μια ακόμη πλευρά του μεσαιωνικού αλλά και του βικτωριανού Λονδίνου, ο περίφημος Πύργος του Λονδίνου και οι γέφυρες Tower Bridge και London Bridge θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό μας. Η γνωριμία με την εντυπωσιακή πόλη θα κλείσει με την επίσκεψη των ελληνικών ανάγλυφων και ολόγλυφων του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, που τόσο βάρβαρα λεηλάτησε, πριόνισε και απ’έσπασε από τον Παρθενώνα και τους άλλους ναούς της Ακρόπολης ο Τόμας Μπρους ή Λόρδος (!) Έλγιν. Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο για μια πρώτη απογευματινή ή βραδυνή γνωριμία με την πόλη. Πιείτε μια μπύρα στην βικτωριανή παμπ Audley στο Mayfair, δειπνήστε σε κάποιο από τα art deco μικρά εστιατόρια της Charlotte Street, ή απολαύστε ένα κοκτέιλ από τον Chris Galvin στα Windows, στον 28ο όροφο του Hilton Park Lane.

Προσοχή, η επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο δεν συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες 24,25,26/12 & 01/1, όπου το μουσείο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργιών.

2. ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα κάντε έναν περίπατο σε ένα από τα πολλά καταπράσινα πάρκα του Λονδίνου. Μπορείτε να επισκεφτείτε την WinterWonderland @ HydePark (ανοικτά καθημερινά εκτός 25/12 από 10 πμ μέχρι 10 μμ) που θα σας μεταφέρει σ’έναν παραμυθένιο κόσμο : ανεβείτε στον τεράστιο τροχό και απολαύστε τη θέα από ψηλά, κάντε πατινάζ στο παγοδρόμιο, επισκεφτείτε το Μαγικό Βασίλειο φτιαγμένο από χιόνι και πάγο, απολαύστε μια ζεστή σοκολάτα ή δοκιμάστε τα γλυκά των Χριστουγέννων! Εναλλακτικά, επισκεφτείτε προαιρετικά την Οξφόρδη, πασίγνωστη πανεπιστημιούπολη, θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής παιδείας. Θα επισκεφτούμε κολλέγια όπως το Balliol, λίκνο πολλών διάσημων επιστημόνων και πολιτικών (5 Νόμπελ, 3 πρωθυπουργοί, κά), έως το πασίγνωστο από τις ταινίες του Harry Potter, Christchurch College. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τα χωριά των Cotswolds, χαρακτηριστικότερο δείγμα της αγγλικής επαρχίας, θα φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Στράτφορντ, κτισμένο στις όχθες του Avon, την πόλη που γεννήθηκε και δημιούργησε ο θεατροφιλόσοφος Σαίξπηρ. Αξίζει ένας περίπατος στα μικρά στενά σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια ή μια βαρκάδα στον ποταμό. Μπορούμε να δούμε επίσης το γενέθλιο σπίτι του Σαίξπηρ και το Βασιλικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος για αγορές σουβενίρ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Λονδίνο.

Tο βράδυ βρεθείτε στο WestEnd και απολαύστε κάποιο από τις δεκάδες εντυπωσιακά μιούζικαλς! Μην ξεχνάτε ότι ένα ταξίδι στο Λονδίνο αξίζει μόνο και μόνο για να παρακολουθήσετε ένα musical! Όπωςο ‘Billy Elliot’, ‘Jersey Boys’, ταδιαχρονικά ‘Phantom of the Opera’, ‘Lion King’, ‘Les Miserables’, κά. Παντομίμες και οικογενειακές παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί ειδικά για την περίοδο αυτή, όπως η ‘Πεντάμορφη και το Τέρας’, ο ‘Παπουτσωμένος Γάτος’, η ‘Σταχτοπούτα’, η ‘Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων’ και άλλες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις. Οι τιμές κυμαίνονται από 30-85 αγγλικές λίρες, αναλόγως των θέσεων. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής στη Λέστερ Σκουέρ.

3. ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΗΝΟΥΙΤΣ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 14/11/14

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια που σας έχουμε δώσει για την Κρουαζιέρα στονΤάμεση & Γκρήνουιτς.(ΔΩΡΟ για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι 14/11/14). Το εισιτήριό σας έχει ισχύ για όλη την ημέρα και μπορείτε να συνδυάσετε την κρουαζιέρα με επίσκεψη σε πολλά αξιοθέατα και μουσεία του Λονδίνου, καθώς το πλοιάριο σταματά σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τα πλοιάρια φεύγουν κάθε μισή ώρα καθημερινά από τέσσερις κεντρικές αποβάθρες της πόλης (WestminsterPier, LondonEyePier, TowerPier & GreenwichPier), με αγγλόφωνη ξενάγηση κατά μήκος του Τάμεση, προσφέροντας φαντασμαγορικές εικόνες του Λονδίνου, περνώντας από πολλά αξιοθέατα όπως το Westminster, LondonEye, Καθεδρικός Αγ. Παύλου, TateModern, City, TowerBridge, CanaryWharf, βλέποντας επίσης τη νέα οικιστική περιοχή των Docklands και μέχρι και το Greenwich. Στο γραφικό Γκρήνουιτς, μπορείτε να δείτε το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο που παρουσιάζει την ιστορία της βρετανικής ναυτιλίας και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ψηλά στο Βασιλικό πάρκο, φιλοξενείται το Βασιλικό Αστεροσκοπείο όπου έχει οριστεί η παγκόσμια ώρα. Μεγαλοπρεπή κτίρια, αγορές που σφύζουν από ζωή και μια χαρακτηριστική ναυτική ατμόσφαιρα. Toβράδυ δειπνήστε σε κάποιο εστιατόριο: Η αγγλική κουζίνα δεν φημίζεται για τη νοστιμιά της, ίσως γι’αυτό στο Λονδίνο θα βρείτε χιλιάδες ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, κινέζικα, ινδικά και βεβαίως ελληνικά εστιατόρια.

4. ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ - ΒΡΑΔΥΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σας. Hμέρα ελεύθερη. Το πρόβλημα δεν είναι τί να κάνετε σήμερα, αλλά τί να προκάνετε! Κάντε έναν περίπατο για να νιώσετε την αίσθηση της όασης στο κέντρο της πόλης σε ένα από τα πολλά καταπράσινα πάρκα του Λονδίνου:στο HydePark, το KensingtonGardens, στο RegentsPark με τον Ζωολογικό Κήπο ή στο StJamesPark.. Ίσως δεν υπάρχει άλλη πόλη με τόσα μουσεία και τόσες σημαντικές πινακοθήκες. Από τη νέα MillenniumBridge βρεθείτε στην πινακοθήκη TateModern (δωρεάν είσοδος), που περιλαμβάνει έργα του Τζάκσον Πόλοκ, του Άντι Γουόρχολ και άλλων μοντέρνων. Θαυμάστε έργα από Ρενουάρ μέχρι Ραφαήλ στην Εθνική Πινακοθήκη, επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (δωρεάν είσοδος), το Μουσείο Βικτώριας και Αλβέρτου, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Μαντάμ Τυσό, και άλλα. Επίσης όπερα, μπαλέτο, κλασική μουσική και θέατρα παγκοσμίου φήμης που αποτελούν σχολές υποκριτικής.

Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε την ημέρα σας σε αγορές! Το Λονδίνο έχει τα περισσότερα καταστήματα διεθνών σχεδιαστών από το Παρίσι. Από τη Marble Arch στα δυτικά, μέχρι τη High Holborn στα ανατολικά, η Οxford Street εκτείνεται σε 2,5 χιλιόμετρα με πάνω από 300 καταστήματα, σχηματίζοντας ίσως τον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του κόσμου. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα του Λονδίνου, όπως τα Selfridges, Harrods, HarveyNichols και το πασίγνωστο Marks & Spencer θα σας προσφέρουν τα πάντα σε λογικές τιμές. Στην κομψή BondStreet του αρχοντικού Mayfair θα βρείτε καταστήματα γνωστών σχεδιαστών (Prada, Chanel, Dior, JimmyChoo), καθώς και γκαλερί με έργα τέχνης (εκεί βρίσκονται και οι γνωστοί οίκοι δημοπρασιών Sotheby’s). Στην RegentStreet θα βρείτε το γνωστό κατάστημα παιχνιδιών Hamley, τα πολυκαταστήματα Liberty, κά. Στην JermynStreet θα βρείτε αντρική ένδυση. Για πιο trendy ατμόσφαιρα βρεθείτε στην CarnabyStreet, το στέκι των νέων ταλέντων της μόδας και του design. Στο ΝottingHill θα βρείτε ασυνήθιστα και vintage ρούχα, σπάνιες αντίκες, σε μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. Στο Knightsbridge είναι το θρυλικό Harrods που είναι από μόνο του αξιοθέατο, μπορεί να υποδεχτεί 300.000 πελάτες τη μέρα! Στο κεντρικό Λονδίνο τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν στις 10.00 και κλείνουν στις 17.30 με 18.00. τις καθημερινές και λίγο νωρίτερα τα Σάββατα, ενώ τις Κυριακές ανοίγουν αργότερα. Το βράδυ μπορείτε προαιρετικά να ακολουθήσετε τον νυκτερινό γύρο της πόλης για μια διαφορετική, γιορταστικά φωτισμένη άποψη της πόλης: Το Λονδίνο είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τόσο διαφορετικές αρχιτεκτονικά συνοικίες. Το Mayfair, το Chelsea με την περίφημη Kings Road, το Westminster με τις γεωργιανές γειτονιές του 18ου αι., οι φωτισμένες γέφυρες του Τάμεση, το Soho, το CoventGarden, την Πλατεία Leicester, κ.α. Χρόνος ελεύθερος για σύντομο φαγητό ιδίοις εξόδοις.

5. ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ & ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΖΟΡ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα μεταφερθούμε λίγο έξω από το Λονδίνο, στο Γουίνζορ για να γνωρίσουμε τη μόνιμη κατοικία, τα τελευταία 860 χρόνια, της Βασιλικής οικογένειας. Κτισμένο το πανέμορφο χωριό στις όχθες του Τάμεση, διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα, ενώ το επιβλητικό Κάστρο δεσπόζει στο χώρο. Στην επίσκεψή μας στο Κάστρο του Γουίνζορ δεν περιλαμβάνεται η είσοδος σε αυτό (πληρώνεται τοπικά). Αν είναι κλειστός ο Πύργος λόγω διαμονής επισήμων, θα δοθεί χρόνος για επίσκεψη στο χωριό και για αγορές. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Όσοι θέλουν περισσότερο χρόνο στην όμορφη πόλη μπορούν να πάνε μόνοι τους στο αεροδρόμιο και να τσεκάρουν για την αναχώρησή τους (προσοχή τουλάχιστον 2 ώρες πριν την πτήση!). Άφιξη στην Αθήνα και τέλος του μεστού σε εντυπώσεις ταξιδιού στη γοητευτική παγκοσμιούπολη του Λονδίνου!

ΠΡΟΣΟΧΗ :Η σειρά των εκδρομών/ υπηρεσιών του πιο πάνω προγράμματος αλλάζει, ανάλογα με την ημερομηνία άφιξης, τις ώρες πτήσεων, αλλά και λόγω των εορταστικών αργιών. Τα 4ήμερα προγράμματα έχουν μία ελεύθερη μέρα λιγότερη, ενώ τα 6ήμερα προγράμματα έχουν μία παραπάνω μέρα ελεύθερη. Στο Γουίνζορ αν την ημέρα πραγματοποίησης της εκδρομής είναι κλειστό λόγω του δικαιώματος της χρησιμοποίησης των διαμερισμάτων από την Βασιλική οικογένεια, δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του (αργίες 25,26/12). Το Βρετανικό Μουσείο είναι κλειστό τις ημέρες 24,25,26/12 & 01/01. Για την ακρίβεια της λειτουργίας των μουσείων και παρεμφερών χώρων να συμβουλεύεστε τις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων ή τους αντιπροσώπους μας στην άφιξή σας.

Σημαντικές σημειώσεις :

1) Οι παιδικές τιμές αναφέρονται σε παιδιά κάτω των 12 ετών που μοιράζονται το δωμάτιο μαζί με 2 ενήλικες, σε πρόσθετο κρεβάτι. Προσοχή, Το τρίτο κρεβάτι στα τρίκλινα δωμάτια είναι πρόσθετο στον χώρο του δίκλινου δωματίου συνήθως και δίδεται για να τακτοποιούνται τα παιδιά, οπότε η άνεση του δωματίου δεν είναι ανάλογη του δίκλινου. Τα μονόκλινα δωμάτια συνήθως είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα κανονικά δίκλινα δωμάτια.

2) Οι κοστολογήσεις έγιναν την 28/10/14 με βάση τους ισχύοντες αεροπορικούς ειδικούς ομαδικούς ναύλους, τους φόρους αεροδρομίων, τους επίναυλους καυσίμων και τη συναλλαγματική ισοτιμία Ευρώ και Αγγλικής Λίρας. Συνεπώς κάθε αλλαγή στους πιο πάνω παράγοντες κόστους μέχρι την πραγματοποίηση του ταξιδιού θα επιφέρει ανάλογη διαφοροποίηση στα έξοδα συμμετοχής.

3) Οι υπολογισθέντες ειδικοί ομαδικοί ναύλοι δεν δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής πτήσης, ημερομηνίας αναχώρησης ή επιστροφής, ή ενδιάμεσου σταθμού.

4) Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται γενικά μετά τις 15.30 και παραδίδονται πριν τις 11.00, την ημέρα της αναχώρησης.

5) Όλα τα ξενοδοχεία ζητούν με την άφιξή σας, κάποιο ποσό εγγύηση για την χρήση του τηλεφώνου, βίντεο, μίνι-μπαρ, κλπ. από το δωμάτιο σας (περίπου 40-50 αγγλικές λίρες). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα.

6) Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων που προαναφέρθηκαν και εκείνων που αναφέρονται στην εξοφλητική απόδειξη πώλησης, με βάση το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομής σας. Οι Γενικοί Όροι Συμμετοχής αναφέρονται και στο siteμας  

7) Φροντίστε έγκαιρα για την προμήθεια συναλλάγματος σε αγγλικές λίρες από την τράπεζα πριν φύγετε.

8) Σημειώστε ότι θα χρειαστείτε adaptor - οι πρίζες είναι τριπολικές στην Αγγλία - για την φόρτιση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών σας συσκευών, κινητών, κά.

 OI ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ BRITISH AIRWAYS

(οι ώρες είναι τοπικές)

19 - 22/12/14        AΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        / ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ       ΒΑ 634 18.55 – 00.30

21 – 26/12/14      ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        /  ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ      ΒΑ 634   18.50 – 00.25

23 – 27/12/14      ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10       /    ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ      ΒΑ 632 12.25 – 18.00

24 – 29/12/14      ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ           ΒΑ 641 14.30 – 16.30       /    ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ      ΒΑ 634 18.55 – 00.30

26 – 29/12/14      ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ           ΒΑ 641 14.30 – 16.30        /   ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ      ΒΑ 634   18.55 – 00.30

26 – 30/12/14      ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ           ΒΑ 641 14.30 – 16.30        /   ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ      ΒΑ 634   18.55 – 00.30

29/12 – 02/01/15AΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        / ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ       ΒΑ 634  18.55 – 00.30

30/12 – 03/01/15AΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        / ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ       ΒΑ 634  18.55 – 00.30

31/12 – 04/01/15                 AΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        / ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ       ΒΑ 634  18.55 – 00.30

02 – 06/01/15      AΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        / ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ       ΒΑ 634  18.55 – 00.30

03 - 07/01/15       AΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ            ΒΑ 631 08.10 – 10.10        / ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ       ΒΑ 634  18.55 – 00.30

  •    Παρακαλούμε να ελέγξετε έγκαιρα την εγκυρότητα των ταξιδιωτικών σας εγγράφων (διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, βίζα αν απαιτείται για ξένα διαβατήρια). Η ισχύ των ταξιδιωτικών σας εγγράφων είναι δική σας ευθύνη!
  •     Θα πρέπει να στείλετε φωτοτυπίες των διαβατηρίων σας (ή των ταυτοτήτων με λατινικά στοιχεία) στο φαξ 2106801528

 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ   ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟλοήμερηΕκδρομήστηνΟξφόρδη & Stratford Upon Avon      

Η μαγεία της Αγγλικής φύσης σε συνδυασμό με την παράδοση της Αγγλοσαξονικής εκπαίδευσης. Γνωρίστε την πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά κέντρα στον κόσμο σήμερα, ζώντας την ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής και βικτωριανής εποχής όπως ακριβώς αυτές ξεπηδούν μέσα από τις ταινίες του HarryPotterκαι της ‘Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων’. Άλλωστε και τα δυο είναι γυρισμένα στο Κολλέγιο Christchurch. Περιδιαβείτε τα πανεπιστήμια και τα Γεωργιανά σοκάκια της πόλης και ακούστε τα μυστικά της ζωής στην αγγλική επαρχία. Στη συνέχεια, μια αξέχαστη διαδρομή μέσα από τα γραφικά χωριά των Κότσγουολντς θα μας οδηγήσει στην πόλη του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το Στράτφορντ Απόν Έηβον, όπου θα δούμε την κατοικία και τον τάφο του. Για τις εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν 25/12 και 01/01, προσφέρεται φαγητό σε μπουφέ σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Λονδίνο.

Tιμή κατ’ άτομο : ενήλικας € 95 / παιδί κάτω των 12 ετών € 66.

Περιλαμβάνεται η μεταφορά και η ξενάγηση από Ελληνόφωνο Ξεναγό, καθώς και το φαγητό σε μπουφέ σε  

τοπικό εστιατόριο της Οξφόρδης για τις αναχωρήσεις 25/12 και 01/01.

 

Βραδυνός Πανοραμικός - Γύρος του Λονδίνου (τακτικές αναχωρήσεις)

Γνωρίστε μαζί μας τη βραδυνή ζωή του Λονδίνου : το περίφημο Mayfair, το Chelsea με την περίφημη Kings Road, ο δρόμος που σύμφωνα με την Αγκάθα Κρίστι μένει ο Ηρακλής Πουαρώ, οι φωτισμένες γέφυρες του Τάμεση, θα αποτελέσουν την απαρχή της βραδιάς. Αφού περάσουμε από την γέφυρα του Waterloo, όπου κάποιος μπορεί να θαυμάσει το Λονδίνο από ψηλά, θα χαθούμε στα σοκάκια των Docklands, εξερευνώντας τις διαδρομές που σύχναζε ο Τζάκ ο Αντεροβγάλτης. Όμως δεν θα μείνουμε εκεί, θα μεταφερθούμε στο Μανχάταν του Λονδίνου, το περίφημο σύμπλεγμα ουρανοξυστών του Canary Wharf, όπου θα απολαύσουμε πάνω σε ένα τεχνητό νησί τα ψηλότερα κτίρια της πόλης. Στην επιστροφή μας περιμένει το περίφημο Soho, και το Covent Garden που σε μια από τις πολλές παμπ ή στα εστιατόρια του θα ολοκληρώσουμε την βραδιά μας.

Tιμή κατ’ άτομο : ενήλικας € 45 / παιδί κάτω των 16 ετών € 25 (για αγορά τοπικά : 35 λίρες για τον ενήλικα / 20 λίρες για παιδί κάτω των 16 ετών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) Ο ΒΡΑΔΥΝΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ COVENTGARDENΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

(ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΑΣ)

Tιμή κατ’ άτομο : ενήλικας € 70 / παιδί κάτω των 12 ετών € 49.

Θέατρακαι παραστάσεις

Θα σας προτείναμε μερικές από τις κλασσικές αλλά και κάποιες από τις πιο καινούριες παραστάσεις , τα ‘Ηοt Spots’ του West End. ‘Σταθερές αξίες’ που παίζονται χρόνια είναι τα ‘MammaMia!’, ‘ΒillyElliot’, ‘JerseyBoys’, ‘Thriller’, ‘LesMiserables’, ‘LionKing’, ‘PhantomoftheOpera’, και άλλα. Ειδικά για την περίοδο των γιορτών έχουν προγραμματιστεί παντομίμες και οικογενειακές παραστάσεις (family shows), όπως το ‘Πεντάμορφη και το Τέρας’, ο ‘Παπουτσωμένος Γάτος’, η ‘Σταχτοπούτα’, η ‘Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων’, και άλλα. Τα εισιτήρια των musicals κυμαίνονται αναλόγως της θέσης, από £ 30 έως £ 85, ενώ στην Λέστερ Σκουέρ θα βρείτε ευκαιρίες τελευταίας στιγμής.

Σας συνιστούμε η δήλωση συμμετοχής και αγορά των προαιρετικών εκδρομών / δραστηριοτήτων να γίνεται στα γραφεία μας στην Αθήνα κατά τη εγγραφή σας, προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας στο πούλμαν (οι θέσεις είναι περιορισμένες και λόγω των αργιών οι κρατήσεις και πληρωμές των υπηρεσιών θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 10 μέρες πριν). Εναλλακτικά μπορείτε να δηλώσετε τοπικά στον αντιπρόσωπό μας, πληρώνοντας σε λίρες, και κατόπιν διαθεσιμότητας μόνο.

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

(Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε τοπικά τα ωράρια)

Aξιοθέατα

Τιμή ενήλικα

Ώρες Λειτουργίας

Κλειστό

ΠύργοςτουΛονδίνου

(Tower of London)

Μετρό: Τοwer Hill (on District & Circle lines)

£ 22.00

Καθημερινά

10.00 – 17.30

24, 25, 26/12 & 01/01

Βρετανικό Μουσείο

(BritishMuseum)

Δ/νση : Great Russell Street, WC1B 3DG

Mετρό: Tottenham Court Road, Holborn, Russell Square, Goodge Street

δωρεάν

Καθημερινά

10.00 - 17.30

Τις Παρασκευές μέχρι τις 20.30

24, 25, 26/12 & 01/01

Moυσείο Φυσικής Ιστορίας

(Νatural History Museum)

Δ/νση: Cromwell Road, London, SW7 5BD

Mετρό: South Kensington station (on the District, Circle and Piccadilly lines).

δωρεάν

Καθημερινά

10.00 - 17.30

24, 25, 26/12

ΜουσείοΒικτώριας & Αλβέρτου

(Victoria & AlbertMuseum)

Δ/νση: Cromwell Road, London SW7 2RL

Mετρό: South Kensington (on the Piccadilly, Circle and District lines).

δωρεάν

Καθημερινά

10.00 - 17.30

Tις Παρασκευές μέχρι τις 22.00

24, 25, 26/12

Tate Modern

Δ/νση: Bankside, London, SE1 9TG

Mετρό: Southwark (on Jubilee Line)

δωρεάν

Κυριακή – Πέμπτη 10.00-18.00

Παρασκευή – Σάββατο

10.00-22.00

24, 25, 26/12

Tate Gallery (Τate Britain)

Δ/νση : Millbank, London, SW1P 4RG

Mετρό: Pimlico (on Victoria line)

δωρεάν

Καθημερινά

10.00-18.00

24, 25, 26/12

LondonBridge Experience

Δ/νση: 2 - 4 Tooley Street, London Bridge, SE1 2SY) Mετρό: London Bridge (on Northern and Jubilee Lines).

£ 19.50 – 24.00

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00 – 17.00

Σάββατο – Κυριακή 10.00-18.00

(24/12 και 01/01 λειτουργεί με μειωμένο ωράριο)

25, 26/12

ΜadameTussauds

Δ/νση: Marylebone Road, London NW1 5LR

Mετρό: Baker Street (on the Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan and Hammersmith & City lines)

£ 22.50-30.00

Kαθημερινά 10.00-17.00

(στις 24/12 λειτουργεί μέχρι τις 14.30)

25/12

Westminster Abbey

Δ/νση: 20 Dean's Yard, London, SW1P 3PA

Μετρό: St James's Park (on District and Circle Lines) and Westminster (on Jubilee, District & Circle Lines).

£18.00

Δευτέρα–Παρασκευή 09.30 – 16.30

Σάββατο 09.30 – 14.30

Kυριακές,

24 & 25/12

London Zoo

Δ/νση : Regents Park

Μετρό: Camden Town & Regents Park

£20.00-25.00

Kαθημερινά 10.00 – 16.00

25/12

London Eye

Δ/νση: South Bank of the River Thames

Mετρό: Waterloo, Embankment, Charing Cross and Westminster (on District, Circle, Jubilee, Northern and Bakerloo lines)

£30.00

Kαθημερινά 10.00 – 20.00

31/12   10.00 – 15.00

25/12

 

ThistleMarbleArch 4****   http://ww.thistle.com/hotels/marble-arch/

            

 
 

Σε εξαιρετική τοποθεσία, το Thistle Marble Arch έχει θέα στην Oxford Street και στο μνημείο Marble Arch και απέχει 10 λεπτά με το ταξί από το σιδηροδρομικό σταθμό Paddington, που παρέχει γρήγορες συνδέσεις με το αεροδρόμιο Heathrow.

Όλα τα άνετα και ευρύχωρα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης LCD και κανάλια Freeview. Ορισμένα διαθέτουν επιπλέον χώρο καθιστικού και μεγάλο ιδιωτικό μπάνιο με καμπίνα ντους υψηλής πίεσης.

Το Thistle Marble Arch προσφέρει εντυπωσιακή ποικιλία από επιχειρηματικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν έναν όροφο club, γυμναστήριο, επιχειρηματικό κέντρο, 2 executive lounge και γραφείο έκδοσης εισιτηρίων για το θέατρο.

Το Marmor Grill σερβίρει τοπικά πιάτα σχάρας σε ατμόσφαιρα δεκαετίας του 1930 με αρ ντεκό διακόσμηση και έπιπλα. Υπάρχει επίσης ένα lounge bar και ένα άνετο καφέ μπαρ.

Η οικονομική ζώνη είναι προσβάσιμη σε μόλις 10 λεπτά με τον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Δωμάτια: 692, Ξενοδοχειακή αλυσίδα : Thistle.

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holiday Inn London – Bloomsbury 4****

http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/london/lonbl/hoteldetail

                                                              

 
 

Σε απόσταση μικρότερη των 5 λεπτών με το μετρό από το πολυσύχναστο Covent Garden και το West End, το σύγχρονο Holiday Inn London-Bloomsbury είναι μόλις 150μ. μακριά από το σταθμό Russell Square του μετρό.

Στην κομψή περιοχή Bloomsbury, αυτό το Holiday Inn βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη από 10 λεπτά με το μετρό από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Hyde Park. Το Βρετανικό Μουσείο βρίσκεται 500μ. μακριά και η γεμάτη ζωή Oxford Street απέχει 15 λεπτά με τα πόδια.

Τα φωτεινά και ευάερα υπνοδωμάτια προσφέρουν Wi-Fi και τηλεόραση επίπεδης οθόνης με ταινίες κατά παραγγελία. Τα δωμάτια διαθέτουν επίσης κλιματισμό και παροχές για καφέ/τσάι, καθώς και ιδιωτικό μπάνιο.

Το Junction Restaurant σερβίρει διεθνές μενού σε μια μοντέρνα ατμόσφαιρα. Το Junction Bar προσφέρει ελαφριά γεύματα και σνακ και το Callaghans σερβίρει ιρλανδικές μπίρες και προβάλλει ζωντανά αθλητικά γεγονότα στην τηλεόραση με τη μεγάλη οθόνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καταστήματα: Τα Harrods, Selfridges, όπως και τα περισσότερα πολυκαταστήματα του Λονδίνου παραμένουν ανοικτά καθημερινά έως τις 20.00 και τις Κυριακές έως τις 18.00. Οι εκτπώσεις στο Λονδίνο ξεκινούν από την BoxingDay (26/12) και συνεχίζονται όλον τον Ιανουάριο.

Φιλοδωρήματα:
Εστιατόρια: Στο λογαριασμό ορισμένων εστιατορίων περιλαμβάνεται χρέωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται χρέωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, συνηθίζεται να αφήνουμε φιλοδώρημα 10-15% επί του συνόλου του λογαριασμού. Αχθοφόροι: 50-75 πένες ανά αποσκευή. Ταξί: 10-15% επί του συνολικού κομίστρου.

Τοπική ώρα: Το Λονδίνο είναι δυο ώρες πίσω από την Ελλάδα. Όταν π.χ. στην Ελλάδα η ώρα είναι 12:00 στο Λονδίνο είναι 10:00.

Τοπικό νόμισμα: Το νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας είναι η Στερλίνα (Αγγλική λίρα GΒΡ). Κυκλοφορεί σε χαρτονομίσματα των 50, 20, 10 και 5 GΒΡ. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η ανταλλαγή Ευρώ και βέβαια συμφέρει να προμηθευτείτε το συνάλλαγμα από την Ελλάδα.

Τηλέφωνα: Για να καλέσετε από την Ελλάδα στην Αγγλία: 0044-207. Για να καλέσετε από την Αγγλία στην Ελλάδα: 0030-210 Αθήνα.

Μετρό και Συγκοινωνίες: Το μετρό του Λονδίνου πρωτο-λειτούργησε στις 10 Ιανουαρίου 1863. Κάθε ημέρα το χρησιμοποιούν 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι. Το εισιτήριο του μετρό κοστίζει £ 4,30 ανά διαδρομή, ενώ το λεωφορείο £2,30 ανά διαδρομή. Θα σας συμβουλεύαμε να προμηθευτείτε την ολοήμερη κάρτα Day TravelCard, με ημερήσιο κόστος £ 8,40 και να μετακινηθείτε ελεύθερα με οποίο μέσο θέλετε, μετρό και λεωφορεία χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Τα λεωφορεία του Λονδίνου λειτουργούν έως τις 4 00 πμ, ενώ το μετρό έως τις 00 30.

Ψυχαγωγία και ελεύθερος χρόνος:Στη Δυτική Άκρη του Λονδίνου, γύρω από την πλατεία Λέστερ γίνονται οι παγκόσμιες κινηματογραφικές πρεμιέρες. Επίσης, εκεί βρίσκεται και η (κυκλική) πλατεία Πικαντίλι (Picadilly Circus), με γιγάντιες ηλεκτρονικές ανακοινώσεις. Στην περιοχή βρίσκονται και πολλοί κινηματογράφοι, μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια και η Τσάινα Τάουν, ενώ στα ανατολικά είναι το Κόβεντ Γκάρντεν. Η μεγαλύτερη σε κίνηση εμπορική περιοχή είναι η Όξφορντ Στριτ (Oxford Street). Πρόκειται για εμπορικό δρόμο μήκους 2 χιλιομέτρων και τη μεγαλύτερη σε μήκος εμπορική οδό διεθνώς. Εκεί κοντά βρίσκεται και η οδός Μποντ (Bond Street), ενώ στα νοτιοδυτικά βρίσκεται to Νάιτσμπριτζ, όπου στεγάζονται τα πολυκαταστήματα Χάροντς (Harrods). Στη βρετανική πρωτεύουσα μπορεί κανείς να βρει εστιατόρια με ποικιλία εδεσμάτων, δεδομένης της πολυ-πολιτισμικότητας της πόλης. Έτσι, στην Τσάινα Τάουν λειτουργούν πολλά κινέζικα εστιατόρια, ενώ στο Σόχο υπάρχουν ελληνικά και ιταλικά. Οι Λονδρέζοι δεν ασχολούνται απλά με τη μουσική. Τη λατρεύουν! Και αυτή η αγάπη και ο ενθουσιασμός για τη μουσική έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της μουσικής σκηνής των κλαμπ του Λονδίνου που είναι αναμφίβολα μια από ζωντανές του κόσμου. Εδώ θα βρείτε από το σούπερ κλαμπ, μέχρι το μικρό μπαράκι που και πάλι θα έχει τον DJ του. Σε κάθε γωνιά του Λονδίνου υπάρχει ένα μπαρ για trendy ή κλασικά γούστα. Mια καλή επιλογή είναι το Soho και το Hoxton/Shoreditch.

Δραστηριότητες και Αξιοθέατα:  Λίγες είναι οι πόλεις που έχουν τόσα αξιοθέατα, όσα το Λονδίνο. Big Ben, Tower Bridge, Hyde Park, ΚαθεδρικόςτουΑγ. Παύλου…   Ας δούμε μερικά από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου.

Το Ανάκτορο του Μπάκινγχαμ είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο από το 1837, αλλά για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1993. Τα State Rooms περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο αξιόλογους θησαυρούς της Βασιλικής Συλλογής - πίνακες, γλυπτά και μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα δείγματα της αγγλικής και γαλλικής τέχνης κατασκευής επίπλου. Χαρείτε έναν περίπατο στον κήπο των 150 στρεμμάτων του Ανακτόρου με την καταπληκτική θέα στο Garden, μπροστά από το Ανάκτορο καθώς και στη λίμνη του 19ου αιώνα. Δ/νση : TheOfficialResidencesofTheQueen, SW1, Μετρό: Victoria, GreenParkandHydeParkCorner.

Πύργος Του Λονδίνου : Η κατασκευή του άρχισε το 1078 από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή. Σήμερα ο Πύργος του Λονδίνου είναι ένα από τα πιο γνωστά φρούρια του κόσμου. Εδώ θα δείτε τα ανεκτίμητα κοσμήματα του Στέμματος, το Μεσαιωνικό Ανάκτορο και τον διαβόητο Πύργο του Αίματος. Δ/νση : TowerofLondon, EC3.

Το Βρετανικό Μουσείο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα μουσεία στον κόσμο. Δέχεται 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Δείτε την Ελληνική πτέρυγα με τα εκθέματα   της. Δ/νση : GreatRussellStreet, WC1.

Κοινοβούλιο: Η νεογοτθική λαμπρότητα του Κοινοβουλίου είναι εντυπωσιακή. Χτίστηκε το 1840 από τους Charles Barry και Augustus Pugin. Σήμερα, με τον πύργο του ρολογιού, τον πύργο του Saint Stephen, καθώς και το ίδιο το ρολόι, το Big Ben, είναι το πιο γνωστό από τα σύμβολα του Λονδίνου, που δεν είναι και λίγα. Δ/νση : ParliamentSquare, SW1.

London Eye:   Με ύψος 137 μέτρων, και τις 32 καμπίνες του, που η κάθε μία χωράει 25 άτομα, ο μοντέρνος αυτός μύλος παρατήρησης προσφέρει μια φαντασμαγορική θέα του Λονδίνου. Μιαπεριστροφήή ‘πτήση’, όπωςτηλένε, διαρκεί 30 λεπτά. Δ/νση : Riverside Building, next to County Hall, Westminster Bridge Road. SW1.

Victoria & AlbertMuseum: Το V & A, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, φιλοξενεί εκπληκτικές συλλογές από σχεδόν όλα τα είδη του κόσμου: από ισλαμική τέχνη, έως εμβληματικά ρούχα της Vivienne Westwood. Αυτό όμως που πραγματικά κάνει το V&A να ξεχωρίζει είναι οι φανταστικά στημένες εκθέσεις του.