Skip to main content

Αγγλία - Σκωτία - Χάιλαντς 6, 8 μέρες summer14

Αγγλία - Σκωτία - Χάιλαντς
6, 8 μέρες Λονδίνο - Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον - Τσέστερ - Αγγλικές Λίμνες (λίμνη Γουίντερμιρ) - Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ - Φορτ Αουγκούστους - Λοχ Νες - Ινβερνές - Μπλερ Άθολ - Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο - Ντάραμ - Υόρκη - Κέμπριτζ - Λιντς. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με τέσσερα δείπνα συνολικά.
 
Πρόγραμμα (6 μέρες)
 
Ημέρα 1 Αθήνα - Μάντσεστερ
 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και αναχώρηση για Μάντσεστερ με απευθείας πτήση της AEGEAN AIRLINES A3 638 ATH - MAN 19:30 - 21:30. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, γνωριμία με τον αρχηγό της εκδρομής και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Μάντσεστερ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2 Μάντσεστερ - Τσέστερ - Αγγλικές Λίμνες διαδρομή με ατμομηχανή και ατμόπλοιο - Γλασκόβη
 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφτούμε το ‘ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ’ του Αγγλικού ποδοσφαίρου το Old Trafford της Manchester United, εκεί θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες με τον… Sir Matt Busby, τον Sir Alex Ferguson, George Best, Dennis Law, Bobby Charlton. Επόμενη επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη του Τσέστερ, θα περπατήσουμε στα άψογα διατηρημένα και πιο πλήρη μεσαιωνικά αστικά τείχη στη Βρετανία θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο & τον Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την Πόλη. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την μαγευτική περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε έναν σιδηροδρομικό σταθμό από τις αρχές του 20ου αιώνα και να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο …θα επιβιβαστούμε σε τρένο με ατμομηχανή (ατμάμαξα που χρησιμοποιεί τον άνθρακα ως καύσιμη ύλη) για μια μοναδική δασική, παραλίμνια διαδρομή και στη συνέχεια μια κρουαζιέρα (με ατμόπλοιο) 45 λεπτών στη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού Πάρκου Lake District την Windermere με θέα την υπέροχη φύση και τις επαύλεις που κόβουν την ανάσα. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Αργά το απόγευμα άφιξη στην μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας την Γλασκόβη. Περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και τον καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας στο κέντρο της πόλης PARK INN BY RADISSON 3* (www.parkinn.com/hotelglasgow). Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3 Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ - Φορτ Αγκούστους - Λόχνες - Ινβερνές / Αβίενμορ
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις, για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται λίμνες Λοχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες για να απολαύουμε ένα μοναδικό τοπίο της λίμνης και εάν είμαστε τυχεροί ίσως αποθανατίσουμε και το θρυλικό τέρας την Νέσι. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς το Ινβερνές. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Άβιενμορ MACDONALD AVIEMORE HIGHLAND RESORT 4*(www.macdonaldhotels.co.uk). Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4 Ινβερνές/Αβίενμορ - Μπλερ Αθολ - Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τελικό προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Blair Castle, εδώ θα πάρουμε μια γεύση από την αριστοκρατική ζωή των Χάιλαντερ από τις αρχές του 18ου αιώνα, (προαιρετική είσοδος) περιήγηση εντός του κάστρου αλλά και στους κήπους, ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα. Άφιξη στην Αθήνα του Βορρά όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας THE CARLTON 4* (www.pumahotels.co.uk) στη καρδιά της Παλιάς Πόλης του Εδιμβούργου. Αργά το απόγευμα προτείνουμε για μπύρα να επισκεφτείτε μια από τις παραδοσιακές παμπ στην οδό Grassmarket ή εάν προτιμάτε κάτι πιο αριστοκρατικό, το The Dome στη νέα πόλη για το απογευματινό σας τσάι. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5 Εδιμβούργο - ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο του Εδιμβούργου
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε με την Νέα - Γεωργιανού τύπου – πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα δούμε την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας. Το βράδυ (προαιρετική συμμετοχή) θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT. ο καλύτερος τρόπος να κλείσει το μαγευτικό μας ταξίδι στη Σκωτία. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6 Εδιμβούργο - Ντάραμ - Γιορκ - Αθήνα
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Φρουριακή Μητρόπολη Ντάραμ. Εκεί θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την πλατεία Market, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντάραμ, ρομανικού ρυθμού, και το κάστρο της πόλης όπου φιλοξενείτε το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποιο γεύμα. Αναχώρηση για την πιο όμορφη, μικρή, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας το Γιορκ. Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, την μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στην Βόρεια Ευρώπη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για την επιβίβαση στην απευθείας πτήση της AEGEAN A3 639 MAN - ATH 22:15 - 04:00.
 
Τιμολογιακή πολιτική
SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση.
 
Τιμοκατάλογοι
Συνδιασμός ξενοδοχείων
 19/07/2014 εώς 24/07/201426/07/2014 εώς 31/07/201402/08/2014 εώς 07/08/201409/08/2014 εώς 14/08/201416/08/2014 εώς 21/08/201423/08/2014 εώς 28/08/2014
Δίκλινο € 895.00 € 895.00 € 975.00 € 975.00 € 975.00 € 975.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 800.00 € 800.00 € 875.00 € 875.00 € 875.00 € 875.00
Μονόκλινο € 1170.00 € 1170.00 € 1240.00 € 1240.00 € 1240.00 € 1240.00
 
Πρόγραμμα (8 μέρες)
 
Ημέρα 1 Αθήνα - Λονδίνο - Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν ‘Ειβον - Μάντσεστερ
 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση με την BRITISH AIRWAYS για το αεροδρόμιο Χήθροου. Άφιξη, γνωριμία με τον αρχηγό/ξεναγό της εκδρομής και επιβίβαση στο πούλμαν για να αρχίσουμε τον οδικό μας γύρο ξεκινώντας από την Αγγλική Ενδοχώρα. Πρώτη μας επίσκεψη η περίφημη Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και περιήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια επαρχιακή διαδρομή, πλούσιας φυσικής ομορφιάς, περνώντας από την περιοχή Cotswold’s. Άφιξη στην κωμόπολη Stratford upon Avon, την γενέτειρα πόλη του William Shakespeare, ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα παρόχθια του ποταμού Έιβον. Για μεσημεριανό γεύμα, προτείνουμε ένα από τα παραδοσιακά Bistro εστιατόρια της Sheep street όπως το Lambs, The Oppositions ή το Vintner. Εάν θέλετε να ξεδιψάσετε με μια μπύρα προτείνουμε τη παμπ Dirty Duck με θέα το ποταμό Έιβον ή την πιο παλιά παμπ της πόλης The Garrick Inn. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη βορειοδυτική Αγγλία και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Μάντσεστερ MARRIOTT RENAISSANCE 4*(www.Marriott.com ) στη περιοχή PRINT WORKS. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2 Μάντσεστερ - Τσέστερ - Αγγλικές Λίμνες διαδρομή με ατμομηχανή και ατμόπλοιο - Γλασκόβη
 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφτούμε το ‘ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ’ του Αγγλικού ποδοσφαίρου το Old Trafford της Manchester United, εκεί θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες με τον… Sir Matt Busby, τον Sir Alex Ferguson, George Best, Dennis Law, Bobby Charlton. Επόμενη επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη του Τσέστερ, θα περπατήσουμε στα άψογα διατηρημένα και πιο πλήρη μεσαιωνικά αστικά τείχη στη Βρετανία θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο & τον Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την Πόλη. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την μαγευτική περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε έναν σιδηροδρομικό σταθμό από τις αρχές του 20ου αιώνα και να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο …θα επιβιβαστούμε σε τρένο με ατμομηχανή (ατμάμαξα που χρησιμοποιεί τον άνθρακα ως καύσιμη ύλη) για μια μοναδική δασική, παραλίμνια διαδρομή και στη συνέχεια μια κρουαζιέρα (με ατμόπλοιο) 45 λεπτών στη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού Πάρκου Lake District την Windermere με θέα την υπέροχη φύση και τις επαύλεις που κόβουν την ανάσα. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά σύνορα Αγγλίας - Σκωτίας. Αργά το απόγευμα άφιξη στην μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας την Γλασκόβη. Περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και τον καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας στο κέντρο της πόλης PARK INN BY RADISSON 3* (www.parkinn.com/hotelglasgow). Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3 Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ - Φορτ Αγκούστους - Λόχνες - Ινβερνές / Αβίενμορ.
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις, για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται λίμνες Λοχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες για να απολαύουμε ένα μοναδικό τοπίο της λίμνης και εάν είμαστε τυχεροί ίσως αποθανατίσουμε και το θρυλικό τέρας την Νέσι. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς το Ινβερνές. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Άβιενμορ MACDONALD AVIEMORE HIGHLAND RESORT 4*(www.macdonaldhotels.co.uk ) . Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4 Ινβερνές/Αβίενμορ - Μπλερ ΄Αθολ - Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο.
 

από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Blair Castle, εδώ θα πάρουμε μια γεύση από την αριστοκρατική ζωή των Χάιλαντερ από τις αρχές του 18ου αιώνα, (προαιρετική είσοδος) περιήγηση εντός του κάστρου αλλά και στους κήπους, ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα. Άφιξη στην Αθήνα του Βορρά όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας THE CARLTON 4*(www.pumahotels.co.uk ) στη καρδιά της Παλιάς Πόλης του Εδιμβούργου. Αργά το απόγευμα προτείνουμε για μπύρα να επισκεφτείτε μια από τις παραδοσιακές παμπ στην οδό Grassmarket ή εάν προτιμάτε κάτι πιο αριστοκρατικό, το The Dome στη νέα πόλη για το απογευματινό σας τσάι. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5 Εδιμβούργο - ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο του Εδιμβούργου
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε με την Νέα - Γεωργιανού τύπου – πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα δούμε την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας. Το βράδυ (προαιρετική συμμετοχή) θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT. ο καλύτερος τρόπος να κλείσει το μαγευτικό μας ταξίδι στη Σκωτία. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6 Εδιμβούργο - Ντάραμ - Γιορκ - Λιντς
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Φρουριακή Μητρόπολη Ντάραμ. Εκεί θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την πλατεία Market, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντάραμ, ρομανικού ρυθμού, και το κάστρο της πόλης όπου φιλοξενείτε το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποιο γεύμα. Αναχώρηση για την πιο όμορφη, μικρή, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας το Γιορκ. Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, την μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στην Βόρεια Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Λιντς MARRIOTT LEEDS 4*(www.marriott.com ). Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. Για τους πελάτες που έχουν επιλέξει το 6ήμερο πρόγραμμα θα γίνει η μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για την επιβίβαση στην απευθείας πτήση της AEGEAN A3 639 MAN - ATH 22:15 - 04:00.

 

Ημέρα 7 Λιντς - Κέμπριτζ - Λονδίνο
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη του Λονδίνου. Ενδιάμεση στάση στην δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, το Κέμπριτζ. Περιήγηση της πόλης για να θαυμάσουμε τα μοναδικά κολέγια του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος, Άφιξη στην Βρετανική Πρωτεύουσα το Λονδίνο. Μεταφορά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ολόκληρη η υπόλοιπη μέρα στη διάθεση σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική βόλτα διάρκειας 4 ωρών (προαιρετική συμμετοχή) στο νυχτερινό Λονδίνο. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης του Λονδίνου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για μια νυχτερινή περιήγηση στο ποταμό Τάμεση του Λονδίνου. Στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσημα της πόλης. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8 Λονδίνο - πανοραμική ξενάγηση πόλης - Αθήνα
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Με το πούλμαν και τον ξεναγό μας θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγησή της Βρετανικής πρωτεύουσας από τη περιοχή του Σάουθ Κένσινγτον βλέποντας το μνημείο του Αλβέρτου, το Άλμπερτ Χωλ, τα δαιδαλώδη μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών και της Βικτορίας και Αλβέρτου. Στη συνέχεια περνώντας από το φημισμένο Σέιντ Τζέιμς Παρκ θα φθάσουμε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την περιοχή του Ουέστμινστερ με το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, τα ογκώδη δημόσια κτίρια της οδού Γουάιτχολ, θα θαυμάσουμε την Έφιππη Φρουρά, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη. Συνεχίζουμε τη πανοραμική μας ξενάγηση με το Σίτυ ,το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, το Πύργο του Λονδίνου και την γέφυρα του Πύργου. Στο τέλος της ξενάγησης μας θα επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο όπου και θα ξεναγηθούμε στην πτέρυγα με τα περίφημα και μοναδικά γλυπτά του Παρθενώνα. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

 

 
Τιμοκατάλογοι
Συνδιασμός ξενοδοχείων
  05/07/2014  εώς 12/07/2014 12/07/2014  εώς 19/07/2014 19/07/2014  εώς 26/07/2014 26/07/2014  εώς 02/08/2014 02/08/2014  εώς 09/08/2014 09/08/2014  εώς 16/08/2014 16/08/2014   εώς 23/08/201423/08/2014  εώς 30/08/2014
Δίκλινο € 1195.00 € 1195.00 € 1195.00 € 1195.00 € 1275.00 € 1275.00 € 1275.00 € 1275.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 950.00 € 950.00 € 950.00 € 950.00 € 995.00 € 995.00 € 995.00 € 995.00
Μονόκλινο € 1540.00 € 1540.00 € 1540.00 € 1540.00 € 1610.00 € 1610.00 € 1610.00 € 1610.00
 
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ ή ΑΘΗΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ - ΑΘΗΝΑ
  • Πέντε (5) ή επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (εκτός της 2ης διανυκτέρευσης σε 3* superior)
  • Πλούσιο Αγγλικό/Σκοτσέζικο πρωινό στα ξενοδοχεία σε μπουφέ
  • 4 δείπνα για το 8ήμερο πρόγραμμα (εκτός των διανυκτερεύσεων στο Εδιμβούργο και Λονδίνο).
  • 2 δείπνα για το 6ήμερο πρόγραμμα (εκτός των διανυκτερεύσεων στο Μάντσεστερ και Εδιμβούργο).
  • ΔΩΡΟ η διαδρομή με την ατμάμαξα και η κρουαζιέρα στη λίμνη Windermere
  • Μεταφορές, εκδρομές και μετακινήσεις με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία βάση προγράμματος
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάση προγράμματος
  • Ταξιδιωτικά έντυπα - χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας και τοπικοί αντιπρόσωποι
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 € περίπου. Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 60 € και από άλλες πόλεις 120 € με την AEGEAN. Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά. Ποτά και αναψυκτικά. Είσοδοι σε μουσεία κάστρα, κρουαζιέρες και συναφείς χώρους και ότι άλλο ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.