Skip to main content

Αγγλία, Σκωτία, Χάιλαντς, 7 ημέρες, από 1.198,00 - Καλοκαίρι 2014

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ – HIGHLANDS (7 μέρες)

Εδιμβούργο (2 διαν.) - Περθ – Πιτλόχρυ - Kάστρο Μπλερ - Νταλουίνι (Αποστακτήριο Whiskey) - Αβιεμόρ ή Ινβερνές (1 διαν.) – Σκωτικές Λίμνες - Λοχ Νες – Φορτ Γουίλιαμ – Λοχ Λόμοντ - Γλασκώβη (1 διαν.) – Αγγλικές Λίμνες – Γουίντερμιρ - Λίβερπουλ (1 διαν.) – Τσέστερ - Στράτφορντ ον Έηβον - Οξφόρδη - Λονδίνο (1 διαν.)

Η Αγγλία και η Σκωτία μαζί με την Ουαλία αποτελούν την πεμπτουσία της ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού της Βρετανίας: Σε αυτό το σύντομο (γιατί διασχίζουμε μόνο μια φορά όλη οδικά τη χώρα) αλλά μεστό σε εντυπώσεις ταξίδι, θα δούμε και θα ζήσουμε τα τοπία των Σκωτικών λιμνών Λόχ Λομόντ και Λοχ Νες  που μοιάζουν με μικρές θάλασσες λιωμένου ασημιού και τις γιορταστικά λουλουδιασμένες αγγλικές λίμνες με πρώτη την Γουϊντερμιρ. Πλήθος πύργων και παλατιών όλα διάσπαρτα σε κάμπους και βουνά ( Χάιλαντς), όμορφες ιστορικές πόλεις του Βορρά (Εδιμβούργο, Γλασκόβη, Ινβερνές),  την καρδιά της Αγγλίας (Τσέστερ, Στράτφορντ, Οξφόρδη) και βεβαίως την παγκοσμιούπολη του Λονδίνου που έκανε ένα στοχαστή να πεί ‘όποιος κουράζεται από το Λονδίνο έχει κουραστεί από τη ζωή’.

1. ΑΘΗΝΑ – (ΛΟΝΔΙΝΟ) – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο ‘Ελ. Βενιζέλος’ και πτήση για το γοητευτικό Εδιμβούργο, μέσω Λονδίνου. Άφιξη και ξενάγηση στην ‘Αθήνα του Βορρά’, όπως αποκαλείται το Εδιμβούργο για τα νεοκλασικά του κτίρια. Θα δούμε το παλάτι του Χόλιρουντ, την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία, θα περάσουμε από το ιστορικό Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης για να δούμε το Δημαρχείο, την εκκλησία του Κάνονγκεϊτ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάϊλς και θα καταλήξουμε στο Κάστρο του Εδιμβούργου, όπου βρίσκονται τα κοσμήματα του Στέμματος. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την άνετη, όμορφη πόλη. Στη φημισμένη παμπ Γκρεϊφίαρς, που φιλοξενείται σε παλαιό μοναστήρι, θα πιείτε την καλύτερη μπύρα αλλά και η επίσκεψη σε μια-δυο άλλες θα σας δώσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

2. ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή μισής μέρας μέχρι το κοντινό Στέρλινγκ, για να δείτε το Κάστρο του, γνωστό από την περίφημη μάχη, με πρωταγωνιστές τον Γουίλιαμ Γουάλας (ο Braveheart της γνωστής ταινίας) και τους Χαϊλάντερς του, απέναντι στους Άγγλους στρατιώτες του Εδουάρδου Α΄ της Αγγλίας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη και τον πλούσιο Βοτανικό Κήπο, καθώς και το γνωστό ζωολογικό κήπο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς χορούς με τοπικές γεύσεις.

3. ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – (ΠΕΡΘ – ΠΙΤΛΟΧΡΥ - ΜΠΛΕΡ ΑΘΟΛ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ WHISKEY) - ΑΒΙΕΜΟΡ ή ΙΝΒΕΡΝΕΣ (250 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση με πούλμαν για τα ‘Χάιλαντς’ (τα υψίπεδα της Σκωτίας). Πρώτος μας σταθμός το Περθ, η όμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Τέη. Συνεχίζουμε με το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ και επίσκεψη στο Μπλερ Αθόλ, το πιο αξιόλογο κάστρο της Σκωτίας. Τέλος θα σταματήσουμε στο Ντάλουϊνυ (ή σε άλλη κωμόπολη), για επίσκεψη σε σκωτσέζικο αποστακτήριο ουίσκι, για να δοκιμάσετε ή να αγοράσετε το εθνικό ποτό της Σκωτίας που έγινε παγκόσμιο ποτό. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Αβιεμόρ ή στο Ινβερνές, πρωτεύουσα των ‘Χάιλαντς’.

4. ΑΒΙΕΜΟΡ ή ΙΝΒΕΡΝΕΣ – (ΣΚΩΤΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ – ΛΟΧ ΝΕΣ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ – ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ) - ΓΛΑΣΚΩΒΗ (275 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στο Ινβερνές (ή το Αβιεμόρ) και αναχώρηση κατόπιν για τη Γλασκώβη. Διασχίζουμε τα σκωτσέτζικα υψίπεδα προς τα νοτιοδυτικά. Ανάμεσα από σκουροπράσινα δάση, βλέπουμε τα Λοχς, τις περίφημες λίμνες, να λάμπουν σαν λιωμένο ασήμι, με πιο γνωστή, χάρη στο ομώνυμο θρυλικό τέρας, τη Λοχ Νες που θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε κατόπιν για το γραφικό Φόρτ Γουίλιαμ. Χρόνος ελεύθερος. Περνώντας κατόπιν από την περιοχή Τρόζακς, θα δούμε την όμορφη λίμνη Λοχ Λόμοντ και το απόγευμα φθάνουμε στη Γλασκώβη που είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Κλάιντ, φημισμένο ναυπηγικό κέντρο, μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.  

5. ΓΛΑΣΚΩΒΗ – (ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ - ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ) – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (360 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα γνωριμίας με τη Γλασκώβη. Θα δούμε κτίρια Βικτωριανού ρυθμού, το Πανεπιστήμιο, τον Καθεδρικό της Ναό κ.ά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Λίβερπουλ της Αγγλίας. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την πανέμορφη περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Θα φθάσουμε στο Γουίντερμιρ, στην ομώνυμη λίμνη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για μια μικρή προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη. Αργά το μεσημέρι θα φθάσουμε στο Λίβερπουλ, το γνωστό λιμάνι της Δυτικής Αγγλίας. Άφιξη στην πόλη που έγινε διάσημη από τους μοναδικούς Μπητλς αλλά και τις ποδοσφαιρικές της ομάδες.

6. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – (TΣΕΣΤΕΡ – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ – ΟΞΦΟΡΔΗ) - ΛΟΝΔΙΝΟ (370 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Λονδίνο, με σταθμούς στη διαδρομή μας σε ιστορικές πόλεις της Αγγλίας. Πρώτα το όμορφο Τσέστερ, με τα άθικτα σχεδόν μεσαιωνικά του τείχη και τη Μητρόπολη του 11ου αιώνα, στη συνέχεια το πανέμορφο Στράτφορντ, στις όχθες του Αίηβον, για να γνωρίσουμε το περιβάλλον που γεννήθηκε ο μεγάλος θεατροφιλόσοφος Σαίξπηρ και τέλος θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στην κλασική πανεπιστημιούπολη, Οξφόρδη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Λονδίνο. Το βράδυ περιπλανηθείτε στις φημισμένες pubs της πόλης, με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα !

7. ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Θα δούμε το τεράστιο Χάϋντ Παρκ, τον Τάμεση με τις εμβληματικές του γέφυρες, τα ανάκτορα Μπάκιγχαμ, το Κοινοβούλιο με το Μπιγκ Μπεν, έμβλημα της πόλης, τον Πύργο του Λονδίνου, το μεγαλόπρεπο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, την Τράπεζα της Αγγλίας κ.α. Τέλος θα επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο, στην πτέρυγα που φιλοξενεί ακόμη τα πολυσυζητημένα Μάρμαρα του Παρθενώνα ή την Νιου Τεητ Γκάλερι. Χρόνος για σύντομες αγορές στην πλούσια αγορά της πόλης. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη και τέλος του όμορφου ταξιδιού μεστού από εντυπώσεις στη Γηραιά Αλβιόνα όπως επίσης λέγεται η Βρετανία!

 

Τιμές κατ' άτομο:

Προορισμός

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλ.

Παιδί

Φόροι, Ασφ. & άλλα

Κατηγ.

Ξενοδ.

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ

ΙΟΥΝΙΟΣ – 7 μέρες

24 – 30/06/14

1.098*

1.388

1.048

195

4*/3*sup

1.198

1.488

1.148

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ – 7 μέρες

17 – 23/07/14

1.198*

1.488

1.148

195

4*/3*sup

1.278

1.588

1.228

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – 7 μέρες

1319/08/14

1.248*

1.528

1.198

195

4*/3*sup

1.298

1.620

1.248

* BEST PRICE: Για κρατήσεις έως 40 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

 

Σημειώσεις: 1) Δυνατότητα παράτασης στο Λονδίνο με έγκαιρη εγγραφή για να κλεισθούν οι θέσεις, 2) Προσοχή: Οι διανυκτερεύσεις σε κάποιες αναχωρήσεις μπορεί να γίνουν αντί του Ινβερνές στο Αβιεμόρ και αντί του Εδιμβούργου, στην ευρύτερη περιοχή ή και στην Γλασκώβη, λόγω των φεστιβάλ και των διεθνών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τον Αύγουστο στο Εδιμβούργο, 3) Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και αντίστροφα, 4) Οι πτήσεις αντί για Λονδίνο-Εδιμβούργο μπορεί να γίνει Λονδίνο – Γλασκώβη, 5) Απαραίτητα διαβατήρια νέου τύπου σε ισχύ ή ταυτότητες με λατινικά στοιχεία.

 

Περιλαμβάνονται:
•    Aεροπορικά εισιτήρια ειδικού ομαδικού ναύλου με τη British Airways Αθήνα- Εδιμβούργο/Γλασκώβη  και Λονδίνο-Αθήνα (σε κάποιες αναχωρήσεις το πρόγραμμα γίνεται αντίστροφα)
•    Διαμονή σε ξενοδοχεία 4**** &  3***superior
•    Πλούσιο πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
•    3 γεύματα στο σύνολο του ταξιδιού (εκτός Εδιμβούργου και Λονδίνου)
•    Μεταφορά από τα αεροδρόμια εξωτερικού στα ξενοδοχεία και αντίστροφα
•    Μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν μεταξύ των πόλεων του ταξιδιού
•    Ομαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης, καλής εκτέλεσης ταξιδιού
•    Έμπειρος τοπικός αντιπρόσωπος/ συνοδός σε όλο το ταξίδι
•    Πολυσέλιδο πληροφοριακό φυλλάδιο για τις περιοχές του ταξιδιού
•    ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:
Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, Ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, απώλειας αποσκευών και αποζημίωσης προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας € 195 συνολικά, είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, γεύματα και ποτά, φιλοδωρήματα.

 

Ενδεικτικά ξενοδοχεία:
Dakota Hotel Forth Bridge  (περιοχή Εδιμβούργου), Μacdonald Aviemore Highlands (Αβιεμόρ), Γλασκώβη (Thistle Glasgow), Mercure Chester / Thistle Haydock (Τσέστερ / Λίβερπουλ), Κensinghton Close (Λονδίνο) ή παρόμοια.


Ενδεικτικές πτήσεις με British Airways:

24/06  BA 631   Αθήνα 08.15    Λονδίνο 10.10                  
24/06  BA1482  Λονδίνο 12.10  Γλασκώβη 13.35
30/06  BA 634   Λονδίνο 21.40  Αθήνα  03.10

17/07  BA 631  Αθήνα 08.15    Λονδίνο 10.10                 
17/07  BA1442 Λονδίνο 11.40  Εδιμβούργο 13.00                 
23/07  BA 634  Λονδίνο 21.40  Αθήνα 03.10

13/08  BA 631  Αθήνα 08.15         Λονδίνο 10.10              
19/08  BA1459 Εδιμβούργο 18.30  Λονδίνο 19.50              
19/08  BA 634  Λονδίνο 21.40         Αθήνα 03.10