Skip to main content

Πολωνία, Καλοκαίρι 2014, από 575

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
6 μέρες

Αναχωρήσεις: 24 και 31 Ιουλίου και 7 και 13 Αυγούστου

 

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ  - ΚΡΑΚΟΒΙΑ  
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί σο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας τη Βαρσοβία. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κρακοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας στο παρελθόν, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών σήμερα. Καθ οδών στην πόλη της Τσετσοχόβα θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία  με την πόλη. Διανυκτέρευση.  

2η μέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια, όλα βάσει των παλιών σχεδίων πριν τις καταστροφές του Β´ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Βασιλιάδων της Πολωνίας όπου βρίσκονται ο Καθεδρικός ναός, το Ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στη πόλη. Αναχώρηση για την περιοχή Βιελίτσκα 15 χλμ. νότια της Κρακοβίας. Ο θεσπέσιος συνδυασμός ορυχείων και θαλάμων που είναι λαξεμένοι πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα από τους πολυελαίους μέχρι τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, είναι φτιαγμένα από αλάτι. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί από την Unesco στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στην Κρακοβία και στον ελεύθερο χρόνο σας εξερευνήστε τη πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.
 
3η μέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Επισκεφθείτε ένα από τα πολλά και σημαντικά μουσεία της πόλης. Περιπλανηθείτε στα υπέροχα μεσαιωνικά καλντερίμια της πόλης μέχρι την κεντρική  πλατεία που δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε που μέσα και γύρω από αυτό υπάρχουν πολλά μαγαζιά,  εκθέσεις αλλά και υπαίθριες αγορές. Απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα όμορφα και ιδιαίτερα καφέ της πόλης ή ανηφορίστε στο λόφο Βάβελ με το υπέροχο πάρκο που το περιβάλλει. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ  - ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα κρεματόρια των Ναζί, το Άουσβιτς και το Μπίκερναου, και θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου, όπου κατα τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας την αρχοντική Βαρσοβία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΒΑΡΣΟΒΙΑ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς με τον οβελίσκο, το Βασιλικό Ανάκτορο, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο αλλά και σαν έδρα της Βουλής, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας στη Βαρσοβία, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι,  το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα, το μπαρόκ Παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο. Για το ελεύθερο απόγευμα μην παραλείψετε εξ ιδίων να περπατήσετε στους δρόμους της Βαρσοβίας δίπλα από κάποιο από τα αμέτρητα πάρκα της πόλης ή να εξερευνήσετε την λιγότερο ίσως τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δυο κομμάτια της πόλης. Διανυκτέρευση.

6η μέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σας ή τις τελευταίες βόλτες σας στην καταπράσινη αυτή πόλη. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στη Αθήνα.

 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Αναχωρήσεις

2κλινο

1κλινο

Παιδί

Φόροι

6 μέρες

24,31/07 & 07,13/08

575

720

445

145

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –  Βαρσοβία – Αθήνα.
•    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο 4*.
•    Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
•    Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
•    Τοπικοί ξεναγοί στη Βαρσοβία & Κρακοβία & Αλατωρυχεία Βιελίτσας & Άουσβιτς  
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Φ.Π.Α.
•    Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.  


Δεν περιλαμβάνονται :
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων .
•    Είσοδοι σε μουσεία, στα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, θεματικά πάρκα αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Δημοτικοί φόροι  

Σημείωση:
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.