Skip to main content

ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ summer 14

5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΩΝΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/7, 20/8 & 3/9 2014

1η μέραΑθήνα – Κρακοβία (ξενάγηση)

Αναχώρηση με πτήση της LOT για την Κρακοβία (μέσω Βαρσοβίας), πρωτεύουσα της Πολωνίας στο παρελθόν, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών σήμερα. Ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία.Στην πλατεία επίσης θα δούμει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπέθρια bazaar διοργανώνοντα γύρω του. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να περιπλανηθείτε μόνοι σας στα υπέροχα μεσαιωνικά καλντερίμια της πόλης, να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα όμορφα και ιδιαίτερα καφέ της ή και να επισκευθείτε και πάλι το λόφο Βάβελ με το υπέροχο πάρκο που το περιβάλλει.

2η μέρα Κρακοβία (Αλατορυχία Βιελίτσκα & Άουσβιτς)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε εκκλησίες ολόκληρες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους , Αγιες Τράπεζες, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Αργότερα θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου, όπου κατα τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο.

3η μέραΚρακοβία - Βαρσοβία

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με το πούλμαν.Περνώντας μέσα από καταπράσινα τοπία, και από εύφορες κοιλάδες θα φτάσουμε στην Τσεστοχόβα όπου θα επισκευθούμε το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα. Λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βαρσοβία. Άφιξη το απόγευμα στην αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που κατέχει μια θέση στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η μέραΒαρσοβία (ξενάγηση)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς με τον οβελίσκο, το Βασιλικό Ανάκτορο, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο αλλά και σαν έδρα της Βουλής, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας, σώσμένα από τη ναζιστική λαίλαπα, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας στη Βαρσοβία, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο,. Το απόγευμα μην παραλέιψετε εξ ιδίων να παρπατήσετε στους δρόμους της Βαρσοβίας δίπλα από κάποιο απο τα αμέτρητα πάρκα της πόλης ή να εξερευνήσετε την λιγότερο ίσως τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δυο κομμάτια της πόλης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέραΒαρσοβία – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί εκδρομή στην κοντινή Ζελάσοβα Βόλα, γενέτειρα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν. Αφού περιηγηθούμε στην κουκλίστικη πόλη το μουσείο και τους κήπους, και γνωρίσουμε τις ομορφιές της, θα μεταφερθούμε στη συνέχεια στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την απ’ευθείας πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την LOT
  • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία 4*
  • Μεταφορές όπως στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έλληνας αρχηγός/συνοδός καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής του γραφείου μας
  • Τοπικόυς ξεναγούς.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Φόροι αεροδρομίων (περίπου 102€)
  • Είσοδοι
  • Φιλοδωρήματα & Αχθοφορικά
  • Προσωπικά έξοδα

Δεν περιλαμβάνονται:

Εκδρομή/Διάρκεια

Αερ/κή Εταιρεία Αναχωρήσεις

Ξεν/χεία

Κατ’άτομο σε Δίκλινο

Επ/νση Μονόκλινου

Φόροι/

Σημειώσεις

5 Ημέρες

Κρακοβία-Βαρσοβία

LOT

23/7, 20/8 & 3/9

4*sup

620€

+170€

102€ φόροι

Σημειώσεις τιμοκαταλόγου:

-Α’ έκδοση 5/5/2014

-Οι τιμές είναι υπολογισμένες για ομάδες ταξιδιωτών με μίνιμουμ 25 άτομα. Για λιγότερα άτομα ενδέχεται να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

-Παιδική έκπτωση -70€. Ισχύει μόνο για παιδιά έως 12 ετών τα οποία μοιράζονται τρίκλινο δωμάτιο με δυο ενήλικες.