Skip to main content

Πανόραμα Ισπανίας και Γαλλοϊταλικής Ριβιέρας, 15 ημέρες, από 1.198 - Καλοκαίρι 2014

ΟΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ  & ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΙΤΑΛΙΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ                                                                                                                 

15 μέρες

Πλοίο (1) – Ανκόνα – Νίκαια (2) – Περπινιάν (1) - Βαλένθια (1) – Γρανάδα (2) – Κόρδοβα – Σεβίλλη   – Τολέδο – Μαδρίτη (2) – Βαρκελώνη (2) -  περιοχή Κάννες (1) – Πίζα – Φλωρεντία (1) -  Ανκόνα – Πλοίο (1)

Ένα ταξίδι για αυτούς που θέλουν να νιώθουν τις χώρες διασχίζοντας την ύπαιθρο, βλέποντας το φυσικό περιβάλλον τους και ζώντας τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα πολύ πριν μπουν στις πόλεις. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρείτε από άκρο σε άκρο όλες τις όμορφες παραλίες της Δυτικής Μεσογείου.
Με τις κοσμοπολίτικες Νίκαια και Κάννες, την Καταλονία με την αρχοντική Βαρκελώνη, την βασιλική Καστίλη με την Μαδρίτη και το Τολέδο και βέβαια την καρδιά της γοητευτικής Ισπανίας, την Ανδαλουσία με τις πολυτραγουδισμένες Γρανάδα, Σεβίλλη, Κόρδοβα και Βαλένθια.

1. ΑΘΗΝΑ – (ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ) - ANKONA
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους για Ανκόνα.  Εντός του πλοίου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στα αφορολόγητα καταστήματα. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2. ΑΝΚΟΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ
 Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση μέσω της Αουτοστράτα του Ηλίου και της Ιταλικής Ριβιέρας  με το Σαν Ρέμο και τη Σάντα Μαργκερίτα θα φθάσουμε στην πρώτη αρχόντισσα της Κυανής Ακτής την  Νίκαια.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη δοκιμάζοντας την γνήσια και χορταστική σαλάτα Νισουάζ ή γεμιστό κοτόπουλο ‘πορκέτα’ με ένα κρασί από τα αμπέλια  των γύρω λόφων.

3. ΝΙΚΑΙΑ  (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Κοτέ ντ’ Αζύρ. Θα ξεκινήσουμε από την διάσημη οδό ‘Προμενάντ ντεζ Ανγκλαί’ με τους τροπικούς φοίνικες, με φόντο τον Κόλπο των Αγγέλων. Θα δούμε το ιστορικό ξενοδοχείο Νεγκρέσκο, τους κήπους του Αλβέρτου και την πλατεία Μασσενά, όπου βρίσκεται και το πολυκατάστημα ‘Γκαλερί Λαφαγιέτ’. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, το ιστορικό κέντρο με το Παλάτι της Δικαιοσύνης και τον Καθεδρικό του Σαν Ρεπαράτ. Η πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών και της διανόησης, όπως οι ζωγράφοι Matisse, Chagalle και Πικασό.  Το απόγευμα προαιρετική επίσκεψη για το Πριγκηπάτο του Μονακό, το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου. Θα θαυμάσετε τους όμορφους όρμους με τις βίλλες των διασημοτήτων. Φτάνοντας στο Μονακό, μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλάτι των Γκριμάλντι, τον Καθεδρικό Ναό με τον τάφο της Γκρέης Κέλλυ και του συζύγου της Ρενιέ Γ και περίφημο ενυδρείο. Χρόνος ελεύθερος για να δοκιμάσετε την τύχη σας στο θρυλικό καζίνο του ‘Οτελ ντε Παρί’ της οικογενείας Ρενιέ που διεκδίκησε ο Ωνάσης. Επιστροφή στην Νίκαια και διανυκτέρευση.

4. ΝΙΚΑΙΑ  -  (ΚΑΝΝΕΣ) - ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ
 Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για μια σύντομη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη ‘συμβασιλεύουσα’ της Κυανής Ακτής, τις Κάννες. Θα δούμε την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Κρουαζέτ με τους πυκνούς Φοίνικες, τα μυθικά ξενοδοχεία Carlton, Majestic Martine και τις γαλάζιες παραλίες της και το  γραφικό παλιό λιμάνι. Λίγος χρόνος για φωτογραφίες και αναχώρηση για το Περπινιάν με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ στην Παπική έδρα της μεσαιωνικής Αβινιόν, αν το επιτρέψει η κίνηση. Άφιξη στο Περπινιάν και πανοραμικός γύρος στα αξιοθέατα της πόλης που ήταν έδρα του Βασιλείου της Μαγιόρκας στους 13 – 14ο αιώνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βγείτε για μια ρομαντική βόλτα στα δρομάκια της παλιάς πόλης με τα μπιστρό και τα καφέ.

5. ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βαλένθια την πόλη με τα πιο όμορφα ‘πάτιος’ των πύργων στις όχθες του Τούρια και των μοντέρνων μουσείων του γνωστού μας Καλατράβα! Άφιξη και πανοραμική γνωριμία στα πλούσια αξιοθέατα της τρίτης αλλά πιο μεσαιωνικής πόλης της Ισπανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αξίζει να περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη δοκιμάζοντας μεζέδες ‘τάπας’ και ένα απεριτίβο ‘Χέρεθ’. Γυρνώντας στο ξενοδοχείο θαυμάστε τα πάτιος (αίθρια) τις αυλές – κήπους των σπιτιών της παλιάς πόλης.

6. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε με προορισμό την πολύτραγουδισμένη Γρανάδα γνωρίζοντας την γεμάτη χρώμα, πάθος και ιστορία Ανδαλουσία. Άφιξη και γνωριμία με την πιο ‘Μαυριτανική’ πόλη της Ευρώπης λόγω του ποιητικού σε σύλληψη και εκτέλεση σε στυλ ‘Μουδεχάρ’ αραβικού ανακτόρου της Αλάμπρα και των κήπων της Χεναραλίφε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σε κάποιο  ‘ταμπλάο’ απολαύστε χορούς φλαμένκο στον τόπο που γεννήθηκε. Λέγεται ότι μετά, πάνω από 7 αιώνες κυριαρχία των Αράβων στην Ιβηρική, η απώλεια της Γρανάδας αναφέρεται στις προσευχές και τα ποιήματα τους μέχρι σήμερα.  

7. ΓΡΑΝΑΔΑ  ( ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε τις άλλες δύο βασίλισσες της ‘Ανδαλουσίας’, την Κόρδοβα που άνθισαν οι τέχνες, οι επιστήμες και αριθμούσε πάνω από ένα εκατομμύριο με το περίφημο τζαμί της ‘Μεσκίτα’  που το στήριζαν 1050 αρχαίοι κίονες από όλα τα μνημεία των χωρών που είχε κατακτήσει το Ισλάμ. Σήμερα έμειναν 850 κίονες γιατί ‘φύτεψαν’ οι χριστιανοί βασιλείς έναν ναό, βάρβαρα μέσα στο τζαμί.  Η άλλη βασίλισσα είναι πνιγμένη στα φοινικόδεντρα και  τα αραβικά μνημεία μεταξύ των οποίων τα ανάκτορα Αλάμπρα και ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός ναός με την Χιραλδα πρώην μιναρές τωρινό καμπαναριό. Επιστροφή στην Γρανάδα και διανυκτέρευση. Το βράδυ περιδιαβάστε την συνοικία των τσιγγάνων που είναι η πιο γνήσιοι ερμηνευτές των χορών και των τραγουδιών Φλαμένγκο.

8. ΓΡΑΝΑΔΑ – (ΤΟΛΕΔΟ) – ΜΑΔΡΙΤΗ
Νωρίς μετά το πρόγευμα θα αφήσουμε την Ανδαλουσία για την Καστίλη και το θρυλικό Τολέδο την πόλη του δικού μας, Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ( Ελ Γκρέκο), που πάνω από 2000 χρόνια δεσπόζει στον λόφο που τον περιβρέχει ο Τάγος ως μια τεράστια πυργοπολιτεία, χάρμα ματιών και ψυχής. Θα δούμε το σπίτι του Γκρέκο  και το παρεκκλήσι του Αγίου Θωμά με το μνημειώδης έργο της ‘ταφής του Κόμη Οργκάθ’, τον καθεδρικό ναό, κα. Θα συνεχίσουμε για την νέα πρωτεύουσα της Ισπανίας την Μαδρίτη που ίδρυσε ο Φίλιππος ο 2ος μόλις τον 16ο αιώνα σε υψίπεδο 650μ στο κέντρο της Ισπανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Ξεπεράστε την τυχόν κόπωση από την διαδρομή και τα αξιοθέατα και γνωρίστε τις όμορφες  γωνιές της παλιάς πόλης δοκιμάζοντας τάπας ή παέλια.

9. ΜΑΔΡΙΤΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε τις ‘βουτιές’ στην παλιά και την σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας βλέποντας τις πλατείες, Πουέρτα ντε Σολ, Οιμπέλες, Μαγιόρ, Εσπάνια και κυρίως με την επίσκεψη στο μεγαλόπρεπο Παλάθιο Ρεάλ το πιο γεμάτο με έπιπλα και έργα τέχνης ανάκτορο της Ευρώπης, το σπουδαίο Μουσείο Πράδο με έργα των Βελασκέδ, Γκόγια, Μουρίγιο και βεβαίως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, το πάρκο Ρετίρο, κα. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές ή φωτογραφίσεις. Προαιρετική εκδρομή στα ανάκτορα Εσκοριάλ που έκτισε σε σχήμα σχάρας ο Φίλιππος ο 2ος. Το βράδυ δεν θα βρείτε καλύτερη ολοκλήρωση των εντυπώσεων από μια περιπλάνηση στην Πλάθα Μαγιόρ, πίνοντας ‘σαγκριά’ στους ήχους κιθάρας σε κάποιο από τα υπόγεια καπηλεία των παλιών φυλακών της ιστορικής πλατείας.

10. ΜΑΔΡΙΤΗ - (ΣΑΡΑΓΟΣΑ) – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  
Μετά το πρόγευμα θα αφήσουμε την Καστίλη για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Σταθμός για καφέ ή φαγητό στην Σαραγόσα, παλιά Ρωμαϊκή πόλη της Αραγωνίας, με δυο καθεδρικούς ναούς και πανεπιστήμιο από τον 15ο Αιώνα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην πόλη κόσμημα αρχιτεκτονικής, την Βαρκελώνη, του Γκαουντί και των γνωστών ζωγράφων Πικάσο και Μιρό που έζησαν σε αυτή. Η Βαρκελώνη δροσίζεται από την Μεσόγειο και δυο ποταμούς και περιβάλλεται από δυο λόφους με πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα το Τιμπίνταμπο και το Μονζουίκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι πάρτε την δενδροστόλιστη Ράμπλα, δρόμος - θρύλος της πόλης, με θεάματα του πεζοδρομίου που καταλήγει στις νέες εγκαταστάσεις της Μπαρτσελονέτας, με εστιατόρια, κομψά εμπορικά κέντρα και καφέ στο λιμάνι, για να καταλάβετε τί σημαίνει ανάπτυξη περιοχής με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της.

11. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγησή. Αρχίζουμε από την πλατεία της Ισπανίας, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κλειστό στάδιο του San Javeli, το παλιό και το καινούργιο λιμάνι της πόλης, το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, τις ξακουστές Ramblas, την πλατεία της Καταλονίας, το μεγάλο έργο του Antonio Gaudi, την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας (Sagrada Familia).Απόγευμα ελεύθερο για τις τελευταίες σας περιπλανήσεις και αγορές από τα μεγάλα καταστήματα ‘Ελ Κόρτε Ιγγλές’. Αποχαιρετώντας την Βαρκελώνη και την Ισπανία δοκιμάστε την παραδοσιακή ‘παέλια’ ή θαλασσινά στις αμέτρητες ταβέρνες της Μπαρτσελονέτας.

12. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ
Νωρίς μετά το πρόγευμα θα αφήσουμε την Καταλανία της Ισπανίας με προορισμό την Γαλλο-ιταλική Ριβιέρα. Θα σταματήσουμε για ελαφρύ φαγητό στην Νιμ που ίδρυσε ο αυτοκράτορας Αυγούστος τον 1ο μ.Χ αιώνα και έχει τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά κτίσματα όπως την Αρένα, την τετράγωνη οικία, την πύλη του Αυγούστου κα. Θα συνεχίσουμε στην γιορταστική ατμόσφαιρα της Κυανής Ακτής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή των Καννών.  

13. ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ – ( ΠΙΖΑ) – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μέσω της γραφικής Ιταλικής Ριβιέρας του Σαν Ρέμο, της Πίζας και των ακτών του κόλπου της Γένοβας, θα σταματήσουμε στην Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της. Λίγος χρόνος για φωτογράφιση και ελαφρύ φαγητό. Θα συνεχίσουμε για την πόλη λίκνο της Ιταλικής Αναγέννησης, την Φλωρεντία κτισμένη στις όχθες του Αρνό  και μαζί με την Βενετία ανταγωνίζονται επάξια την αίγλη της Ρώμης. Πανοραμική γνωριμία με τα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που διετέλεσε και πρωτεύουσα του βασιλείου της Ιταλίας 1865 – 70. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ γιορτάστε την τελευταίας σας νύχτα του ταξιδιού σ ’ένα ριστοράντε με Lupasti (ορεκτικά) και κρασί Κιάντι, την τελευταία νύχτα του ταξιδιού.

14. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – (ΑΝΚΟΝΑ – ΠΛΟΙΟ) – ΠΑΤΡΑ  
Νωρίς μετά το πρόγευμα θα αφήσουμε την πόλη του Τζιότο και του Μικελάντζελο  για την Ανκόνα. Αν το επιτρέψει ο χρόνος σύντομος σταθμός για καφέ και πανοραμικό γύρο στην Περούτζια με τα προ-ρωμαικά χριστιανικά μνημεία με πιο γνωστό το πανεπιστήμιο ή πινακοθήκη της Ούμβρια και του καθεδρικού ναού του 13ου και 15ου αιώνα. Στην Ανκόνα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την επιστροφή μας. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Θαυμάστε το λιμάνι σαλπάροντας στα ήρεμα νερά της Αδριατικής και ανατρλεξτε στις φωτογραφικές στιγμές της μηχανής από το μεγάλο οδοιπορικό.  

15. ΠΑΤΡΑ –  ΑΘΗΝΑ                                                                                                                                          
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα. Τέλος του πιο μεστού ταξιδιού σε εντυπώσεις, αξιοθέατα, γνωρίσματα τέχνης και ιστορίας αλλά και φυσικής ομορφιάς από την Αδριατική μέχρι την Βόρειο δυτική λεκάνη της Μεσογείου και τον κορμό της Ιβηρική.

 

Τιμές κατ' άτομο:

Μέρες

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

(2- 11 ετ)

Κατηγ.

Ξενοδ.

15

17/07/14 & 04/08/14

€ 1.198

€ 1.558

€ 1.054

3* & 4*

Σημειώσεις: 1) Η σειρά των επισκέψεων και των πόλεων μπορεί να αλλάξει λόγω υψηλής περιόδου και της  κυκλοφοριακής κίνησης καθώς και για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού, 2) Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν αεροπορικώς την 12η μέρα (Βαρκελώνη) με την καταβολή του σχετικού αεροπορικού ναύλου.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  Πάτρα – Ανκόνα – Ανκόνα   σε τετράκλινες καμπίνες με wc (AB4)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*/4*
  • Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Εκδρομές / περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης & καλής εκτέλεσης ταξιδιού και επαναπατρισμού
  • ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνει:
Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειας αποσκευών κ.α. (€10) συνολικά.  
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Δημοτικός τουριστικός φόρος,
Προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα, ό,τι ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, και γενικά ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.