Skip to main content

Περσία Πάσχα και Ιούνιος 2014, 1.250!

Περσία, ένα οδοιπορικό στην χώρα του μύθου... 9 μέρες

Τεχεράνη -Κασσάν- Ισφαχάν - Ναίν - Γιάζντ - Πασαργάδες - Σιράζ - Περσέπολη

σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* & 4* με ημιδιατροφή

 
 

 

Πρόγραμμα (9 μέρες)
 
 
Ημέρα 1  Αθήνα - Τεχεράνη
 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για την Τεχεράνη.

 

Ημέρα 2  Tεχεράνη ξενάγηση πόλης
 

Άφιξη νωρίς το πρωί. Πρωινό σε καφέ της πόλης και στη συνέχεια σύντομη περιήγηση στη όμορφη μεγαλούπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο .Την σημερινή και την επόμενη μέρα θα γνωρίσουμε την σύγχρονη μεγαλούπολη. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Περσίας. Είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της Ιρανικής τέχνης από την προϊστορία ως την Ισλαμική εποχή. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την πρώην πρεσβεία της Αμερικής, την παλιά βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του εθνικού κήπου. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης η καταπράσινη πλατεία Azadi, γνωστή για τις αναταραχές που οδήγησαν στην άνοδο του Χομεϊνί στην εξουσία και για τον μαρμάρινο πύργο που δεσπόζει ανάμεσα στα εντυπωσιακά σιντριβάνια. Επίσκεψη στο μουσείο κοσμημάτων με τους θησαυρούς του Σάχη και τα κοσμήματα του στέμματος. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο χαλιών και κεραμικών και στο παλάτι Golestan. Δείπνο.

 

Ημέρα 3  Tεχεράνη ξενάγηση πόλης
 

Άφιξη νωρίς το πρωί. Πρωινό σε καφέ της πόλης και στη συνέχεια σύντομη περιήγηση στη όμορφη μεγαλούπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.Την σημερινή και την επόμενη μέρα θα γνωρίσουμε την σύγχρονη μεγαλούπολη. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Περσίας. Είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της Ιρανικής τέχνης από την προϊστορία ως την Ισλαμική εποχή. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την πρώην πρεσβεία της Αμερικής, την παλιά βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του εθνικού κήπου. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης η καταπράσινη πλατεία Azadi, γνωστή για τις αναταραχές που οδήγησαν στην άνοδο του Χομεϊνί στην εξουσία και για τον μαρμάρινο πύργο που δεσπόζει ανάμεσα στα εντυπωσιακά σιντριβάνια. Επίσκεψη στο μουσείο κοσμημάτων με τους θησαυρούς του Σάχη και τα κοσμήματα του στέμματος. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο χαλιών και κεραμικών και στο παλάτι Golestan. Δείπνο.

 

Ημέρα 4  Τεχεράνη - Κασσάν - Ισφαχάν
 

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη θρύλο - το Ισφαχάν. Στη διαδρομή θα περάσουμε από το πανέμορφο Κασσάν. Θα δούμε τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζουμε για το κοκκινωπό χωριό Αμπιάνε με τα χαρακτηριστικά σπίτια. Άφιξη στο Ισφαχάν το γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Ημέρα 5  Ισφαχάν
 

Το Ισφαχάν είναι ίσως η ωραιότερη πόλη του Ιράν και παλιά πρωτεύουσα της Περσίας. Ακόμα και σήμερα διατηρεί μεγάλο μέρος της αίγλης του παρελθόντος. Μέσα από την πόλη διέρχεται ο ποταμός Zayandehου, ο "δωρητής της ζωής", ο μεγαλύτερος ποταμός στο Ιράν. Ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά αξιοθέατά του είναι η πλατεία Naqsh-e Jahan, έναν χώρος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο "Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Η πλατεία "Εικόνα του κόσμου", όπως σημαίνει το όνομά της, κατασκευάστηκε μεταξύ 1598 και 1629. Εκεί δεσπόζει το τζαμί Masjed-e Shah, ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής του Ιράν. Άλλο ένα αριστούργημα της πλατείας είναι το τζαμί Sheikh Lotfollah, επίσης εγγεγραμμένο στον κατάλογο της Ουνέσκο. Στη δυτική πλευρά της πλατείας βρίσκεται το παλάτι Ali Qapu. Δείπνο.

 

Ημέρα 6  Ισφαχάν - Ναίν - Γιάζντ
 

Αναχώρηση για το Γιαζντ την ιερή πόλη των Ζωροαστρών. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στο χωριό Ναίν, γνωστό για τα χαλιά του. Άφιξη στη «καλή & ευγενή πόλη της ερήμου», χαρακτηρισμένη από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα δούμε τον πύργο της σιωπής,, το τέμενος της φωτιάς, το Atashkadesh με την άσβεστη ιερή φλόγα των Ζωροαστρών που τροφοδοτείται από τους ιερείς εδώ και 1500 χρόνια. Θα δούμε τους Ανεμόμυλους, το Τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το τοπικό κλειστό παζάρι, με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Δείπνο.

 

Ημέρα 7  Γιάζντ - Πασαργάδες - Σιράζ
 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σιράζ. Πρώτη στάση μας οι Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, του κατακτητή του κόσμου. Επόμενη στάση το χωριό Abarkuh. Αξιοθέατο το "κυπαρίσσι του Abar- Kuh", ένα χαρακτηρισμένο ως εθνικό μνημείο της φύσης του Ιράν, ύψους 25 μ. και με περίμετρο 18 μέτρα, που εκτιμούν πως είναι 4000 ετών και το δεύτερο αρχαιότερο δέντρο στον κόσμο. Άφιξη στη Σιράζ γνωστή κι ως «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών». Δείπνο.

 

Ημέρα 8  Σιράζ - Περσέπολη - ξενάγηση πόλης
 

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ανεπανάληπτη επίσκεψη στην πόλη των Μεγάλων Βασιλέων και του Μέγα Αλέξανδρου, «την πλουσιότατη των υπό τον Ήλιο πόλεων» την Περσέπολη. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών που καταστράφηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και επιστροφή στη Σιράζ για την περιήγηση της πόλης. Επίσκεψη στο παλάτι Ναρεζεστάν ή κήπο των πορτοκαλιών, στο Τέμενος Nasir-ol-Molk τον κήπο Εράμ χαρακτηρισμένο από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον τάφο των Hafez και Saadi, το παζάρι της πόλης και το μαυσωλείο Imamzadeh-ye Ali Ebn-e. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

 

Ημέρα 9  Σιράζ - Αθήνα
 

Πολύ νωρίς τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 
 
Τιμολογιακή πολιτική: Τιμή κατ' άτομο

Ξενοδοχείο: 4* & 5* HOTEL(S) IN TEHRAN
 
 17/04/2014 εώς 25/04/201412/06/2014 εώς 20/06/2014

Μονόκλινο

€ 1470.00 € 1470.00
Δίκλινο € 1250.00 € 1250.00
 
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/ προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4* με ημιδιατροφή
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ατομική ασφάλεια ταξιδιού, Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά € 300